ماده ۱) ماده ۲ لایحه قانونی اصلاحیه مالیات بر درآمد مصوب ۲۹ تیرماه ۱۳۲۸ که در تاریخ ۱۲ بهمن ماه ۱۳۳۱ به تصویب رسیده است با تبصرههای آن لغو و بجای آن ماده ذیل بر اساس ماده ۵ قانون مالیات بر درآمد ۱۳۲۸ مقرر میگردد.
ماده ۲ – مالیات کسبه و پیشهوران و صنعتگران دستمزدبگیر بطور مقطوع براساس طبقات دوازدهگانه ذیل از طرف کمیسیونهای صنفی تشخیص میگردد و رأی کمیسیون مزبور قطعی است.
طبقه اول ۲۵۰ ریال
طبقه دوم ۵۰۰ ریال
طبقه سوم ۷۵۰ ریال
طبقه چهارم ۱۰۰۰ریال
طبقه پنجم ۱۵۰۰ریال
طبقه ششم ۲۰۰۰ ریال
طبقه هفتم ۳۰۰۰ریال
طبقه هشتم ۴۰۰۰ریال
طبقه نهم ۵۰۰۰ ریال
طبقه دهم ۶۰۰۰ ریال
طبقه یازدهم ۷۰۰۰ ریال
طبقه دوازدهم ۸۰۰۰ ریال
مشمولین مالیات مقطوع در صورت اشتغال بکسب یا پیشه و صنعت دیگری علاوه بر شغل اصلی خود موظف خواهند بود که مالیات مربوط بدان پیشه و یا شغل و صنعت را علیحده طبق مقررات بپردازند.
تبصره ۱) آئیننامه طرز تشکیل کمیسیونهای صنفی و کیفیت اقدام کمیسیونها و طرز تشخیص طبقه هر مؤدی و اصناف مشمول این لایحه قانونی و طبقات آنان و کیفیت وصول مالیات مقطوع را وزارت دارائی تهیه خواهد کرد و پس از تصویب هیئت وزیران بموقع اجرا خواهد گذارد.
[آییننامه لایحه قانونی مالیات مقطوع کسبه و پیشهوران و صنعتگران دستمزد بگیر]
تبصره ۲) مهلت قانونی وصول بقایای مالیاتی سالهای ۲۸ و ۲۹ و ۳۰ و ۳۱ مشمولین مالیات مقطوع تا پایان اسفندماه ۱۳۳۲ تمدید میشود.
تبصره ۳) بتدریج که مالیات چهارساله ۲۸ و ۲۹ و ۳۰ و ۳۱ هر یک از مودیان تشخیص میگردد یک برابر و نیم حد متوسط مالیات مشخصه چهارسال ۲۸ و ۲۹ و ۳۰ و ۳۱ این طبقه از مؤدیان برای مالیات هر یک از سالهای تسویه نشده قبل از ۳۲۸ تعیین خواهد گشت.
طرز ابلاغ و مهلت پرداخت مالیات مشخصه و جریمه تأخیر تأدیه بترتیبی خواهد بود که برای آراء صنفی مقرر است.
بر طبق قانون تمدید اختیارات مصوب سیام دیماه ۱۳۳۱ لایحه قانونی مالیات مقطوع کسبه و پیشهوران و صنعتگران دستمزدبگیر مشتمل بر دو ماده و سه تبصره تصویب میشود.
بتاریخ ۱۶ خرداد ماه ۱۳۳۲
نخست وزیر – دکتر محمد مصدق