هیئت وزیران نظر به مدلول ماده ۳ لایحه قانونی مربوط به تأسیس اطاقهای بازرگانی مصوب هفتم دیماه ۱۳۳۳ برحسب پییشنهاد شماره ۴۲۸۸۰ /۲۹۱۱۹ مورخ ۲۶ /۱۱ /۳۳ وزارت اقتصاد ملی در جلسه ۱۸ /۱۲ /۳۳ سازمان و وظائف دفتر اطاقهای بازرگانی را بشرح زیر تصویب مینمایند.
ماده ۱- بمنظور نظارت در امور مالی و اداری اطاقهای بازرگانی و مرتبط ساختن نظریات اطاقهای مزبور با یکدیگر دفتری بنام دفتر اطاقهای بازرگانی در وزارت اقتصاد ملی تشکیل میشود که این دفتر تابع سازمان وزارت اقتصاد ملی خواهد بود.
ماده ۲- وظائف دفتر اطاقهای بازرگانی بشرح زیر میباشد:
الف – مراقبت در وصول درآمدهای اطاقهای بازرگانی که توسط ادارات دارائی بابت صد یک و نیم اضافی مالیات بر درآمد بانکها و شرکتها و بازرگانان و مؤسسات بازرگانی وصول میشود و همچنین درآمدهای دیگری که طبق ماده بیست و یک لایحۂ قانونی مربوط بتأسیس اطاقهای بازرگانی وصول آنها بعهده اطاقها قرار داده شده و نظارت در اینکه درآمدهای مزبور بحساب مخصوصی هریک از اطاقهای بازرگانی در بانک ملی ایران ریخته شود.
ب – تهیه و نگاهداری دفاتر منظم بمنظور تعیین و نظارت درآمد و هزینه های اطاقهای بازرگانی.
ج – مراقبت در تنظیم بموقع بودجه های سالیانه اطاقهای بازرگانی شهرستانها و جلب موافقت اطاق بازرگانی تهران نسبت به تأمین کسر بودجه آنها در هر سال و ابلاغ تصویب بودجۂ مزبور از طرف وزارت اقتصاد ملی.
د – نگاهداری صورت مستغلات و اموال و اثاثیه موجود اطاقهای بازرگانی و اضافه نمودن آنچه که هر سال بآن اضافه یا کسر گردد.
ه – رسیدگی به صورت درآمد و خرج اطاقهای بازرگانی که هر اطاق مکلف است در ماه اول هر سال بحسابهای سال پیش رسیدگی و اظهار نظر نموده و پس از تصویب صورت مزبور را منتهی تا آخر ماه دوم سال با اسناد خرج مربوطه بوزارت اقتصاد ملی تسلیم نماید.
و – تنظیم یک دفتر کل از بازرگانان و شرکتها و مؤسسات بازرگانی تمام کشور که بر طبق معرفی هریک از اطاقهای بازرگانی در هر سال به انها کارت بازرگانی داده شده.
تبصره- در این دفتر مرکزی باید نام و نشان شخص بازرگانان و مدیران شرکتها و بانکها و مؤسسات بازرگانی و نام و شعار بازرگانی و نشانی پستی و تلگرافی و رشته های فعالیت بازرگانی آنها و نشانی شعباتی که در نقاط مختلف در داخله و خارجه دارند ثبت گردد.
ز – مراقبت در صدور دستور انتخابات اطاقهای بازرگانی در مواقع مقرر قانونی و تهیه و ابلاغ اعتبار نامه منتخبین.
ح – مراقبت در وصول مرتب صورت جلسات و گزارشهای اطاقهای بازرگانی که در ماده نوزدهم لایحه قانونی مربوط به تأسیس اطاقهای بازرگانی پیش بینی گردیده و اقدام نسبت به گزارشات و نظریاتی که از طرف اطاقهای بازرگانی داده میشود.
ط – ابلاغ کلیه مقررات و دستورات مربوط بامور بازرگانی عمومی کشور که دانستن آنها برای اطاقهای بازرگانی لازم و انتشار آنها برای اطلاع بازرگانان از طرف اطاقهای بازرگانی ضروری میباشد.
ی – ابلاغ کلیه اطلاعاتی که دانستن آنها برای اطاقهای بازرگانی مؤثر و مفید باشد و همچنین ابلاغ مسائلی که اطاقهای بازرگانی باید روی آنها اظهار نظر بنمایند.
ک – مراقبت در اجرای آییننامه ها و مقررات مربوط باطاقهای بازرگانی.
ل – مراقبت در وصول صورت نرخ کالاها و جریان اقتصادی و وضع بازارهای محلی مربوط بحوزۂ هر اطاق در آخر هر ماه.
م – تهیه سالنامه اطاقهای بازرگانی متضمن کلیه اطلاعات مربوط به نتیجۂ انتخابات و تهیۂ بیوگرافی منتخبین و خلاصه عملیات هر اطاق در جریان هر سال.
ماده ۳- اطاقهای بازرگانی در مراکز بیست گانه زیر به ترتیبی که در لایحه قانونی مربوط به تأسیس اطاقهای بازرگانی مقرر شده است تأسیس میشود:
1- تهران ۲- اصفهان ۳- شیراز ۴- بوشهر ۵- یزد ۶- کرمان ۷- بندرعباس ۸- اهواز ۹- خرمشهر ۱۰- اراک ۱۱- مشهد ۱۲- زاهدان ۱۳- رشت ۱۴- بندر پهلوی ۱۵- تبریز ۱۶- رضائیه ۱۷- بابل ۱۸- کاشان ۱۹- کرمانشاه ۲۰- همدان.
و در صورتی که اقتضا نماید که اطاقهای بازرگانی در نقاط دیگری تأسیس گردد وزارت اقتصاد ملی لزوم تأسیس آنرا به هیأت دولت پیشنهاد خواهد نمود.
تبصره – حوزه عمل هریک از اطاقهای بازرگانی را وزارت اقتصاد ملی تعیین و باطاق بازرگانی مربوطه ابلاغ خواهد نمود.
ماده ۴- دفتر اطاقهای بازرگانی دارای یک نفر رئیس و یک معاون و برای انجام وظائف محوله عده کافی کارمند خواهد داشت.
ماده ۵- حقوق و یا فوق العاده و هزینه تهیه لوازمات دفتری دفتر اطاقهای بازرگانی بر طبق بودجه که از طرف وزیر اقتصاد ملی تصویب میگردد از محل صدی هفت درآمد اطاقهای بازرگانی تأمین و پرداخت خواهد گردید.
ماده ۶- وزارت اقتصاد ملی مأمور اجرای این آییننامه میباشد.
از طرف نخست وزیر