هیئت وزیران در جلسه مورخ ۱۳۵۲/۱۰/۱۰ بنا به پیشنهاد شماره ۳۳۱۰۶ مورخ ۱۹/۷/۱۳۵۲ وزارت آبادانی و مسکن و باستناد ماده ۵ قانون نظام معماری و ساختمانی آئیننامه زیر را تصویب نمودند:
ماده ۱- متقاضی پروانه اشتغال در هر یک از رشته های طراحی محیط موضوع ماده ۲ این آئیننامه باید اسناد و مدارک زیر را برای صدور پروانه مزبور به وزارت آبادانی و مسکن تسلیم دارد:
الف ـ اشخاص حقیقی: فتوکپی معتبر مدرک تحصیلی در یکی از رشته های طراحی محیط در امور مربوط به ساختمان و شهرسازی حداقل از درجه معادل لیسانس به بالا بانضمام دو قطعه عکس همچنین گواهی انجام کار آموزی یا سابقه کار برای دارندگان درجه دکتری لااقل بمدت یک سال ود ارندگان فوق لیسانس بمدت دو سال و برای دارندگان گواهینامه لیسانس بمدت سه سال پس از خاتمه تحصیلات.
ب- اشخاص حقیقی:
۱- مدارک مربوط به احراز صلاحیت صادره از طرف سازمان برنامه و بودجه.
۲- یک نسخه از اساسنامه شرکت.
۳- عکس مدیر یا مدیران مسئول شرکت.
تبصره ـ تغییرات شرکت باید ظرف پانزده روز باطلاع وزارت آبادانی و مسکن برسد. در صورتی که تغییرات مذکور اطلاع داده نشود وزارت نامبرده می تواند پس از رسیدگیهای لازم پروانه اشتغال شرکت را لغو کند.
ماده ۲- رشته های مربوط بطراحی محیط درامور ساختمان و شهرسازی عبارتنداز:
الف- معماری. ب- شهرسازی. ج- راه و ساختمان. د- تاسیسات و تجهیزات ساختمان.
تبصره ـ سازمان نظام معماری و ساختمانی مرکز می تواند صاحبان حرف و مشاغل دیگر طراحی محیط را که مربوط به امور ساختمان و شهرسازی تشخیص داده می شوند نیز مشمول مقررات فوق اعلام نماید. این تصمیم برای سازمان نظام معماری استانها و فرمانداریهای کل نیز لازم الاتباع می باشد.
ماده ۳ – وزارت آبادانی و مسکن با بررسی مدارک لازم حداکثر ظرف مدت یک ماه از تاریخ وصول تقاضا، پروانه اشتغال صادر خواهد نمود و در صورت عدم کفایت مدارک مراتب ظرف مدت مذکور کتبا” به متقاضی اعلام خواهد شد.
ماده ۴- مدت اعتبار پروانه اشتغال سه سال است که پس از انقضاء مدت باید تمدید شود وزارت آبادانی و مسکن مکلف است درصورت بقای شرایط لازم ظرف مدت یک ماه پروانه رات مدید و در صورت رد تقاضای تمدید مراتب را ظرف همان مدت بمتقاضی اعلام کند.
ماده ۵- سازمان نظام معماری و ساختمانی مکلف است در صورت محکومیت عضو به محرومیت از کار مراتب را بوزارت آبادانی و مسکن اطلاع دهد و عضومحکوم مکلف است پروانه اشتغال خود را بلافاصله تسلیم وزارت آبادانی و مسکن نماید.
ماده ۶- پروانه اشتغال عضو محروم تا پایان مدت محرومیت در وزارت آبادانی و مسکن نگاهداری خواهد شد.
ماده ۷- محکومیتهای عضو باید در پروانه اشتغال نامبرده درج گردد.
ماده ۸- پروانه اشتغال عضوی که به محرومیت دائم از کار محکوم شده باشد اخذ و ابطال می شود.
ماده ۹- پروانه اشتغال برای سراسر کشور و در رشته مخصوص بخود معتبر است.
ماده ۱۰- هر دارنده پروانه اشتغال بعضویت سازمان نظام معماری و ساختمانی پذیرفته می شود ولی یک نفر نمی تواند در آن واحد عضویت بیش از یک سازمان نظام معماری و ساختمانی را داشته باشد.
اصل تصویبنامه در دفتر نخست وزیر است.
وزیر مشاور و معاون اجرائی نخست وزیر ـ هادی هدایتی