قانون بودجه سال ۱۳۹۵ کل کشور

تاریخ تصویب: ۱۳۹۵/۰۲/۲۷
تاریخ انتشار: ۱۳۹۵/۰۳/۰۴

ماده واحده – بودجه سال 1395 کل کشور از حیث منابع بالغ بر نه میلیون و هفتصد و هشتاد و پنج هزار و پانصد و بیست و نه میلیارد و نهصد و هفتاد و چهار میلیون (000 /000 /974 /529 /785 /9) ریال و از حیث مصارف بالغ بر نه میلیون و هفتصد و هشتاد و پنج هزار و پانصد و بیست و نه میلیارد و نهصد و هفتاد و چهار میلیون (000 /000 /974 /529 /785 /9) ریال به شرح زیر است:

الف – منابع بودجه عمومی دولت از لحاظ درآمدها و واگذاری دارایی ‌های سرمایه ‌ای و مالی و مصارف بودجه عمومی دولت از حیث هزینه‌ ها و تملک دارایی ‌های سرمایه‌ ای و مالی بالغ بر سه میلیون و سیصد و پنجاه و چهار هزار و هشتصد و نود و پنج میلیارد و یکصد و چهل ‌و پنج میلیون (000 /000 /145 /895 /354 /3) ریال
شامل:

1 – منابع عمومی بالغ بر دو میلیون و نهصد و چهل و سه هزار و نهصد و سی ‌و هفت میلیارد و یکصد و نود و نه میلیون (000 /000 /199 /937 /943 /2) ریال

2 – درآمد اختصاصی وزارتخانه‌ ها و مؤسسات دولتی بالغ بر چهارصد و ده هزار و نهصد و پنجاه و هفت میلیارد و نهصد و چهل و شش میلیون (000 /000 /946 /957 /410) ریال

ب – بودجه شرکتهای دولتی، بانکها و مؤسسات انتفاعی وابسته به دولت از لحاظ درآمدها و سایر منابع تأمین اعتبار بالغ بر شش میلیون و هشتصد و بیست و هشت هزار و یکصد و هفتاد و یک میلیارد و هشتصد و شصت و سه میلیون (000 /000 /863 /171 /828 /6) ریال و از حیث هزینه‌ ها و سایر پرداخت‌ ها بالغ بر شش میلیون و هشتصد و بیست و هشت هزار و یکصد و هفتاد و یک میلیارد و هشتصد و شصت و سه میلیون (000 /000 /863 /171 /828 /6) ریال


تبصره ۱-

الف – در سال 1395 سهم شرکت دولتی تابعه ذی‌ ربط وزارت نفت موضوع بند (الف) ماده (1) قانون الحاق برخی مواد به قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت (2) مصوب 4 /12 /1393، چهارده ‌و نیم درصد (5 /14 ٪) تعیین می ‌شود و سود حاصل از آن معاف از تقسیم سود سهام دولت است.

ب – سهم صندوق توسعه ملی موضوع بند (ب) ماده (1) قانون الحاق برخی مواد به قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت (2)، بیست ‌درصد (20 ٪) تعیین می ‌شود. بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران موظف است بیست ‌درصد (20 ٪) منابع حاصل از ارزش صادرات نفت، گاز طبیعی و فرآورده‌ های نفتی را به حساب صندوق توسعه ملی واریز کند. مبالغ مذکور به‌ صورت ماهانه واریز و از ماه یازدهم سال محاسبه و تسویه می ‌شود.
سهم این صندوق از صادرات فرآورده‌ های نفتی براساس سازوکار ماده (13) قانون رفع موانع تولید رقابت‌ پذیر و ارتقای نظام مالی کشور تعیین می‌ شود.

ج – به وزارت نفت از طریق شرکت دولتی تابعه ذی ‌ربط اجازه داده می ‌شود با تصویب شورای اقتصاد به ‌منظور‌ سرمایه ‌گذاری در طرح‌های نفت و گاز با اولویت میادین مشترک نسبت به انتشار اوراق مشارکت ارزی – ریالی از طریق بازار سرمایه در سقف پنجاه هزار میلیارد (000 /000 /000 /000 /50) ریال با تضمین بازپرداخت اصل و سود این اوراق توسط وزارت نفت از محل افزایش تولید همان میادین نسبت به ارقام مصوب همان سال اقدام کند.

د – وزارت نفت از طریق شرکت تابعه ذی ‌ربط مکلف است نسبت به نوسازی و توسعه شبکه خطوط لوله انتقال نفت خام و میعانات گازی و فرآورده‌ های نفتی و تأمین منابع مالی سهم دولت در توسعه پالایشگاهها و زیرساختهای تأمین، ذخیره ‌سازی و توزیع فرآورده‌ اقدام کند و منابع مورد نیاز را از محل افزایش پنج‌ درصد (5 ٪) به قیمت هر لیتر فرآورده ‌های نفتی شامل بنزین، نفت سفید، نفت گاز، نفت کوره، گاز مایع و سوخت هواپیما تأمین و پس از واریز به خزانه‌ داری کل ‌کشور تا سقف پانزده‌ هزار میلیارد (000 /000 /000 /000 /15) ریال به مصرف برساند. این منابع جزء درآمد شرکت محسوب نمی ‌شود و مشمول مالیات با نرخ صفر می ‌باشد.

ه‍ – [اصلاحی ۱۳۹۵/۹/۲۴]
وزارت نفت موظف است از طریق شرکتهای دولتی تابعه ذی‌ ربط معادل ریالی سه میلیون تن قیر رایگان تا سقف مبلغ بیست و چهار هزار میلیارد (000 /000 /000 /000 /24) ریال به نسبت شصت و دو درصد (62 %) در اختیار وزارت راه و شهرسازی جهت روکش آسفالت و آسفالت راههای روستایی و بیست درصد (20%) در اختیار بنیاد مسکن انقلاب اسلامی جهت آسفالت معابر و بهسازی روستاها و انجام پروژه‌ های مشارکتی با دهیاری ‌ها و پانزده درصد (15%) در اختیار وزارت کشور (سازمان شهرداری ‌ها و دهیاری‌ های کشور) جهت آسفالت معابر شهرهای با جمعیت زیر پنجاه هزار نفر و سه ‌درصد (3%) جهت نوسازی مدارس در اختیار وزارت آموزش و پرورش (سازمان نوسازی و توسعه و تجهیز مدارس) قرار دهد و در حسابهای فی ‌مابین خود و خزانه ‌داری کل کشور اعمال و با آن تسویه کنند. وزارت نفت تا پایان سال مالی 1395 نسبت به تحویل کامل قیر اقدام می ‌کند.
مانده قیر تأمین و توزیع نشده سال 1394 در تعهد وزارت نفت بوده و به سال مالی بعد منتقل می شود.

[قانون تفسیر قانون اصلاح بند (ی) تبصره (۲) قانون بودجه سال ۱۳۹۴ کل کشور و بند (هـ) تبصره (۱) قانون بودجه سال ۱۳۹۵ کل کشور]

و – وزارت نفت از طریق شرکت دولتی تابعه ذی ‌ربط مجاز است به منظور اجرای خطوط گاز رسانی به شهرها و روستاها تا مبلغ سه هزار میلیارد (000 /000 /000 /000 /3) ریال برای استان سیستان و بلوچستان و تا مبلغ دو هزار میلیارد (000 /000 /000 /000 /2) ریال برای شرق هرمزگان از محل ماده (12) قانون رفع موانع تولید رقابت ‌پذیر و ارتقای نظام مالی کشور مصوب 1 /2 /1394 به پروژه‌ های مربوط اختصاص دهد.


تبصره ۲-

الف – به دولت اجازه داده می ‌شود در سال 1395 مصارف مربوط به واگذاری بنگاههای دولتی موضوع جزء‌ (2) بند (د)‌ سیاست ‌های کلی اصل چهل و چهارم (44) قانون اساسی را از طریق جدول شماره (13)‌ این قانون و بدهی خود به بخشهای خصوصی و تعاونی و نهادهای عمومی غیردولتی را از محل واگذاری سهام و سهم‌ الشرکه متعلق به دولت و مؤسسات و شرکتهای دولتی به استثنای موارد مندرج در جزء (2)‌ بند (د) سیاست‌ های کلی اصل چهل و چهارم (44) قانون اساسی را از طریق جدول شماره (18) این قانون پرداخت کند.

ب – به ‌منظور‌ نظارت بیشتر بر بنگاههای در حال واگذاری در سال 1395 و همچنین بنگاههای واگذار شده به صورت کنترلی، اسامی این بنگاهها از سوی سازمان خصوصی‌ سازی به سازمان ثبت اسناد و املاک کشور و بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران اعلام می ‌شود. سازمان ثبت اسناد و املاک کشور مکلف است ثبت صورتجلسات مجامع عمومی و هیأت مدیره و همچنین دخل و تصرف در اموال و املاک بنگاههای مزبور را پس از أخذ مجوز کتبی از سازمان خصوصی ‌سازی انجام دهد. بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران نیز موظف است طی دستورالعمل اعلامی به بانکها و مؤسسات اعتباری خصوصی و دولتی، اعطای هرگونه تسهیلات به بنگاههای مذکور را مشروط به أخذ مجوز از سازمان خصوصی‌ سازی نماید.

ج – رعایت ماده (4) قانون الحاق تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت (2) در مورد شرکتهای در حال واگذاری در سال 1395 الزامی است.


تبصره 3 – با توجه به تمدید مدت اجرای قانون برنامه پنجساله پنجم توسعه جمهوری اسلامی ایران و با رعایت مصوبه شماره 0101 /66631 مورخ 27 /10 /1389 مجمع تشخیص مصلحت نظام در سال 1395 سقف تسهیلات تأمین مالی خارجی (فاینانس) علاوه بر باقیمانده سهمیه سالهای قبل، معادل ریالی پنجاه میلیارد (000 /000 /000 /50) دلار تعیین می‌ شود.
دستگاههای اجرائی موضوع ماده (5) قانون مدیریت خدمات کشوری و بخشهای خصوصی و تعاونی و نهادهای عمومی غیردولتی با سپردن تضمین‌ های لازم به بانکهای عامل می ‌توانند از تسهیلات مذکور استفاده کنند. شورای اقتصاد بر اساس مفاد ماده (82) قانون برنامه پنجساله پنجم توسعه جمهوری اسلامی ایران مصوب 15 /10 /1389، این تسهیلات را به طرح‌های دارای توجیه فنی، اقتصادی، مالی و زیست‌ محیطی با اولویت بخشهای خصوصی و تعاونی اختصاص می ‌دهد. کلیه طرح‌های مصوب که منابع آنها از محل تسهیلات تأمین مالی خارجی (فاینانس) تأمین می‌ شود باید با تأیید دستگاه اجرائی ذی ‌ربط، وزارت امور اقتصادی و دارایی، بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران و سازمان مدیریت و برنامه ‌ریزی کشور دارای توجیه فوق‌ الذکر باشد و بازپرداخت اصل و سود منابع هر یک از طرحها صرفاً از محل عایدات طرح در دوران بهره ‌برداری و یا منابع پیش ‌بینی ‌شده طرح در قانون بودجه زمان تصویب طرح و در صورت عدم کفایت از سهم اعتبارات آتی استان محل اجرای طرح قابل پرداخت می ‌باشد.
برداشت و پرداخت از محل منابع موجود جمهوری اسلامی ایران نزد کشور تأمین‌ کننده تسهیلات مالی خارجی (فاینانس) ممنوع است. دولت مکلف است تضمین ‌های کافی را برای اطمینان از بازپرداخت بخش غیردولتی أخذ نماید.
ده‌ درصد (10 ٪) از اعتبارات این تبصره جهت طرح‌های دفاعی شامل صنایع دفاعی و بنیه دفاعی هزینه می ‌گردد.


تبصره 4-

الف – به ‌منظور‌ تحقق ‌بخشی از اهداف مندرج در قانون حمایت از شرکتها و مؤسسات دانش‌ بنیان و تجاری ‌سازی نوآوری و اختراعات مصوب 5 /8 /1389 به ‌ویژه تبصره (2) ماده (5) قانون مذکور معادل ریالی مبلغ دویست میلیون (000 /000 /200) دلار از محل صندوق توسعه ملی بابت حمایت از شرکتهای دانش‌ بنیان خصوصی و تعاونی اختصاص می ‌یابد. مبلغ ارزی مذکور برای صندوق توسعه ملی بازگشت از منابع محسوب می ‌شود. تبدیل دلار به ریال موضوع این بند زیر نظر بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران صورت می‌ گیرد.

ب – به صندوق توسعه ملی اجازه داده می ‌شود که در سال 1395 نسبت به اعطای تسهیلات ارزی به سرمایه ‌گذاران بخشهای خصوصی، تعاونی و نهاد های عمومی غیردولتی برای طرح‌های توسعه‌ ای بالا دستی نفت و گاز با اولویت میدان‌ های مشترک و جمع ‌آوری گازهای همراه با تضمین وزارت نفت و بدون انتقال مالکیت نفت و گاز موجود در مخازن و تولیدی از آنها اقدام کند.

ج – به صندوق توسعه ملی در سال 1395 اجازه داده می‌ شود نسبت به اعطای تسهیلات ارزی به سرمایه‌ گذاران بخش خصوصی و یا تعاونی برای طرح‌های توسعه‌ ای موارد مختلف حمل و نقل درون و برون شهری بدون انتقال مالکیت و با معرفی وزارت راه و شهرسازی و تضمین سازمان‌ ها و شرکتهای تابعه و ذی ‌ربط این وزارتخانه در قبال أخذ حق دسترسی تا استهلاک اصل سرمایه و سود آن از استفاده‌ کنندگان اقدام کند.

د – در سال 1395 مبلغ پانصد میلیون (000 /000 /500) دلار از محل صندوق توسعه ملی در اختیار بانک کشاورزی قرار می ‌گیرد تا صرفاً برای طرح‌های آبیاری تحت فشار به بخشهای خصوصی و تعاونی پرداخت شود. این اعتبار طی هشت سال از محل عواید اجرای طرح به صندوق توسعه ملی بازپرداخت می ‌گردد. تضمین اعتبار مذکور بر عهده دولت می‌ باشد.


تبصره ۵-

الف – به شرکتهای وابسته و تابعه وزارتخانه‌ های نیرو، نفت، راه و شهرسازی، ورزش و جوانان، دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح، ارتباطات و فناوری اطلاعات، صنعت، معدن و تجارت و جهاد کشاورزی و سازمان انرژی اتمی ایران اجازه داده می‌ شود با رعایت قانون نحوه انتشار اوراق مشارکت مصوب 30 /6 /1376 تا سقف یکصد هزار میلیارد (000 /000 /000 /000 /100) ‌‌ریال برای اجرای طرح‌های انتفاعی دارای توجیه فنی، اقتصادی و مالی خود با اولویت اجرای پروژه ‌ها و طرح‌های میادین نفت و گاز مشترک با همسایگان و مهار آبهای مرزی، طرح‌های حمل و نقل به ویژه وسائط نقلیه برقی، طرح‌های آبرسانی و تأمین آب، احداث و تکمیل طرح‌های آب ‌شیرین‌ کن، تکمیل شبکه جمع ‌آوری و انتقال فاضلاب، تصفیه‌ خانه‌ های آب و فاضلاب، نیروگاههای برق با اولویت پروژه‌ های با راندمان بالا مانند تولید همزمان برق و آب شیرین و برق و گرما (CHP) و برق و گرما و سرما (CCHP) شبکه‌ های انتقال و توزیع برق، احداث و تکمیل طرح‌های نیمه ‌تمام ورزشی، تبدیل گاز به فرآورده‌ های شیمیایی و همچنین مناطق محروم و کمتر توسعه ‌یافته، اوراق مشارکت ریالی و یا صکوک اسلامی و با رعایت ماده (88) قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت مصوب 27 /11 /1380 و برای طرح‌هایی که به ‌تصویب شورای اقتصاد می ‌رسد، با تضمین خود در خصوص اصل و سود، منتشر کنند.

ب – به دولت اجازه داده می‌ شود تا مبلغ پنجاه هزار میلیارد (000 /000 /000 /000 /50) ریال اوراق مشارکت ریالی با تضمین خود با بازپرداخت اصل و سود آن به ‌منظور اجرای طرح‌های انتفاعی دارای توجیه فنی، اقتصادی و مالی و طبق قانون نحوه انتشار اوراق مشارکت منتشر و وجوه أخذ شده را به ردیف شماره 310102 جدول شماره (5) این قانون واریز کند. منابع واریزی به طرح‌های تملک دارایی‌ های سرمایه ‌ای نیمه‌ تمام مندرج در پیوست شماره (1) این قانون اختصاص می‌ یابد تا بر اساس مبادله موافقتنامه با سازمان مدیریت و برنامه‌ ریزی کشور هزینه شود. واگذاری این اوراق به بخش دولتی اعم از شرکتها، بانکها و سایر دستگاهها در بازار پول و قبل از سررسید ممنوع است.

ج – اوراق مشارکت فروش‌ نرفته طرح‌های بند های (الف) و (ب) این تبصره، قابل واگذاری به پیمانکاران، مشاوران و تأمین ‌کنندگان تجهیزات همان طرحها در سقف مطالبات معوق طرح با تأیید رئیس دستگاه اجرائی، ذی ‌حساب ذی ‌ربط و سازمان مدیریت و برنامه ‌ریزی کشور است. اوراق واگذار شده، قابل بازخرید قبل از سررسید توسط بانک عامل نیست.

د – به شهرداری‌ های کشور و سازمان‌ های وابسته به آنها اجازه داده می ‌شود به‌‌ طور مشترک یا انفرادی با مجوز بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران و با تأیید وزارت کشور (سازمان شهرداری ‌ها و دهیاری ‌ها) تا سقف هفتاد هزار میلیارد (000 /000 /000 /000 /70) ریال اوراق مشارکت و صکوک اسلامی با تضمین خود با بازپرداخت اصل و سود آن با رعایت قانون نحوه انتشار اوراق مشارکت و آیین ‌نامه اجرائی آن توسط شهرداری‌ ها منتشر کنند. حداقل پنجاه درصد (50 ٪) از سقف اوراق موضوع این بند به طرح‌های قطار شهری اختصاص می‌ یابد.
مجوز فروش اوراق مشارکت سنوات گذشته تا سقف تعیین ‌شده سال صدور در سال 1395 نافذ است. تضمین بازپرداخت اصل و سود اوراق مشارکت برای اجرای طرح‌های قطار شهری به نسبت پنجاه‌ درصد (50 ٪) دولت و پنجاه‌ درصد (50 ٪) شهرداری ‌ها با نرخ مالیاتی صفر است و تضمین پنجاه درصد (50 ٪) سهم دولت برعهده سازمان مدیریت و برنامه ‌ریزی کشور می ‌باشد.

[آیین‌نامه اجرایی بندهای (الف)، (ب)، (ج) و (د) تبصره (۵) قانون بودجه سال ۱۳۹۵ کل کشور]

هـ – دولت مجاز است اسناد خزانه اسلامی با حفظ قدرت خرید را با سررسید یک تا سه‌ سال به‌ صورت بی ‌نام و یا با نام، صادر کند و به ‌منظور‌ تسویه بدهی مسجل خود بابت طرح‌های تملک دارایی ‌های سرمایه‌ ای و مابه ‌التفاوت قیمت تمام‌ شده برق و آب با قیمت تکلیفی فروش آن در سنوات قبل به شرکتهای برق و آب مطابق ماده (20) قانون محاسبات ‌عمومی‌ کشور مصوب 1 /6 /1366 به قیمت اسمی تا سقف هفتاد و پنج هزار میلیارد (000 /000 /000 /000 /75) ریال به طلبکاران غیردولتی واگذار کند. اسناد مزبور از پرداخت هرگونه مالیات معاف می ‌باشد و به ‌عنوان ابزار مالی موضوع قانون بازار اوراق بهادار جمهوری اسلامی ایران مصوب 1 /9 /1384 محسوب شده و با امضای وزیر امور اقتصادی و دارایی صادر می‌ شود. اسناد خزانه اسلامی از قابلیت داد و ستد در بازار ثانویه برخوردار است و سازمان بورس و اوراق بهادار باید ترتیبات انجام معامله ثانویه آنها را در بازار بورس یا فرابورس فراهم کند. خرید و فروش این اوراق توسط بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران ممنوع است.

[آیین‌­نامه اجرایی بند (هـ) تبصره (۵) قانون بودجه سال ۱۳۹۵ کل کشور]

و – به دولت اجازه داده می ‌شود در سال 1395 بدهیهای قطعی خود به اشخاص حقیقی و حقوقی تعاونی و خصوصی را که در چهارچوب مقررات مربوط تا پایان سال 1393 ایجاد شده، با مطالبات قطعی دولت (وزارتخانه‌ ها و مؤسسات دولتی) از اشخاص مزبور تا مبلغ یکصد و بیست و پنج هزار میلیارد (000 /000 /000 /000 /125) ریال به‌ صورت جمعی – خرجی تسویه کند. بدین منظور وزارت امور اقتصادی و دارایی، اسناد تعهدی خاصی را با عنوان «اوراق تسویه خزانه» صادر می ‌کند و در اختیار اشخاص حقیقی و حقوقی خصوصی و تعاونی طلبکار و متقابلاً بدهکار قرار می ‌دهد. این اسناد صرفاً به‌ منظور‌ تسویه بدهی اشخاص یاد شده به دستگاههای اجرائی و شرکتها و مؤسسات دولتی مورد استفاده قرار می ‌گیرد.

[آیین‌­نامه اجرایی بند (و) تبصره (۵) قانون بودجه سال ۱۳۹۵ کل کشور]

ز – به منظور استمرار جریان پرداخت‌ های خزانه‌ داری کل ‌کشور، به دولت اجازه داده می‌ شود تا مبلغ یکصد هزار میلیارد (000 /000 /000 /000 /100) ریال اسناد خزانه اسلامی منتشر و اسناد مزبور را صرف تخصیص‌ های اولویت ‌دار ابلاغی از سوی سازمان مدیریت و برنامه ‌ریزی کشور موضوع قانون بودجه سال 1395 کند و پرداخت این اسناد را قبل از پایان سال، از محل اعتبارات دستگاه مزبور تسویه نماید. این اسناد از مالیات معاف بوده و در بورس اوراق بهادار قابل داد و ستد می ‌باشد.
تسویه این اسناد در سررسید، مقدم بر تمامی پرداخت‌ های خزانه ‌داری کل کشور می ‌باشد و تسویه آن قبل از سررسید توسط خزانه مجاز است.
انتقال تعهدات مربوط به اسناد منتشره به سال بعد ممنوع است.

[آیین‌نامه اجرایی بند (ز) تبصره (۵) قانون بودجه سال ۱۳۹۵ کل کشور]

ح – به وزارت امور اقتصادی و دارایی اجازه داده می ‌شود به‌ منظور‌ استفاده از دارایی‌ های دولت برای انتشار صکوک اسلامی پیش بینی ‌شده در این قانون و ساماندهی و مدیریت دارایی‌ ها و اموال در مالکیت دولت و تمرکز اختیارات مربوط به نحوه نقل و انتقال اموال منقول و غیرمنقول و سایر دارایی‌ های دولت، ضمن اجرای سامانه جامع اطلاعات اموال غیرمنقول دستگاههای اجرائی (سادا) حسب مورد نسبت به انجام اقدامات مورد نیاز برای مدیریت و استفاده از دارایی ‌ها و اموال دستگاههای اجرائی موضوع ماده (5) قانون مدیریت خدمات کشوری به استثنای انفال، اموال دستگاههای زیر نظر مقام معظم رهبری و موارد و مصادیق مندرج در اصل هشتاد و سوم (83) قانون اساسی به‌ منظور پشتوانه‌ انتشار صکوک اسلامی نظیر ارزیابی توسط کارشناسان رسمی، شناسایی، تعیین و تغییر بهره بردار، واگذاری و هرگونه نقل و انتقال یا فروش اموال مذکور با تصویب هیأت وزیران اقدام کند. کلیه دستگاههای اجرائی موضوع ماده (5) قانون مدیریت خدمات کشوری مصوب 8 /7 /1386 در اجرای ماده (137) قانون محاسبات عمومی کشور و تبصره (10) ماده (69) قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت مکلفند ضمن همکاری لازم حداکثر ظرف مدت سه ماه از تاریخ ابلاغ این قانون نسبت به ثبت کلیه اموال غیرمنقول اعم از اراضی، املاک، ساختمان‌ ها و فضاهای اداری در اختیار یا تصرف اعم از اینکه دارای سند مالکیت بوده یا فاقد سند مالکیت باشند، اجار‌ه‌ ای یا وقفی یا ملکی و … در سامانه اقدام نمایند. صدور هرگونه مجوز برای واگذاری حق استفاده، تغییر بهره ‌بردار، فروش اموال غیرمنقول دولتی بدون ثبت اطلاعات در سامانه مذکور و أخذ شناسه (کد) رهگیری ممنوع است.
انتشار صکوک اسلامی برای دستگاههای وابسته به قوه قضائیه، قوه مقننه و سایر نهادهای حکومتی غیرقوه مجریه و استفاده از دارایی ‌ها و اموال این دستگاهها حسب مورد منوط به موافقت عالی ‌ترین مقام آنها است.


تبصره ۶-

الف – سقف معافیت مالیاتی موضوع ماده (84) قانون مالیات‌ های مستقیم مصوب 3 /12 /1366 و اصلاحات بعدی آن در سال 1395، مبلغ یکصد و پنجاه و شش میلیون (000 /000 /156) ریال در سال تعیین می ‌شود.

ب – مدت اجرای آزمایشی قانون مالیات بر ارزش افزوده مصوب 17 /2 /1387 و اصلاحات بعدی آن تا پایان سال 1395 تمدید می‌ شود.

ج – [اصلاحی ۱۳۹۵/۶/۳]
وزارت نیرو از طریق شرکتهای آبفای شهری سراسر کشور مکلف است علاوه بر دریافت نرخ آب ‌بهای ‌شهری، به ازای هر متر مکعب فروش آب شرب مبلغ یکصد و پنجاه (150) ‌ریال از مشترکان آب دریافت و به خزانه ‌داری کل کشور واریز کند. صد درصد (100 %) وجوه دریافتی تا سقف هفتصد میلیارد (000 /000 /000 /700) ریال از محل حساب مذکور صرفاً جهت آبرسانی شرب روستایی و عشایری اختصاص می ‌یابد. اعتبار مذکور براساس شاخص کمبود آب شرب سالم بین استان‌ های کشور در مقاطع سه‌ ماهه از طریق شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور توزیع می‌ شود تا پس از مبادله موافقتنامه بین سازمان مدیریت و برنامه‌ ریزی استان‌ ها و شرکتهای آب و فاضلاب روستایی استان‌ ها و یا سازمان عشایری هزینه شود. وجوه فوق مشمول مالیات نمی ‌شود.

د – دولت می ‌تواند دستگاههای اجرائی ذی‌ ربط را موظف کند تا معافیت ‌ها و تخفیفات مالیاتی و گمرکی را به صورت جمعی – خرجی در حسابهای مربوط ثبت نمایند.

هـ – وزارت نیرو موظف است، علاوه بر دریافت بهای برق به‌ ازای هر کیلو وات‌ ساعت برق فروخته‌ شده، مبلغ سی (30) ریال به ‌عنوان عوارض برق در قبوض مربوطه درج و از مشترکان برق به‌ استثنای مشترکان خانگی روستایی و چاههای کشاورزی دریافت کند. وجوه حاصله به حساب خاصی نزد خزانه ‌داری کل کشور واریز می‌ شود و حداکثر تا سقف هفت هزار میلیارد (000 /000 /000 /000 /7) ریال صرفاً بابت حمایت از توسعه و نگهداری شبکه ‌های برق روستایی و تولید برق تجدیدپذیر و پاک، توسط شرکت توانیر هزینه می ‌شود.

و – به‌ وزارت کشور‌ (سازمان شهرداری‌ ها و دهیاری ‌ها) اجازه داده می‌ شود در سال 1395 بیست‌‌ درصد (20 ٪) از وجوه تبصره (2) ماده (39) قانون‌ مالیات بر ارزش ‌افزوده معادل‌ هفت‌ هزار میلیارد (000 /000 /000 /000 /7) ریال که در اختیار آن وزارتخانه قرار می ‌گیرد را برای کمک و تأمین ماشین‌ آلات خدماتی و عمرانی شهر‌های زیر یکصد هزار نفر جمعیت و روستاها به نسبت هفتاد ‌درصد (70 ٪) و سی درصد (30 ٪) هزینه کند.

ز – در سال 1395 به منظور تحقق درآمدهای مالیاتی و رعایت انضباط مالی، نقل و انتقال قطعی املاک به مأخذ ارزش معاملاتی به نرخ پنج درصد (5 ٪) و مالیات نقل و انتقال حق واگذاری محل به مأخذ ده برابر ارزش معاملاتی ملک مربوطه به نرخ سی درصد (30 ٪) در تاریخ انتقال از طرف مالکان عین یا صاحبان حق می ‌باشد.
حق واگذاری محل از نظر این قانون عبارت است از حق کسب یا پیشه یا حق تصرف محل یا حقوق ناشی از موقعیت کسب و کار در حال فعالیت و بهره ‌برداری.
کلیه پرونده‌ های نقل و انتقال مالیاتی که تا تصویب این قانون به قطعیت نرسیده است، مشمول این حکم می ‌باشد.

ح – اصلاحیه قانون مالیات‌ های مستقیم مصوب 31 /4 /1394 و همچنین احکام مالیاتی قوانین رفع موانع تولید رقابت ‌پذیر و ارتقای نظام مالی کشور مصوب 1 /2 /1394 و الحاق برخی مواد به قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت (2) در سال 1395 مجری می‌ باشد.


تبصره 7 –

الف – کلیه اشخاص حقیقی و حقوقی استخراج ‌کننده سنگ آهن که پروانه بهره ‌برداری آنها به نام سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) و شرکتهای تابعه است ولی فاقد قرارداد با سازمان مذکور و شرکتهای تابعه می ‌باشند، موظفند بابت حق انتفاع پروانه بهره ‌برداری از معادن فوق در سال 1395 بیست درصد (20 %) مبلغ فروش محصولات خود را به حساب درآمد عمومی ردیف 130419 جدول شماره (5) این قانون نزد خزانه ‌داری کل کشور پرداخت کنند. در صورت سرمایه‌ گذاری برای تکمیل زنجیره تولید، حق انتفاع به صورت پلکانی نزولی در طول زنجیره فرآوری، توسط شورای اقتصاد تصویب و از ابتدای سال 1395 وصول خواهد شد.
موارد فوق صرفاً به شرکتهایی تعلق می‌ گیرد که زنجیره ارزش فرآوری را در داخل مجموعه همان شرکت انجام دهند. درصورتی که شرکتهای موضوع این جزء با رعایت قانون تجارت از محل سود خود اقدام به سرمایه‌ گذاری در معادن و صنایع معدنی پایین ‌دستی کنند به میزان ده درصد (10 %) سرمایه‌ گذاری صورت ‌گرفته از محل سود به عنوان حق انتفاع بهره ‌برداری محاسبه می ‌شود.
پنجاه درصد (50 %) درآمد موضوع ردیف 130423 از محل اعتبارات ردیف 157 – 530000 از طریق وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در اختیار صندوق بازنشستگی فولاد و مبلغ چهار هزار و سیصد میلیارد (000 /000 /000 /300 /4) ریال از مبالغ واریزی موضوع ردیف 130419 این تبصره با میزان دریافتی به صورت تخصیص ‌یافته توسط خزانه ‌داری کل کشور از طریق ردیفهای 82 – 530000 و 120 – 530000 (هشتاد درصد (80 %) سازمان توسعه نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران و بیست درصد (20 %) سازمان زمین‌ شناسی و اکتشافات معدنی کشور) در اختیار وزارت صنعت، معدن و تجارت قرار می ‌گیرد تا جهت طرح‌های اکتشافی، طرح‌های پژوهشی، کاربردی، زیست ‌محیطی و ایجاد زیر ساختهای معدنی و ایمنی معدنی هزینه شود. مبلغ سیصد میلیارد (000 /000 /000 /300) ریال از درآمد این جزء از طریق طرح 1304011006 صرف زیرساخت‌ های معدنی می‌ شود.
مالیات بر درآمد سال 1395 هر یک از معادن موضوع این جزء به حساب خزانه معین استان محل استقرار معدن واریز می‌ شود.

ب – گمرک جمهوری اسلامی ایران مکلف است نسبت به استرداد حقوق ورودی کالاهای وارداتی از همان مواد و قطعات وارداتی موضوع مواد (66) تا (68) قانون امور گمرکی مصوب 22 /8 /1390 ظرف مدت پانزده روز از محل تنخواه دریافتی از خزانه که تا پایان سال تسویه می ‌نماید، اقدام کند.

ج – در اجرای قانون اجرای سیاست ‌های کلی اصل چهل و چهارم (44) قانون اساسی و با عنایت به لغو قانون انحصار دولتی دخانیات مصوب 29 /12 /1307 و اصلاحات بعدی آن وزارت صنعت، معدن و تجارت موظف است نسبت به وصول خالص هرگونه وجوه دریافتی شرکت دخانیات ایران بابت تمام ‌نگاشت (هولوگرام) و سایر حقوق انحصار محصولات دخانی پس از تاریخ لازم‌ الاجراء شدن «مصوبه واگذاری سهام شرکت مزبور بابت رد دیون صندوق بازنشستگی کارکنان صنعت فولاد» بر اساس گزارش حسابرس اقدام و وجوه مزبور را به حساب درآمد عمومی نزد خزانه‌ داری کل کشور موضوع ردیف 130421 جدول شماره (5) این قانون واریز کند. همچنین تا شفاف ‌سازی وظایف حاکمیتی و حقوق دولتی در حوزه محصولات دخانی در تطبیق با قانون اجرای سیاست ‌های کلی اصل چهل و چهارم (44) قانون اساسی، وزارت صنعت، معدن و تجارت موظف است درآمدهای حاصل از صدور مجوزها و هرگونه حقوق دولتی دریافتی بابت واردات و تولید محصولات دخانی را طی سال 1395 به ردیف درآمدی مذکور واریز کند.

د – از ابتدای سال 1395 به قیمت خرده ‌فروشی هر نخ سیگار وارداتی مبلغ پانصد (500) ریال و تولید مشترک مبلغ سیصد و پنجاه (350) ریال و تولید داخلی مبلغ یکصد (100) ریال به ‌عنوان عوارض اضافه می ‌شود. وزارت امور اقتصادی و دارایی مکلف است مبالغ مزبور را از واردکنندگان و تولیدکنندگان حسب مورد أخذ و به حساب درآمد عمومی موضوع ردیف 160155 جدول شماره (5) این قانون واریز نماید.

ه‍ – به‌ منظور رد بخشی از دیون دولت به صندوق بازنشستگی فولاد، دولت مکلف است نسبت به تأدیه هجده هزار میلیارد (000 /000 /000 /000 /18) ریال از محل درآمدهای عمومی دولت در سال 1395 اقدام نماید تا نسبت به پرداخت حقوق بازنشستگان اقدام شود. رقم مزبور در حسابهای فی مابین دولت و صندوق یاد شده منظور می‌ گردد.


تبصره ۸-

به وزارت نیرو اجازه داده می‌ شود کل هزینه‌ های مربوط به تهیه و نصب کنتور حجمی یا هوشمند چاههای کشاورزی را از محل اعتبارات طرح‌های «تعادل‌ بخشی، تغذیه مصنوعی و کنترل سیل پیوست شماره (1) این قانون» پرداخت کند.


تبصره ۹-

الف – به دانشگاهها و مؤسسات آموزشی و پژوهشی و پارکهای علم و فناوری اجازه داده می ‌شود تا سقف درآمد اختصاصی سال 1394 نسبت به أخذ تسهیلات از بانکها اقدام کنند و در جهت تکمیل طرح‌های تملک دارایی ‌های سرمایه‌ ای خود استفاده نمایند و نسبت به بازپرداخت اقساط از محل درآمد اختصاصی خود اقدام کنند.

ب – صندوق ‌های رفاه دانشجویان وزارتخانه ‌های علوم، تحقیقات و فناوری و بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و دانشگاه آزاد اسلامی موظفند وجوه حاصل از بازپرداخت وامهای شهریه سالهای 1385 تا 1393 را به حساب درآمد عمومی کشور، موضوع ردیف 160160 واریز کنند. درآمد حاصله تا سقف چهارصد و پنجاه میلیارد (000 /000 /000 /450) ریال از محل ردیف 145 – 530000 جدول شماره (9) این قانون اختصاص می‌ یابد تا به عنوان کمک به افزایش سرمایه‌ صندوق رفاه دانشجویان تلقی ‌گردد.

ج – صد درصد (100 ٪) وجوه اداره ‌شده پرداختی از سال 1385 تا سال 1394 به صندوق‌ های رفاه و دانشجویان وزارتخانه‌ های علوم، تحقیقات و فناوری و بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و دانشگاه آزاد اسلامی به عنوان کمک جهت افزایش سرمایه صندوق‌ های رفاه دانشجویی تلقی می ‌شود. وجوه حاصل از بازپرداخت وامهای مذکور تا سقف یازده هزار و سیصد میلیارد (000 /000 /000 /300 /11) ریال در قالب درآمد اختصاصی برای پرداخت مجدد به دانشجویان به مصرف می ‌رسد.

د – به منظور ارتقای کیفیت مدارس و پرداخت مطالبات فرهنگیان به ‌ویژه بازنشستگان، دولت مکلف است ماهانه معادل یک ‌درصد (1 ٪) از یک دوازدهم اعتبارات هزینه‌ ای و تملک دارایی‌ های سرمایه‌ ای شرکتهای دولتی، بانکها و مؤسسات انتفاعی سود ده وابسته به دولت مندرج در پیوست شماره (3) این قانون را کسر و در ردیف شماره 130424 جدول شماره (5) این قانون منظور کند. درآمد حاصله از محل ردیف 152 – 530000 جدول شماره (9) این قانون به مصرف می ‌رسد.

ه‍ – دولت مکلف است مقدمات تحصیل دانشجویان تحت حمایت کمیته امداد امام خمینی (ره) را در دانشگاهها و مراکز آموزش عالی و مؤسسات پژوهشی به‌ صورت رایگان فراهم کند.


تبصره 10-

الف – شرکتهای بیمه ‌ای مکلفند مبلغ دو هزار و پانصد میلیارد (000 /000 /000 /500 /2) ریال از اصل حق بیمه شخص ثالث دریافتی را طی جدولی که بر اساس فروش بیمه (پرتفوی) ‌هر یک از شرکتها تعیین و به‌ تصویب شورای‌ عالی بیمه می‌ رسد به‌ صورت هفتگی به درآمد عمومی ردیف 160111 جدول شماره (5) این قانون نزد خزانه‌ داری کل کشور واریز کنند. وجوه واریزی در اختیار نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران قرار می ‌گیرد تا در امور منجر به کاهش تصادفات موضوع ردیف 20 – 530000 جدول شماره (9) این قانون هزینه شود. بیمه مرکزی جمهوری اسلامی ایران موظف به نظارت بر اجرای این بند است. وجوه واریزی شرکتهای بیمه موضوع این بند به عنوان هزینه قابل قبول مالیاتی محسوب می ‌شود.

ب – مدت اجرای آزمایشی قانون اصلاح قانون بیمه اجباری مسؤولیت مدنی دارندگان وسایل نقلیه موتوری زمینی در مقابل شخص ‌ثالث مصوب 16 /4 /1387 و اصلاحات بعدی آن تا زمان لازم ‌الاجراء شدن قانون جدید تمدید می ‌شود.


تبصره 11-

الف – به ‌منظور تأمین کسری اعتبارات دیه محکومان معسر و مواردی که پرداخت خسارات بر عهده بیت‌ المال یا دولت می ‌باشد، وزارت دادگستری مجاز است با تصویب هیأت نظارت صندوق تأمین خسارت بدنی حداکثر تا پنجاه ‌درصد (50 ٪) از مازاد منابع درآمد سالانه با احتساب هزینه صندوق تأمین خسارت ‌های بدنی موضوع بندهای (هـ) و (و) ماده (11) قانون اصلاح قانون بیمه اجباری مسؤولیت مدنی دارندگان وسایل نقلیه موتوری زمینی در مقابل شخص ثالث و احکام جایگزین آن و قوانین بعدی را از محل اعتبارات ردیف 46 – 530000 جدول شماره (9) این قانون دریافت و هزینه کند. مدیرعامل صندوق مزبور مکلف است با اعلام وزیر دادگستری مبلغ یادشده را به ‌نسبت در مقاطع سه ‌ماهه در اختیار وزارت دادگستری قرار دهد.

ب – به دولت اجازه داده می ‌شود تا کلیه مشمولان خدمت وظیفه عمومی را که بیش از هشت‌ سال غیبت دارند با پرداخت جریمه مدت زمان غیبت به‌ صورت نقد و اقساط تا پایان 1395 معاف کند.
تمام درآمدهای حاصل از اعطای معافیت‌ های مشمولان مذکور به حساب درآمد عمومی کشور موضوع ردیف 150128 نزد خزانه ‌داری کل کشور واریز و تا سقف سی و پنج هزار میلیارد (000 /000 /000 /000 /35) ریال در قالب ردیف 132 – 530000 به صورت مساوی به ردیفهای ذی‌ ربط تقویت بنیه دفاعی نیروهای مسلح مطابق موافقتنامه متبادله با سازمان مدیریت و برنامه ‌ریزی کشور هزینه می‌ شود.
میزان جریمه مشمولان غائب برای صدور کارت معافیت نظام وظیفه به شرح جدول زیر می ‌باشد:

مدرک تحصیلی
پایه ریالی جریمه   مشمولان غایب
زیردیپلم
000 /000 /100 ریال
دیپلم
000 /000 /150 ریال
فوق دیپلم
000 /000 /200 ریال
لیسانس
000 /000 /250 ریال
فوق لیسانس
000 /000 /300 ریال
دکترای پزشکی
000 /000 /350 ریال
دکترای غیرپزشکی
000 /000 /400 ریال
پزشکان متخصص و   بالاتر
000 /000 /500 ریال

1 – به ازای هر سال غیبت مازاد بر هشت سال، ده‌ درصد (10 ٪) به مبالغ جریمه پایه اضافه و مدت غیبت بیش از شش ‌ماه، یکسال محسوب می ‌شود.

2 – برای مشمولان متأهل، پنج‌ درصد (5 ٪) و برای مشمولان دارای فرزند نیز به‌ ازای هر فرزند، پنج ‌درصد (5 ٪) از مجموع مبلغ جریمه کسر می ‌شود.


تبصره ۱۲-

افزایش حقوق گروههای مختلف حقوق ‌بگیر از قبیل هیأت علمی، کارکنان کشوری و لشکری و قضات به‌ طور جداگانه توسط دولت به نحوی که تفاوت تطبیق موضوع مواد (71) و (78) قانون مدیریت خدمات کشوری در حکم حقوق، ثابت باقی بماند، انجام می ‌پذیرد.
دولت موظف است کمک‌ هزینه مسکن کارکنان نیروهای مسلح (نظامی ‌و انتظامی) ساکن در خانه‌ های سازمانی را پس از کسر از دریافتی آنان به حساب مخصوصی نزد خزانه ‌داری کل کشور واریز کند و همه ساله معادل وجوه واریز شده به حساب فوق را در بودجه نیروهای مسلح برای تأمین هزینه‌ های تعمیر و نگهداری خانه‌ های سازمانی پیش‌ بینی کند.


تبصره ۱۳-

الف – در اجرای بند (م) ماده (28) قانون الحاق تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت (2)، مبالغ زیر اختصاص می ‌یابد:
معادل پنج هزار میلیارد (000 /000 /000 /000 /5) ریال از محل منابع ماده (10) قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت و از محل منابع ماده (12) قانون تشکیل سازمان مدیریت بحران کشور مصوب 31 /2 /1387 به جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی ایران
چهل ‌درصد (40 ٪) از اعتبارات مذکور برای خرید و تأمین بالگرد و تجهیزات امداد هوایی و باقیمانده به نسبت چهل‌ درصد (40 ٪) هزینه‌ ای و شصت‌ درصد (60 ٪) تملک دارایی‌ های سرمایه ‌ای برای نوسازی، بازسازی، خرید و احداث پایگاههای امداد و نجات و انبارهای اضطراری، ساختمان‌ های ستادی و اجرائی، خودروهای امداد و نجات و سایر مأموریت ‌ها و تکالیف مندرج در قانون اساسنامه جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی ایران مصوب 8 /2 /1367 و اصلاحات بعدی آن به‌ منظور‌ پیشگیری و آمادگی و مقابله با حوادث، سوانح و بحران‌ ها در اختیار جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی ایران قرار می ‌گیرد تا مطابق اساسنامه خود به مصرف برساند.

ب – معادل دو هزار و پانصد میلیارد (000 /000 /000 /500 /2) ریال از محل منابع ماده (10) قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت و منابع ماده (12) قانون تشکیل سازمان مدیریت بحران کشور به وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی برای هزینه ‌کرد الزامات مندرج در قانون الحاق برخی مواد به قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت (2)

ج – کاهش اعتبارات برنامه‌ های پژوهشی توسط دستگاههای اجرائی، ممنوع است.

د – به دولت اجازه داده می‌ شود تا اعتبارات مورد نیاز اجرای بند (8 – 2) سیاست ‌های کلی علم و فناوری ابلاغی مقام معظم رهبری و توسعه اقتصاد دانش ‌بنیان منطبق بر سیاست ‌های اقتصاد مقاومتی را از محل جابجایی اعتبارات مصوب ردیفهای مندرج در قانون بودجه 1395 هر دستگاه تأمین و به شرح مندرج در جدول (14) این‌ قانون به دستگاه‌ اجرائی ذی ‌ربط اختصاص دهد و پس از مبادله موافقتنامه با سازمان مدیریت و برنامه‌ ریزی کشور هزینه شود.

ه‍ – مبلغ سیزده هزار و پانصد میلیارد (000 /000 /000 /500 /13) ریال جهت پرداخت سهم دولت و تقویت صندوق بیمه محصولات کشاورزی از محل منابع ماده (10) قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت و ماده (12) قانون تشکیل سازمان مدیریت بحران کشور

و – کلیه بانکهای کشور اعم از دولتی، غیردولتی و مؤسسات مالی و صندوق ‌های حمایتی که به بخش کشاورزی تسهیلات پرداخت نموده‌ اند، موظفند بازپرداخت وامهای اشخاص حقیقی و حقوقی غیردولتی که دچار خسارت خشکسالی یا سرمازدگی یا آفات و بیماری ‌های همه‌ گیر و یا حوادث غیرمترقبه و یا آتش ‌سوزی غیرعمدی شده باشند را با تأیید کارگروهی متشکل از نمایندگان جهاد کشاورزی شهرستان، بانک مربوطه در شهرستان، صندوق بیمه کشاورزی شهرستان و فرمانداری شهرستان مشروط به تأمین بار مالی اضافی از محل اعتبارات ماده (12) قانون تشکیل سازمان مدیریت بحران کشور و اعتبارات پیش ‌بینی ‌نشده قانون بودجه به مدت سه سال امهال کنند.

[آیین‌­نامه اجرایی بند (و) تبصره (۱۳) قانون بودجه سال ۱۳۹۵ کل کشور]

ز – دولت مکلف است جهت تجهیز و باز آماد (اُوِرهال) نمودن بالگردهای هوانیروز و هواپیماهای C130 نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران که همیشه جزء اولین گروههای امداد و نجات در حوادث غیرمترقبه کشور بوده از محل بند (الف) تبصره (13) (کمک به هلال‌ احمر جمهوری اسلامی ایران)، مبلغ یکهزار میلیارد (000 /000 /000 /000 /1) ریال کسر و به هوانیروز ارتش جمهوری اسلامی ایران اضافه کند.


تبصره ۱۴-

در اجرای قانون هدفمند کردن یارانه‌ ها مصوب 15 /10 /1388 به دولت اجازه داده می ‌شود در سال 1395 منابع مالی حاصل از اصلاح قیمت کالاها و خدمات موضوع قانون مذکور تا مبلغ چهارصد و هشتاد هزار میلیارد (000 /000 /000 /000 /480) ریال و ردیفهای یارانه ‌ای این قانون با استفاده از انواع روشهای پرداخت نقدی و غیرنقدی به خانوارهای هدف و نیازمند، توزیع و همچنین برای ارائه خدمات حمایتی و کمک به بخش تولید اقدام نماید.

الف – دولت موظف است در سال 1395 یارانه نقدی خانوارهایی که سرپرست آنها مشمول عناوین زیر هستند را حذف کند:

1 – کلیه تجار و صاحبان مشاغل آزاد که درآمد سالانه آنها حداقل سیصد و پنجاه میلیون (000 /000 /350) ریال باشد.

2 – نمایندگان مجلس شورای اسلامی، قضات و اعضای هیأت علمی دانشگاهها و مؤسسات آموزشی و پژوهشی دولتی و غیردولتی، پزشکان و دندانپزشکان

3 – کلیه کارکنان دولت و قوای سه ‌گانه و شهرداری‌ ها و کلیه مؤسسات عمومی و مؤسسات عمومی غیردولتی و کلیه کارکنان نیروهای مسلح و بازنشستگان کشوری و لشکری و کلیه حقوق ‌بگیران و مستمری‌ بگیران مشمول تأمین اجتماعی و همه دریافت ‌کنندگان حقوق و مستمری بخش دولتی و غیردولتی که دریافتی سالانه آنها بیش از سیصد و پنجاه میلیون (000 /000 /350) ریال باشد.

4 – کلیه مدیران و اعضای هیأت مدیره و بازرسان شرکتهای دولتی و غیردولتی و وابسته به دولت و نهادهای عمومی غیردولتی و کلیه مدیران و اعضای هیأت مدیره و رؤسا و معاونان مناطق و شعب بانکها و بیمه‌ ها و مؤسسات مالی و اعتباری و کلیه کارکنان اشخاص حقوقی دولتی و غیردولتی که دریافتی سالانه آنها بیش از سیصد و پنجاه میلیون (000 /000 /350) ریال باشد.

5 – کلیه ایرانیان مقیم خارج از کشور

6 – کلیه اشخاصی که در سه دهک بالای درآمدی کشور هستند و در موارد فوق، ذکر نشده‌ اند.

ب – [حذفی ۱۳۹۵/۶/۳]

[از ابتدای تیرماه 1395 پرداخت یارانه به اشخاص مشمول این تبصره تصرف در اموال عمومی بوده و جرم محسوب می ‌شود.]

ج – دریافت یارانه توسط افرادی که به موجب این تبصره استحقاق دریافت یارانه را ندارند مستوجب جریمه نقدی به میزان دو برابر مبلغ دریافتی می‌ باشد.

د – در اجرای سیاست ‌های کلی اقتصاد مقاومتی و تقویت تولید ملی منابع حاصل از اجرای بند (الف) این تبصره به ‌شرح زیر هزینه می‌ گردد:
1 – سی ‌درصد (30٪) جهت یارانه سود تسهیلات اشتغال با اولویت خانوارهای تحت پوشش کمیته امداد حضرت امام خمینی (ره) و بهزیستی و ایثارگران و رزمندگان معسر و فارغ‌ التحصیلان دانشگاهی و جوانان
2 – سی ‌و پنج درصد (35٪) جهت پرداخت یارانه سود تسهیلات به واحدهای کوچک و متوسط صنعتی، معدنی، کشاورزی، خدمات فنی و مهندسی، گردشگری و صادراتی
3 – پانزده درصد (15٪) جهت حمایت از نوسازی صنایع با رویکرد کاهش مصرف شدت انرژی
4 – بیست درصد (20٪) جهت ارائه مشوقها و زیرساخت‌ های صادراتی
آیین ‌نامه اجرائی این بند توسط کارگروهی متشکل از وزرای صنعت، معدن و تجارت، تعاون، کار و رفاه اجتماعی و رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ ریزی کشور ظرف مدت یک ‌ماه تهیه و به تصویب هیأت وزیران می ‌رسد.

ه‍ – دولت موظف است در تشخیص خانوارهای سه دهک اول درآمدی تعداد جمعیت خانوار را مورد توجه قرار دهد.

و – وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی موظف است هر سه ‌ماه یک‌ بار گزارش اجرای این تبصره را به مجلس شورای اسلامی ارائه کند.

ز – کلیه کسانی که واجد شرایط دریافت یارانه هستند می ‌توانند به دولت اجازه دهند که یارانه آنها را به افراد نیازمند خاص یا عام یا طرح‌های عمرانی استانی انتقال دهند.

ح – [حذفی ۱۳۹۵/۶/۳]

[دولت مکلف است حداکثر چهارماه پس از تصویب این قانون کلیه وسایل نقلیه سبک و سنگین اعم از بنزینی، نفت ‌گاز (گازوئیلی) و دوگانه ‌سوز را به کارت سوخت مجهز کند و از آن تاریخ، عرضه هرگونه سوخت به کلیه وسایل نقلیه صرفاً با استفاده از کارت مذکور و براساس بندهای زیر انجام می‌ پذیرد:
1 – هزینه واگذاری کارت هوشمند سوخت از مالک خودرو دریافت شود.
2 – قیمت انواع سوخت برابر قیمت آنها در پایان سال 1394 با رعایت بندهای این تبصره خواهد بود.
3 – درصورتی‌ که وسیله نقلیه با استفاده از کارت سوخت جایگاه و یا مازاد بر سهمیه تعیین‌ شده توسط دولت (سهمیه پایه) سوخت ‌گیری کند، بهای سوخت تحویلی براساس قیمت تمام‌ شده خواهد بود.
4 – قیمت تمام ‌شده موضوع این تبصره عبارت است از قیمت تحویل در بندر (فوب) خلیج فارس به اضافه هزینه ‌های جانبی شامل ریزش، تبخیر، بیمه، انتقال، حمل، توزیع و عوارض قانونی موضوع جزء (2) تبصره ماده (16) و بند (ج) ماده (38) قانون مالیات بر ارزش افزوده و نرخ کارمزد مناسب پرداختی به جایگاهداران که توسط دولت تعیین می‌ شود.]

ط- [اصلاحی ۱۳۹۵/۶/۳]
دولت موظف است پس از تصویب این قانون نسبت به ثبت‌ نام افرادی که موفق به ثبت ‌نام برای دریافت یارانه نشده ‌اند یا یارانه آنها به اشتباه حذف گردیده است اقدام و پس از ثبت ‌نام نسبت به پرداخت یارانه آنان اقدام کند. ثبت نام در فرمانداری ‌ها انجام می ‌شود.

[آیین‌نامه اجرایی تبصره (۱۴) قانون بودجه سال ۱۳۹۵ کشور]


تبصره 15 –

الف – شرکتهای تولید نیروی برق حرارتی و شرکتهای برق منطقه ‌ای مکلفند منابع تعیین‌ شده در بودجه مصوب سالانه خود را به ترتیب به شرکت مادر تخصصی تولید نیروی برق حرارتی و شرکت توانیر بابت رد دیون و یا سرمایه‌ گذاری در توسعه نیروگاه حرارتی و توسعه شبکه انتقال کشور پرداخت کند. شرکتهای فروشنده برق نیروگاههای آبی موظفند تمام وجوه حاصل از فروش انرژی ‌های برق خود را پس از وضع هزینه ‌های تولید برای سرمایه‌ گذاری در توسعه نیروگاه برق ‌آبی به مصرف برسانند. وجوه پرداختی توسط شرکتهای یاد شده برای سرمایه‌ گذاری موضوع این بند به عنوان هزینه قابل قبول مالیاتی محسوب می‌ شود. دستورالعمل حسابداری این بند با رعایت مقررات قانونی مربوط به تصویب وزرای امور اقتصادی و دارایی و نیرو می ‌رسد.

ب – نقل و انتقال اموال و دارایی ‌ها و قراردادهای بین شرکت مادر تخصصی توانیر و شرکتهای توزیع نیروی برق از پرداخت هرگونه مالیات معاف می ‌باشد.


تبصره 16 –

به دولت اجازه داده می‌ شود برای تسریع در اجرای سیاست‌ های کلی اقتصاد مقاومتی به ‌منظور‌ تأمین اعتبار مورد نیاز پروژه‌ های مصوب ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی، علاوه بر اعتباراتی که در بودجه دستگاههای اجرائی منظور شده است، نسبت به استفاده از منابع بودجه حداکثر تا ده‌ درصد (10 ٪) اعتبارات‌ هزینه ‌ای (به‌ استثنای فصول اول و ششم) و پنج ‌درصد (5 ٪) اعتبارات طرح‌های تملک دارایی ‌های سرمایه ‌ای به پیشنهاد سازمان مدیریت و برنامه ‌ریزی کشور و تصویب ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی برای تأمین اعتبار اجرای برنامه‌ ها، طرحها و پروژه‌ های اقتصادی مورد استفاده قرار دهد.


تبصره 17 –

کلیه دستگاههای اجرائی مشمول ماده (5) قانون مدیریت خدمات کشوری مجازند تا دو درصد (2 ٪) از اعتبارات خود را به منظور فرهنگ ‌سازی، به ویژه در بخش بنیان‌ های اقتصاد مقاومتی و مقابله با آسیبهای اجتماعی – فرهنگی از طریق سازمان صدا و سیما هزینه کنند.


تبصره 18 –

دستگاههای اجرائی موضوع ماده (5) قانون مدیریت خدمات کشوری و قراردادهای پیمانکاری مکلفند حداکثر تا پایان ماه بعد از تاریخ دریافت صورت‌ وضعیت یا صورتحساب حسب مورد، مالیات متعلق به قراردادهای پیمانکاری مربوط به پیمانکار را پرداخت نمایند. در غیر این‌ صورت، حسب درخواست مؤدی (پیمانکار)، اصل مالیات و جریمه‌ های متعلق از طریق عملیات اجرائی از کارفرما وصول و به حسابهای تعیین ‌شده سازمان امور مالیاتی کشور واریز می ‌شود. در این ‌صورت اصل مالیات وصولی به حساب مؤدی ذی ‌ربط منظور و حسب مقررات مربوط به مؤدی مزبور مسترد خواهد شد.
جریمه استنکاف کارفرما، معادل ده درصد (10 ٪) مالیات پرداخت ‌نشده محاسبه و مطالبه می ‌شود. همچنین تأخیر در پرداخت مالیات‌ های موضوع این تبصره در موارد مقرر موجب تعلق جریمه به میزان دو درصد (2 ٪) در ماه نسبت به مالیات پرداخت‌ نشده از زمان انتظار مهلت تسلیم اظهارنامه یا سررسید پرداخت مالیات، هر کدام که مقدم باشد، است. در این‌ صورت پیمانکاران و مهندسان مشاور در رابطه با پرداخت مالیات متعلق و جرائم مذکور مسؤولیتی نخواهند داشت.


تبصره 19 –

به دولت اجازه داده می‌ شود در سال 1395 اموال غیرمنقول دولتی را که بهره‌ بردار آن وزارت راه و شهرسازی است و واگذاری آنها مشمول سیاست‌ های کلی اصل چهل و چهارم (44)‌ قانون اساسی نمی ‌باشد و مصارف آنها نیز از مصادیق جزء (2) بند (د) سیاست‌ های کلی اصل چهل و چهارم (44) قانون اساسی نیست با رعایت قوانین موضوعه کشور تا سقف پنجاه هزار میلیارد (000 /000 /000 /000 /50) ریال به فروش رسانده و درآمد حاصله را جهت افزایش سرمایه بانک مسکن اختصاص دهد.


تبصره 20 – در صورت پرداخت و تسویه‌ حساب قبوض جریمه ‌های رانندگی توسط مالکان خودرو تا پایان آذرماه 1395، جریمه دیرکرد ناشی از عدم پرداخت تا پایان سال 1394 بخشیده می‌ شود. مبلغ وصولی از این محل به حساب درآمد عمومی موضوع ردیف 150123 جدول شماره (5) این قانون واریز می‌ شود و از محل ردیف 153 – 530000 جدول شماره (9) این قانون به مصرف می ‌رسد.


تبصره 21 –

کلیه بانکها و مؤسسات اعتباری که در چهارچوب نظام بانکداری الکترونیک فعالیت دارند موظفند دو درصد (2 ٪) درآمد حاصل از دریافتی بابت تراکنش ‌ها در نظام بانکداری الکترونیک را به حساب خزانه‌ داری کل کشور واریز کنند. معادل مبلغ واریزی تا سقف مبلغ سه هزار و ششصد و پنجاه میلیارد (000 /000 /000 /650 /3) ریال از محل ردیف 151 – 530000 جدول شماره (9) این قانون به مصرف می ‌رسد.

تبصره 22 –

بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران موظف است کلیه وجوه ارزی مسترد شده ناشی از طرح دعاوی در مراجع بین ‌المللی و کشورهای خارجی مربوط به قراردادهای نظامی قبل و بعد از پیروزی انقلاب اسلامی تا سقف پنجاه هزار میلیارد (000 /000 /000 /000 /50) ریال را به ردیف درآمدی 160165 جدول شماره (5) این قانون واریز کند. معادل مبلغ واریزی از محل ردیفها و جداول مربوطه در این قانون به مصرف می‌ رسد.

تبصره 23 –

دولت مکلف ‌است معادل بدهی حسابرسی ‌شده شرکت خدمات هوایی کشور به دولت و شرکتهای دولتی را با مطالبات از شرکت مذکور به ‌استثنای بدهیهای مالیاتی تا سقف ده هزار میلیارد (000 /000 /000 /000 /10) ریال تهاتر کند.
خزانه‌داری کل کشور مکلف است معادل مبلغ تهاتر مذکور را به حساب بستانکار و بدهکار دستگاههای اجرائی ذی‌ ربط و شرکتهای دولتی مربوطه منظور و با آنها تسویه کند.

تبصره 24 –

به وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی اجازه داده می‌ شود دفترچه‌ های بیمه پایه درمانی مازاد افراد دارنده بیش از یک دفترچه بیمه پایه درمانی را که تا پایان شهریورماه نسبت به تعیین تکلیف و انتخاب یک دفترچه اقدام ننموده ‌اند، ابطال کند.

تبصره 25 –

بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران مجاز است ایران‌ چک‌ های مورد نیاز کشور را پس از تصویب شورای پول و اعتبار تولید و با مسدود کردن معادل ریالی آن تحت نظارت هیأت نظارت اندوخته اسکناس (موضوع ماده 21 قانون پولی و بانکی کشور) منتشر کند.


تبصره ۲۶-
[اصلاحی ۱۳۹۵/۶/۳]

بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران مکلف است پانزده هزار میلیارد (000 /000 /000 /000 /15) ریال مانده تسهیلات قرض الحسنه بانکی و رشد مبلغ مزبور را به تفکیک ده هزار میلیارد (000 /000 /000 /000 /10) ریال به کمیته امداد امام ‌خمینی (ره) و سه هزار میلیارد (000 /000 /000 /000 /3) ریال به سازمان بهزیستی با معرفی دستگاههای ذی ‌ربط به مددجویان و کارفرمایان طرح‌های اشتغال مددجویی و دو هزار میلیارد (000 /000 /000 /000 /2) ریال در اختیار ستاد مردمی رسیدگی به امور دیه و کمک به زندانیان نیازمند قرار می‌ گیرد تا جهت آزادی زندانیان پرداخت کند. در صورتی ‌که هر یک از دستگاههای مشمول نتوانند به هر میزان از سهمیه تسهیلات خود تا پایان آذر ماه 1395 استفاده نمایند، سهمیه مزبور به دیگر دستگاههای مشمول تعلق می‌ گیرد.


تبصره 27 – شورای برنامه ‌ریزی و توسعه استان و کمیته ‌های برنامه ‌ریزی شهرستان‌ ها موظفند حداقل هشت درصد (8 ٪) از سرجمع اعتبارات عمرانی استانی این قانون را در اختیار بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان قرار دهند تا صرف تهیه و اجرای طرح‌های هادی و بهسازی روستاهای شهرستان مربوط شود.

تبصره 28- به منظور افزایش سرمایه بانکهای کشاورزی، ملی و سپه، به بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران اجازه داده می ‌شود هزینه ‌های تأمین مالی منابعی که از محل تسهیلات و خطوط اعتباری بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران توسط بانکهای مذکور تا پایان سال 1394 محاسبه و در حسابها ثبت شده است را تا سقف پنجاه هزار میلیارد (000 /000 /000 /000 /50) ریال به حساب افزایش سرمایه دولت در آن بانکها منظور کند. سهم هر یک از بانکها توسط کارگروهی متشکل از رئیس کل بانک مرکزی، وزیر امور اقتصادی و دارایی و رئیس سازمان مدیریت و برنامه ‌ریزی کشور تعیین می‌ شود.


تبصره 29-

به ‌منظور حمایت از ازدواج جوانان، بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران موظف است کلیه بانکها و مؤسسات اعتباری کشور را ملزم کند به اندازه سهم خود از مجموع سپرده‌ های قرض ‌الحسنه پس‌ انداز و جاری در پرداخت تسهیلات قرض ‌الحسنه مشارکت کرده و تسهیلات قرض ‌الحسنه ازدواج را در اولویت نخست پرداخت قرار دهد.

تبصره 1 – تسهیلات قرض ‌الحسنه ازدواج برای هر یک از زوجین از سی میلیون (000 /000 /30) ریال به یکصد میلیون (000 /000 /100) ریال با دوره بازپرداخت چهارساله افزایش می‌ یابد.

تبصره 2 – بانک مرکزی موظف است اعطای تسهیلات قرض ‌الحسنه ازدواج را به‌ نحوی مدیریت کند که تعداد جوانان در صف وام ازدواج در پایان هر ماه کمتر از پنجاه هزار نفر باشد.

تبصره 3 – بانک مرکزی وظیفه نظارت بر اجرای این قانون و جریمه بانکهای متخلف در این زمینه را بر عهده دارد.

تبصره 30 – دولت مکلف است از محل اعتبارات بنیاد شهید و امور ایثارگران موضوع ردیف 131600 جدول شماره (7)‌ این قانون به جانبازان و آزادگان غیرحالت اشتغال معسر فاقد درآمد که بر اساس قوانین نیروهای مسلح مشمول دریافت حقوق وظیفه نمی ‌باشند تا زمانی که فاقد شغل و درآمد باشند ماهانه کمک معیشت معادل حداقل حقوق کارکنان دولت پرداخت کند.

تبصره 31 – بنیاد شهید و امور ایثارگران مکلف است از محل اعتبارات خود موضوع ردیف 131600 جدول شماره (7)‌ این قانون با تشخیص کمیسیون پزشکی بنیاد و یا مراجع قانونی ذی‌ ربط حسب مورد به والدین و همسران شهدا که به دلیل کهولت سن و یا بیماری صعب ‌العلاج نیاز به نگهداری دارند درصورتی که در میان خانواده، فرد یا افرادی از آنها نگهداری کنند، نسبت به پرداخت حق نگهداری به میزان سی ‌درصد (30 ٪) حداقل حقوق کارکنان دولت اقدام کند.

تبصره 32- اجزاء جدول اصلاح تعرفه‌ های قوه قضائیه مندرج در جدول شماره (16) در سقف چهار هزار میلیارد (000 /000 /000 /000 /4) ریال به ‌شرح پیوست می ‌باشد.

تبصره 33 – آیین ‌نامه‌ های اجرائی مورد نیاز این قانون حداکثر ظرف مدت سه ماه پس از تصویب آن تهیه می‌ شود و به تصویب هیأت وزیران می ‌رسد.

تبصره 34 – کلیه احکام مندرج در این قانون صرفاً مربوط به سال 1395 است.


تبصره ۳۵-
[الحاقی ۱۳۹۵/۶/۳]

به دولت اجازه داده می ‌شود از محل حساب مازاد حاصل از ارزیابی خالص دارایی ‌های خارجی بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران، پس از کسر منابع لازم برای اجرای ماده (46) قانون رفع موانع تولید رقابت ‌پذیر و ارتقای نظام مالی کشور مصوب 1 /2 /1394 و کسر مازاد تسعیر ناشی از منابع ارزی بلاوصول و یا بلوکه‌ شده و یا مصادره ‌شده بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران و پیش ‌بینی منابع لازم برای تأمین هزینه ‌های یکسان‌ سازی نرخ ارز (در صورت اجراء)، مطالبات بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران از بانکها را برای تسویه مطالبات قانونی این بانکها از دولت و افزایش سرمایه دولت در بانکهای دولتی و همچنین بخشودگی سود تسهیلات تا یک میلیارد (000 /000 /000 /1) ریال، حداکثر تا سقف چهارصد و پنجاه هزار میلیارد (000 /000 /000 /000 /450) ریال به شرح جدول شماره (1) با رعایت بندهای زیر تسویه نماید:

1- افزایش پایه پولی از این محل به هر صورت ممنوع است.

2- تسویه مطالبات بانکها از دولت، تنها پس از احراز قانونی بودن مطالبات و تأیید سازمان حسابرسی قابل انجام است.

3- افزایش مانده بدهی دولت و شرکتهای دولتی به هریک از بانکها و بانک مرکزی در پایان سال 1395 نسبت به ارقام پس از اجرای این قانون ممنوع است.

4- بخشودگی سود تسهیلات مذکور منوط به بازپرداخت اصل تسهیلات است و کلیه جریمه ‌های متعلق به این تسهیلات در زمان تسویه بخشوده می‌ شود.

5- گزارش اجرای هر مرحله از تسویه مطالبات و افزایش سرمایه باید در مقاطع سه‌ ماهه به دیوان محاسبات کشور، کمیسیون‌ های برنامه و بودجه و محاسبات و اقتصادی مجلس شورای اسلامی ارائه شود. نظارت بر حسن اجرای این تبصره بر عهده دیوان محاسبات کشور می ‌باشد.

6- وزارت امور اقتصادی و دارایی مکلف است در اجرای ماده (103) قانون محاسبات عمومی کشور مصوب 1 /6 /1366 منابع استفاده‌ شده از محل حساب مازاد حاصل از ارزیابی خالص دارایی‌ های خارجی بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران را در صورتحساب عملکرد بودجه درج کند.

7- نحوه اجرای این تبصره بر مبنای آیین ‌نامه‌ ای است که به پیشنهاد مشترک وزارت امور اقتصادی و دارایی، سازمان برنامه و بودجه کشور و بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران به تصویب هیأت وزیران می ‌رسد.

[آیین­ نامه اجرایی تبصره (۳۵) و ردیف (۱) جدول شماره (۳) تبصره (۳۶) قانون اصلاح قانون بودجه سال ۱۳۹۵ کل کشور]


تبصره ۳۶-
[الحاقی ۱۳۹۵/۶/۳]

به دولت اجازه داده می ‌شود جهت پرداخت بدهی خود به طلبکاران از جمله بانکها، پیمانکاران، شهرداری ‌ها (با اولویت شهرهای زیر بیست هزار نفر جمعیت) و بدهی ‌های مربوط به خرید تضمینی محصولات استراتژیک کشاورزی، تا معادل چهارصد هزار میلیارد (000 /000 /000 /000 /400) ریال اوراق اسناد خزانه و یا سایر اوراق اسلامی با سررسید تا پنجساله منتشر و از طریق واگذاری آن به طلبکاران مزبور بر اساس جدول شماره (3)، تمام یا بخشی از بدهیهای خود را تسویه کند. اصل و سود و هزینه‌ های مترتب بر انتشار این اوراق در بودجه‌ های سنواتی کل کشور پیش‌ بینی و خزانه‌ داری کل کشور با اولویت و یا از سرجمع بودجه نسبت به تسویه این اوراق اقدام می ‌نماید. به دولت اجازه داده می‌ شود معادل سود سررسید شده این اوراق در سال 1395 را از محل فروش اوراق منتشرشده تأمین کند.
هرگونه تکلیف به بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران مبنی بر خرید این اوراق ممنوع است.


تبصره 37-
[الحاقی ۱۳۹۵/۶/۳]

به دولت اجازه داده می‌ شود نسبت به انتشار تا مبلغ هشتاد هزار میلیارد (000 /000 /000 /000 /80) ریال اوراق اسناد خزانه یا سایر اوراق اسلامی اقدام و جهت تسویه تمام یا بخشی از بدهیهای سازمان بیمه سلامت ایران به طلبکاران واگذار نماید.
اصل، سود و هزینه‌ های مترتب بر انتشار این اوراق در بودجه‌ های سنواتی کل کشور پیش ‌بینی و خزانه‌ داری کل کشور با اولویت و یا از سرجمع بودجه نسبت به تسویه این اوراق اقدام می ‌نماید.


تبصره 38-
[الحاقی ۱۳۹۵/۶/۳]

به دولت اجازه داده می ‌شود با رعایت سقف مقرر در تبصره (3) قانون بودجه سال 1395 کل کشور تا مبلغ پنج ‌میلیارد (000 /000 /000 /5) دلار وام از دولت روسیه برای طرح‌های تملک دارایی ‌های سرمایه ‌ای با شرایط زیر أخذ نماید:
1- وام دریافتی‌ صرفاً برای طرح‌های تملک دارایی ‌های سرمایه ‌ای امور زیربنایی و تولیدی پیوست شماره یک قانون بودجه کل کشور با اولویت انرژی‌ های نو، هسته‌ ای، نیرو، راه ‌آهن، بزرگراهها، سدها، شبکه ‌های آبیاری و طرح‌های انتقال آب اختصاص می‌ یابد.
2- طرح‌های موضوع بند (1) با پیشنهاد سازمان برنامه و بودجه کشور به تصویب هیأت وزیران می ‌رسد.
3- نحوه اعمال حساب وام دریافتی، تعیین مدت بازپرداخت و میزان سهم ساخت داخلی و سایر شرایط وام به پیشنهاد مشترک وزارت امور اقتصادی و دارایی، بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران‌ و سازمان برنامه و بودجه کشور به تصویب هیأت وزیران می ‌رسد.


قانون فوق مشتمل بر ماده‌ واحده و سی و چهار تبصره در جلسه علنی روز دوشنبه مورخ بیست و هفتم اردیبهشت ‌ماه یکهزار و سیصد و نود و پنج مجلس شورای اسلامی تصویب شد و در تاریخ 29 /2 /1395 به تأیید شورای نگهبان رسید.

رئیس مجلس شورای اسلامی – علی لاریجانی


پیوست

بخش اول: تغییرات منابع بودجه کل کشور

مبالغ به میلیون ریال
عنوان
مبلغ مندرج در لایحه
مصوب مجلس
رشد
(درصد)
1 – درآمدها
2 – واگذاری   دارائی های سرمایه ای
3 – واگذاری   دارائی های مالی
000 /136 /490 /1
001 /518 /730
000 /194 /453
700 /797 /573 /1
000 /518 /790
499 /621 /579
6 /5
2 /8
9 /27
5 – جمع   منابع عمومی دولت
001 /848 /673 /2
199 /937 /943 /2
1 /10
6 – درآمدهای   اختصاصی
946 /957 /399
946 /957 /410
8 /2
7 – منابع   بودجه عمومی دولت
947 /805 /073 /3
145 /895 /354 /3
1 /9
8 – منابع   بودجه شرکتهای دولتی، مؤسسات انتفاعی وابسته به دولت و بانکها
864 /945 /816 /6
863 /171 /828 /6
2 /0
جمع
811 /751 /890 /9
008 /067 /183 /10
0 /3
کسر میشود: اقلامی که   دوبار منظور شده است
335 /375 /364
034 /537 /397
1 /9
منابع بودجه کل کشور
476 /376 /526 /9
974 /529 /785 /9
7 /2

بخش دوم : تغییرات مصارف بودجه کل کشور

مبالغ به میلیون ریال
عنوان
مبلغ مندرج در لایحه
مصوب مجلس
رشد
(درصد)
1 – هزینه
2 – تملک   دارائی های سرمایه ای
3 – تملک   دارائی های مالی
889 /863 /971 /1
112 /984 /596
000 /000 /105
209 /628 /137 /2
990 /808 /574
000 /500 /231
4 /8
7 /3-
5 /120
5 – جمع   مصارف عمومی دولت
001 /848 /673 /2
199 /937 /943 /2
1 /10
6 – از   محل درآمدهای اختصاصی
946 /957 /399
946 /957 /410
8 /2
7 – مصارف   بودجه عمومی دولت
947 /805 /073 /3
145 /895 /354 /3
1 /9
8 – مصارف   بودجه شرکتهای دولتی، مؤسسات انتفاعی وابسته به دولت و بانکها
864 /945 /816 /6
863 /171 /828 /6
2 /0
جمع
811 /751 /890 /9
008 /067 /183 /10
0 /3
کسر میشود: اقلامی که   دو بار منظور شده است
335 /375 /364
034 /537 /397
1 /9
مصارف بودجه کل کشور
476 /376 /526 /9
974 /529 /785 /9
7 /2

بخش سوم : تغییرات درآمدها و واگذاری دارائی های سرمایه ای و مالی

مبالغ به میلیون ریال
شماره
طبقه بندی
عنوان
مبلغ مندرج در لایحه
مصوب مجلس
110102
مالیات علی الحساب   اشخاص حقوقی دولتی وصول ماهانه یک دوازدهم رقم
999 /068 /49
899 /754 /57
110105
مالیات اشخاص حقوقی غیردولتی
290 /132 /227
290 /432 /227
110402
حقوق ورودی خودرو
000 /925 /20
000 /425 /34
110408
حقوق ورودی موضوع   ماده 2 قانون مدیریت حمل و نقل سوخت (جمعی خرجی)
0
000 /500 /4
110512
مالیات بر ارزش   افزوده
766 /553 /298
766 /553 /248
110513
درآمد حاصل از یک   درصد نرخ مالیات بر ارزش افزوده موضوع ماده (27) قانون الحاق برخی مواد به قانون   تنظیم بخشی از مقرات مالی دولت (2)
0
000 /000 /50
130101
سود سهام انرژی (50   درصد سود ویژه و سود سهام شرکت ملی نفت ایران، علی الحساب سال جاری) کلیه شرکتهای   دولتی
384 /413 /99
184 /785 /116
130424
یک درصد اعتبارات هزینه   ای و تملک دارایی های سرمایه ای شرکت ها برای بخش آموزش و پرورش
0
000 /496 /1
140101
درآمد حاصل ازخدمات   قضایی (دادگستری جمهوری اسلامی ایران)
000 /500 /20
000 /500 /24
150123
درآمد حاصل از جرائم   معوق رانندگی
0
000 /000 /15
150128
جریمه زمان غیبت   مشمولان
000 /000 /20
000 /000 /35
160117
درآمد حاصل از افزایش   20 % به قیمت هر نخ سیگار تولید داخل، 40 درصد به قیمت سیگار و توتون قلیان   وارداتی و توتون پیپ و سایر کالاهای ساخته شده دخانی، 30 % به قیمت تولیدات مشترک
000 /000 /3
000 /000 /4
160155
عوارض خرده فروشی سیگار
000 /500 /1
000 /000 /17
160159
دریافت مطالبات معوق
000 /000 /60
0
160164
دو درصد درآمد حاصل   از هزینه های دریافتی بابت تراکنش ها در نظام بانکداری الکترونیکی
0
000 /650 /3
160165
وجوه ارزی مسترد شده   به بانک مرکزی ناشی از طرح دعاوی قرارداد های نظامی در مراجع بین المللی
0
000 /000 /50
160166
درآمد حاصل از بدهی   شرکت فولاد خوزستان به دولت (جمعی خرجی)
0
000 /658 /3
210101
منابع حاصل از ارزش   نفت خام
000 /776 /668
000 /776 /728
210110
منابع ارزی ناشی از   افزایش قیمت و مقدار صادرات نفت خام و میعانات گازی
1
0
310106
دریافت مطالبات قطعی   دولت (وزارتخانه ها و مؤسسات دولتی) از اشخاص حقیقی و حقوقی تعاونی و خصوصی (جمعی   خرجی)
0
000 /000 /125
310202
وصولی از محل تسهیلات   سایر بانک ها و منابع خارجی
201 /64
700 /491 /1

 

بخش چهارم : تغییرات اعتبارات هزینه ای

مبالغ به میلیون ریال
شماره
طبقه بندی
-عنوان
مبلغ مندرج در لایحه
مصوب مجلس
6 – 101000
فرهنگستان علوم پزشکی ایران
649 /125
649 /125
7 – 101000
معاونت امور زنان و خانواده
000 /158
000 /128
10 – 101000
شورای نظارت بر صدا و سیما
484 /42
484 /47
1 – 101034
ستاد مبارزه با مواد مخدر (بابت پیشگیری و کاهش آسیب های اجتماعی)
500 /732 /1
500 /932 /1
1 – 101048
بنیاد ملی نخبگان
688 /467
688 /477
1 – 101500
مجلس شورای اسلامی
877 /532 /3
877 /232 /4
4 – 101500
دبیرخانه مجالس آسیایی
000 /15
000 /18
1 – 101501
مجلس شورای اسلامی مرکز پژوهشها (و افزایش 8 میلیارد ریال حقوق و مزایا و 32 میلیارد   ریال مربوط به سایر است)
763 /259
763 /299
1 – 101502
مجلس شورای اسلامی، کتابخانه، موزه و مرکز اسناد
814 /162
814 /192
1 – 101510
دیوان محاسبات کشور
921 /778 /1
921 /878 /1
5 – 102100
وزارت اطلاعات صندوق بازنشستگی
368 /666 /2
368 /666 /3
1 – 102500
سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور
520 /412 /1
520 /470 /1
4 – 105000
شورای عالی استان ها (کمک)
000 /96
000 /200
1 – 106000
نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران
569 /986 /60
569 /936 /62
1 – 106002
سازمان عقیدتی سیاسی نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران
173 /167
173 /197
1 – 106004
سازمان حفاظت اطلاعات نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران
912 /156
912 /196
1 – 107000
وزارت امور خارجه
496 /707 /8
496 /207 /9
1 – 108009
سازمان قضایی نیروهای مسلح
000 /590
000 /790
1 – 108100
دادگستری جمهوری اسلامی ایران
000 /200 /28
000 /650 /29
1 – 108108
دیوان عدالت اداری
000 /395
000 /435
1 – 108109
شورای حل اختلاف – کمک
000 /500
000 /700
1 – 108200
سازمان زندانها و اقدامات تأمینی و تربیتی کشور (200 میلیارد ریال از افزایش   بابت حمایت از خانواده زندانیان)
224 /066 /5
224 /766 /5
1 – 108400
سازمان پزشکی قانونی کشور
000 /600
000 /750
2 – 109500
دانشگاه علوم و معارف قرآنی
251 /177
251 /227
3 – 109500
سازمان اوقاف و امور خیریه – حمایت از   مدارس علوم دینی اهل سنت
676 /461
676 /691
1 – 110000
وزارت امور اقتصادی و دارایی
700 /948
700 /148 /1
2 – 111100
وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح پاکسازی میادین مین با هماهنگی وزارت کشور
450 /402
450 /422
3 – 111100
وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح تقویت بنیه دفاعی … ارتقای توان دفاعی
138 /909 /12
138 /909 /21
6 – 111100
وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح حفظ توان تولید صنایع دفاعی
470 /917 /1
470 /917 /3
1 – 111101
سازمان حفاظت اطلاعات وزارت دفاع
239 /35
239 /55
1 – 111140
عقیدتی سیاسی وزارت دفاع و سازمان های وابسته
120 /30
120 /40
1 – 111200
ستاد مشترک ارتش جمهوری اسلامی ایران
903 /976 /55
903 /576 /56
3 – 111200
ستاد مشترک ارتش جمهوری اسلامی ایران طرح توسعه پدافند هوائی
000 /105
000 /805
4 – 111200
ستاد مشترک ارتش جمهوری اسلامی ایران – نوسازی   ناوگان و پایش هوائی
000 /160
000 /560 /1
5 – 111200
ستاد مشترک ارتش جمهوری اسلامی ایران – کنترل و تامین   امنیت مرزها
000 /150
000 /250 /1
8 – 111200
ستاد مشترک ارتش جمهوری اسلامی ایران تقویت ناوگان هوانیروز
000 /250
000 /650
9 – 111200
ستاد مشترک ارتش جمهوری اسلامی ایران تقویت ناوگان دریایی
000 /200
000 /700 /1
1 – 111210
سازمان عقیدتی سیاسی ارتش جمهوری اسلامی ایران
088 /263
088 /273
1 – 111220
سازمان مرکزی حفاظت اطلاعات ارتش جمهوری اسلامی ایران
958 /110
958 /130
1 – 111300
ستاد مشترک سپاه پاسداران انقلاب اسلامی
860 /572 /61
860 /112 /59
2 – 111300
سپاه حفاظت
888 /322
888 /432
4 – 111300
ستاد مشترک سپاه پاسداران انقلاب اسلامی – طرح‌های توسعه کوثر
340 /763 /17
340 /763 /25
5 – 111300
ستاد مشترک سپاه پاسداران انقلاب اسلامی -نسیم رحمت
000 /320
000 /120 /1
6 – 111300
ستاد مشترک سپاه پاسداران انقلاب اسلامی -طرح ولایت
529 /115 /4
529 /115 /5
7 – 111300
ستاد مشترک سپاه پاسداران انقلاب اسلامی -ماموریت های دفاع زمینی (طرح شهید   شوشتری)
453 /330 /5
453 /330 /6
8 – 111300
ستاد مشترک سپاه پاسداران انقلاب اسلامی – نور ربیع
220 /772
220 /612 /4
9 – 111300
ستاد مشترک سپاه پاسداران انقلاب اسلامی -طرح شمیم (شهید شوکت پور)
000 /000 /1
000 /000 /4
10 – 111300
ستاد مشترک سپاه پاسداران انقلاب اسلامی -طرح شهید رودکی
000 /090 /3
000 /090 /4
11 – 111300
ستاد مشترک سپاه پاسداران انقلاب اسلامی -طرح شهید کاظمی
000 /700
000 /700 /4
12 – 111300
ستاد مشترک سپاه پاسداران انقلاب اسلامی -طرح امام حسین (ع)
000 /300
000 /770
13 – 111300
ستاد مشترک سپاه پاسداران انقلاب اسلامی -طرح شهید برونسی
000 /200
000 /500
14 – 111300
ستاد مشترک سپاه پاسداران انقلاب اسلامی -قرارگاه خاتم الانبیاء کوثر
000 /800
000 /800 /1
1 – 111305
دانشگاه جامع امام حسین (ع)
219 /78
320 /119
1 – 111310
سازمان حفاظت اطلاعات سپاه پاسداران انقلاب اسلامی
568/ 243
568 /263
1 – 111313
سازمان بسیج ارتش بیست میلیونی
638 /701 /10
638 /001 /11
1 – 111320
نهاد نمایندگی ولی فقیه در سپاه پاسداران انقلاب اسلامی
523 /569
000 /600
1 – 111348
دانشکده افسری و تربیت پاسداری امام حسین (ع)
101 /84
000 /65
1 – 111400
ستاد فرماندهی کل نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران
382 /342 /1
382 /467 /1
3 – 111400
اداره حفاظت اطلاعات ستاد فرماندهی کل نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران
048 /18
148 /38
5 – 111400
مرکز تحقیقات راهبردی امور دفاعی
428 /13
428 /28
7 – 111400
ستاد فرماندهی کل نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران – پروژه شهید آوینی
640 /111
640 /411
8 – 111400
ستاد فرماندهی کل نیروهای مسلح – تقویت بنیه   دفاعی – ارتقای آمادگی دفاعی
138 /909 /12
138 /909 /21
1 – 111440
دانشگاه عالی دفاع ملی
996 /85
996 /115
1 – 111450
بنیاد حفظ آثار و ارزش های دفاع مقدس
810 /237
810 /387
1 – 112600
سازمان آموزش فنی وحرفه ای (افزایش بابت تجهیزات کمک آموزشی)
494 /283 /5
494 /583 /5
51 – 113500
وزارت علوم، تحقیقات و فناوری امور علمی، فرهنگی و آموزشی
781 /684
781 /704
1 – 113600
دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی
541 /463
689 /498
2 – 113600
شورای فرهنگی اجتماعی زنان
0
852 /14
3 – 113600
دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی – شورای تحول   علوم انسانی دانشگاه ها
0
000 /30
1 – 113620
جهاد دانشگاهی (از افزایش 5 میلیارد ریال مربوط به خبرگزاری قرآنی، ایکنا)
000 /782
000 /837
2 – 113620
جهاد دانشگاهی – سایر مراکز تحقیقاتی وابسته
400 /67
400 /77
10 – 113620
پژوهشکده علوم پایه کاربردی
800 /17
800 /22
16 – 113620
پژوهشکده فناوری اطلاعات و ارتباطات
000 /5
000 /10
1 – 113630
نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ها
622 /037 /1
622 /007 /1
3 – 113630
نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ها – کمک به ستاد عمره و عتبات   دانشگاهیان
0
000 /50
1 – 114000
وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
000 /264 /4
000 /688 /3
5 – 114000
وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بنیاد بین المللی فرهنگی و هنری امام رضا (ع)
0
000 /84
6 – 114000
ستاد عالی کانون های فرهنگی و هنری مساجد کمک
0
000 /530
7 – 114000
اعتبار متمرکز کمک به اشخاص حقوقی غیردولتی
0
000 /280
1 – 114020
شورای عالی حوزه های علمیه
000 /069 /3
000 /514 /3
1 – 114025
شورای برنامه‌ریزی مدیریت حوزه های علمیه خراسان
000 /570
000 /815
5 – 114028
دانشگاه مذاهب اسلامی
972 /93
972 /98
1 – 114030
مؤسسه نشر آثار حضرت امام قدس سره
000 /260
500 /164
3 – 114030
آستان مقدس حضرت امام خمینی (ره)
0
500 /95
1 – 114318
شورای سیاستگذاری حوزه های علمیه خواهران
500 /684 /1
500 /029 /2
1 – 114012
شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی
000 /350
000 /420
1 – 114007
دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم
857 /956
857 /026 /1
2 – 114028
مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی
000 /255
000 /275
3 – 114028
مجمع جهانی اهل بیت
000 /365
000 /385
4 – 114028
دانشگاه اهل بیت
619 /28
619 /33
1 – 114084
مرکز خدمات حوزه های علمیه (10 میلیارد ریال جهت مجتمع ولایت)
000 /865 /3
000 /025 /4
1 – 114200
مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره)
000 /210
000 /280
1 – 114300
سازمان تبلیغات اسلامی (افزایش مربوط به روحانیون مستقر)
981 /160 /1
981 /260 /1
2 – 114300
مؤسسه پژوهشی و فرهنگی انقلاب اسلامی
000 /120
000 /140
5 – 114300
شورای سیاستگذاری ائمه جمعه
159 /377
159 /382
6 – 114300
مرکز رسیدگی به امور مساجد
439 /332
439 /337
7 – 114300
ستاد اقامه نماز
000 /200
000 /165
10 – 114300
حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی
000 /500
000 /550
1 – 114400
جامعه المصطفی العالمیه
615 /360 /2
615 /560 /2
1 – 115800
نهاد کتابخانه های عمومی کشور
000 /200 /1
000 /300 /1
1 – 120000
دانشگاه خوارزمی (افزایش بابت انتقال دانشجویان علوم اقتصادی)
309 /949
309 /019 /1
1 – 121000
دانشگاه تربیت مدرس
332 /674 /1
332 /644 /1
5 – 121000
دانشگاه تربیت مدرس – واحدهای بین الملل
0
000 /30
1 – 126000
دانشگاه پیام نور
182 /115 /2
182 /215 /2
1 – 127500
وزارت آموزش و پرورش (افزایش بابت دانش آموزان بازمانده از تحصیل)
706 /935 /2
706 /035 /3
4 – 127500
وزارت آموزش و پرورش کمک به تامین سرانه دانش آموزی
000 /500 /1
000 /740 /1
5 – 127500
وزارت آموزش و پرورش .- یارانه دفترچه، تغذیه رایگاه و امور رفاهی دانش آموزان   مناطق محروم
860 /449
860 /699
11 – 127500
وزارت آموزش و پرورش کمک به ایاب و ذهاب دانش آموزان مناطق روستایی
200 /596
200 /846
1 – 127760
دانشگاه فنی و حرفه ای (افزایش مربوط به سایر هزینه ها)
541 /994 /3
541 /194 /4
1 – 128500
وزارت ورزش و جوانان (از افزایش 40 میلیارد ریال مربوط به کمک به ورزش جانبازان   و معلولین، 30 میلیارد ریال مربوط به فعالیت های فرهنگی فدراسیون های ورزشی و   استانی)
000 /658 /2
000 /728 /2
1 – 1129500
سازمان انتقال خون ایران
705 /949
705 /049 /1
1 – 129600
کمیته امداد امام خمینی (ره) کمک (افزایش بابت ازدواج و مسکن جوانان)
700 /063 /38
700 /263 /39
2 – 129600
کمیته امداد امام خمینی (ره) کمک – پاداش   بازنشستگان سال 1395
0
000 /000 /1
1 – 131000
جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی ایران (افزایش بابت آموزش همگانی)
662 /535
662 /735
1 – 131500
سازمان بهزیستی کشور (1200 میلیارد ریال از افزایش بابت پیشگیری و توانبخشی)
000 /986 /17
000 /216 /19
1 – 134003
سازمان تحقیقات – آموزش و ترویج کشاورزی (از افزایش 230 میلیارد   ریال مربوط به اجرای نظام نوین ترویج کشاورزی، 10 میلیارد ریال مربوط به تاسماهیان   و 5 میلیارد ریال مربوط به پژوهشگاه ملی گل و گیاه می شود)
908 /130 /3
908 /375 /3
7 – 134003
مؤسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر
624 /145
627 /175
10 – 134003
مؤسسه تحقیقات خاک و آب
478 /100
478 /120
1 – 135500
سازمان دامپزشکی کشور (افزایش بابت پرداخت غرامت به دامداران)
446 /361
446 /451
2 – 135500
سازمان دامپزشکی کشور، خرید واکسن و واکسیناسیون دام
000 /490
000 /610
1 – 136000
مؤسسه رازی
954 /334
954 /409
3 – 151000
سازمان امور عشایری
198 /43
198 /93
5 – 151000
سازمام حفظ نباتات کشور
983 /88
983 /93
7 – 151000
وزارت جهاد کشاورزی، نهاد نمایندگی ولی فقیه در وزارت جهاد کشاورزی
600 /4
600 /7
10 – 151000
وزارت جهاد کشاورزی هزینه های نمایندگی سازمان خواربار و کشاورزی سازمان ملل   متحد (فائو)
468 /19
468 /29
12 – 151000
سازمان امور اراضی
258 /97
258 /177
12 – 155000
اتحادیه مرکزی فرش دستبافت روستایی ایران، کمک
0
000 /50
1 – 283500
سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران
000 /858 /10
000 /358 /12
15 – 530000
پیشگیری از بیماری های ریوی و توسعه ورزش های همگانی 50 درصد سهم وزارت بهداشت،   درمان و آموزش پزشکی و 50 درصد سهم وزارت ورزش و جوانان
000 /162
000 /216
20 – 530000
نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران، موضوع حق بیمه شخص ثالث شرکت های بیمه ای   بابت هزینه در امور منجر به کاهش تصادفات
000 /200 /1
000 /450 /1
25 – 530000
سازمان امور اراضی هزینه های حفاظت از اراضی کشاورزی
000 /190
000 /4360
35 – 530000
سازمان امور مالیاتی کشور – اعتبارات   موضوع مازاد درآمدهای وصولی مالیات مستقیم و کالاها و خدمات منظور در جدول شماره   (5)، نسبت به مبلغ 660 هزار میلیارد ریال، به منظور آموزش و ارتقاء دانش تخصصی،   رفع کمبود تجهیزات، ساختمان و تأسیسات مورد نیاز، پرداخت پاداش به کارکنان و   اجرای طرح جامع مالیاتی و مالیات بر ارزش افزوده در حدود مازاد وصولی در مقاطع
000 /640 /7
000 /000 /9
51 – 530000
دادگستری جمهوری اسلامی – مازاد درآمد   خدمات قضایی (ردیف 140101) مازاد وصولی نسبت به مبلغ 7000 میلیارد ریال در حدود   وصولی قابل تخصیص در مقاطع سه ماهه (مازاد بر 1750 میلیارد ریال)
950 /070 /6
950 /070 /10
107 – 530000
از محل مازاد منابع ارزی ناشی از افزایش قیمت و مقدار صادرات نفت (مقاطع سه   ماهه)
1
0
108 – 530000
اعتبارات موضوع ماده (27) قانون الحاق برخی مواد به قانون تنظیم بخشی از مقررات   مالی دولت (2) (از اعتبارات تملک دارایی های سرمایه ای 5000 میلیارد ریال مربوط   به طرح‌های نیمه تمام بیمارستان های در حال ساخت وزارت مسکن و شهرسازی و 10 هزار   میلیارد ریال مربوط به طرح‌های وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی می شود)
000 /000 /10
000 /000 /35
132 – 530000
اعتبارات موضوع جریمه زمان غیبت مشمولان
0
000 /000 /35
147 – 530000
اجرای سیاست های حمایتی توسعه کشت دانه های روغنی و تأمین سرمایه (سهم دولت)   صندوق غیردولتی دانه های روغنی
0
000 /600 /1
148 – 530000
سازمان امور اراضی اعتبارات موضوع ماده (54) قانون رفع موانع تولید رقابت‌پذیر و   ارتقای نظام مالی کشور
000 /20
000 /25
151 – 530000
نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران ارتقای امنیت در فضای مجازی به ویژه امنیت   بانکداری الکترونیکی
0
000 /460 /1
152 – 530000
وزارت آموزش و پرورش اعتبارات موضوع ارتقای کیفیت مدارس و پرداخت مطالبات فرهنگیان   به ویژه بازنشستگان
0
000 /496 /1
153 – 530000
نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران، جبران خدمت کارکنان، هزینه های نگهداشت عملیاتی،   خرید تجهیزات تخصصی، نصب دوربین، و بکارگیری فناوری های نوین
0
000 /300 /14
156 – 530000
وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی صندوق بازنشستگی فولاد موضوع 50 درصد درآمد   حاصل از ردیف درآمدی 130423
0
000 /000 /1
157 – 530000
تخفیف حقوق ورودی برای جایگزینی ناوگان خودروهای فرسوده عمومی موضوع ماده 2   قانون مدیریت حمل و نقل و سوخت ( جمعی خرجی)
0
000 /500 /4
158 – 530000
تهاتر مطالبات شرکت فولاد خوزستان بابت ملغی الاثر شدن مصوبه واگذاری 27 درصد   سهام شرکت سنگ آهن مرکزی با بدهی های شرکت مزبور به دولت (جمعی خرجی)
0
000 /658 /3
3 – 540000
کمک به اشخاص حقوقی غیردولتی موضوع جدول شماره (17)
160 /893 /1
160 /209 /2
7 – 540000
ستاد مردمی رسیدگی به امور دیه – کمک
000 /70
000 /270
4 – 550000
کمیته ملی المپیک – کمک به آماده سازی و شرکت در مسابقات ورزشی   منطقه ای و جهانی
000 /250
000 /350
63 – 550000
شورای عالی انقلاب فرهنگی بابت شورای تحول علوم انسانی دانشگاه ها
000 /30
0
64 – 550000
ساماندهی تولید، فرآوری، تجارت، تبلیغ و خرید تضمینی چای کشور
000 /700
000 /200 /1
66 – 550000
کمک به استان های مقدس تحت نظر مقام معظم رهبری
0
000 /300
71 – 550000
پرورش ماهی در قفس
0
000 /7
79 – 550000
اعطای جوایز صادراتی (مربوط به صادرات غیر نفتی و غیر پتروشیمی با اولویت صادرات   دانش بنیان)
000 /000 /2
000 /000 /3
98 – 550000
بیمه قالی بافان و تولیدکنندگان صنایع دستی
0
000 /200
99 – 550000
یارانه سود تسهیلات واحدهای تولیدی با اولویت تولیدات صادراتی
0
000 /000 /1
109 – 550000
شرکت مادر تخصصی تولید مواد اولیه و سوخت هسته ای ایران تامین مواد اولیه و سوخت   هسته ای و خرید محصولات استراتژیک تولیدی
0
000 /50
3 – 600000
بانک مرکزی سود اوراق مشارکت منتشر شده بابت طرح‌های عمرانی – افزایش مربوط به سود اوراق مشارکت محور   ارتباطی حرم جمکران
000 /000 /2
000 /100 /2
افزایش اعتبارات هزینه ای دانشگاه های برتر و سایر دانشگاه های وابسته به وزارت   علوم تحقیقات و فناوری به نسبت به ترتیب 40 % و 60 % (به استثنای دانشگاه های پیام   نور و فنی و حرفه ای)
0
000 /365 /1

بخش پنجم : تغییرات اعتبارات تملک دارائی های سرمایه ای و مالی

مبالغ به میلیون ریال
شماره طبقه بندی
-عنوان
مبلغ مندرج در لایحه
مصوب مجلس
13 – 101000
تسویه بدهی های قطعی دولت به اشخاص حقیقی و حقوقی تعلیمی و خصوصی (اوراق تسویه   خزانه) جمعی خرجی
0
000 /000 /125
1040000 – 2
تعهدات پرداخت نشده بودجه مصوب سال های قبل موضوع مواد 63 و 64 قانون محاسبات   عمومی کشور و اعتبارات تکمیلی طرح‌های سال خاتمه 1394 (تملک دارایی های سرمایه ای)
000 /000 /4
000 /500 /5
1001003001
10108001
تعمیرات اساسی و تأمین تجهیزات و ماشین آلات (مجلس شورای اسلامی)
000 /295
000 /495
1002054009
10224015
تأمین تجهیزات و ماشین آلات – وزارت امور   خارجه
000 /25
000 /225
1003008001
10422006
تامین تجهیزات و ماشین آلات – وزارت امور   اقتصادی و دارایی
000 /5
000 /25
1003008002
10422028
تعمیرات اساسی ساختمان های ستادی وزارت امور اقتصادی و دارایی
000 /21
000 /61
1004003001
10517003
گسترش فناوری ارتباطات و اطلاعات در اقتصاد و دارایی
000 /24
000 /64
1101019001
20108183
اجرای طرح‌های پدافند غیرعامل دستگاههای اجرایی
000 /000 /1
000 /100 /1
1102019004
احداث منازل سازمانی در استان های مرزی وزارت اطلاعات
0
000 /250
1102019005
احداث ادارات اطلاعات مرزی
0
000 /250
1201002002
10205002
تعمیرات اساسی و تأمین تجهیزات و ماشین آلات (سازمان بازرسی کل کشور)
000 /25
000 /125
1201003002
10301225
احداث و تجهیز 125 واحد پزشکی قانونی
000 /200
000 /250
1201005004
10302004
مطالعه و احداث 59 ندامتگاه
000 /700
000 /900
1201008001
10301006
تعمیرات اساسی و تأمین تجهیزات و ماشین آلات (سازمان قضایی نیروهای مسلح)
000 /15
000 /115
1201014002
10301016
تعمیرات اساسی و تامین تجهیزات و ماشین آلات (دیوان عدالت اداری)
000 /7
000 /47
1301001006
آمار طراحی راکتور تحقیقاتی اراک
000 /000 /1
000 /500 /1
1303016255
توسعه و تکمیل راههای روستائی
0
000 /000 /6
1306001012
40137010
مطالعه و اجرای عملیات آبخیزداری و آبخوان داری در حوزه های آبخیز فاقد سد کشور
000 /500
000 /700
1206004001
40147003
استقرار سامانه اطلاعات مدیریت زنجیره ترویج، تأمین، تولید، فرآوری و فروش محصول   نهائی و ایجاد و بهره برداری شبکه ملی تلویزیونی کشاورزی
000 /620
000 /780
1306009001
40144007
تأمین و انتقال آب برای توسعه باغات در اراضی شیب دار
000 /258
000 /478
1306009002
40144009
توسعه و اصلاح باغات زیتون کشور
500 /35
500 /70
1206009003
40144004
کمک های فنی و اعتباری برای اصلاح و توسعه باغات به روش های نوین و باغات انگور   به روش داربستی
798 /373
798 /573
1306009006
40165001
مطالعه و طراحی و اجرای زیر ساخت شهرکهای کشاورزی
000 /260
000 /482
1306028002
40153001
ممیزی اراضی و تفکیک مستثنیات
000 /330
000 /430
1306029001
40142005
حد نگاری (کاداستر) و پایش اراضی کشاورزی
000 /380
000 /780
1306031001
40158004
توسعه و تجهیز قرنطینه نباتی کشور
000 /70
000 /110
1306031002
40158003
مبارزه تلفیقی علیه آفات نباتی و تجهیز امکانات مبارزه با آفات عمومی و همگانی
000 /78
000 /118
1306034001
40159001
احداث و تجهیز آزمایشگاه های منطقه ای و مراکز مرجع دامپزشکی
187 /104
187 /174
1306040002
40162010
تأمین تجهیزات ماشین آلات و تعمیرات اساسی ساختمان ها
000 /2
000 /172
1307005006
40203006
مطالعه و اجرای ساماندهی، تعیین حد بستر و حریم رودخانه ها در حوضه های آبریز کشور
000 /000 /1
000 /100 /1
1307006002
40202125
بازسازی و بهره برداری از تأسیسات آبرسانی به شهرها
000 /230
000 /280
1310004010
40108041
تکمیل و تجهیز مؤسسه تحقیقات گیاه پزشکی
000 /20
000 /40
1310004008
40108030
تعمیرات اساسی و تأمین تجهیزات و ماشین آلات (مؤسسه رازی)
000 /100
000 /175
40201069
ساختمان سدهای قره چای و زرین گل
0
000 /50
1602004245
30303032
تکمیل بیمارستان ها و مراکز درمانی که 40 درصد اعتبار آنها از محل کمکهای مردم   تأمین شده باشد
000 /100
000 /250
1702004017
30508041
احداث فضاهای ورزشی در سطح کشور با اولویت شهرستان های کمتر برخوردار از متوسط کشور
758 /802
758 /102 /1
1702004023
30508034
تکمیل پروژه های نیمه تمام ورزشی در سطح کشور
369 /987
369 /307 /1
1702004026
30508012
توسعه و تجهیز فضاهای ورزشی جانبازان و معلولین و نابینایان
460 /78
460 /128
1701033011
30214006
ساختمان مصلی بزرگ امام خمینی تهران
000 /200
000 /200 /1
1703041026
30274021
تعمیر و تامین تجهیزات و ماشین آلات (شرکت سهامی کانون پرورش فکری کودکان و   نوجوانان)
021 /54
021 /68
1703041028
30274002
تعمیر و تأمین تجهیزات و ماشین آلات (وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی)
000 /22
000 /20
1703014002
تعمیر و تأمین تجهیزات و ماشین آلات (سازمان امور سینمائی و سمعی و بصری)
0
000 /2
1801015009
30146005
تکمیل فضاهای آموزشی نیمه تمام که پنجاه درصد آن توسط خیرین تأمین شده باشد
953 /985
953 /785 /1
1803025135
30146229
تعمیرات اساسی و خرید تجهیزات و ماشین آلات (دانشگاه پیام نور)
691 /87
691 /187
37 – 1805007
10521044
تعمیرات اساسی و خرید تجهیزات و ماشین آلات (انستیتو پاستور ایران)
000 /40
000 /183
1502005002
40905005
مطالعات جامع و عملیات اجرایی ساماندهی عشایر
000 /722
000 /872
3 – 530000
اعتبارات درآمد هزینه ای دستگاههای اجرائی
000 /500
378 /500
15 – 530000
پیشگیری از بیماری های ریوی و توسعه ورزش های همگانی 50 درصد سهم وزارت بهداشت،   درمان و آموزش پزشکی و 50 درصد سهم وزارت ورزش و جوانان
500 /202
000 /270
25 – 530000
سازمان امور اراضی – هزینه های حفاظت از اراضی کشاورزی
000 /640
000 /500
35 – 530000
مستقیم و کالاها و خدمات منظور در جدول شماره (5)، نسبت به مبلغ 660 هزار میلیارد   ریال، به منظور آموزش و ارتقاء دانش تخصصی، رفع کمبود تجهیزات، ساختمان و تأسیسات   مورد نیاز، پرداخت پاداش به کارکنان و اجرای طرح جامع مالیاتی و مالیات بر ارزش   افزوده در حدود مازاد وصولی در مقاطع سه ماهه
000 /360 /10
000 /000 /9
108 – 530000
اعتبارات موضوع ماده (47) قانون الحاق برخی مواد به قانون تنظیم بخشی از مقررات   مالی دولت (2) (از اعتبارات تملک دارایی های سرمایه ای 5000 میلیارد ریال مربوط   به طرح‌های نیمه تمام بیمارستان های در حال ساخت وزارت مسکن و شهرسازی و 10 هزار   میلیارد ریال مربوط به طرح‌های وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی می شود)
000 /000 /30
000 /000 /15
132 – 530000
اعتبار موضوع جریمه زمان غیبت مشمولان
000 /000 /30
0
147 – 530000
اجرای سیاست های حمایتی توسعه کشت دانه های روغنی و تأمین سرمایه (سهم دولت)   صندوق غیردولتی دانه های روغنی
000 /000 /2
000 /400
148 – 530000
سازمان امور اراضی اعتبارات موضوع ماده (54) قانون رفع موانع تولید رقابت‌پذیر و   ارتقای نظام مالی کشور
000 /115
000 /125
151 – 530000
نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران ارتقای امنیت در فضای مجازی به ویژه امنیت   بانکداری الکترونیکی
0
000 /190 /2
154 – 530000
وزارت راه و شهرسازی، توسعه، بهسازی خطوط و ناوگان شبکه حمل و نقل ریلی
0
000 /500 /5
155 – 530000
وزارت راه و شهرسازی نگهداری راه ها
0
000 /500 /5
3 – 550000
سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور زمینه سازی جهت تحرک بخشیدن به اقتصاد مناطق کمتر   توسعه یافته و حاشیه ای و تقویت پیوند با اقتصاد ملی توازن منطقه ای (زیر ساخت   ها) و (کمک های فنی و اعتباری)
000 /500 /1
000 /300 /1
20 – 550000
کمک به ستاد بازسازی عتبات عالیات
000 /130 /3
000 /300 /3
28 – 550000
وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح آشیانه نیروی هوائی جمهوری اسلامی ایران
000 /500 /1
000 /500 /3
50 – 550000
وزارت راه و شهرسازی توسعه و تکمیل راه های روستائی
000 /000 /6
0
64 – 550000
ساماندهی تولید، فرآوری، تجارت، تبلیغ و خرید تضمینی چای کشور
000 /800
000 /300
66 – 550000
کمک به استان های مقدس تحت نظر مقام معظم رهبری
000 /800
000 /100 /1
68 – 550000
بهسازی بافت فرسوده و حاشیه کلان شهر مذهبی مشهد
000 /600
000 /000 /1
69 – 550000
سازمان اوقاف و امور خیریه احداث، تکمیل و کمک به مساجد و بقاع متبرکه کشور
000 /700
000 /200 /1
71 – 550000
پرورش ماهی در قفس
000 /140
000 /133
97 – 550000
دانشگاه صنعتی شریف، کمک به خرید واحدهای مسکونی دارای مشکلات خاص در محدوده طرح   ساماندهی دانشگاه
000 /30
000 /50
100 – 550000
خرید عرصه و اعیان دانشگاه هنر تبریز
0
000 /10
101 – 550000
احداث پیاده راه ولایت
0
000 /100
102 – 550000
بازسازی و تجهیز آکادمی ملی المپیک
0
000 /30
103 – 550000
زیر ساختهای شهرک های صنعتی
0
000 /550
104 – 550000
مرمت و بازسازی تأسیسات آبی در دست بهره برداری 21 استان
0
000 /50
105 – 550000
تأمین ساختمان های مورد نیاز سر کنسولگری جمهوری اسلامی ایران در نجف اشرف
0
000 /50
106 – 550000
شرکت مادر تخصصی تولید مواد اولیه و سوخت هسته ای ایران تأمین مواد اولیه و سوخت   هسته ای و خرید محصولات استراتژیک تولیدی
0
000 /50
107 – 550000
اعتبارات دهیاری ها برای عمران روستاها
0
000 /700 /1
108 – 550000
ستاد اقامه نماز
0
000 /55
109 – 550000
بهسازی بافت فرسوده و حاشیه کلان شهرهای مذهبی قم و شیراز
0
000 /400
اعتبارات تملک دارایی های سرمایه ای دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی جدید التأسیس   وابسته به وزارت علوم تحقیقات و فناوری
0
000 /320

بخش ششم : تغییرات درآمدهای اختصاصی

مبالغ به میلیون ریال
شماره
طبقه بندی
عنوان
مبلغ مندرج در لایحه
مصوب مجلس
110105
مالیات اشخاص حقوقی غیردولتی
266 /294 /2
266 /994 /1
110512
مالیات بر ارزش   افزوده
695 /015 /3
644 /510 /2
110513
درآمد حاصل از یک   درصد نرخ مالیات بر ارزش افزوده موضوع ماده (37) قانون الحاق برخی مواد به قانون   تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت (2)
0
051 /505
11 – 129000
درآمدهای وزارت   بهداشت، درمان و آموزش پزشکی مؤسسه ملی توسعه تحقیقات علوم پزشکی کشور (پیوست   شماره 2 قانون بودجه)
0
000 /800
130301
درآمدهای حاصل از   اجاره ساختمان ها و اراضی (از جمله امکانات، اماکن و فضاهای آموزشی، فرهنگی، هنری   و ورزشی کلیه دستگاه های اجرایی) مربوط به وزارت ورزش و جوانان
0000 /600
0
140103
وجوه اداره شده   پرداختی از سال 1385 تا 1394 به صندوق های رفاه دانشجویان وزارتخانه های علوم،   تحقیقات و فناوری و بهداشت، درمان و آموزش پزشکی
0
000 /300 /11
160106
مازاد درآمدهای   اختصاصی دانشگاه های علوم پزشکی
000 /000 /20
000 /200 /19
160166
درآمدهای مربوط به   مصوبات قانونی وزارت ورزش و جوانان به استثنای فروش ساختمان ها و تأسیسات دولتی
0
000 /600

بخش هفتم : تغییرات هزینه ها از محل درآمدهای اختصاصی

مبالغ به میلیون ریال
شماره
طبقه بندی
عنوان
مبلغ مندرج در لایحه
مصوب مجلس
1 – 110000
وزارت امور اقتصادی و   دارایی
817 /638 /7
817 /338 /7
6 – 113664
سازمان امور دانشجویان   افزایش سرمایه صندوق رفاه دانشجویان
0
000 /170 /10
5 – 129000
وزارت بهداشت، درمان   و آموزش پزشکی – مازاد درآمد اختصاصی دانشگاه ها و مؤسسات آموزش عالی
000 /000 /20
000 /200 /19
11 – 129000
وزارت بهداشت، درمان   و آموزش پزشکی – مؤسسه ملی توسعه تحقیقات علوم پزشکی کشور
0
000 /800
2 – 129025
وزارت بهداشت، درمان   و آموزش پزشکی افزایش سرمایه صندوق رفاه دانشجویان
0
000 /130 /1

 

بخش هشتم : تغییرات جدول شماره 17 – کمک به اشخاص حقوقی غیردولتی
موضوع جزء (3) ردیف 540000 جدول شماره (9)

مبالغ به میلیون ریال
ردیف
عنوان
اعتبارات هزینه ای
لایحه بودجه
مصوب مجلس
1 – 1
بنیاد دعبل خزائی
300 /69
300 /74
7 – 1
ستاد احیاء امر به   معروف و نهی از منکر
000 /220
000 /240
3 – 2
مرکز موضوع شناسی احکام
500 /16
500 /19
5
کمک به بنیاد ملی بازی   های رایانه ای
510 /48
510 /68
8
اقلیت های دینی
425 /40
425 /43
10
مجمع عالی حکمت اسلامی
500 /16
500 /26
11
بنیاد حکمت اسلامی   صدرا
100 /23
100 /43
15
مؤسسه آموزش عالی   اخلاق و تربیت
550 /11
550 /21
17
مرکز نشر معارف اسلامی   در جهان
775 /5
775 /7
18
انتشارات اسلامی   وابسته به جامعه مدرسین حوزه علمیه قم
000 /11
000 /18
20
کمک به فعالیتهای   فرهنگی مسجد جمکران
170 /27
170 /37
29
دانشگاه معارف قرآن و   عترت اصفهان
465 /3
465 /6
30
سازمان های دانش آموزی
000 /88
000 /108
31
اتحادیه انجمن های   اسلامی دانش آموزان
000 /165
000 /215
32
بسیج دانش آموزی
000 /110
000 /160
36
دانشگاه امام صادق (ع)
595 /56
595 /106
37
دانشگاه ادیان و   مذاهب
425 /40
425 /42
45
اتحادیه جهانی آشوریان
085 /8
085 /11
47
مرکز اسناد انقلاب   اسلامی
000 /22
000 /27
48
ترجمان وحی
085 /8
085 /13
49
مؤسسه پرتو ثقلین
000 /11
000 /19
50
بنیاد انصار الانصار
0
000 /10

بخش نهم – تغییرات جدول شماره (18) – توزیع اعتبارات موضوع واگذاری سهام و سهم الشرکه دولت

* تأمین اعتبار مورد نیاز برای ایفای تعهدات ناشی از اجرای مصوبه شماره 120803 هـ مورخ 15 /6 /1390 هیأت وزیران، موضوع اعطای تسهیلات به کارکنان صنایع کشور از صنایع نساجی از محل اعتبارات ردیف (8) این جدول امکان پذیر است.
** در تخصیص و پرداخت اعتبارات این جدول ردیف 19 ( دیون صندوق بازنشستگی فولاد) در اولویت اول خواهد بود که به صورت منظم و ماهیانه پرداخت می شود.

بخش دهم: تغییرات متفرقه

1 – عنوان ردیف درآمدی 160104، از «درآمد حاصل از حق اشتراک اراضی»، به «حق برداشت آب موضوع ماده (63) قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت» اصلاح شد.

2 – در عنوان ردیف درآمدی 130421، عبارت «شرکت دخانیات ایران» به «وزارت صنعت، معدن و تجارت» اصلاح شد.

3 – عنوان ردیف درآمدی 160158، از «درآمد حاصل از کشت دانه های روغنی» به «درآمد حاصل از اخذ مابه التفاوت از روغن خام وارداتی» اصلاح شد.

4 – عنوان ردیف واگذاری دارایی های مالی 310105 به «انتشار اوراق صکوک به منظور تسویه مطالبات قطعی اشخاص حقیقی و حقوقی برای طرح‌های تملک دارایی های سرمایه ای» اصلاح شد. عنوان ردیف تملک دارایی های مالی 11 – 101000 نیز به «تسویه مطالبات قطعی اشخاص حقیقی و حقوقی خصوصی و تعاونی برای طرح‌های تملک دارایی های سرمایه ای صکوک» اصلاح شد.

5 – عبارت «مبلغ 400 میلیون دلار از صندوق توسعه ملی برای نوسازی تجهیزات آزمایشگاهی، کارگاهی و مقاوم سازی ساختمان ها و تأسیسات فرسوده دانشگاه ها در سال 1395 در اختیار دولت قرار می گیرد. این اعتبار برای صندوق بازگشت از منابع محسوب شده و بانک مرکزی موظف به تبدیل ارز مذکور است» از ذیل جدول شماره (7) لایحه بودجه حذف شد.

6 – در ردیف 14 – 550000 جدول شماره (9) عبارت «اجرای منشور توسعه فرهنگ قرآنی» به عبارت «اجرای منشور توسعه فرهنگ قرآنی از طریق صندوق توسعه فرهنگ قرآنی» اصلاح شد.

7 – در ردیف (134) جدول شماره (20) عنوان «مطالعه و احداث راه آهن زاهدان – بیرجند» به «مطالعه و احداث راه آهن زاهدان بیرجند و مطالعه صیلک – زابل» اصلاح شد.

8 – سه درصد (3 ٪) از کل اعتبارات جدول شماره (1 – 10) به پروژه های حوزه های علمیه و مرکز خدمات حوزه های علمیه استان ها اختصاص یابد.

9 – در عنوان ردیف 137 – 530000 عبارت «مشابه تولید داخل 5 ٪ وغیرمشابه معادل 2 ٪ از ارزش فروش محصولات وارداتی» اضافه شود و تعرفه های آن در جدول شماره (16) ماده واحده درج گردد.

10 – درآمد اختصاصی مندرج در ردیف 130301 مربوطه به وزارت ورزش و جوانان به ردیف جدید 160166 با عنوان «درآمدهای مربوط به مصوبات قانونی وزارت ورزش و جوانان به استثنای فروش ساختمان ها و تاسیسات دولتی» منتقل شود.

11 – به عنوان ردیف 3 – 600000 جدول شماره (9) عبارت «افزایش مربوط به سود اوراق مشارکت محور ارتباطی حرم جمکران» اضافه شود.

12 – اعتبارات مندرج در ستون سایر اعتبارات هزینه ای دانشگاه پیام نور به ستون حقوق و مزایای مستمر این دانشگاه منتقل شود. مشروط بر تامین کسری احتمالی اعتبارات حقوق و مزایای مستمر از محل درآمدهای اختصاصی دانشگاه

13 – در مورد دانشگاه هایی که دارایی مجوز قطعی تأسیس می باشند و دارای مصوبه انفکاک هستند، سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور اعتبارات حقوق و مزایای مستمر و سایر هزینه های آن ها را از محل اعتبارات دانشگاه های اصلی کسر و ابلاغ می نماید.

14 – عنوان ردیف 25 – 530000 به «سازمان امور اراضی – هزینه های حفاظت از اراضی کشاورزی» اصلاح شد.

15 – در جدول (16) مربوط به درآمد ردیف 160132 تعرفه های واردات سموم و مواد اولیه سموم کشاورزی جابجا شود.

16 – در عنوان ردیف 119 – 530000 عبارت «جهت خرید آمبولانس» اضافه شود.

17 – در عنوان ردیف 35 – 530000 عبارت «کالاها و خدمات» جایگزین «مصرف و فروش» شود و بعد از کلمه «تجهیزات» کلمه «ساختمان» اضافه گردد.

18 – اعتبارات مندرج در ردیف 38 – 550000 صرفا برای خرید قطعات و تجهیزات هواپیماها می باشد.

19 – به عنوان ردیف 79 – 550000 عبارت «مربوط به صادرات غیرنفتی و غیرپتروشیمی با اولویت صادرات دانش بنیان» اضافه شد.

20 – اعتبارات ردیف 7 – 114000 جدول شماره (7) مربوط به سایر نهادهای دینی و فرهنگی است. این اعتبارات توسط کمیته ای با عضویت سازمان تبلیغات اسلامی، شورای عالی حوزه های علمیه، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی (دبیر) و سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور با نظارت نمایندگان عضو کمیسیون های فرهنگی و برنامه و بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی بین نهادهای ذی‌ربط توزیع می گردد. این اعتبارات به عنوان کمک تلقی شده و بر اساس خرید خدمت از نهادهای ذی‌ربط و پس از مبادله موافقتنامه با سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور توزیع میگردد.

21 – به سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور اجازه داده می شود متناسب با تغییرات به عمل آمده در لایحه بودجه در مجلس شورای اسلامی و اشکالات موردی موجود در پیوست شماره (4) لایحه، اصلاحات لازم را در این پیوست به عمل آورد.

22 – عنوان دستگاه اجرایی طرح 1701033010 از مؤسسه نشر آثار حضرت امام خمینی (ره) به آستان مقدس حضرت امام (ره) تغییر یافت.

23 – اعتبارات سال های بعد طرح 1307002212 از صفر به 5000 میلیارد ریال و طرح 1307003102 از 780 به 8880 میلیارد ریال اصلاح شد.

24 – به عنوان ردیف 42 – 113500 عبارت «و پوشش» اضافه شود.

25 – عنوان دستگاه 2 – 114600 به دانشگاه «شهید بهشتی – پردیس زیر آب سواد کوه» اصلاح شد.

26 – عنوان ردیف 119604 به «دانشگاه آیت الله حائری میبد» اصلاح شد.

27 – در جدول (7)، «مجتمع آموزش عالی زرند» از ذیل ردیف 2 – 117500 مربوط به دانشگاه شهید باهنر کرمان منتزع و در ردیف مستقلی منظور شود.

28 – عنوان ردیف 126200 به «دانشگاه صنعتی شاهرود» اصلاح شد.

29 – ردیف 117509 مربوط به «دانشگاه شهید باهنر کرمان – مجتمع آموزش عالی بافت» به ذیل ردیف 117500 مربوط به دانشگاه شهید باهنر کرمان منتقل شود.

30 – ردیف 3 – 122500 مربوط به «پارک علم و فناوری استان آذربایجان غربی» به ذیل وزارت علوم، تحقیقات و فناوری منتقل شود.

31 – عنوان ردیف 46 جدول شماره 14 به «دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی استان یزد شهید صدوقی – مرکز تحقیقات سلامت و ایمنی غذا» اصلاح شد.

32 – عنوان ردیف 28 جدول شماره 14 به «تکمیل فضاهای پژوهشی و فناوری شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان و پارک های علم و فناوری تهران، بوشهر، فارس، همدان، هرمزگان، لرستان، مرکزی، یزد، خراسان رضوی، خراسان شمالی، خراسان جنوبی، کرمان، کرمانشاه، گیلان، قزوین، تربیت مدرس و زیست فناوری خلیج فارس» اصلاح شد.

33 – عنوان ردیف 29 جدول شماره (14) به «تکمیل فضاهای پژوهشی جهاد دانشگاهی، رویان اصفهان، رویان تهران، پژوهشگاه پلیمر و پتروشیمی، پژوهشگاه رنگ، پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی، موزه علوم و فناوری جمهوری اسلامی ایران، مؤسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران، پژوهشگاه ملی اقیانوس شناسی و سازمان پژوهش های علمی و صنعتی ایران» اصلاح شد.

34 – عنوان ردیف 57 جدول شماره (14) به «افزایش اعتبارات دستگاه های پژوهشی و فناوری به شرح ذیل به منظور پیشتازی در عرصه های علم و فناوری» اصلاح شد.

35 – از عنوان ردیف 31 – 530000 عبارت «جمعی – خرجی» حذف شد.

36 – عنوان ردیف 2 – 104000 جدول شماره (8) به «تعهدات پرداخت نشده بودجه مصوب سال های قبل موضوع مواد 63 و 64 قانون محاسبات عمومی کشور و اعتبارات تکمیلی طرح‌های سال خاتمه 1394 (تملک دارایی های سرمایه ای)» اصلاح شد.

37 – در ردیف 289 جدول شماره (20) طرح «احداث و تکمیل بزرگراه طرقبه – شاندیز» به «احداث و تکمیل بزرگراه طرقبه – شاندیز – گلمکان» اصلاح شد.

38 – ردیف 123820 جدول شماره 7 مربوط به «مرکز آموزشی، پژوهشی و درمانی سل و بیماری های ریوی (بیمارستان مسیح دانشوری)، بهداشت و درمان» و ردیف های تابعه حذف و به ذیل دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید بهشتی منتقل گردید.

39 – عنوان طرح 1307002005 به «طرح آبرسانی به بابل و بابلسر و شهرهای گروه الف، شهرها و روستاهای سواد کوه، سوادکوه شمالی، قائم شهر و جویبار از سد البرز» اصلاح شد. هدف کمی طرح هم متناسباَ اصلاح شود.

40 – عنوان دستگاه اجرایی طرح 1301001006 به شرکت مادر تخصصی تولید و توسعه انرژی اتمی ایران اصلاح شد.

41 – سال خاتمه طرح 1307002212 از 1395 به 1399 اصلاح شد.

42 – اعتبارات ردیف 8 – 102100 مازاد بر 200 میلیارد ریال صرفا جهت خرید تجهیزات مستند سازی جریان وجوه کالا قابل تخصیص و مصرف است.

43– در جدول شماره (14) اعتبارات تملک دارایی های سرمایه ای ردیف 1 – 134003 از 5124 به 1 /5054 میلیارد ریال کاهش و اعتبارات تملک دارایی های سرمایه ای ردیف 6 – 134003 از 1 /1 به 71 میلیارد ریال افزایش یابد.

44 – در طرح 1306009002 (توسعه و اصلاح باغات زیتون) سال پایانی به 1399، اعتبارات سال های بعد به 180000 میلیون ریال و حجم عملیات تا پایان سال 1399 به 280 هزار هکتار اصلاح شد.

45 – در ردیف (7) جدول شماره (18)، «مسجد جمکران» جایگزین «حرم جمکران» شد.

46 – از 877 /232 /4 میلیون ریال اعتبارات هزینه ای مجلس شورای اسلامی، 400 /534 /1 میلیون ریال در برنامه نظارت بر امور کشور، 477 /648 /2 میلیون ریال در برنامه قانونگذاری و 000 /50 میلیون ریال در برنامه فناوری اطلاعات و توسعه دولت الکترونیک منظور شود.

47 – از 1500 میلیارد ریال افزایش اعتبارات هزینه ای سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران، 850 میلیارد ریال مربوط به برنامه تامین، تولید و پخش سیما، 150 میلیارد ریال مربوط به برنامه تولید و پخش برنامه های برون مرزی (مربوط به شبکه العالم)، 300 میلیارد ریال مربوط به برنامه تولید و پخش برنامه های مراکز استان و 200 میلیارد ریال مربوط به برنامه بهره برداری و نگهداری از تاسیسات و تجهیزات فنی تولید می شود.

48 – 320 میلیارد ریال اعتبار بابت تملک دارایی های سرمایه ای 71 دانشگاه و مؤسسه آموزش عالی جدید وابسته به وزارت علوم، تحقیقات و فناوری بر اساس لیست تفاهم شده وزارت مذکور و سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور به سرجمع اعتبارات طرح تعمیر و تجهیز و محوطه سازی آن ها در پیوست شماره (1) قانون بودجه سال 1395 کل کشور اضافه می شود.

49 – 1365 میلیارد ریال افزایش اعتبارات هزینه ای دانشگاه های برتر و سایر دانشگاه های وابسته به وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، به نسبت به ترتیب 40 ٪ و 60 ٪ (به استثنای دانشگاه های پیام نور و فنی و حرفه ای) براساس الگوی سرانه و لیست تفاهم شده بین وزارت مذکور و سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور، اضافه و در سرجمع اعتبارات هزینه ای آن ها در جدول شماره (7) قانون بودجه سال 1395 کل کشور درج می گردد.

50 – در ردیف 9 جدول (17)، حرف «و» بین کلمات محروم و خواهران حذف شود.

51 – تعرفه های مربوط به عوارض داروهای دامی آماده مصرف و واکسن های طیور مذکور در تبصره (23) قانون بودجه سال 1394 کل کشور در سال 1395 تنفیذ می شود. مشاهده مواد تنفیذ شده

52 – یک فعالیت تحت عنوان «تدوین اسناد و نظارت بر اجرای نقشه جامع علمی کشور»، ذیل دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی با اعتبار 15 میلیارد ریال در پیوست شماره (4) منظور شود.

53 – تعرفه های جدید خدمات قضایی به شرح جدول پیوست به جدول شماره (16) قانون بودجه اضافه شود.

54 – در پیوست شماره (4)، ردیف 128000، سنجه عملکرد اجرای فعالیت های سواد آموزی در مراکز یادگیری محلی از «سواد آموز» به «مرکز» اصلاح شود.

55 – در عنوان ردیف 20 – 129000 جدول شماره (7)، کلمه «برنامه های» جازیگزین کلمه «شبکه» شود.

56 – عنوان طرح 1307002103 پیوست شماره (1) به «آبرسانی خط دوم از بهشت آباد به یزد و شهرهای مسیر» اصلاح شود.

57 – مصادیق «تولید داخلی، وارداتی و مشترک سیگار»، موضوع بند الحاقی تبصره (7) توسط سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور تعیین و ابلاغ می شود.

58 – عنوان جدول شماره (19) ماده واحده قانون بودجه مشابه عنوان ردیف (11) جدول شماره (18) ماده واحده قانون بودجه اصلاح شود.

59 – در توضیحات ذیل جدول شماره (9) ماده واحده قانون بودجه عبارت «پژوهشکده استاندارد» به «پژوهشگاه استاندارد» اصلاح شود.

60 – عنوان ردیف 2 – 1 جدول شماره (17) ماده واحده از «سازمان مدارس معارف اسلامی»، به «مؤسسه مدارس معارف اسلامی صدرای نور» اصلاح شود.

61 – وزارت نیرو (شرکت توانیر) نسبت به همسان سازی پرداختی ماهانه اپراتورهای پست های انتقال و فوق توزیع سراسر کشور با سایر کارکنان پیمانی و رسمی اقدام نماید.

62 – عنوان ردیف 4 – 114000 جدول شماره (7) لایحه بودجه به «سازمان امور سینمائی و سمعی – بصری» اصلاح شود.

63 – در عنوان طرح 40901066 عبارت «استان تهران» به «استان های تهران و البرز» اصلاح شود.

جدول شماره 16 – تعرفه های موضوع جدول شماره (5)

موضوع تعرفه
نرخ تعرفه فعلی (ریال)
نرخ تعرفه پیشنهادی   (ریال)
تعرفه های خدمات قضائی   موضوع ردیف درآمدی
1 – 1 – 12
000 /10
000 /15
از 000 /000 /2 تا
000 /000 /2
از 000 /000 /20 تا
000 /000 /20
از 000 /000 /20 تا
000 /000 /60
از 000 /000 /20 تا
000 /000 /90
از 000 /000 /60 تا
000 /000 /600
از 000 /000 /90 تا
000 /000 /900
000 /50
000 /50
000 /200
000 /200
000 /200
000 /300
000 /200
000 /300
000 /200
000 /300
هزینه پروانه اشتغال وابستگان دادگستری و تمدید آن در هر سال
000 /000 /5
000 /000 /7
000 /000 /2
0000 /500 /4
000 /500 /2
000 /500 /2
000 /750
000 /750
000 /500
000 /500
000 /100
000 /150
000 /200
000 /200
000 /150
000 /150
000 /50
000 /50
از 000 /200 تا
000 /000 /1
از 000 /300 تا
000 /500 /1

جدول شماره 16 – تعرفه های موضوع جدول شماره (5)

ردیف
موضوع تعرفه
عنوان جزء
نرخ تعرفه فعلی (ریال)
نرخ تعرفه پیشنهادی   (ریال)
19
تعرفه های خدمات قضائی   موضوع ردیف درآمدی
1 – 1 – 14
هزینه دادرسی موضوع   بند 12 ماده 3 قانون وصول برخی از درآمدهای دولت
در مرحله بدوی تا   مبلغ دویست میلیون ریال
دو درصد ارزش خواسته
دو و نیم درصد ارزش   خواسته
در مرحله بدوی بیش از   دویست میلیون ریال
سه درصد ارزش خواسته
سه و نیم درصد ارزش   خواسته
در مرحله تجدیدنظر
چهار درصد ارزش   خواسته
چهار و نیم درصد ارزش   خواسته
در مرحله فرجام خواهی
پنج درصد ارزش خواسته
پنج و نیم درصد ارزش   خواسته
هزینه دادرسی در صورتی   که قیمت خواسته در دعاوی مالی در موقع تقدیم دادخواست مشخص نباشد
000 /000 /1
000 /000 /1
هزینه اجرای موقت احکام   در کلیه مراجع قضائی
000 /200
000 /200
هزینه درخواست تجدید   نظر از قرارهای قابل تجدیدنظر در دادگاه و دیوان عالی کشور
000 /200
000 /200
هزینه تطبیق اوراق با   اصل آنها در دفاتر دادگاه ها و دیوان عدالت اداری و سایر مراجع قضائی و گواهی   صادره از دفاتر کلیه مراجع مذکور
000 /5
000 /10
هزینه ابلاغ   اظهارنامه و واخواست نامه در هر مورد
000 /50
000 /75
هزینه رسیدگی به شکایت   کیفری علیه صادر کننده چک بلامحل:
تا مبلغ یک میلیون   (1000000) ریال
000 /50
000 /50
نسبت به مازاد تا ده   میلیون (10000000) ریال
000 /200
000 /200
نسبت به مازاد تا یکصد   میلیون (100000000) ریال
000 /300
000 /300
مازاد بر یکصد میلیون   (100000000) ریال
یک در هزار
یک در هزار
هزینه صدور گواهی عدم   سوء پیشینه کیفری –   نسخه اول
000 /100
000 /150
هزینه صدور گواهی عدم   سوء پیشینه کیفری –   نسخه های بعدی
000 /50
000 /100
هزینه دادرسی در   مرحله تجدیدنظر از احکام کیفری
000 /100
000 /200
هزینه اجرای احکام   دعاوی غیرمالی و احکامی که محکوم به آن تقویم نشده و هزینه اجرای آراء و تصمیمات   مراجع غیردادگستری در دادگستری
از دویست هزار ریال   تا یک میلیون ریال به تشخیص دادگاه
از 000 /300 ریال تا   000 /500 /1 ریال
تعرفه هر شکایت کیفری
000 /50
000 /50
تعرفه هر شکایت کیفری   در مرحله تجدیدنظر
000 /100
000 /100
طرح دعوی غیرمالی و   امور حسبی
000 /50
000 /50
طرح دعوی غیرمالی و   امور حسبی در مرحله تجدید نظر
000 /100
000 /100
تعرفه اجرای ماده 477   قانون آیین دادرسی کیفری مصوب 4 /12 /1392
000 /200
000 /200

جدول شماره (1) مربوط به تبصره (35)
(مبالغ به هزار میلیارد ریال)

افزایش سرمایه بانک مسکن حداکثر یکصد هزار میلیارد (000 /000 /000 /000 /100) ریال می ‌باشد

جدول شماره (2)
مربوط به احکام تبصره‌ های (36) و (37)
(مبالغ به میلیون ریال)

جدول شماره (3)
بدهی دولت به طلبکاران (موضوع تبصره (36) ماده‌ واحده)
(مبالغ به میلیارد ریال)