آیین‌نامه اجرایی تأمین، حفظ و ارتقای سلامت جسمی، روانی و اجتماعی دانش آموزان

تاریخ تصویب: ۱۳۸۴/۰۹/۰۲
تاریخ انتشار: ۱۳۸۴/۰۹/۱۴

شماره: ۵۵۰۲۸/ت۲۹۲۶۴هـ – ۱۳۸۴/۹/۹

هیئت وزیران در جلسه مورخ ۲/۹/۱۳۸۴ بنا به پیشنهاد مشترک وزارتخانه های آموزش و پرورش و بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و به استناد تبصره بند (۱۳) ماده (۱۰) قانون اهداف و وظایف وزارت آموزش و پرورش ـ مصوب ۱۳۶۶ ـ آیین‌نامه اجرایی تأمین، حفظ و ارتقاء سلامت جسمی، روانی و اجتماعی دانش آموزان را به شرح زیر تصویب نمود:


ماده ۱ـ وزارت آموزش و پرورش موظف است با همکاری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی زمینه آموزش سلامت کلیه دانش آموزان را در برنامه درسی و فوق برنامه تمام پایه‌های تحصیلی به مدت حداقل ۴۲ ساعت در سال فراهم نماید، به طوری که در مجموع ساعات درسی رسمی تغییر ایجاد نشود.

تبصره ۱ـ برای آموزش و مراقبتهای سلامتی از مراقبین سلامت مدارس با شاخص (۷۵۰/۱) در مدارس شهری و در روستاها از بهورزان خانه‌های بهداشت طبق مقررات آموزشی مدرسه و شرح وظایف بهورز استفاده گردد.

تبصره ۲ـ وزارتخانه‌های بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و علوم، تحقیقات و فناوری موظفند برابر نیاز وزارت آموزش و پرورش نسبت به تربیت مراقبین سلامت و مشاورین مدارس براساس پیشنهاد گروه هماهنگی تربیت معلم که به تصویب شورای عالی برنامه‌ریزی وزارت مربوط حسب مورد خواهد رسید اقدام نمایند.

تبصره ۳ـ ساعت کار مراقبین سلامت مدارس (۳۰) ساعت در هفته می‌باشد که در صورت آموزش سلامت به میزان حداقل (۱۲) ساعت در هفته از مزایای رسته آموزشی و طرح طبقه بندی مشاغل معلمان بهره‌مند خواهند شد.

تبصره ۴ ـ وزارت آموزش و پرورش موظف است با همکاری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی سازوکار اضافه شدن درس سلامت را در برنامه آموزش ضمن خدمت معلمان تدوین نماید.


ماده ۲ ـ وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی مکلف است شرایط لازم برای ارایه خدمات بهداشتی و درمانی دانش آموزان بر طبق دستورالعمل تکمیل شناسنامه سلامت در کلیه پایه‌های تحصیلی و پیگیری ارجاعات تخصصی در نظام بهداشتی درمانی کشور را فراهم نماید.

تبصره ۱ـ وزارت آموزش و پرورش مجاز است از نیروهای پزشکی و پیراپزشکی استخدامی خود برحسب نیاز و موافقت آنان مشروط به گذراندن دوره آموزشی مورد نیاز و کسب مهارتهای لازم با هماهنگی وزارت بهداشت، درمان وآموزش پزشکی در راستای ارتقاء سلامت دانش آموزان و معلمان بکار گیرد.

تبصره ۲ ـ اجرای این ماده در سال ۱۳۸۴ در چهارچوب اعتبارات و امکانات موجود خواهد بود.


ماده ۳ ـ وزارتخانه های آموزش و پرورش، بهداشت، درمان وآموزش پزشکی، رفاه و تامین اجتماعی و سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشورموظفند دستورالعمل تامین میان وعده غذایی و سبد غذایی بوفه‌های مدارس، تغذیه رایگان و برنامه غذایی مدارس شبانه‌روزی را جهت تصویب در شورای‌ عالی سلامت و امنیت غذائی ارایه نماید.


ماده ۴ـ وزارت آموزش و پرورش با همکاری وزارت بهداشت،‌ درمان و آموزش پزشکی موظف است در جهت ارتقای سطح سلامت روان دانش آموزان نسبت به تدوین برنامه آموزش مهارتهای زندگی اقدام نماید.


ماده ۵ ـ سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور مکلف است اعتبار لازم برای اجرای این آیین‌نامه را در لوایح بودجه سالانه کل کشور منظور نماید.

پرویز داودی
معاون اول رییس جمهور