‌آیین‌نامه اجرایی واحدهای صنفی موضوع قانون فعالیت احزاب [مصوب ۱۳۶۸]

تاریخ تصویب: ۱۳۶۸/۰۲/۱۳
تاریخ انتشار: ۱۳۶۸/۰۳/۱۰
شماره ثبت: 6282ت95 - 1368.02.24

‌هیأت وزیران در جلسه مورخ ۱۳۶۸.۲.۱۳ با توجه به نامه شماره ۶۴.۵۳۷۴ مورخ ۱۳۶۶.۱.۳۱ ریاست جمهوری تصویب نمودند آیین‌نامه اجرایی واحدهای‌ صنفی موضوع تصویب‌نامه ۹۱۰۵۴ مورخ ۱۳۶۵.۱۰.۱ [موضوع قانون فعالیت احزاب، جمعیت‌ها و انجمن‌‌های سیاسی و صنفی و انجمنهای اسلامی یا اقلیتهای دینی شناخته شده] به شرح زیر اصلاح گردد:

‌ماده ۱ – در این آیین‌نامه منظور از انجمن، جمعیت، اتحادیه صنفی و امثال آن تشکیلاتی است که به وسیله دارندگان کسب، پیشه، حرفه و تجارت معین تشکیل‌ می‌گردد و اهداف، برنامه و رفتار آن به گونه‌ای در جهت منافع خاص مربوط به آن صنف می‌باشد اعم از اینکه دارای قانون و مقررات خاص باشند یا نباشند مانند‌ پزشکان، وکلای دادگستری، روزنامه‌نگاران، صنعتگران، صاحبان دفاتر اسناد رسمی، جامعه داروسازان و کانون صنفی فرهنگیان، کانون بازنشستگان و امثال آن‌که در یک محدوده جغرافیایی شهری فعالت دارند.

‌تبصره – صنوف مشمول این ماده مکلفند در اساسنامه خود نکات زیر را رعایت کرده و یک نسخه از آن را به وزارت کشور تسلیم نمایند.
1 – ارکان تشکیلات (‌تعریف، وظایف و اختیارات، هیأت مدیره و نحوه انتخابات)
2 – منابع مالی و آیین‌نامه مربوطه
3 – شرایط عضویت
4 – نحوه انحلال
5 – حوزه فعالیت.


ماده ۲ – کلیه صنوف مشمول ماه ۱، جه اخذ پروانه فعالیت موظفند مدارک ذیل را در تهران و شهرستانها جهت اخذ پروانه فعالیت به فرمانداری محل تسلیم‌نمایند.
‌الف – فرم تکمیل شده تقاضای ثبت طبق نمونه وزارت کشور
ب – فرم مشخصات هر یک از اعضای هیأت مدیره طبق برگه مشخصات وزارت کشور
ج – تصویر تمام صفحات شناسنامه هر یک از اعضای هیأت مدیره.
‌د – گواهی عمد سوء‌پیشینه و عدم محرومیت از حقوق اجتماعی هر یک از اعضای هیأت مدیره
ه – عکس جدید هر یک از اعضای هیأت مدیره، ۴ قطعه


‌ماده ۳ – اتحادیه و انجمنهای فوق‌الذکر موظفند یک نسخه از نشریات خود را مرتباً به وزارت کشور ارسال نمایند.

‌ماده ۴ – مسئولین انجمنها و اتحادیه‌های صنفی موظفند که رای برگزاری سمینار و اجتماعات عمومی در میادین و پارکها برنامه اجرایی خود را که خارج از شرح‌ وظایف مندرج در قانون نظام صنفی می‌باشد حداقل ده روز قبل به اطلاع وزارت کشور رسانیده و مجوز لازم را کسب نمایند.


‌ماده ۵ – انجمنها و اتحادیه‌های نصفی حق فعالیت سیاسی و یا وابستگی به احزاب و گروه‌های سیاسی به نام انجمن و اتحادیه را ندارند.


‌ماده ۶ – پرونده مربوط به تقاضای صدور پروانه که طبق آیین‌نامه اجرای این قانون تنظیم می‌شود حداکثر ظرف یک ماه وسیله وزارت کشور به کمیسیون ماده ۱۰ قانون احاله و پس از تصویب کمیسیون ظرف ۱۰ روز پروانه نوف با امضاء وزیر کشور صادر خواهد شد.


ماده ۷ – تأیید صلاحیت اعضاء هیأت مدیره و مدیر عامل و بازرسان انجمن‌ها و اتحادیه‌های صنفی و نظارت بر فعالیت و جلوگیری از تجاوز آنها از حدود قانون‌ احزاب و آیین‌نامه اجرایی آن و رسیدگی به تخلفات با کمیسیون ماده ۱۰ می‌باشد.‌


ماده ۸ – صنوف مشمول ماده ۱ این آیین‌نامه طبق مقررات خود عمل نموده اجرای این آیین‌نامه جهت صدور پروانه و نظارت بر فعالیت آنان می‌باشد.

‌میرحسین موسوی – نخست‌وزیر