لایحه قانونی احداث پایانه‌های مسافربری و ممنوعیت تردد اتومبیلهای مسافربری برون‌شهری در داخل‌ شهر تهران [عنوان سابق: لایحه قانونی احداث ترمینالهای مسافربری و ممنوعیت تردد اتومبیلهای مسافربری بین‌ شهری در داخل شهر تهران]

تاریخ تصویب: ۱۳۵۹/۰۲/۰۹
تاریخ انتشار: ۱۳۵۹/۰۲/۰۹

[تغییر عنوان قانون: ۱۳۷۲/۱۲/۱۰]


‌ماده ۱- شهرداری تهران موظف است علاوه بر بهره‌برداری از ترمینال موجود به تدریج نسبت به احداث ترمینالهای جدید متناسب با نیاز شهر در‌ شرق و غرب و شمال تهران اقدام نماید. سازمان برنامه و بودجه با توجه به امکانات دولت مکلف به تأمین اعتبار لازم جهت احداث ترمینالهای جدید‌ خواهد بود.


‌ماده ۲- [اصلاحی ۱۳۷۲/۱۲/۱۰]
شهرداریها غرفه‌های پایانه‌های شهر را به شرکتهای مسافربری که طبق ضوابط وزارت راه و ترابری تشکیل می‌شوند در مقابل اخذ اجاره‌بهای‌ مناسب به صورت نمایندگی واگذار می‌نمایند. شرکتهای تعاونی مسافربری اولویت خواهند داشت.

‌تبصره – [اصلاحی ۱۳۷۲/۱۲/۱۰]
شرایط واگذاری غرفه‌ها طبق آیین‌نامه‌ای خواهد بود که توسط وزارتین کشور و راه و ترابری تهیه و به تصویب هیأت وزیران خواهد رسید. این‌ واگذاری مشمول مقررات قانون روابط موجر و مستأجر نبوده و حقوق استیجاری و کسب و پیشه باری متصرفین یا متصدیان آنها ایجاد نخواهد کرد و‌هر موقع که شهرداری لازم بداند با موافقت وزارت راه و ترابری می‌تواند محل را با توجه به شرایط واگذاری و با اخطار قبلی لااقل دوماهه تصرف نماید.

[آیین‌نامه اجرایی تبصره ماده ۲ قانون اصلاح لایحه قانونی احداث پایانه‌های‌ مسافربری و ممنوعیت تردد اتومبیلهای مسافربری برون‌ شهری در داخل شهر تهران ‌مصوب ۱۳۷۲، مصوب ۱۳۸۲/۸/۱۸]


‌ماده ۳- [اصلاحی ۱۳۷۲/۱۲/۱۰]
مدیریت بهره‌برداری، برنامه‌ریزی، سیاست‌گذاری، نرخ‌گذاری در امر مسافربری برون‌شهری و نظارت بر کیفیت عرضه خدمات مربوط به آن و‌ مسئولیتهای مربوط به جابجایی مسافر بر عهده وزارت راه و ترابری می‌باشد مالکیت و مدیریت تأسیسات پایانه‌های شهرداری و مسئولیت خدمات‌ مربوط به آنها بر عهده شهرداریها می‌باشد و شهرداریها کلیه عوارض و حقوق قانونی خود را وصول خواهند نمود.

‌تبصره – [اصلاحی ۱۳۷۲/۱۲/۱۰]
شهرداریهای سراسر کشور موظف به ارائه امکانات مناسب در محل پایانه‌ها به وزارت راه و ترابری می‌باشند.


‌ماده ۴- شروع کار ترمینال و ممنوعیت تردد اتومبیلهای مسافربری بین شهری همزمان انجام حداقل یک ماه قبل از شروع توسط شهرداری‌ تهران اعلام می‌شود.


‌ماده ۵- [اصلاحی ۱۳۷۲/۱۲/۱۰]
شهرداریهای شهرهای با بیش از پنجاه هزار نفر جمعیت سراسر کشور موظفند نسبت به ایجاد پایانه مسافربری برون‌شهری در محلهای مناسب‌ بر اساس مفاد این قانون با توجه به امکانات، اقدام نمایند.

‌تبصره – [الحاقی ۱۳۷۲/۱۲/۱۰]
احداث پایانه مسافربری توسط شهرداری مانع احداث پایانه توسط بخش تعاونی یا خصوصی با رعایت ضوابط و مقررات قانونی نخواهد بود.


‌ماده ۶- [اصلاحی ۱۳۷۲/۱۲/۱۰]
با تصویب این قانون کلیه قوانین و مقررات مغایر لغو و آیین‌نامه اجرایی آن ظرف سه ماه از تاریخ تصویب توسط وزارتین راه و ترابری و کشور‌ تهیه و به تصویب هیأت وزیران خواهد رسید.

[‌آیین‌نامه اجرایی ماده (۶) قانون اصلاح لایحه قانونی احداث پایانه‌های مسافربری و ممنوعیت تردد اتومبیل‌های مسافری برون شهری در داخل شهر تهران، مصوب ۱۳۸۱/۲/۲۹]