ماده واحده – تبصره ماده ۱۱ و مواد ۱۳ و ۱۵ و ۴۱ و ۷۹ و ۹۸ قانون استخدام نیروهای مسلح شاهنشاهی به شرح زیر اصلاح میگردد و سه تبصره به ماده ۱۱۳ و یک تبصره به ماده ۱۲۳ قانون مزبور اضافه میشود:
تبصره ماده ۱۱ – افسران و کارمندانی که تحت پیگرد واقع و به علت صدور کیفرخواست جنائی بدون کار میشوند اگر طبق رأی قطعی دادگاه صالح برائت حاصل نمایند مدت بدون کاری مزبور به انتساب تبدیل خواهد شد همچنین در صورتی که بزه انتسابی طبق رأی قطعی دادگاه از درجه جنحه تشخیص داده شود مدت بدون کاری از فاصله صدور کیفر خواست تا زمان صدور حکم دادگاه به انتساب تبدیل خواهد شد.
ماده ۱۳ – بدون کار وضع افسر و یا کارمندی است که به علل زیر موقتاً از کار بر کنار گردد:
1 – در صورتی که تحت تعقیب قانونی درآمده و کیفرخواست جنائی برای وی صادر گردد از تاریخ اعلام دادسرا به قسمت مربوط به متهم اعم از این که کیفرخواست از دادسرای عمومی و یا دادسرای اختصاصی صادر شده باشد.
تبصره – کلیه دادسراهای عمومی و اختصاصی مکلفند به محض صدور کیفرخواست جنایی بدون فوت وقت مراتب را به اداره دادرسی ارتش و قسمت مربوط به متهم اعلام دارند.
۲ – در صورت محکومیت قطعی به حبس در مواردی که طبق قانون دادرسی و کیفر ارتش مستلزم اخراج نباشد برای تمام مدت حبس که مورد حکم واقع گردیده اعم از این که حبس مزبور قبل از قطعیت حکم باشد یا بعد از آن.
تبصره – محکومین به حبس با خدمت و همچنین محکومین به حبس عادی در مواردی که برابر مقررات ماده ۴۲۱ قانون دادرسی و کیفر ارتش زندان آنان به حبس با خدمت تبدیل گردد مشمول مقررات این بند نخواهند بود.
۳ – در صورتی که در اثر عدم پرداخت محکوم به یا بدهی منجر به صدور اجرائیه زندانی گردد برای مدت حبس.
۴ – در صورتی که تنبیه انتظار خدمت مؤثر واقع نشده و طبق مواد ۱۱۶ و ۱۱۷ این قانون بدون کار گردد.
بند (د) ماده ۱۵ – اخراج – در پنج مورد زیر افسران و کارمندان از خدمت اخراج میشوند.
1 – اگر طبق مقررات قانون دادرسی و کیفر ارتش محکومیتی پیدا نماید که مستلزم اخراج باشد.
2 – در صورتی که مبادرت به اعمال خلاف حیثیت و شئون نظامی و یا مصالح ارتش بنماید (با رعایت مواد ۱۱۳ – ۱۱۵ – ۱۱۸ این قانون).
3 – در صورت شرکت افسر و کارمند در احزاب و دستجات سیاسی (با رعایت ماده ۱۱۳ و ۱۱۸) این قانون.
4 – در صورت ترک تابعیت.
5 – قصور عمدی در اجرای دستورات خدمتی و وظایف مربوط در صورتی که تنبیهات پیشبینی شده در آییننامه انضباطی و انتظار خدمت و بدونکاری به ترتیب مؤثر واقع نشده باشد (با رعایت مواد ۱۱۳ و ۱۱۵ و ۱۱۸).
بند الف ماده ۴۱ – مادام که تحت پیگرد هستند ترفیع آنها از تاریخهای مشروح زیر معلق میگردد:
1 – در صورت تعقیب در دادگاههای نظامی به اتهام ارتکاب جرایم پیشبینی شده در قانون دادرسی و کیفر ارتش و یا بزههایی که به موجب سایر قوانین رسیدگی به آنها ذاتاً در صلاحیت دادگاههای نظامی است از تاریخ صدور امر تعقیب (موضوع ماده ۱۳۸ قانون دادرسی و کیفر ارتش).
2 – در سایر موارد در صورتی که بزه انتسابی از درجه جنایت و یا جنحههای مصرح در ماده ۱۹ اصلاحی قانون مجازات عمومی باشد از تاریخ اعلام صدور کیفرخواست از طرف دادسرا به قسمت مربوط به متهم و در غیر این صورت تعقیب اثری از لحاظ ترفیع نخواهد داشت.
تبصره – کلیه دادسراها مکلفند در موارد مذکور در بند (۲) بالا بلافاصله پس از صدور کیفرخواست مراتب را به اداره دادرسی ارتش و قسمت مربوط به متهم اعلام دارند.
ماده ۷۹ – به افسران و کارمندانی که بازنشسته میشوند یا به وارث کسانی که فوت مینمایند به میزان مدتی که در جریان سنوات خدمت حق مرخصی داشته و استفاده نکرده باشند حداکثر معادل چهار ماه آخرین حقوق و مزایای مربوط دفعتاً پرداخت خواهد شد.
ماده ۹۸ – افسران بازنشسته فقط در موارد زیر میتوانند از لباس نظامی استفاده کنند.
1 – در موارد مخصوص بنا به اراده اعلیحضرت همایون شاهنشاه بزرگ ارتشتاران.
2 – در دعوتهای رسمی ارتش شاهنشاهی.
تبصره – دارندگان نشان ذوالفقار در همه حال حق پوشیدن لباس نظامی را دارند.
تبصرههای ماده ۱۱۳.
تبصره ۱ – در صورتی که موضوع رسیدگی مربوط به یکی از افسران و همردیفان تابع فرماندهی لجستیکی باشد به جای فرمانده نیروی مربوط فرمانده لجستیکی در هیأت رسیدگی شرکت خواهد نمود.
تبصره ۲ – در مواردی که فرماندهان نیروها و فرمانده لجستیکی به علت این که موضوع رسیدگی مربوط به یکی از افسران و همردیفان سازمانهای تابع مستقیم وزارت جنگ یا ستاد بزرگ ارتشتاران است در هیأت رسیدگی شرکت نمینمایند و به علت زوج بودن تعداد اعضاء هیأت مزبور اکثریت آراء حاصل نشد آراء متضمن رأی وزیر جنگ (در مورد افسران و همردیفان تابع) و آراء متضمن رأی رییس ستاد بزرگ ارتشتاران (در مورد افسران و همردیفان تابع) مناط اعتبار خواهد بود.
تبصره ۳ – عبارت “رییس کارگزینی ارتش” مصرح در بند ۵ ماده ۱۱۳ به عبارت “رییس اداره آجودانی کل نیروهای مسلح شاهنشاهی” تبدیل میگردد.
تبصره ماده ۱۲۳ – وزارت جنگ میتواند علاوه بر مواردی که لزوم تدوین آییننامه اجرایی در موارد مختلف قانون استخدام نیروهای مسلح شاهنشاهی قید شده است در سایر مواردی که برای اجرای مقررات قانون مزبور ضروری تشخیص دهد آییننامه اجرایی لازم تهیه نماید این آییننامهها نیز پس از تصویب کمیسیونهای مربوط مجلسین قابل اجراء خواهد بود.
قانون بالا مشتمل بر یک ماده که در تاریخ روز دوشنبه سوم خرداد ماه ۱۳۴۴ شمسی به تصویب مجلس سنا رسیده بود در جلسه روز سهشنبه پانزدهم تیرماه یک هزار و سیصد و چهل و چهار شمسی مورد تصویب مجلس شورای ملی قرار گرفت.
رییس مجلس شورای ملی – مهندس عبدالله ریاضی