ماده ۱) مالکین کلیه وسائط نقلیه موتوری زمینی، هوائی و آبی اعم از حقیقی یا حقوقی چه دولتی یا غیردولتی مکلفند وسائط نقلیه خود را در مقابل خسارات بدنی و مالی که بسبب حوادث وسائط نقلیه آنها به اشخاص ثالث و خسارات بدنی که به رانندگان و کارکنان راکب وسایط نقلیه مزبور وارد میشود در شرکت سهامی بیمه ایران یا نمایندگی های شرکت مزبور بیمه نمایند.
ماده ۲) رانندگان و کارکنان وسایط نقلیهای که بموجب لایحه قانونی بیمههای اجتماعی بیمه شده اند از این لایحه قانونی مستثنی میباشند.
ماده ۳) در موارد ذیل خسارات پرداخت نمیشود:
1- خسارت وارده به وسائط نقلیه بطور کلی مگر اینکه جداگانه بیمه شده باشند.
2ـ خسارات وارده به محمولات وسائط نقلیه و اموال متعلق به بیمه گذار یا راننده و یا اموالی که بآنان سپرده شده است.
3ـ کلیه خسارات و جرائم نقدی ناشی از تعقیب قضائی راننده و سایر کارکنان وسایط نقلیه موجب حادثه.
4ـ خسارات وارده باشخاصی که در مسابقات وسایط نقلیه موتوری یا در تمرین در محوطه های مسابقه شرکت مینمایند.
5ـ خساراتی که در نتیجه جنگ و انقلاب و شورش روی دهد.
6- خسارات وارده بمتصرفین غیر قانونی وسایط نقلیه موتوری.
ماده ۴) در صورتی که حادثه وسایط نقلیه در نتیجه تخلف راننده یا کارکنان وسایط مزبور یا شخص ثالث از مقررات مربوط به راهنمائی و رانندگی یا آئین نامه های مربوط به عبور و مرور باشد خسارات به شخص متخلف پرداخت نخواهد شد ولی بهر حال هزینه معالجه و بستری کردن مصدومین بعهده شرکت سهامی بیمه ایران است.
ماده ۵) ادارات شهربانی به مالکینی که وسایط نقلیه خود را بر طبق ماده یک بیمه ننمایند اجازه حرکت و شماره شهربانی نخواهد داد.
ماده ۶) چنانچه وسایط نقلیه بر طبق مقررات ماده یک این لایحه قانونی بیمه نشوند و خساراتی باشخاص ثالث وارد نمایند شرکت سهامی بیمه ایران خسارات وارده را بر طبق مقررات بشخص ثالث پرداخت خواهد کرد و خسارات پرداختی را به اضافه دوازده درصد از متخلف دریافت خواهد نمود و رانندگان و کارکنان وسایط نقلیهای که بیمه نشدهاند در صورتی که حادثه ای برای آنها رخ دهد حق مطالبه خسارت را نخواهند داشت.
ماده ۷) در محلهائی که بوسیله ثبت و شمارهگذاری وسایط نقلیه موتوری از طرف شهربانی دایر میباشد شرکت سهامی بیمه ایران مکلف است آمادگی خود را به وزارت کشور اعلام نماید و وزارت کشور آگهی برای اجراء این لایحه قانونی منتشر خواهد ساخت در این صورت کلیه مالکین وسائط نقلیه موتوری مکلف خواهند بود در ظرف یک ماه از تاریخ آگهی بر طبق ماده اول این لایحه قانونی عمل نمایند.
ماده ۸) آئین نامه اجرای این لایحه قانونی را که شامل شرایط و تعرفه و قرارداد و میزان حداکثر خسارت پرداختی و جرائم و غرامات و سایر مقررات لازمه است شرکت سهامی بیمه ایران با موافقت وزارت کشور تهیه و بوسیله آن وزارتخانه تقدیم هیئت وزیران خواهد نمود و پس از تصویب بموقع اجراء گذارده میشود.
ماده ۹) لایحه قانونی بیمه خسارات شخص ثالث ناشی از وسایط نقلیه موتوری مصوب ۸ آبان ماه ۱۳۳۱ و همچنین متمم لایحه قانونی مزبور مصوب ۸ بهمن ماه ۱۳۳۱ و سایر مقررات قانونی که با این لایحه قانونی مغایرت داشته باشد ملغی میشود.
ماده ۱۰) وزارتین دارائی و کشور مأمور اجرای این لایحه قانونی میباشند.
بر طبق قانون تمدید مدت اختیارات مصوب سیام دیماه ۱۳۳۱ لایحه قانونی بیمه حوادث وسایط نقلیه موتوری مشتمل بر ۱۰ ماده تصویب می شود.
بتاریخ ۱۳۳۲/۴/۲۲
نخست وزیر ـ دکتر محمد مصدق