ماده اول – قانون مالیات ارضی و دواب [قانون مالیات املاک اربابی و دواب] از تاریخ اجرای این قانون ملغی و بجای آن بترتیب مقرر در مواد ۲ و ۳ مالیات از عایدات گرفته میشود.
ماده دوم [لغو ۱۳۲۲/۸/۱۹]
[مالیات از عایدات مذکور در ماده فوق بتدریجی که محصولات ارضی و حیوانات و مواد حیوانی داخله برای مصرف شهرها یا قصبات وارد و یا از مملکت صادر میشود وصول و از قرار سه درصد قیمت جنسی خواهد بود که وارد شهر یا قصبه و یا از مملکت خارج میگردد هرجنس فقط یک مرتبه مالیات خواهد پرداخت.]
ماده سوم [لغو ۱۳۲۲/۸/۱۹]
[تعرفه مالیات اجناس مصرف داخلی مشمول این قانون بر اساس سه درصد قیمت بتناسب وزن یا تعداد و بطور مقطوع برای هر سال معین میگردد.
تا اول اسفند هر سال تعرفه سال بعد به تصویب هیئت وزراء رسیده و اعلان خواهد شد مالیات اجناس صدوری به ریال نقره گرفته میشود.
نظامنامه اجرائی مواد فوق به تصویب هیئت دولت خواهد رسید.]
ماده چهارم – نسبت به بقایای مالیات ارضی و دواب و بازخرید منال خالصگی بترتیب ذیل مقرر میگردد:
الف – از مؤدیانی که تا آخر شهریور ماه ۱۳۱۴ ترتیب تصفیه حساب مالیات گذشته خود را طبق نظامنامههای وزارت مالیه ندهند بدهی تا آن تاریخ وجریمه معادل ربع بدهی علاوه بر جریمه قانونی گرفته خواهد شد.
ب – از صاحبان خالصجات انتقالی که منال ملک خود را تا آخر اسفند ۱۳۱۴ مطابق نظامنامههای وزارت مالیه بازخرید نکنند قیمت منال بعلاوه جریمه معادل ربع آن وصول خواهد شد. مفاد قوانینی که مخالف با مقررات این قانون باشد ملغی است.
نظامنامههای وزارت مالیه میتواند اصولی برای تخفیف در جرائم مذکور در قسمت الف و ب این ماده قائل شود.
ماده پنجم – تاریخ اجرای این قانون را وزارت مالیه با رعایت فصل بدست آمدن محصول ۱۳۱۴ در هر حوزه که منتهی آخر تیر ماه خواهد بود تعیین و قبلا ً اعلان خواهد کرد.
این قانون که مشتمل بر پنج ماده است در جلسه بیست و چهارم آذر ماه یک هزار و سیصد و سیزده شمسی به تصویب مجلس شورای ملی رسید.
رئیس مجلس شورای ملی – دادگر