ماده واحده – مواد ۴۳۵ – ۴۳۶ و ۴۶۴ اصول محاکمات جزائی بطریق ذیل اصلاح و از اول مهرماه ۳۱۲ بموقع اجرا گذارده میشود:
ماده ۴۳۵ – هر گاه وزیر عدلیه قرار یا حکمی را مخالف قانون دانست میتواند توسط مدعیالعموم دیوان تمیز نسبت بان تقاضای تمیز نماید اگرچه اصلا آن قرار یا حکم قابل تمیز نباشد.
ماده ۴۳۶ – در تمیزی که وزیر عدلیه میخواهد هیچ شرطی ملحوظ نیست اعم از اینکه در مدت مقرر باشد یا خارج از آن ولی رای دیوان تمیز اثری برای طرفین دعوی نداشته و صرفا برای حفظ قانون است.
ماده ۴۶۴ – هر گاه محکمه که جزاً رسیدگی مینماید قرار یا حکمی صادر کند و هیچیک از طرفین در مدت مقرر نسبت بان تقاضای تمیز نکنند مدعیالعموم دیوان تمیز میتواند در صورتی که آن قرار یا حکم را مخالف قانون بداند برای حفظ قانون نسبت بان تمیز بخواهد اگرچه اصلا آن قرار یا حکم قابل تمیز نباشد – رای دیوان تمیز در این مورد برای هیچیک از طرفین دعوی مؤثر نیست.
چون بموجب قانون ۴ تیرماه ۳۱۲ وزیر عدلیه مجاز است لوایح قانونی را که بمجلس شورای ملی پیشنهاد مینماید پس از تصویب کمیسیون قوانین عدلیه بموقع اجرا گذارده و پس از آزمایش آنها در عمل نواقصی را که در ضمن جریان ممکن است معلوم شود رفع و قوانین مزبوره را تکمیل نموده ثانیا برای تصویب بمجلس شورای ملی پیشنهاد نماید) علیهذا قانون اصلاح مواد ۴۳۵ – ۴۳۶ – ۴۶۴ – قانون اصول محاکمات جزائی مشتمل بر یک ماده که در تاریخ هیجدهم شهریورماه ۱۳۱۲ شمسی به تصویب کمیسیون قوانین عدلیه مجلس شورای ملی رسیده قابل اجرا است.
رئیس مجلس شورای ملی – دادگر