لایحه قانونی امور مالی دانشگاه [مصوب ۱۳۳۱]

تاریخ تصویب: ۱۳۳۱/۱۰/۲۷
تاریخ انتشار: ۱۳۳۱/۱۱/۰۴
اطلاعات بیشتر:

به موجب لایحه قانونی امور مالی دانشگاه، مصوب ۱۳۳۳ لغو شده است.

بمنظور تعیین طرز اجرای استقلال مالی دانشگاه مصرح در ماده هفتم قانون تأسیس دانشگاه مصوب ۸ خردادماه ۱۳۱۳ و برای تسریع در حسن جریان امور فنی و بهداشتی و درمانی دانشکده پزشکی و بیمارستان‌های ضمیمه آن مواد ذیل به تصویب میرسد:

ماده ۱) بودجه سال بعد دانشگاه تا آخر مهر ماه هر سال از طرف دانشگاه در دو قسمت زیر:
الف ـ بودجه دانشکده‌ها (باستثنای دانشکده پزشکی) و دانشسرای عالی و سایر موسسات ضمیمه.
ب ـ بودجه دانشکده پزشکی و بیمارستانها و مؤسسات تابعة آن.
تهیه و پس از تصویب کمیسیون مالی مصرح در ماده ۷ جهت منظور نمودن در بودجه کل کشور به وزارت دارائی فرستاده میشود.


ماده ۲) وزارت دارائی مکلف است در اول هر سه ماه اعتبار سه ماهه دانشگاه تهران را به ماخذ سه دوازدهم بودجه مصوبه آن سال و در صورتی که بودجه آن سال به تصویب مجلس شورای ملی نرسیده باشد بمأخذ ۳ دوازدهم بودجه سال قبل در اختیار دانشکده بگذارد.


ماده ۳) دانشگاه حساب یا حسابهای مخصوصی با اطلاع خزانه‌داریکل در بانک ملی ایران باز نموده و اعتبارات دریافتی را به حسابهای مزبور منتقل و هزینه‌های مربوطه را از آن حساب ها پرداخت خواهد نمود.


ماده ۴) رئیس حسابداری دانشگاه و رئیس حسابداری دانشکده پزشکی و بیمارستان ها و مؤسسات ضمیمه آن از طرف وزارت دارائی تعیین و سمت ذیحسابی دانشگاه و دانشکده پزشکی را دارا میباشند.


ماده ۵) حسابهای دانشگاه در آخر هر ماه با امضای رئیس دانشگاه و رئیس حسابداری دانشگاه تهیه و پس از گواهی ممیز حساب به وزارت دارائی فرستاده خواهد شد.

تبصره ۱) حسابهای دانشکده پزشکی و بیمارستانها و موسسات ضمیمه آن بامضای رئیس دانشکده پزشکی و رئیس حساب داری آن دانشکده خواهد بود.

تبصره ۲) دانشگاه موظف است در آخر هر سال وضع حساب سالیانه و ترازنامه عملیات خود را به تصویب کمیسیون مالی رسانیده و با امضای ممیزین حساب بوزارت دارائی بفرستد.


ماده ۶) دانشکده پزشکی و بیمارستان ها و موسسات تابعه آن مجاز است درآمدهای حاصله از آزمایشگاهها و بیمارستان ها و قراردادهای منعقده با شرکتهای بیمه و نظائر آن را که برای معالجه بیماران بدست میآورد با تصویب کمیسیون مالی مذکور در ماده هفت بمصرف توسعه و تکمیل موسسات خود برساند سایر درآمدهای اختصاصی دانشگاه با تصویب شورای دانشگاه بمصرف توسعه و تکمیل سایر موسسات دانشگاه خواهد رسید.


ماده ۷) به دانشگاه اجازه داده میشود که کلیه احتیاجات خود را بدون رعایت تشریفات مناقصه تحت نظر کمیسیون مالی مرکب از رئیس دانشگاه که نمایندگی وزیر فرهنگ را خواهد داشت و معاون وزارت دارائی و رئیس دانشکده پزشکی و دو نفر از استادان دانشگاه و یک نفر از استادان بالینی دانشکده پزشکی به انتخاب شورای دانشگاه و رئیس حساب داری دانشگاه و رئیس حسابداری دانشکده پزشکی و نماینده بانک ملی ایران به کمترین بهای ممکنه تهیه نماید.


ماده ۸) هیچ یک از کارمندان فنی و اداری دانشگاه و اعضاء کمیسیون مالی حق معامله با دانشگاه را مستقیم یا غیرمستقیم نخواهند داشت و در صورت دخالت از خدمت منفصل خواهند شد.


ماده ۹) نظر بوضع خاصی که دانشگاه و مؤسسات ضمیمه و مخصوصاً دانشکده پزشکی و بیمارستان ها و موسسات تابعه آن دارد و نوع کار آنها با ساعات اداری مطابقت نمیکند کمیسیون مالی آئین‏نامه مخصوصی که به تصویب شورای دانشگاه رسیده باشد جهت هزینه‌های عمومی و پرداخت فوق‌العاده مخصوصی برای هر طبقه از کارکنان که تمام وقت آنها صرف امور مربوط بدانشگاه و بیمارستان ها میشود وضع و تصویب خواهد نمود و این فوق‌العاده از محل بودجه دانشگاه و دانشکده پزشکی قابل پرداخت میباشد.


ماده ۱۰) هرگاه مؤسسات دیگری از قبیل دانشکده‌ها و آموزشگاهها در مرکز و شهرستان ها ضمیمه دانشگاه و دانشکده پزشکی شود مشمول مقررات این لایحه قانونی خواهد بود.


ماده ۱۱) وزارت دارائی و وزارت فرهنگ مامور اجرای این لایحه قانونی میباشند.


بر طبق قانون اعطای اختیارات مصوب ۲۰ مرداد ماه ۱۳۳۱ لایحه قانونی امور مالی دانشگاه مشتمل بر ۱۱ ماده و دو تبصره تصویب میشود.

بتاریخ ۲۷ دیماه ۱۳۳۱
نخست وزیر ـ دکتر محمد مصدق