‌قانون اخذ مالیات از صفحات گرامافون

تاریخ تصویب: ۱۳۵۰/۰۳/۳۰
تاریخ انتشار: ۱۳۵۰/۰۴/۱۵

‌ماده واحده – از تاریخ تصویب این قانون مالیات صفحات گرامافون ساخت داخل کشور به شرح زیر تعیین و از طرف وزیر دارایی وصول خواهد‌ شد:
1 – صفحه گرامافون ۳۳ دور هر عدد ۳۰ ریال.
2 – سایر صفحات گرامافون هر عدد ۱۰ ریال.

تبصره ۱ – صفحات گرامافون ضایع شده هنگام تولید در صورت امحاء مشمول پرداخت مالیات نخواهد بود.

تبصره ۲ – صفحات آموزشی و علمی که در کارخانه‌های داخلی تولید می‌گردد با تشخیص کمیسیونی مرکب از نمایندگان وزارت دارایی، وزارت‌ فرهنگ و هنر، وزارت علوم و آموزش عالی و وزارت اطلاعات از پرداخت مالیات صفحه معاف است.
‌صفحات آموزشی و علمی که قبل از اجرای این قانون تولید شده نیز با تشخیص کمیسیون فوق‌الذکر مشمول معافیت از پرداخت مالیات صفحه می‌باشد‌ و وجوهی که طبق قانون مصوب اسفند ۱۳۴۵ از این بابت دریافت گردیده مسترد خواهد شد.‌


ماده ۲ – کسانی که بخواهند کارخانه یا کارگاه تولید گرامافون تأسیس نمایند مکلفند از وزارت اقتصاد پروانه تأسیس تحصیل کنند. وزارت اقتصاد‌ مکلف است به مجرد صدور پروانه تأسیس یک نسخه از آن را به وزارت دارایی ارسال دارد.
‌صاحب کارخانه یا کارگاه باید پس از تأسیس لااقل پانزده روز قبل، تاریخ قطعی شروع بهره‌برداری را در مرکز به وزارت دارایی و در شهرستانها به دارایی‌ محل وقوع کارخانه اعلام کند و وزارت دارایی حداکثر ظرف ده روز اجازه بهره‌برداری را به متقاضی ابلاغ خواهد نمود.

‌تبصره – صاحبان کارخانه‌ها و کارگاههایی که قبل از اجرای این قانون بدون اخذ پروانه دائر گردیده مکلفند ظرف دو ماه از تاریخ اجرای این قانون به‌ وزارت اقتصاد و دارایی مراجعه و به ترتیب مذکور در این ماده عمل نمایند.


‌ماده ۳ – هر کس بدون رعایت ماده ۲ این قانون مبادرت به تولید صفحه نماید عمل او قاچاق محسوب است مرتکب علاوه بر مجازات مقرر مربوط‌ به قاچاق به مبلغ پنجاه هزار ریال به عنوان جریمه و ضبط وسایل مربوط به تولید محکوم خواهد شد.


‌ماده ۴ – هر شخص در ایران بدون رعایت مقررات آیین‌نامه اجرایی این قانون در مورد نحوه پرداخت مالیات، اقدام به تولید صفحات گرامافون کند یا‌ آنها را برای فروش عرضه کند علاوه بر ضبط عین مال برای هر صفحه یک هزار ریال جریمه از او وصول خواهد شد اجازه بهره‌برداری عامل تولید در‌ صورت تکرار برای مدت شش ماه توقیف می‌شود و در صورتی که مجدداً مرتکب این عمل شود اجازه بهره‌برداری او لغو می‌شود.


‌ماده ۵ – جرائم قاچاق موضوع ماده ۴ این قانون بر اساس مقررات اجرایی مالیاتهای مستقیم قابل وصول خواهد بود.


‌ماده ۶ – آیین‌نامه اجرایی این قانون از طرف وزارت دارایی تهیه و پس از تصویب هیأت وزیران به موقع اجرا گذارده خواهد شد.


‌ماده ۷ – بند “ت” و تبصره ۲ ماده واحده قانون اخذ مالیات از اتومبیلهای سواری و صفحات گرامافون مصوب ۱۳۴۵ از تاریخ اجرای این قانون‌ ملغی است.


‌قانون فوق مشتمل بر هفت ماده و سه تبصره پس از ملاحظات مجلس سنا در جلسه روز شنبه ۱۳۵۰.۳.۲۹ در جلسه فوق‌العاده عصر روز یکشنبه‌ سی‌ام خردادماه یک هزار و سیصد و پنجاه به تصویب مجلس شورای ملی رسید.

‌رییس مجلس شورای ملی – عبدالله ریاضی