‌آیین‌نامه اجرایی قانون اصلاح تبصره‌های (۲)، (۳) و (۴) ذیل ماده واحده قانون شمول خدمت نیروی انسانی، درمانی و‌ بهداشتی مصوب ۱۳۵۸.۹.۲۴ شورای انقلاب و اصلاحات بعدی به فارغ‌التحصیلان رشته دامپزشکی و الحاق یک تبصره به آن

تاریخ تصویب: ۱۳۷۴/۰۱/۳۰
تاریخ انتشار: ۱۳۷۴/۰۲/۱۶

شماره ۱۱۴۷ت۱۲۶۳۶ه – ۱۳۷۴.۰۲.۰۶

‌هیأت وزیران در جلسه مورخ ۱۳۷۴.۱.۳۰ بنا به پیشنهاد شماره ۲۰۹۹ص۱.۱۰ و مورخ ۱۳۷۲.۵.۵ وزارت جهاد سازندگی و به استناد تبصره (۵) ماده‌ واحده قانون اصلاح تبصره‌های (۲)، (۳) و (۴) ذیل ماده واحده قانون شمول خدمت نیروی انسانی، درمانی و بهداشتی مصوب ۱۳۵۸.۹۲۴ شورای انقلاب و‌ اصلاحات بعدی به فارغ‌التحصیلان رشته دامپزشکی و الحاق یک تبصره به آن – مصوب ۱۳۷۱ – آیین‌نامه اجرایی قانون یاد شده را به شرح زیر تصویب نمود:


‌ماده ۱ – میزان نیاز وزارتخانه‌های جهاد سازندگی، بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، فرهنگ و آموزش عالی، کشاورزی و دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح به‌ فارغ‌التحصیلان مشمول قانون اصلاح تبصره‌های ۱۳۵۸.۹.۲۴ شورای انقلاب، اصلاحات بعدی به فارغ‌التحصیلان رشته دامپزشکی و الحاق یک تبصره به آن -‌مصوب ۱۳۷۱- که در این آیین‌نامه “‌قانون” نامیده می‌شود، توسط هیأتی متشکل از نمایندگان وزارتخانه‌های کشاورزی، جهاد سازندگی، بهداشت، درمان و‌ آموزش پزشکی و دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح بررسی و در حد امکان با توجه به قوانین و مقررات مربوط تأمین می‌شود. در جلسات هیأت مزبور در صورت‌ لزوم از نماینده وزارت فرهنگ و آموزش عالی نیز دعوت می‌شود.


‌ماده ۲ – مراکز آموزش عالی دولتی و غیر دولتی موظفند فهرست و مشخصات کامل فارغ‌التحصیلان رشته دامپزشکی را به سازمان دامپزشکی کشور و اداره نظام‌ وظیفه عمومی ارسال کنند.


‌ماده ۳ – آن دسته از مشمولان قانون که از بورس نیروهای مسلح استفاده می‌کنند به عنوان سهمیه در اختیار نیروهای مربوط قرار می‌گیرند. پس از اتمام خدمت‌ مقرر، مراتب از طریق سازمان دامپزشکی کشور برای تسلیم مدارک فارغ‌التحصیلی به اشخاص ذینفع به مراکز آموزشی اعلام می‌شود.


‌ماده ۴ – هیأت موضوع ماده (۱) این آیین‌نامه حسب ضرورت حداقل سالی دوبار، بنا به دعوت سازمان دامپزشکی کشور تشکیل جلسه می‌دهد. تصمیمات‌ هیأت از طریق دبیرخانه هیأت که در سازمان دامپزشکی کشور مستقر است ابلاغ و پیگیری می‌شود.

‌تبصره – وزارت جهاد سازندگی مجاز است پس از تأمین نیروهای مورد نیاز از مشمولان قانون برای وزارتخانه‌های فوق‌الذکر نسبت به معافیت فارغ‌التحصیلان‌ مشمول مازاد که خدمت آنان در مقطع زمانی خاص مورد نیاز وزارتخانه‌های ذیربط نباشد با تشخیص هیأت موضوع ماده (۱) این آیین‌نامه اقدام کند.


‌ماده ۵ – حقوق و مزایا و امور رفاهی مشمولان این آیین‌نامه مانند افراد شاغل در مشاغل مشابه مشمول قانون استخدام کشوری است. چنانچه افراد یاد شده در‌ دستگاه‌های دارای مقررات استخدامی خاص مشغول به کار شوند تابع ضوابط و مقررات دستگاه متبوع هستند.


‌ماده ۶ – اعتبار لازم برای تأمین حقوق و مزایای مشمولان قانون بر اساس اعلام وزارتخانه‌های ذیربط توسط سازمان برنامه و بودجه در لایحه بودجه کل کشور‌ منظور و در اختیار وزارتخانه‌های مزبور قرار می‌گیرد.


‌ماده ۷ – اشتغال و به کارگیری مشمولان قانون قبل از انجام تعهدات قانونی مجاز نیست.


‌ماده ۸ – مشمولان قانون در صورتی که بدون غیبت خدمت موضوع قانون را شروع کرده باشند می‌توانند قبل از اتمام خدمت در رشته دامپزشکی و رشته‌های‌ تخصصی دامپزشکی ادامه تحصیل دهند. باقیمانده خدمت قانونی افراد یاد شده بعد از اتمام تحصیلات مقطع بعدی انجام می‌شود.

‌تبصره – در صورتی که مشمول سهمیه یکی از وزارتخانه‌های مندرج در تبصره (۳) قانون باشد، جزو سهمیه همان دستگاه محسوب می‌شود و پس از پایان‌ تحصیلات، می‌تواند باقیمانده خدمت را در همان دستگاه به پایان برساند.


‌ماده ۹ – تحویل مدرک تحصیلی و ریز نمرات و صدور هر گونه تأییدیه و گواهینامه فارغ‌التحصیلی برای مشمولان موضوع قانون توسط دانشگاه‌ها و مراکز‌ آموزش عالی تا زمانی که خدمت مقرر در قانون را انجام نداده باشند به استثنای مواردی که متقاضی قصد ادامه تحصیل در مقاطع بالاتر تحصیلی را مطابق مفاد‌ ماده (۸) این آیین‌نامه داشته باشد، مجاز نیست.


‌ماده ۱۰ – برای کسانی که خدمت دوره ضرورت را انجام داده یا به هر نحو از آن معاف می‌باشند مدت خدمت ضرورت یا معافیت، از مدت موضوع این قانون‌ کسر می‌شود.


‌ماده ۱۱ – فارغ‌التحصیلانی که خدمت موضوع قانون را انجام داده باشند، در صورتی که مدرک تحصیلی جدیدی به هر عنوان اخذ کنند، مشمول مفاد این‌ آیین‌نامه نیستند.

‌حسن حبیبی – معاون اول رییس جمهور