ماده ۱ – مؤسسات پزشکی، کلیه مراکز پزشکی و وابسته به پزشکی نظیر بیمارستان، زایشگاه، آسایشگاه، آزمایشگاه، پلیکلینیکها، مطب پزشکان و داروخانهها و محل کار سایر اقشار پزشکی و مؤسسات فیزیوتراپی و الکترو فیزیوتراپی، هیدروتراپی، آزمایشگاههای تشخیص و پژوهشی، درمانگاه، رادیولوژی، مراکز پزشکی هستهای، مراکز بهداشتی درمانی شهری و روستائی، بخشهای تزریقات و پانسمان و یا هر تشکیلاتی که به هر نام و عنوان با اجازه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ایجاد شده یا خواهد شد (اعم از بخش دولتی – خصوصی و خیریه) و واحدهای مشابه در دانشگاههای علوم پزشکی و کلیه کارکنان فنی و اداری و خدماتی آنها مشمول این قانون میگردند.
تبصره – کلیه وزارتخانهها و سازمانها و مؤسساتی که شمول قانون بر آنها مستلزم ذکر نام است و به امر بهداشت و درمان میپردازند موظف به رعایت مقررات این قانون میباشند.
ماده ۲ – در اجرای ماده (۳) قانون تشکیل وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی مصوب ۱۳۶۴/۷/۹، این وزارتخانه موظف است به منظور انطباق امور درمانی، بهداشتی و آموزش پزشکی با موازین شرع مقدس اسلام، سیاست گذاری و برنامهریزی و تدوین آییننامه اجرایی جهت عملی نمودن انطباق امور مذکور با موازین شرع مقدس را به انجام رساند.
ماده ۳ – به منظور نیل به اهداف مندرج در مواد این قانون شورایی بنام شورای عالی انطباق در وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به ریاست وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تشکیل میگردد. اعضای این شورا به مدت دو سال به عضویت شورا منصوب میشوند عبارتند از:
۱ – معاون امور فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی به عنوان قائم مقام و دبیر شورا.
۲ – معاون امور درمان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی.
۳ – معاون امور پشتیبانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی.
۴ – معاون امور آموزشی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی.
۵ – معاون امور بهداشتی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی.
۶ – رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها.
۷ – یک نفر از اعضای کمیسیون بهداری و بهزیستی مجلس شورای اسلامی به عنوان ناظر به پیشنهاد کمیسیون مزبور و انتخاب مجلس.
۸ – یک نفر از اعضای کمیسیون امور زنان و جوانان و خانواده مجلس شورای اسلامی به عنوان ناظر به پیشنهاد کمیسیون و انتخاب مجلس.
۹ – رئیس سازمان نظام پزشکی یا نماینده تامالاختیار وی.
۱۰ – مشاور وزیر بهداشت در امور زنان.
۱۱ – دو نفر از اعضای هیأت علمی دانشگاههای علوم پزشکی کشور به انتخاب وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی.
۱۲ – دو نفر از رؤسای دانشگاههای علوم پزشکی کشور به انتخاب وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی.
تبصره ۱ – وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی میتواند نسبت به تشکیل کمیتههای انطباق در استانها اقدام نماید. کمیتههای موضوع این ماده موظف خواهند بود نتایج اقدامات خود را به شورای عالی انطباق در وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گزارش نمایند.
تبصره ۲ – کمیتههای انطباق استانی زیر نظر رئیس دانشگاه علوم پزشکی تشکیل میشود و موظف به اجرای مصوبات شورای عالی انطباق میباشند.
ماده ۴ – اعتبارات مورد نیاز این قانون در سال جاری کماکان از ردیف ۴۲۲۶۰۰ (بند “و” تبصره “۱۰”) تأمین میگردد و در سالهای آتی با توجه به امکانات وزارت مربوطه عمل خواهد شد.
ماده ۵ – وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی موظف است آییننامه اجرایی این قانون را به گونهای تنظیم نماید که با ارتقاء کیفیت خدمات پزشکی، همراه و بیمار در انتخاب پزشک مختار باشد و در ارائه خدمات اورژانس حفظ حیات بیمار بالاترین اولویت را داشته باشد.
ماده ۶ – رؤسای دانشگاهها و دانشکدههای علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی، مسئولین فنی و مدیران بیمارستانها و واحدهای بهداشتی درمانی مسئول حسن اجرای این قانون در استانها بوده و با بازرسی مستمر و نیز براساس شکایات وارده به مراجع ذیربط به تخلفات رسیدگی میکنند.
ماده ۷ – آییننامه اجرایی این قانون حداکثر ظرف مدت ۶ ماه توسط وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تهیه و پس از تصویب هیأتوزیران لازمالاجرا میباشد و تا ابلاغ آییننامه جدید، آییننامه انطباق و اصلاحیههای بعدی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کماکان به قوت خود باقی است.
[آییننامه اجرایی قانون انطباق امور اداری و فنی مؤسسات پزشکی با موازین شرع مقدس، مصوب ۱۳۸۰/۶/۱۴]
قانون فوق مشتمل بر ۷ ماده و ۳ تبصره در جلسه علنی روز یکشنبه مورخ ۱۳۷۷/۸/۱۰ مجلس شورای اسلامی تصویب و در تاریخ ۱۳۷۷.۸.۲۰ به تایید شورای نگهبان رسیده است.
رییس مجلس شورای اسلامی ـ علی اکبر ناطق نوری