۹۳۷۸/۳۱۰/۳۰۰ – ۱۳۸۶/۳/۱
استاندار محترم قم
موضوع: اعلام مصوبه طرح جامع شهر قم در اجرای بند (۵) ماده (۴) قانون تأسیس شورای عالی شهرسازی و معماری ایران و ماده (۴۲) آئیننامه نحوه بررسی و تصویب طرحهای توسعه و عمران محلی، ناحیهای، منطقهای و ملی و مقررات شهرسازی و معماری کشور، مصوب ۱۲/۱۰/۱۳۷۸ هیأت محترم وزیران، به استحضار میرساند؛ شورای عالی شهرسازی و معماری ایران در جلسه مورخ ۱۳۸۶/۲/۲۴ طرح جامع شهر قم را که در اجرای بند (۲) از ماده (۳) قانون تغییر نام وزارت آبادانی و مسکن و شهرسازی و تعیین وظایف آن، توسط این وزارتخانه تهیه و در تاریخ ۸/۳/۱۳۸۵ در شورای توسعه و برنامهریزی استان قم به تصویب رسیده بود را پیرو ۹ جلسه در کمیته فنی و یک نوبت بازدید با توجه به موارد زیر مصوب نمود:
۱ـ ضمن تمدید افق طرح تا سال ۱۴۰۰ مقرر گردید که جمعیت افق طرح براساس سرشماری سال ۱۳۸۵ شهر قم و نرخ رشد پیشنهادی، محاسبه و ملاک عمل قرار گیرد.
۲ـ ضمن اعلام ضرورت ساماندهی گورستانهای موجود داخل شهر، خط محدوده شهر در شمال و شمال شرق به حریم قانونی داخلی اتوبان محدود گردد.
۳ـ شورای عالی ضمن موافقت با الحاق روستای جمکران و موافقت با افزودن باند ۴۰۰ متری (از خط محدوده تا روستای جمکران) و اراضی سمت شرق آن به محدوده شهر قم، مقرر مینماید که نقشه تفصیلی اراضی اضافه شده صرفاً با کاربری خدمات عمومی در مقیاس منطقه فضای سبز و گردشگری (بدون کاربری مسکونی) تهیه شده و پس از طی مراحل استانی با تأییددبیرخانه شورایعالی شهرسازی و معماری به مراجع مربوطه ابلاغ گردد.
[رأی شماره ۵۰۴ – ۱۳۹۶/۵/۳۱ هیأت عمومی دیوان عدالت اداری]
[مصوبه شورای عالی شهرسازی و معماری ایران پیرامون الحاق روستای جمکران به شهر قم]
[مصوبه شورای عالی شهرسازی و معماری ایران پیرامون مغایرتهای اساسی طرح تفصیلی با طرح جامع شهر قم]
۴ـ شورای عالی ضمن تأکید بر الزام به تأمین پارکینگ درکلیه ساخت و سازها و همچنین حفظ سرانههای فضای سبز و باغات، مقرر مینماید که روشهای اجرایی تحقق موضوع در جلسات کمیسیون ماده ۵ شهر قم به ریاست استاندار محترم بررسی و تصمیمگیری شود.
۵ ـ علاوه بر « طرح ساماندهی پیرامون بیت حضرت امام (ره) در شهر قم» موضوع ساماندهی بیوت سایر حضرات علمای عظام نیز با نظر استاندار محترم قم در لیست طرحهای موضوعی و موضعی شهر قم قرار گیرد.
۶ ـ موضوع « حذف عبور راهآهن مسافری از داخل شهر قم» منتفی میباشد.
۷ـ حریم شهر قم با رویکرد کاهش از سمت جنوب غرب (تا خط آهن موجود) و کاهش از سمت شمال شهر (با خروج کفتارکوه کوچک و کفتارکوه بزرگ) اصلاح گردد.
۸ ـ مکانیابی کشتارگاه با هماهنگی سازمان حفاظت محیطزیست و مکانیابی ترمینالهای حمل و نقل (مسافری و باری) هماهنگ با طرح جامع حمل و نقل انجام گرفته و به همراه ضوابط و مقررات طرح جامع و همچنین نقشه منطقهبندی و ضوابط و مقررات حریم، به تصویب کمیته فنی شورای عالی برسد. ضروری میداند از مشارکت مؤثر و ثمربخش شورای توسعه و برنامهریزی آن استان به ریاست جنابعالی در فرایند بررسی و تصویب طرح مذکور قدردانی نموده و امید است که با اجرای دقیق طرح لازمالاجرای یادشده توسط شهرداری و سایر دستگاههای ذیربط در توسعه و عمران شهر، زمینه توسعه کالبدی موزون شهر و توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی آن و مالاً آسایش و رفاه و سلامت محیطزیست شهروندان محترم شهر قم بیش از پیش فراهم گردد. این طرح براساس جمعیت پیشبینی شده برای شهر تا پایان دوره طرح (۱۳۹۵) معادل ۱۳۰۹۹۴۶ نفر در محدودهای به وسعت ۱۳۰۲۹ هکتار شامل کاربریهای مورد نیاز ساکنان شهر (با تراکم ناخالص پیشنهادی ۵/۱۰۰ نفر در هکتار و تراکم مسکونی خالص پیشنهادی ۳۵۸ نفر در هکتار) تهیه شده است.
خواهشمند است دستور فرمایید مراتب به طرق مقتضی به اطلاع شورای محترم اسلامی شهر و شهردار محترم مربوط و سایر مراجع ذیربط رسانیده شود. اسناد و مدارک طرح متعاقباً جهت اجراء ابلاغ خواهد شد.
معاون وزیر و دبیر شورای عالی شهرسازی و معماری ایران ـ امیر فرجامی