قانون اصلاح قانون بودجه کل سال ۱۳۲۰ کشور

تاریخ تصویب: ۱۳۲۰/۰۸/۰۸
تاریخ انتشار: ۱۳۲۰/۰۸/۲۳

ماده اول – وزارت دارائی مجاز است اضافات حقوق موضوع قانون ششم آبان ۱۳۲۰ [قانون اجازه افزایش حقوق کارمندان دولت] را در پنج ماه آخر سال ۱۳۲۰ از محل صرفه‌جوئی اعتبارات ‌بودجه کشور بپردازد.

ماده دوم [لغو ۱۳۲۱/۰۱/۱۱]
[وزارت دارائی مجاز است تا مبلغ چهارصد ملیون [میلیون] ریال اسناد خزانه با سررسیدهائی که از چهار ماه تجاوز نکند در جریان گذاشته و اعتبار‌ لازم برای بهره آن در بودجه هر سال منظور دارد.
‌صندوقهای دولتی مکلفند این اوراق را در سررسید بجای پول نقد به بهای اسمی آنها قبول نمایند.
‌خرید و فروش و نزول این اسناد برای تمام اشخاص طبیعی و حقوقی و عمومی آزاد است.
‌اصل و بهره اسناد خزانه با ارز خارجی قابل پرداخت نخواهد بود.]

ماده سوم [اعلام نسخ ۱۳۹۹/۸/۵]
[تبدیل اداره کل بهداری بوزارت بهداری و اداره کل کشاورزی بوزارت کشاورزی و ضمیمه شدن سازمان اداره کل انتشارات و تبلیغات‌ بوزارت فرهنگ و سازمان اداره امنیه بوزارت کشور از روز سی‌ام شهریور ماه ۱۳۲۰ تصویب می شود.]

ماده چهارم – در مواردی که بتشخیص هیئت وزیران انجام تشریفات مناقصه اسباب تأخیر برقراری انتظامات کشور و تأمین خواربار اهالی شناخته شود ‌اجرای تشریفات مذکور تا آخر سال ۱۳۲۰ اجباری نخواهد بود.

ماده پنجم – گندمی که بمنظور تأمین خواربار کشور وارد شده و یا وارد میشود از خرید تصدیق صدور معاف است.

ماده ششم – از اول مهر ماه ۱۳۲۰ ماهی سه هزار ریال بشرح زیر درباره ورثه مرحوم کیخسرو شاهرخ از محل درآمد عمومی کشور برقرار میشود.
‌بانو کتایون عیال و دوشیزه پروین شاهرخ مادام که شوهر اختیار نکرده‌اند هر یک ۷۵۰ ریال و آقایان فریدون شاهرخ و داریوش شاهرخ مادام که به سن‌ بیست و یک سال نرسیده‌اند هر یک ۷۵۰ ریال.

ماده هفتم  بر شهریه که طبق ماده چهار قانون متمم بودجه ۱۳۱۸ برای آقایان پرویز و همایون فرزندان مرحوم علی‌اکبر داور تعیین شده بود ماهی دو‌ هزار ریال افزوده میشود و نیز مبلغ ۷۵۰ ریال در ماه بتاج ‌خانم مادر و ۷۵۰ ریال در ماه به عالم ‌تاج‌خانم خواهر آن مرحوم که در کفالت او بوده‌اند مادام‌ که شوهر اختیار نکرده‌اند تصویب میشود.

ماده هشتم – وزارت دارائی مجاز است کسر مصارف پنج‌ماهه آخر سال ۱۳۲۰ اداره کل شهربانی را از محل صرفه‌جوئی بودجه سال ۱۳۲۰ آن اداره‌ بپردازد.

ماده نهم – اقدامات زیر تصویب میشود:

الف – انتقال شصت ملیون [میلیون] ریال از محل صرفه‌جوئی اعتبار ۱۳۲۰ وزارت جنگ باعتبار سال مذکور اداره امنیه.

ب – افزایش بیست ملیون [میلیون] ریال برای مصارف پیش‌بینی نشده و غیر قابل احتراز از صرفه‌جوئی اعتبارات بودجه ۱۳۲۰ کشور بماده ۷۵ بودجه ‌مذکور.

ج – تأمین محل پرداخت تعهدات مربوط به راه‌سازی از صرفه‌جوئی اعتبار ماده ۵۸ بودجه کشور با موافقت وزارت دارائی.

د [اعلام نسخ ۱۳۹۹/۸/۵]
[تأمین کسر بعضی اعتبارات بودجه ۱۳۲۰ وزارت بهداری از صرفه‌جوئی مواد دیگر همان بودجه با موافقت وزارت دارائی.]

ه – تکمیل عده دبیر و آموزگار برای کلاس‌های موجود از محل اعتبار تأسیس آموزشگاهها و کلاس‌های دبستان و دبیرستان منظور در بودجه ۱۳۲۰‌ وزارت فرهنگ و تأمین کسر اعتبار ماده ۱۴ بودجه مذکور از اعتبارات مصرف نشده دبستانهای جدید با موافقت وزارت دارائی.

ماده دهم – وزارت دارائی مجاز است در مورد مصارف ارزی دولت تفاوت اعتبار هر پهلوی ۱۴۰ ریال را نسبت بنرخ فعلی ارز پرداخته و بابت ‌صرفه‌جوئی اعتبارات بودجه ۱۳۲۰ کشور محسوب دارد.

ماده یازدهم – [اعلام انقضا و نسخ ۱۳۹۶/۰۱/۳۰]
[عمل وزارت دارائی به افزودن ۱۰ دینار در هر لیتر بر مالیات بنزین و پنج دینار در هر لیتر بر مالیات نفت از تاریخ ۱۱ خرداد ماه ۱۳۲۰‌ تصویب و از هفتم آبان ۱۳۲۰ بر مالیات بنزین هر لیتر پانزده دینار افزوده میشود.]

تبصره ۱ – [اعلام انقضا و نسخ ۱۳۹۶/۰۱/۳۰]
[کلیه مواد نفتی موجود در دست تولیدکنندگان و نمایندگان آنها و واردکنندگان و نمایندگان آنها از تاریخ هفتم آبان ۱۳۲۰ مشمول مالیات ‌مقرر در بالاست اعم از اینکه نسبت به آنها معامله قبلی شده باشد یا نشده باشد.]

تبصره ۲ –  [اعلام انقضا و نسخ ۱۳۹۶/۰۱/۳۰]
[مقررات این قانون نسبت به موجودی هفتم آبان ۱۳۲۰ ببعد مواد نفتی نامبرده نیز قابل اجرا بوده و معاملاتی که قبل از آن تاریخ بین‌ تولیدکنندگان و واردکنندگان مواد نفتی یا نمایندگان آنها و مصرف‌کنندگان واقع شده ولی جنس آن تا تاریخ نامبرده تحویل نگردیده مشمول مالیات جدید‌ بوده و فقط در صورتی قابل اجرا شناخته میشود که خریدار مالیاتهای مقرر را طبق قانون بفروشنده بپردازد.]

این قانون که مشتمل بر یازده ماده است در جلسه هشتم آبان ماه یکهزار و سیصد و بیست بتصویب مجلس شورای ملی رسید.

رئیس مجلس شورای ملی – حسن اسفندیاری

دسته‌ها