هیئت وزیران در جلسه ۱۴۰۴/۱/۲۷ به پیشنهاد وزارت نفت (با همکاری وزارتخانه های راه و شهرسازی و کشور) و به استناد جزء (۲) بند (ب) ماده (۴۶) قانون برنامه پنج ساله هفتم پیشرفت جمهوری اسلامی ایران مصوب ۱۴۰۳، آیین نامه اجرایی جزء یادشده را به شرح زیر تصویب کرد:
آیین نامه اجرایی جزء (۲) بند (ب) ماده (۴۶) قانون برنامه پنج ساله هفتم پیشرفت جمهوری اسلامی ایران (موضوع تعیین سهیمه اعتباری نفت گاز در مسیرهای مربوط به بارنامه الکترونیکی بر خط)
ماده ۱ـ در این آیین نامه، اصطلاحات زیر در معانی مشروح مربوط به کار می روند:
۱ـ آیین نامه ساماندهی صنعت خودرو: آیین نامه اجرایی ماده (۱۰) قانون ساماندهی صنعت خودرو موضوع تصویب نامه شماره ۲۴۳۳۶۸/ت۶۱۳۸۷هـ تاریخ ۱۴۰۲/۱۲/۲۸ با اصلاحات بعدی آن.
۲ـ خودرو: انواع خودروهای مسافربری (ازجمله اتوبوس، اتوبوس متوسط (میدل باس)، مینی بوس، سواری و ون)، باربری (از جمله تریلی، کامیون، کامیونت و وانت بار) و سواری شخصی نفت گازسوز و یا دوگانه سوز (نفت گاز ـ سی ان جی)که اقدام به تردد می نمایند.
۳ـ سازمان راهداری: سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای.
۴ـ سازمان شهرداری ها: سازمان شهرداری ها و دهیاری های کشور.
۵ ـ سند حمل الکترونیکی برون شهری: اقلام اطلاعاتی الکترونیکی مرتبط با صورت وضعیت مسافری و بارنامه داخلی و بین المللی موضوع مواد (۲) تا (۴) قانون الزام شرکت ها و مؤسسات ترابری جاده ای به استفاده از صورت وضعیت مسافری و بارنامه مصوب ۱۳۶۸ و اصلاحات بعدی آن که توسط شرکت های حمل و نقل دارای پروانه فعالیت معتبر از سازمان راهداری صادر می گردد.
۶ ـ سند حمل الکترونیکی درون شهری: اقلام اطلاعاتی الکترونیکی مرتبط با صورت وضعیت مسافری درون شهری، حمل و نقل بار یا مسافر در محدوده شهر و حومه آن از جمله بارنامه شهری (باربرگ) و برگ بار ویژه شدآمدی (ترافیکی) و موقعیت یاب (سخت افزاری/نرم افزاری) ارسالی ناوگان که تحت نظارت سازمان شهرداری ها از طریق درگاه حمل درون شهری صادر می گردد.
۷ـ فراجا: فرماندهی انتظامی جمهوری اسلامی ایران.
۸ ـ شرکت پخش: شرکت ملی پخش فراورده های نفتی ایران.
۹ـ کارگروه راهبری: کارگروهی متشکل از نمایندگان وزارتخانه های نفت (شرکت پخش (رئیس کارگروه) و معاونت برنامه ریزی وزارت نفت) راه و شهرسازی (سازمان راهداری)، کشور (سازمان شهرداری ها) کشور، اطلاعات و ارتباطات و فناوری اطلاعات، ارتباطات و فناوری اطلاعات، ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز، سازمان برنامه و بودجه کشور، فراجا و ستاد مدیریت حمل و نقل و سوخت. وزارت نفت و سایر اعضا هر کدام یک حق رأی دارند.
۱۰ـ دوره: بازه زمانی مبنای ارزیابی پیمایش خودروهای درون شهری و برون شهری که توسط کارگروه راهبری تعیین می گردد.
۱۱ـ نرخ مصوب: قیمت نفت گاز مصرف کننده مطابق قیمت نفت گاز با نوع مصرف «کلیه مصارف داخلی» موضوع تصویب نامه شماره ۲۶۰۹۶/ت۵۱۹۲۰هـ مورخ ۱۳۹۴/۳/۴ و اصلاحات بعدی آن.
۱۲ـ کلاس ناوگان(کاربری): تقسیم بندی خودروهای باری براساس ظرفیت (تناژ) مطابق با کارت شناسایی خودروی باری و خودروهای مسافری براساس ظرفیت مسافر که توسط فراجا تعیین و به صورت برخط به سازمان راهداری، سازمان شهرداری ها و شرکت پخش ارسال می شود.
۱۳ـ سهمیه اعتباری: سهمیه اختصاص یافته توسط شركت پخش كه برمبنای پیمایش اسناد حمل الکترونیکی برون شهری/ درون شهری ارسالی هر دوره مربوط به خودرو و براساس مسافت و عملکرد مورد تأیید سازمان شهرداری ها و سازمان راهداری محاسبه و به صورت برخط ازطریق سامانه جامع پیمایش به شرکت پخش ارسال می گردد.
۱۴ـ سهمیه اولیه: سهمیه اعتباری تخصیص یافته براساس جدول پایگاه قواعد به هر خودروی نوشماره که تا اتمام آن قابل مصرف است و صرفاً یکبار و برای یک دوره اعمال می گردد.
۱۵ـ سامانه آیفَم: سامانه تخصیص سهمیه بر مبنای پیمایش شرکت پخش.
۱۶ـ جدول پایگاه قواعد: بخشی از اطلاعات سامانه آیفَم که حاوی میزان تخصیص سهمیه در هر (۱۰۰) کیلومتر پیمایش با توجه به بازه های زمانی متناسب با سنّ خودرو و كلاس ناوگان است و با رعایت تصویب نامه شماره ۱۲۳۳۶۷/ ت۶۱۰۲۵هـ مورخ ۱۴۰۲/۷/۱۵ مشخص می گردد.
۱۷ـ قیمت خرید نفت گاز از پالایشگاه ها: قیمتی که به استناد جزء (۲) بند (الف) ماده (۱) قانون الحاق برخی مواد به قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت (۲) مصوب ۱۳۹۳ در ابتدای هر فصل توسط وزارت نفت تعیین می گردد.
۱۸ـ سامانه جامع پیمایش: سامانه موضوع بند (۲) تصویب نامه شماره ۱۳۷۳۱۹/ت۵۱۵۱۲هـ مورخ ۱۳۹۳/۱۱/۱۴ با اصلاحات بعدی آن.
۱۹ـ ناوگان خاص: خودروهای دارای پلاک انتظامی که مطابق قوانین، مشمول دریافت سند حمل الکترونیکی (برون شهری/درون شهری) نیستند.
۲۰ـ پیمایش ناوگان خاص: میزان مسافت ناشی از فعالیت خودروی مربوطه که با تأیید دستگاه متولی (صادرکننده مجوز فعالیت) به صورت برخط از طریق سامانه جامع پیمایش به شرکت پخش ارسال می گردد. مسئولیت احصا، صحت سنجی و اعتبارسنجی فعالیت ارائه شده برعهده دستگاه متولی است.
۲۱ـ درگاه حمل درون شهری: سامانه ای که توسط سازمان شهرداری ها ایجاد و به صورت برخط، با احراز هویت سفارش دهنده حمل درون شهری کالا، سفارش حمل را از وی دریافت کرده و بین شرکت های حمل ونقل درون شهری به اشتراک می گذارد و بر جریان حمل بار با تعیین شماره (کد)پستی و تأیید مبدأ و مقصد نظارت می کند.
۲۲ـ پیمایش: مسافتی که توسط خودرو طی شده است و دارای اسناد الکترونیکی حمل (برون شهری/درون شهری) معتبر و مورد تأیید سازمان راهداری/سازمان شهرداری ها مطابق با شرایط این آیین نامه می باشد.
۲۳ـ سند حمل الكترونیكی فعال: سند حمل الكترونیكی برون شهری ارسالی به صورت برخط از طریق سامانه جامع پیمایش به شركت پخش، توسط سازمان راهداری كه مبنای تعیین جایگاه مجاز سوخت گیری در مسیر است و شركت پخش، امكان سوخت گیری سهمیه اعتباری وسیله نقلیه مرتبط را صرفاً در مسیر تعیین شده در آن سند فراهم می نماید.
۲۴ـ دستگاه های اجرایی: وزارت نفت، وزارت راه و شهرسازی، وزارت کشور، وزارت صنعت، معدن و تجارت و شرکت ملی پست جمهوری اسلامی ایران.
ماده ۲ـ سازمان راهداری مکلف به نظارت بر عملکرد صحیح شرکت های حمل و نقل داخلی و بین المللی حمل کالا و مسافر و نیز تأیید میزان پیمایش محقق شده خودروهای برون شهری و اطلاعات سند حمل الکترونیکی برون شهری (مشتمل بر طول و عرض جغرافیایی (شهر/منطقه) و شماره (کد)پستی به ازای مبدأ و مقصد سفر، مسیر، تاریخ و زمان شروع و پایان سفر، بازه زمانی اعتبار سند حمل الکترونیکی برون شهری، کلاس ناوگان، شماره پلاک ناوگان، میزان مسافت (با ذکر بار / مسافر)، میزان مسافت پس از اعمال ضرایب مصوب کارگروه راهبری، شناسه یكتا، شماره (شناسایی)خودرو، شماره (کد)ملی مالک، شماره (کد)ملی و شماره تلفن راننده(گان) و ارسال به صورت برخط به شرکت پخش است.
تبصره ۱ـ باری که از مبدأ یک شهر به مقصد شهر دیگری جابه جا می شود، هرچند بخشی از سفر آن درون شهری باشد، حمل و نقل بین شهری محسوب شده و صرفاً بر اساس اسناد حمل الکترونیکی برون شهری سوخت با نرخ مصوب تخصیص می یابد.
تبصره ۲ـ درخصوص سفرهای بدون بار/مسافر، اقلام اطلاعاتی ازطریق سامانه های هوشمند سازمان راهداری صادر و ازطریق سامانه جامع پیمایش به صورت برخط به شرکت پخش ارسال می گردد.
ماده ۳ـ سازمان شهرداری ها مکلف به نظارت بر فرایند صدور و اعتبار پروانه اشتغال به حمل بار و مسافر، مطابق آیین نامه مدیریت حمل و نقل بار و مسافر در شهر و حومه موضوع تصویب نامه شماره ۶۱۵۸۵ت/۴۲۲۸۲ک مورخ ۱۳۸۸/۳/۲۰ و اصلاحات بعدی آن و عملکرد صحیح اشخاص/ سامانه های صدور اسناد حمل الکترونیکی درون شهری حمل و نقل بار یا مسافر متناسب با جمعیت شهری و سایر شاخص های تأثیرگذار (برای بخش بار ازطریق درگاه ملی حمل درون شهری) و نیز تأیید میزان پیمایش محقق شده خودروهای درون شهری و اطلاعات سند حمل الکترونیکی درون شهری (مشتمل بر طول و عرض جغرافیایی (شهر/ منطقه) و شماره (کد)پستی به ازای مبدأ و مقصد سفر، محدوده شهری فعالیت، تاریخ و زمان شروع و پایان سفر، بازه زمانی اعتبار سند حمل، کلاس ناوگان، شماره پلاک ناوگان، میزان مسافت (با ذکر بار/ مسافر)، میزان مسافت پس از اعمال ضرایب مصوب کارگروه راهبری، شناسه یكتا، شماره (شناسایی) خودرو، شماره (کد)ملی مالک، شماره (کد)ملی و شماره تلفن راننده(گان)) و ارسال به صورت برخط از طریق سامانه جامع پیمایش به شرکت پخش است.
تبصره ۱ـ باری که از مبدأ یک شهر به مقصد شهر دیگری جابه جا می شود، هرچند بخشی از سفر آن درون شهری باشد، حمل و نقل بین شهری محسوب شده و صدور اسناد حمل الکترونیکی درون شهری ممنوع می باشد.
تبصره ۲ـ سازمان شهرداری ها موظف است ظرف شش ماه از تاریخ ابلاغ این آیین نامه، نسبت به ایجاد درگاه ملی حمل درون شهری و امکان اتصال سکوهای هوشمند به آن پس از صحت سنجی و پایش (کنترل) مجوزهای لازم اقدام نماید. اسناد حمل الکترونیکی درون شهری صرفاً از طریق این درگاه به سامانه جامع پیمایش ارائه می شود و ملاک عمل برای تخصیص سهمیه اعتباری است.
تبصره ۳ـ سازمان شهرداری ها موظف است به منظور احراز تحقّق سفر، اطلاعات سند حمل الکترونیکی درون شهری را با اطلاعات موقعیت یاب (نرم افزاری/سخت افزاری) تطبیق نماید و اطلاعات موقعیت یاب را به شرکت پخش ارسال نماید. نصب موقعیت یاب
(نرم فزاری/ سخت افزاری) مورد تأیید سازمان شهرداری ها در خودروهای متقاضی دریافت سهمیه اعتباری الزامی است.
تبصره ۴ـ درخصوص سفرهای بدون بار/مسافر، اقلام اطلاعاتی ازطریق درگاه حمل درون شهری سازمان شهرداری ها صادر و از طریق سامانه جامع پیمایش به صورت برخط به شرکت پخش ارسال می گردد.
ماده ۴ـ وظایف سازمان شهرداری ها، سازمان راهداری و شرکت پخش درخصوص اطلاعات مورد نیاز و جریان داده ها به شرح زیر است:
۱ـ مسئولیت صحت و اعتبار اطلاعات پیمایش با بار و بدون بار محقق شده اسناد حمل الکترونیکی ارسالی خودروهای برون شهری برعهده سازمان راهداری می باشد. مسئولیت صحت و اعتبار اطلاعات پیمایش با بار و بدون بار محقق شده اسناد حمل الکترونیکی ارسالی خودروهای درون شهری بر عهده سازمان شهرداری ها می باشد.
۲ـ شرکت پخش در صورت کشف مغایرت در فرایند پایش اطلاعات، مراتب را برای رسیدگی به سازمان راهداری/ سازمان شهرداری ها و مراجع ذی صلاح منعکس می نماید.
۳ـ سازمان راهداری و سازمان شهرداری ها موظفند حسب مورد (سفر برون شهری/ درون شهری) در هر دوره، اطلاعات مرتبط با انحراف مسیر/محدوده شهری و یا موارد احرازکننده عدم تحقق سفر را مطابق با هر سند حمل الکترونیکی به همراه اطلاعات مرتبط با تردد ناوگان نفت گاز سوز، به صورت برخط ارسال نمایند.
۴ـ صدور اسناد حمل الکترونیکی بدون بار (درون شهری/برون شهری) صرفاً تا سقف مسافت بین مقصد آخرین سندحمل الکترونیکی با بار/ مسافر (محقق شده) با مبدأ سند حمل الکترونیکی با بار/ مسافر جدید مجاز است.
۵ ـ سازمان راهداری و سازمان شهرداری ها مکلفند در هر دوره، مطابق مقررات، نسبت به محاسبه و اصلاح عملکرد خودروها براساس میزان کاهش یا افزایش پیمایش مطابق مغایرت تشخیص داده شده اقدام نموده و اطلاعات عملکرد اصلاح شده را از طریق سامانه جامع پیمایش به شرکت پخش ارسال نمایند. شرکت پخش موظف است نسبت به اصلاح سهمیه اعتباری متناسب با میزان پیمایش تغییر یافته سهمیه دوره جاری یا آتی خودرو اقدام نماید.
۶ ـ سازمان شهرداری ها موظف است با ایجاد زیرساخت مناسب برای احراز تردد خودرو از طریق توسعه کسب و کار سکوهای هوشمند، نسبت به احراز تردد ناوگان در مبدأ و مقصد و در تطابق زمانی با سند حمل درون شهری اقدام نموده و نتیجه را از طریق سامانه جامع پیمایش با کاربرگ (فرم) اعلامی شرکت پخش به صورت برخط به آن شرکت ارسال نماید.
تبصره ۱ـ تبادل اطلاعات اسناد حمل الكترونیكی توسط سازمان راهداری با شركت پخش به تفکیک درون شهری/ برون شهری و كلاس ناوگان انجام می گردد و گزارش اسناد نهایی درون شهری/ برون شهری و پیمایش ارسالی به شرکت پخش و سهمیه تخصیص یافته دریافتی از شرکت پخش به سازمان شهرداری ها به صورت برخط ارسال می شود.
۷ـ سازمان راهداری موظف است با ایجاد زیرساخت مناسب برای احراز تردد خودرو
از طریق توسعه کسب و کار سکوهای هوشمند و سامانه های هوشمند، نسبت به احراز تردد ناوگان در مسیر و در تطابق زمانی با سند حمل برون شهری اقدام نموده و نتیجه را از طریق سامانه جامع پیمایش با کاربرگ(فرم) اعلامی شرکت پخش به صورت برخط به آن شرکت ارسال نماید.
۸ ـ شرکت پخش موظف است برای تمامی ناوگان دارای سهمیه اعتباری، بستر لازم برای تحویل سوخت با نرخ مصوب از طریق سامانه هوشمند را فراهم نماید.
تبصره ـ ایجاد بستر جایگزین برای ناوگان فاقد کارت سوخت دارای سهمیه اعتباری و مجاز به استفاده از آن، توسط شرکت پخش، سازمان راهداری و سازمان شهرداری ها از بستر سامانه جامع پیمایش انجام می گردد. فراجا مکلف است اطلاعات هویتی خودروها را به صورت برخط به شركت پخش ارسال نماید.
۹ـ سازمان راهداری، سند حمل الکترونیکی برون شهری که مبنای تعیین جایگاه مجاز سوختگیری در مسیر است و به عنوان سند حمل الكترونیكی فعال شناخته می شود را با اعلام زمان شروع سفر تا زمان پایان سفر از طریق سامانه جامع پیمایش به شرکت پخش به صورت برخط اعلام می نماید. شرکت پخش امکان سوخت گیری سهمیه اعتباری خودروی مرتبط را صرفاً در مسیر مذکور فراهم می نماید. درخصوص سفرهای درون شهری، دریافت سوخت براساس محل فعالیت خودرو مطابق با پروانه فعالیت معتبر و دسته (بلوک) بندی مربوط، ارسالی از سازمان شهرداری ها، انجام می گردد.
تبصره ـ هریک از موارد انقضای تاریخ اعتبار سند حمل الکترونیکی، اعلام زمان پایان سفر توسط سازمان راهداری/ سازمان شهرداری ها و صدور سند حمل بعدی، به عنوان پایان سفر محسوب می شود.
۱۰ـ به منظور راستی آزمایی تردد ناوگان، در پایان هردوره، مصارف سوخت هر خودرو به همراه مکان سوخت گیری، توسط شرکت پخش به سازمان راهداری ارسال می گردد.
۱۱ـ سازمان راهداری مکلف است در سامانه جامع پیمایش، امکان گزارش گیری میزان پیمایش و سهمیه اعتباری مربوط به هر خودرو به صورت خاص برحسب شاخص های هویتی ناوگان از جمله شماره شناسایی خودرو، شناسه یكتا، پلاک و گزارش های مدیریتی را برای تصمیم گیری مبتنی بر داده ایجاد نماید و دسترسی لازم را برای نمایندگان معرفی شده اعضای كارگروه راهبری فراهم نماید.
۱۲ـ شرکت پخش براساس اطلاعات دریافتی اسناد حمل الکترونیکی برخط (درون شهری/ برون شهری)، میزان سوخت به ازای هر سند حمل الکترونیکی را با رعایت ضوابط جدول پایگاه قواعد محاسبه و به صورت برخط به سامانه جامع پیمایش ارسال می نماید.
۱۳ـ شركت پخش گزارش زمان ورود خودروها به جایگاه از طریق دوربین پلاك خوان و تطبیق آن با سند حمل الكترونیكی فعال را در پایان دوره به سامانه شناسایی و مبارزه با کالای قاچاق ارسال می نماید.
ماده ۵ ـ شرکت پخش موظف است بر مبنای اطلاعات دریافتی برخط مطابق مقررات این آیین نامه، امکان سوخت گیری را برای خودرو فراهم نماید.
تبصره ۱ـ سازمان شهرداری ها مکلف است ظرف یک ماه از تاریخ ابلاغ این آیین نامه، اطلاعات جغرافیایی محدوده شهرهای کشور براساس مقررات مصوب هیئت وزیران به همراه تأیید جایگاه های عرضه سوخت اعلامی از شرکت پخش که مستقر در آن شهر هستند را به شرکت پخش اعلام نماید. وزارت راه و شهرسازی (معاونت شهرسازی) مکلف است اطلاعات مورد نیاز محدوده شهری را در اختیار سازمان شهرداری ها قرار دهد.
تبصره ۲ـ سازمان راهداری مکلف است ظرف مدت یک ماه از تاریخ ابلاغ این آیین نامه، تأیید جایگاه های عرضه سوخت اعلامی از شرکت پخش که مستقر در هر مسیر مندرج در اسناد حمل الکترونیکی برون شهری هستند را به شرکت پخش اعلام نماید.
تبصره ۳ـ سازمان راهداری، سازمان شهرداری ها و شرکت پخش موظفند اطلاع رسانی کافی را به مشمولین این آیین نامه (راننده، مالک، شرکت های حمل و نقل بار یا مسافر و جایگاه های سوخت) انجام داده و سامانه پاسخگویی متناسب با وظایف خود را برای مشمولان این آیین نامه متناسب با وظایف هر دستگاه راه اندازی نمایند. دبیرخانه شورای اطلاع رسانی دولت، براساس پیوست رسانه ای که توسط کارگروه راهبری تهیه می شود نسبت به اطلاع رسانی لازم به مقامات استانی و کشوری و سایر ذی نفعان اقدام نماید.
تبصره ۴ـ سازوکار تحویل سوخت به خودروهایی که در جایگاه سوخت اقدام به سوخت گیری نمایند، مطابق جدول زیر است:
انواع پلکان (افزایشی ـ پلکانی) |
پلکان اول | پلکان دوم | پلکان سوم |
قیمت | نرخ مصوب | پنجاه درصد قیمت خرید نفت گاز از پالایشگاه ها |
قیمت خرید نفت گاز از پالایشگاه ها |
شرایط اعمال نرخ | در طول مسیر/ محدوده شهری
( تا سقف سهمیه اعتباری) |
تا سقف چهل درصد* بیشتر از سهمیه اعتباری سند حمل فعال(در مسیر) | عدم وجود سند حمل الکترونیکی یا خارج از مسیر یا اتمام سهمیه با نرخ پلکان اول و دوم |
* این میزان در محدوده شماره گذاری (کدینگ) صفر می باشد. این میزان، در ابتدای خردادماه هر سال به اندازه پنج واحد درصد کاهش می یابد.
** تخصیص سهمیه با نرخ پلكان دوم در صورت نداشتن سهمیه اعتباری حداكثر دو بار در ماه انجام می گردد و در پایان هر دوره، صفر می شود. پلكان سوم در صورت نداشتن سهمیه اعتباری یا خارج از مسیر سند حمل الكترونیكی فعال قابل اجرا خواهد بود.
تبصره ۵ ـ عرضه نفت گاز با کارت اضطراری جایگاه با تشخیص شرکت پخش و صرفاً با نرخ پلکان سوم مجاز است.
تبصره ۶ ـ استفاده از سهمیه پلکان دوم پس از اتمام سهمیه مرتبط با پلکان اول مجاز است و در پایان هر دوره صفر می شود.
تبصره ۷ـ نرخ های پلکان مندرج در جدول موضوع این ماده، مشمول تمامی خودروهای موضوع این آیین نامه از جمله ناوگان خاص می باشند.
ماده ۶ ـ شرکت پخش مکلف است مطابق تبصره (۳) ماده (۱۵) آیین نامه ساماندهی صنعت خودرو بلافاصله پس از دریافت اطلاعات خودروهای اسقاطی کارت سوخت خودروهای اسقاط شده را مسدود و ابطال نماید.
تبصره ۱ـ مراکز اسقاط خودروها مکلفند به همراه سایر مدارک مورد نیاز جهت اسقاط خودروها، کارت هوشمند سوخت متعلق به خودروی اسقاطی را دریافت و بلافاصله نسبت به سوراخ کردن(پانچ) تراشه آن اقدام نمایند.
تبصره ۲ـ وزارت صنعت معدن و تجارت مطابق ماده (۳) آیین نامه ساماندهی صنعت خودرو مکلف است بلافاصله پس از ثبت و تکمیل فرایند اسقاط خودرو در سامانه جامع اسقاط خودروها، نسبت به ارسال اطلاعات خودرو و کارت سوخت خودروی اسقاط شده به صورت برخط به شرکت پخش، سازمان راهداری و سازمان شهرداری ها، ستاد مدیریت حمل و نقل و سوخت و فراجا اقدام نماید.
ماده ۷ـ شرکت پخش مکلف است از طریق سامانه آیفَم و جدول پایگاه قواعد نسبت به تخصیص سهمیه اعتباری بر مبنای پیمایش تأیید شده سازمان راهداری/ سازمان شهرداری ها و تخصیص سهمیه اولیه با رعایت مفاد این آیین نامه اقدام نماید.
تبصره ـ وزارت صنعت، معدن و تجارت مکلف است نسبت به به روزرسانی جدول پایگاه قواعد مطابق با ضوابط تصویب نامه شماره ۱۲۳۳۶۷/ت۶۱۰۲۵هـ مورخ ۱۴۰۲/۰۷/۱۵ ظرف سه ماه اقدام نماید.
ماده ۸ ـ در اجرای ماده (۴۸) قانون بیمه اجباری خسارات وارد شده به شخص ثالث در اثر حوادث ناشی از وسایل نقلیه سواری مصوب ۱۳۹۵ و آیین نامه اجرایی نحوه انجام معاینه و صدور برگ معاینه فنی خودرو موضوع تصویب نامه شماره ۱۲۰۶۷۱/ت۵۰۸۹۱هـ مورخ ۱۳۹۳/۱۰/۱۴ با اصلاحات بعدی آن، ستاد مدیریت حمل و نقل و سوخت مکلف است اطلاعات خودروهای فاقد بیمه شخص ثالث را شناسایی و به منظور غیرفعال نمودن کارت هوشمند سوخت و عدم تخصیص سهمیه سوخت براساس اقلام اطلاعاتی اعلام شده توسط شرکت پخش (از جمله شماره پلاک و شماره شناسایی خودرو) به صورت برخط به شرکت پخش، سازمان و فراجا ارسال نماید. شرکت پخش موظف است بر اساس اطلاعات دریافتی نسبت به قطع سهمیه و غیر فعال نمودن موقتی کارت هوشمند سوخت خودروهای فاقد بیمه شخص ثالث اقدام نماید.
ماده ۹ـ فراجا مکلف است ضمن فراهم نمودن زیرساخت های لازم برای ارسال برخط اطلاعات، اطلاعات کلیه ناوگان کشور از جمله شماره پلاک و شماره شناسایی خودرو و اطلاعات پایه خودرو، مالک شماره (کد)ملی و نام مالک)، شماره تلفن همراه، نوع ناوگان، ظرفیت و سن را به سازمان راهداری، سازمان شهرداری ها و شرکت پخش، ستاد مدیریت حمل ونقل و سوخت به صورت رایگان ارسال نماید.
ماده ۱۰ـ فراجا مکلف است اطلاعات کلیه خودروهای برون/درون شهری و ناوگان خاص از جمله شماره پلاک و شماره شناسایی خودرو و مشخصات مالک آن را به صورت برخط در زمان صدور اصل/ المثنی کارت هوشمند سوخت/ تغییر مالکیت خودرو به شرکت پخش ارسال نمایند. اطلاعات مذکور برای ناوگان فعال فعلی طی یک مرحله به صورت تجمیعی به شرکت پخش ارائه گردد.
ماده ۱۱ـ شرکت پست جمهوری اسلامی ایران مکلف است نسبت به به روزرسانی طول و عرض جغرافیایی شماره پستی های صادره و در اختیار قراردادن سامانه استعلام الکترونیکی آن به دستگاه های اجرایی موضوع این آیین نامه اقدام نماید.
ماده ۱۲ـ اطلاعات مربوط به عملکرد خودروهایی که مشمول ضوابط دریافت سوخت از طریق سامانه درخواست فراورده های نفتی(سدف) هستند براساس دستورالعمل موضوع ماده (۴۴) آیین نامه اجرایی مواد (۵) و (۶) قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز و پس از تصویب در کارگروه راهبری، مطابق با ضوابط این آیین نامه توسط دستگاه متولی، به سامانه درخواست فراورده های نفتی (سدف) برای تخصیص سهمیه سوخت به صورت برخط ارسال می شوند.
ماده ۱۳ـ وظایف و اختیارات کارگروه راهبری به شرح زیر می باشد:
۱ـ تعیین سهمیه اولیه به تفکیک کلاس ناوگان.
۲ـ تعیین میزان پیمانه به ازای هر کلاس ناوگان.
۳ـ تعیین مصادیق ناوگان خاص و سهمیه اعتباری مرتبط و نحوه دریافت عملکرد آن ها از دستگاه های متولی فعالیت مربوطه.
۴ـ تعیین هرگونه تغییرات در نحوه محاسبه تخصیص سهمیه اعتباری بر مبنای پیمایش.
۵ ـ تهیه پیوست رسانه ای اجرای طرح برای اطلاع رسانی توسط دبیرخانه شورای اطلاع رسانی دولت.
۶ ـ انجام هماهنگی های لازم بین دستگاه های مسئول در اجرای مفاد این آیین نامه به منظور تحقق اهداف اجرای طرح.
۷ـ ارائه پیشنهاد برای اصلاح این آیین نامه به وزیر نفت.
۸ ـ ارائه گزارش شش ماهه عملکرد اجرای طرح به وزارت نفت.
۹ـ تعیین نحوه و میزان تخصیص سهمیه اعتباری به ناوگان مسافربری عمومی و بار در ایام خاص نظیر ایام اربعین حسینی (ع).
۱۰ـ تعیین بازه زمانی دوره.
۱۱ـ تعیین میزان مسافت بدون بار ناوگان باری درون شهری.
ماده ۱۴ـ تغییرات نرخ ناشی از اجرای این آیین نامه در اجرای ماده (۷۰) قانون الحاق برخی مواد به قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت (۲) مصوب ۱۳۹۳ در چهارچوب قوانین بودجه سنواتی پیش بینی خواهد شد.
معاون اول رئیس جمهور ـ محمدرضا عارف