هیئت وزیران در جلسه ۱۴۰۴/۲/۳ به پیشنهاد شماره ۶۳۳۳۰۲ مورخ ۱۴۰۳/۱۲/۵ سازمان برنامه و بودجه کشور (با همکاری وزارتخانه های امور اقتصادی و دارایی و جهاد کشاورزی) و به استناد بند (چ) تبصره (۷) ماده واحده قانون بودجه سال ۱۴۰۴ کل کشور، آیین نامه اجرایی بند مذکور را به شرح زیر تصویب کرد:
آیین نامه اجرایی بند (چ) تبصره (۷) ماده واحده قانون بودجه سال ۱۴۰۴ کل کشور (موضوع مولدسازی دارایی های وزارت جهاد کشاورزی)
ماده ۱ـ در این آیین نامه، اصطلاحات زیر در معانی مشروح مربوط به کار می روند:
۱ـ وزارت: وزارت جهاد کشاورزی
تبصره ـ وزارت و شرکت های تابعه آن مجازند اموال مازاد دستگاه های تابعه ملی و استانی و شرکت های تابعه خود را با رعایت قوانین و مقررات مربوط، ابتدا به وزارت منتقل نمایند تا مفاد این آیین نامه، نسبت به اموال یادشده اجرا شود.
۲ـ قانون: بند (چ) تبصره (۷) ماده واحده قانون بودجه سال ۱۴۰۴ کل کشور.
۳ـ مرکز: مرکز مولدسازی دارایی های دولت وزارت امور اقتصادی و دارایی.
۴ـ اموال مازاد: کلیه اموال غیر منقول مازاد وزارت که تا پایان سال ۱۴۰۳ فرایند ارزش افزایی آنها در مرکز خاتمه یافته است.
ماده ۲ـ تشخیص مازاد بودن، ارزش افزایی، ارزش گذاری و فروش اموال مازاد وزارت، مطابق آیین نامه اجرایی مولد سازی دارایی های دولت و دستورالعمل های مربوط آن (حسب مورد) انجام می شود.
ماده ۳ـ وزارت امور اقتصادی و دارایی مکلف است فهرست اموال مازاد وزارت را که
ارزش افزایی آن ها تا پایان سال ۱۴۰۳ در مرکز خاتمه یافته است، تا مبلغ پانصد هزار میلیارد (۰۰۰ر۰۰۰ر۰۰۰ر۰۰۰ر۵۰۰) ریال به وزارت اعلام نماید.
ماده ۴ـ وزارت مکلف است پس از اعلام وزارت امور اقتصادی و دارایی نسبت به انجام فرایند فروش اموال مازاد، اقدام و منابع حاصل از آن را به ردیف درآمدی (۲۱۰۲۳۹) جدول شماره (۵) قانون، نزد خزانه داری کل کشور واریز نماید.
ماده ۵ ـ سازمان برنامه و بودجه کشور معادل مبالغ واریزی به ردیف مذکور در ماده (۴) این آیین نامه را از محل ردیف (۲ـ ۱۰۷۰۰۰) جدول شماره (۸) قانون، پس از درخواست وزارت و ابلاغ تخصیص سازمان برنامه و بودجه کشور در اجرای اصل (۵۳) قانون اساسی و با رعایت ماده (۳۰) قانون برنامه و بودجه کشور مصوب ۱۳۵۱ و وزارت امور اقتصادی و دارایی (در خصوص بانک کشاورزی) متناسب با منابع وصول شده به نسبت هشتاد درصد (۸۰%) به صندوق های حمایت از توسعه بخش کشاورزی (تأمین سهم مشارکت دولت در افزایش سرمایه صندوق ها) و بیست درصد (۲۰%) به بانک کشاورزی برای افزایش سرمایه اختصاص دهد تا بر اساس موافقتنامه های متبادله در راستای تولید و تقویت مالی بخش کشاورزی به کشاورزان تسهیلات پرداخت نماید.
تبصره ۱ـ اجرای مفاد بندهای (ج) و (چ) ماده ( ۳۳) قانون برنامه پنج ساله هفتم پیشرفت جمهوری اسلامی ایران مصوب ۱۴۰۳ در هزینه کرد اعتبارات موضوع این ماده الزامی می باشد.
تبصره ۲ـ هزینه های مرتبط شامل آگهی و ارزش گذاری اموال غیرمنقول مازاد از محل عواید فروش آن تسویه می گردد.
ماده ۶ ـ وزارت امور اقتصادی و دارایی مکلف است گزارش تفصیلی عملکرد این آیین نامه را هر شش ماه یکبار به کمیسیون های برنامه و بودجه و محاسبات و کشاورزی آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس شورای اسلامی و دیوان محاسبات کشور ارسال نماید.
معاون اول رئیس جمهور ـ محمدرضا عارف