آیین‌نامه صدور پروانه اشتغال در رشته های راه و ساختمان و تأسیسات موضوع ماده ۵ قانون نظام معماری و ساختمانی

تاریخ تصویب: ۱۳۵۶/۰۹/۲۰
تاریخ انتشار: ۱۳۵۶/۱۰/۱۹

شماره ۹۴۲۲۴ – ۱۳۵۶.۹.۲۰

هیئت وزیران در جلسه مورخ ۲۰/۹/۲۵۳۶ بنا به پیشنهاد شماره ۱۱۴۳ مورخ ۴/۳/۲۵۳۶ وزارت مسکن و شهرسازی آئین نامه صدور پروانه اشتغال موضوع ماده «۵» قانون نظام معماری و ساختمانی مصوب خردادماه ۲۵۳۲ در رشته های راه و ساختمان و تأسیسات را به شرح زیر تصویب نمودند:

ماده ۱ ـ متقاضی پروانه اشتغال در هر یک از رشته های راه و ساختمان و تأسیسات باید اسناد و مدارک زیر را برای صدور پروانه مزبور به وزارت مسکن و شهرسازی ارائه نماید:

الف ـ اشخاص حقیقی: فتوکپی مدرک تحصیلی در یکی از رشته های راه و ساختمان و ساختمان یا تأیسسات از درجه معادل لیسانس به بالا به انضمام دو قطعه عکس، همچنین گواهی انجام کارآموزی یا سابقه کار برای دارندگان درجه دکتری لااقل به مدت یک سال و دارندگان فوق لیسانس بهمدت دو سال و برای دارندگان گواهینامه لیسانس به مدت سه سال پس از خاتمه تحصیلات.

تبصره ۱ ـ مدرک تحصیلی اخذ شده از دانشگاههای خارجی از نظر رشته و درجه تحصیلی باید به تأیید مرجع ذیصلاح برسد. تبصره ۲ ـ برای متقاضیان خارجی داشتن اجازه کار از وزارت کار و امور اجتماعی ضروریست.

ب ـ اشخاص حقوقی: ۱ ـ مدارک مربوط به احراز صلاحیت صادره از سازمان برنامه و بودجه. ۲ ـ یک نسخه از اساسنامه شرکت و روزنامه رسمی کشور شاهنشاهی حاوی آگهی تأسیس شرکت.

۳ ـ عکس مدیر یا مدیران مسئول شرکت. تبصره ـ تغییرات در اساسنامه و یا در هیئت مدیره شرکت باید ظرف ۱۵ روز به اطلاع وزارت مسکن و شهرسازی برسد. در صورتی که تغییرات مذکور اطلاع داده نشود وزارت نامبرده می تواند پس از رسیدگیهای لازم پروانه اشتغال شرکت را لغو کند.

ماده ۲ ـ سازمان نظام مهندسان ساختمان و تأسیسات در پایتخت می تواند صاحبان حرف و مشاغل دیگر را که مرتبط با رشته های راه و ساختمان و تأسیسات تشخیص می دهد مشمول مقررات این آئین نامه اعلام داشته و مراتب را کتباً به وزارت مسکن و شهرسازی اطلاع دهد.

ماده ۳ ـ وزارت مسکن و شهرسازی پس از بررسی مدارک لازم، حداکثر ظرف مدت یک ماه از تاریخ وصول تقاضا، پروانه اشتغال صادر خواهد نمود و در صورت عدم کفایت مدارک مراتب ظرف مدت مذکور کتباً به متقاضی اعلام خواهد شد.

ماده ۴ ـ مدت اعتبار پروانه اشتغال چهار سال است و پس از انقضای مدت وزارت مسکن و شهرسازی مکلف است در صورت درخواست متقاضی و بقای شرایط لازم ظرف یک ماه پروانه را تمدید و در صورت رد تقاضا، مراتب را ظرف همان مدت به متقاضی اعلام کند.

ماده ۵ ـ سازمان نظام مهندسان ساختمان و تأسیسات مکلف است در صورت محرومیت عضو ضمن اعلام مراتب پروانه اشتغال عضو محکوم را اخذ و به وزارت مسکن و شهرسازی ارسال نماید.

ماده ۶ ـ  پروانه اشتغال عضو محروم تا پایان مدت محرومیت در وزارت مسکن و شهرسازی نگاهداری خواهد شد.

ماده ۷ ـ محکومیت های عضو باید در پروانه اشتغال او درج گردد.

ماده ۸ ـ پروانه اشتغال برای سراسر کشور و در رشته های مخصوص به خود معتبر است.

ماده ۹ ـ دارندگان پروانه اشتغال در رشته های مذکور در مواد ۱ و ۲ این آئین نامه به عضویت سازمان پذیرفته می شوند ولی هیچ شخصی نمی تواند در یک زمان عضویت بیش از یک سازمان نظام مهندسان ساختمان و تأسیسات را داشته باشد.

ماده ۱۰ ـ برای متقاضیانی که در چند رشته مدرک تحصیلی دارند فقط یک پروانه اشتغال صادر می گردد و در پروانه مزبور رشته هائی که متقاضی پروانه صالح برای اشتغال آنهاست قید خواهد شد.

تبصره ۱ ـ در صورتی که دارنده پروانه اشتغال بعداً صلاحیت احراز پروانه اشتغال در یک یا چند رشته دیگر را کسب نماید، درصورت تقاضا موضوع در پروانه قبلی درج و مهر و امضاء می گردد.

تبصره ۲ ـ هر عضو سازمان بیش از یک حق رأی نخواهد داشت.

تبصره ۳ ـ هرگاه شخصی صلاحیت عضویت هر دو سازمان نظام مهندسان ساختمان و تأسیسات و نظام مهندسان معمار و شهرساز را داشته باشد می تواند به عضویت هر دو سازمان پذیرفته شود که در این صورت در هر سازمان حق رأی جداگانه خواهد داشت.

اصل تصویب نامه در دفتر نخست وزیر است.

وزیر مشاور در امور اجرائی ـ محمود کاشفی