دریافت عوارض از مصرف کنندگان برق در داخل محدوده شهرها

تاریخ تصویب: ۱۳۴۶/۰۸/۱۴
شماره ثبت: 645/42314 - ۱۳۴۶/۸/۱۴
تاریخ انتشار: ۱۳۴۶/۰۸/۱۴

هیئت وزیران در جلسه مورخ ۱۴ / ۸ / ۴۶ بنا بر پیشنهاد شماره ۳۰۰ / ۸۶۳۱ / ۱۶۲۵۰ – ۲۳ / ۷ / ۴۶ وزارتخانه های آب و برق و کشور به استناد ماده ۱۱ قانون سازمان برق ایران تصویب نمودند.

ماده ۱ ) به منظور تامین هزینه روشنایی معابر شهرها از کلیه مصارف نیروی برق به هر عنوان ( به استثنای مصارف کشاورزی و معابر و موسسات تابعه شهرداریها ) در داخل محدوده شهرها عوارضی به شرح زیر به وسیله موسسات برق دریافت خواهد شد.

الف – در شهرهایی که میزان مصرف سالیانه آنها بیشتر از یکصد میلیون کیلو وات ساعت است به قرار ده درصد بهای نیروی برق مصرفی .

ب – در شهرهایی که میزان مصرف سالیانه آنها از پنج میلیون تا یکصد میلیون کیلو وات ساعت است به قرار پانزده درصد بهای نیروی برق مصرفی .

ج – در شهرهایی که میزان مصرف سالیانه آنها ازیک میلیون کیلو وات ساعت تا پنج میلیون کیلو وات ساعت است به قرار بیست درصد بهای نیروی برق مصرفی .

د – در شهرهایی که میزان مصرف سالیانه آنها تا یک میلیون کیلو وات ساعت است به ازا هر کیلو وات ساعت مصرف کنتورهای ساده و مصارف شب کنتورهای دو تعرفه یک ریال و به ازای هر کیلو وات ساعت مصارف روز کنتورهای دو تعرفه پنجاه دینار .

تبصره ۱ – عوارض بر نیروی برق مصرفی مشترک صنعتی در داخل محدوده شهرها تا پانصد هزار کیلو وات ساعت در ماه برای هر مشترک به طور ثابت پنج درصد نیروی برق مصرفی خواهد بود که به وسیله موسسات برق دریافت خواهد شد و مازاد بر پانصد هزار کیلو وات ساعت مصرف ماهانه هر مشترک از پرداخت عوارض معاف است .

تبصره ۲ – نقاطی که در خوزستان برق آنها از شبکه به هم پیوسته سازمان آب و برق خوزستان تامین میگردد مجموع نیروی مصرفی در هر ناحیه بر طبق آمار جمع آوری شده ملاک تقسیم بندی مذکور در ماده یک خواهد بود .

تبصره ۳ – کسور پنجاه دینار از بابت عوارض در صورتحساب برق پنجاه دینار محسوب خواهد شد .

ماده ۲ – موسسات صنعتی داخل شهرها که دارای مولد برق اختصاصی هستند مشمول پرداخت عوارض مذکور در این تصویبنامه به شهرداریها میباشند. میزان عوارض برای این موسسات پنج درصد بهای برق مصرفی آنها بر مبنای نرخ برق مشابه در همان شهر از شبکه عمومی میباشد. موسسات مذکور برای تعیین میزان مصرف مکلف به نصب کنتور و استفاده از نیروی برق از طریق کنتور منصوبه میباشند که به وسیله شهرداری محل پلمپ شده باشد در غیر این صورت میزان نیروی برق مصرفی ماهانه حداقل معادل حاصل ضرب شصت درصد ظرفیت منصوبه در دویست و پنجاه ساعت محسوب خواهد شد. حداکثر مصرف مشمول عوارض این ماده پانصد هزار کیلو وات ساعت در ماه است .

تبصره – در صورتی که از مولد برق اختصاصی این موسسات مصارف برق خانگی و تجارتی نیز تامین شود بر این قبیل مصارف آنها یک ریال به ازا هر کیلو وات ساعت خواهد بود که به وسیله شهرداری ها وصول خواهد شد .

ماده ۳ – مصارف برق در امور کشاورزی و صنعتی در خارج از محدوده شهرها از پرداخت عوارض بر مصرف نیروی برق معاف خواهند بود .

ماده ۴ ) ملاک تعیین نیروی برق مصرفی هر شهر یا هر ناحیه ( موضوع ماده ۱ این تصویبنامه ) برای سالهای ۱۳۴۶ و ۱۳۴۷ نیروی برق مصرفی آن شهر یا آن ناحیه در سال ۱۳۴۵ بر طبق آمار جمع آوری شده در وزارت آب و برق خواهد بود و برای سالهای بعد طبق آخرین آماری میباشد که هر سه سال یک مرتبه از طرف وزارت آب و برق تهیه و اعلام خواهد شد .
در شهرها و نقاطی که آمار آن جمع آوری نشده باشد میزان عوارض به طور کلی برابر میزان عوارض در شهرهای مشابه از نظر جمعیت خواهد بود و پس از تهیه آمار از طرف وزارت آب و برق طبق آمار مذکور عمل خواهد شد .

تبصره – وزارتخانه های آب و برق و کشور مکلفند در نیمه دوم سال ۱۳۴۷ در میزان عوارض مذکور در این تصویبنامه بر مبنای تجربیات و آمار به دست آمده تجدید نظر نموده و آن را از اول سال ۱۳۴۸ به موقع اجرا بگذارند .

دسته‌ها