مصوبات هفتاد و نهمین نشست هیأت مقررات‌زدایی و بهبود محیط کسب و کار

تاریخ تصویب: ۱۴۰۲/۰۹/۰۷
تاریخ انتشار: ۱۴۰۲/۱۰/۰۴

شماره ۱۷۹۶۵۸/۸۰ – ۱۴۰۲/۹/۱۹


هیأت مقررات ‌زدایی و بهبود محیط کسب ­و کار که در ادامه این متن از آن به‌عنوان «هیأت» یاد می‌شود؛ در جلسه مورخ ۱۴۰۲/۹/۷، به‌استناد قانون اصلاح مواد ۱ و ۷ قانون اجرای سیاست‌های کلی اصل ۴۴ قانون ‌ اساسی مصوب ۱۵/۱۱/۱۳۹۹ و قانون تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار مصوب ۲۴/۱۲/۱۴۰۰، در خصوص موارد زیر اتخاذ تصمیم نمود:

الف ـ تصویب کاربرگ تأییدیه پلیس نظارت بر اماکن عمومی

۱. یک عنوان مجوز (تأییدیه) مربوط به فرماندهی انتظامی جمهوری اسلامی ایران، به شرح ذیل به همراه راهنمای دریافت این مجوز، متضمن شرایط، مدارک، هزینه‌ و زمان ‌صدور آن به تصویب رسید (راهنمای دریافت این تأییدیه، ممهور به مهر دبیرخانه هیأت جزء پیوست لاینفک این مصوبه است).

۲. دبیرخانه هیأت مکلف است راهنمای دریافت این مجوز را در درگاه ملی مجوزهای کشور بارگذاری کند و در دسترس عموم قرار دهد و امکان صدور برخط این تأییدیه را فراهم نماید. فرماندهی انتظامی جمهوری اسلامی ایران نیز مکلف است، درگاه تخصصی صدور این تأییدیه را به درگاه ملی مجوزهای کشور متصل و آن را به صورت برخط صادر نماید.

یک عنوان مجوز مربوط به فرماندهی انتظامی جمهوری اسلامی ایران

تأییدیه پلیس نظارت بر اماکن عمومی


ب ـ حکم در خصوص بند (ج) مصوبه شصت و نهمین نشست هیات به شماره ۱۸۲۳۱۴/۸۰ مورخ ۶/۹/۱۴۰۱

بند (ج) مصوبه ۶۹ هیأت مقررات ‌زدایی در خصوص مجوزهای سازمان ثبت اسناد و املاک کشور، تا زمان لازم ‌الاجرا شدن قانون تأمین مالی تولید و زیرساخت­ها، معلق می­گردد. دبیرخانه هیأت موظف است عناوین و شرایط صدور مجوزهای مربوط به این بند را در جهت تسهیل، مورد بازنگری قرار دهد و تا زمان بازنگری، این مجوزها را در درگاه ملی مجوزها غیرفعال نماید.


ج ـ تغییر هزینه صدور پروانه کسب و احکامی در خصوص پرداخت‌ها و نظارت بر واحدهای صنفی

۱. درخواست هیأت ‌عالی نظارت بر تشکل‌ها و سازمان ‌های صنفی کشور برای افزایش ۲ میلیون ریالی هزینه صدور همه پروانه‌های کسب، مشروط بر صرف این هزینه بابت تهیه و اجرای مؤثر سامانه نظارت پسینی بر همه واحدهای صنفی تصویب شد.

بر این اساس، بابت صدور پروانه کسب مبلغ ۶ میلیون ریال در کالن شهرها، ۵ میلیون ریال در سایر مراکز استان ‌ها، ۴ میلیون ریال در سایر شهرها تعیین شد. اتاق اصناف ایران مکلف است سامانه نظارت پسینی بر واحدهای صنفی را تا دوماه آینده بر اساس الگوی ارایه شده دبیرخانه هیأت موضوع بند (ز) مصوبه هفتاد و هفتم این هیأت، راه ‌اندازی و گزارش آن را به‌صورت ماهانه به دبیرخانه هیأت ارایه نماید.

۲. اتاق اصناف ایران مکلف است حداکثر ظرف دو هفته پس از ابالغ این مصوبه، سامانه مدیریت مطالبات تشکل­های صنفی را طوری طراحی و راه ‌اندازی نماید تا حق عضویت و سایر مطالبات اتحادیه‌های صنفی از اعضا با استفاده از سامانه مذکور به‌صورت غیرحضوری و الکترونیک پرداخت شود. اتحادیه‌های صنفی حق ندارند خارج از سامانه یادشده، از اعضا و صاحبان پروانه کسب وجهی دریافت نمایند. همچنین فراخوان حضوری صاحبان پروانه کسب به اتحادیه‌های صنفی به منظور پرداخت مطالبات صنفی و یا تکمیل مدارک تمدید، تغییر رسته و تغییر نشانی ممنوع است.

۳. دبیرخانه هیأت ‌عالی نظارت مکلف است برای اجرای حکم فوق، زیرساخت‌ها، داده ‌ها و قابلیت‌های سامانه نوین اصناف را در اختیار اتاق اصناف ایران قرار دهد.


د ـ تصویب کاربرگ «جواز تاسیس (موافقت اصولی) واحدهای صنفی خارج محدوده شهر»

نظر به اینکه صدور پروانه کسب برای صنوف در خارج محدوده شهر معموًال به مجوز تغییر کاربری و استعالمات مربوطه نیاز دارد؛

دبیرخانه هیأت ‌عالی نظارت بر سازمان ‌های صنفی کشور برای این دسته از متقاضیان پروانه کسب، کاربرگ جواز تأسیس (موافقت اصولی) واحدهای صنفی خارج محدوده شهر صادر می ­ کند. بر این اساس، کاربرگ «جواز تأسیس (موافقت اصولی) واحدهای صنفی خارج محدوده شهر» به شرح پیوست به تصویب رسید (راهنمای دریافت این مجوز، ممهور به مهر دبیرخانه هیأت مقررات ‌زدایی، جزء پیوست الینفک این مصوبه است).

۱. کلیه نهادهای مرتبط با موضوع تغییر کاربری مکلفند بر اساس این موافقت اصولی، به درخواست متقاضی برای تغییر کاربری و اخذ سایر استعالمات رسیدگی نمایند؛

۲. دبیرخانه هیأت مقررات ‌زدایی مکلف است راهنمای دریافت این مجوز را در درگاه ملی مجوزهای کشور بارگذاری و در دسترس عموم قرار دهد و امکان صدور برخط این مجوز را فراهم نماید؛

۳ . دبیرخانه هیأت ‌عالی نظارت بر سازمان ‌های صنفی کشور مکلف است؛ درگاه تخصصی برای صدور این مجوز را به درگاه ملی مجوزهای کشور متصل و مجوز مذکور را به صورت کاملا الکترونیک و از طریق درگاه ملی مجوزها صادر نماید.

یک عنوان مجوز مربوط به دبیرخانه هیأت ‌عالی نظارت بر سازمان­های صنفی کشور

جواز تأسیس (موافقت اصولی) واحدهای صنفی خارج محدوده شهر


هـ ـ تصویب ۸ عنوان مجوز مربوط به سازمان شیلات ایران

با عنایت به بررسی‌های انجام ‌ شده در خصوص عناوین، شرایط، مدارک، زمان و هزینه صدور مجوز ‌های جامانده سازمان شیلات ایران،

هیأت مقررات ‌زدایی و بهبود محیط کسب‌ و کار به شرح ذیل اتخاذ تصمیم نمود:

۱. تعداد ۸ عنوان مجوز ‌ سازمان شیالت ایران به شرح ذیل به همراه راهنمای دریافت این مجوزها متضمن شرایط، مدارک و هزینه‌های صدور آنها تصویب می شود؛ همچنین ۲ عنوان مجوز «موافقت اولیه و تأسیس بازار عرضه ماهی و محصوالت شیالتی» و «بهره ‌برداری بازار عرضه ماهی و محصوالت شیالتی» از فهرست مجوزهای این سازمان در مصوبه پنجاه و هشتم هیأت مقررات ‌زدایی مورخ ۲۷/۱/۱۴۰۱ حذف می‌شود (راهنمای دریافت این مجوزها، ممهور به مهر دبیرخانه هیأت مقررات ‌زدایی، جزء پیوست لاینفک این مصوبه است).

۲. دبیرخانه هیأت مقررات ‌زدایی مکلف است راهنمای دریافت این مجوزها را در درگاه ملی مجوزهای کشور بارگذاری ودر دسترس عموم قرار دهد و امکان صدور برخط این مجوز را فراهم نماید.

۳. سازمان شیالت ایران مکلف است، درگاه تخصصی برای صدور این مجوزها را به درگاه ملی مجوزهای کشور متصل و مجوز مذکور را برای متقاضیان به صورت کامًال الکترونیک و از طریق درگاه ملی مجوزها صادر نماید.

۸ عنوان مجوز جامانده سازمان شیلات ایران

۱. موافقت اصولی بازار ماهی و محصوالت شیلاتی (ثبت محور)؛

۲. تأسیس بازار ماهی و محصوالت شیالتی؛

۳. پروانه بهره ‌برداری بازار ماهی و محصوالت شیالتی؛

۴. موافقت اصولی پرورش ماهی در محیط‌های محصور دریایی (ثبت محور)؛

۵. تأسیس پرورش ماهی در محیط‌های محصور دریایی؛

۶. پروانه بهره ‌برداری پرورش ماهی در محیط‌های محصور دریایی؛

۷. آبزی ‌پروری در آب ‌بندان­ها (ثبت محور)؛

۸. بهره ‌برداری از منابع آبزی ‌دار شده.


و ـ حکم در خصوص نظارت درگاه ملی مجوزها بر درگاه تخصصی دستگاه ‌های ذی­ربط

مستند بر وظیفه مصرح درگاه ملی مجوزها در بند (۲۲) و (۲۳) ماده ۱ قانون اجرای سیاست‌های کلی اصل ۴۴ قانون اساسی، کلیه مراجع صدور مجوز مکلفند به‌منظور راهبری و نظارت درگاه ملی مجوزها بر فرایندهای صدور مجوز، دسترسی نام کاربری و رمز عبور برای نظارت بر کلیه مراحل بررسی درخواست­های متقاضیان در درگاه­های تخصصی را در اختیار دبیرخانه هیأت قرار دهند.


ز ـ تغییر زمان صدور چهار عنوان مجوز مربوط به وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات

مدت زمان صدور چهار عنوان مجوز ذیل (موضوع بند ب مصوبه جلسه ۵۷ هیأت مقررات ‌زدایی؛ ابلاغی شماره ۱۲۲۴۴/۸۰ مورخ ۲۷/۱/۱۴۰۱) به ۹ ماه تغییر می‌یابد:

۱ . پروانه فعالیت در حوزه خدمات آموزشی افتا (امنیت فضای تولید و تبادل اطلاعات)؛

۲. پروانه فعالیت در حوزه خدمات عملیاتی افتا (امنیت فضای تولید و تبادل اطلاعات)؛

۳. پروانه فعالیت در حوزه خدمات فنی افتا (امنیت فضای تولید و تبادل اطلاعات)؛

۴. پروانه فعالیت در حوزه خدمات مدیریتی افتا (امنیت فضای تولید و تبادل اطلاعات).

وزیر امور اقتصادی و دارایی و رئیس هیأت مقررات ‌زدایی و بهبود محیط کسب و کار

ـ سیداحسان خاندوزی