تصویب‌نامه در خصوص واگذاری مستقیم سهام به افراد فاقد سهام عدالت تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی (ره) و سازمان بهزیستی کل کشور و سه دهک اول ایثارگران

تاریخ تصویب: ۱۴۰۱/۰۷/۰۶
تاریخ انتشار: ۱۴۰۱/۰۹/۱۹

[به موجب بند ۲ تصویبنامه شماره ٢٢٠۵٧٣/ت۶٠٧٩١هـ – ١۴٠١/۱۱/۳۰ لغو شده است.]


شماره ١۶٧٠٠٠/ت۵٩٩٩٠هـ – ۱۴۰۱/۹/۱۲

هیأت وزیران در جلسه ۶ /۷ /۱۴۰۱ به پیشنهاد مشترک وزارتخانه های امور اقتصادی و دارایی و تعاون، کار و رفاه اجتماعی و به استناد اصل یکصد و سی و هشتم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران و در اجرای بخش پایانی بند (الف) تبصره (۲) ماده واحده قانون بودجه سال ۱۴۰۱ کل کشور تصویب کرد:


۱ – وزارت امور اقتصادی و دارایی (سازمان خصوصی‌ سازی) مکلف است در مرحله اول از محل باقیمانده سهام متعلق به دولت در بنگاه‌ های قابل ‌واگذاری به شرح جدول زیر نسبت به واگذاری مستقیم سهام به افراد فاقد سهام عدالت تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی (ره) و سازمان بهزیستی کل کشور و سه دهک اول ایثارگران اقدام نماید:

ردیف
نام شرکت
سهام قابل واگذاری (درصد)
۱
بانک صادرات
۱/۷
۲
بانک ملت
۴/۱
۳
بانک تجارت
۳/۱
۴
کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران
۳
۵
صنایع پتروشیمی خلیج فارس
۶/۷

۲ – افراد مشمول موضوع بند (۱) این تصویب‌ نامه توسط نهادهای ذی ‌ربط شناسایی و معرفی خواهند شد. احراز عدم تخصیص سهام عدالت به آنان (در مقطع واگذاری سال ۱۳۸۵) بر عهده سازمان خصوصی‌ سازی خواهد بود.

۳ – مبلغ سهام مورد واگذاری به هر یک از مشمولین معادل حداکثر یکصد میلیون (۰۰۰ر۰۰۰ر۱۰۰) ریال با اعمال پنجاه درصد (۵۰%) تخفیف به صورت اقساط سالانه و به مدت (۱۰) سال می ‌باشد.

۴ – سازمان خصوصی ‌سازی مکلف است از طریق سازمان بورس و اوراق بهادار نسبت به انتقال سهام به کد سهامداری هر یک از مشمولین موضوع بند (۲) این تصویب‌نامه اقدام نماید.

۵ – شرکت‌ های موضوع بند (۱) این تصویب‌نامه موظفند در طول مدت قرارداد و به منظور تأدیه اقساط، سود سهام واگذارشده را به حساب سازمان خصوصی ‌سازی نزد خزانه‌داری کل کشور واریز نمایند. همچنین اعمال سایر حقوق مالکانه توسط سهامداران بر اساس اطلاعات ارسالی آنان از سوی سازمان بورس و اوراق بهادار به شرکت‌ های سرمایه‌ پذیر صورت خواهد گرفت.

۶ – سهام واگذارشده تا پایان مدت اقساط در وثیقه سازمان خصوصی سازی قرار خواهد گرفت و آزادسازی سهام موصوف پس از تسویه کامل اقساط و به صورت مرحله ‌ای (طی سه سال به نسبت مساوی) انجام خواهد شد. همچنین سهامداران می ‌توانند پس از پایان سال پنجم نسبت به تسویه پیش از موعد و آزادسازی سهام خود اقدام نمایند.

۷ – در صورت عدم تسویه بهای سهام واگذار شده در پایان مدت اقساط، هر یک از سهامداران موظفند باقیمانده بهای سهام را ظرف شش ماه پس از پایان مهلت مقرر، نقداً به حساب دولت واریز نمایند. در غیر این صورت سازمان خصوصی سازی مجاز است پس از پایان مهلت فوق به میزان سهام تسویه شده، سهام در وثیقه را به ترتیب مقرر در بند (۶) این تصویب ‌نامه آزاد و مابقی را به مالکیت دولت برگرداند.

۸ – شورای ‌عالی بورس و اوراق بهادار مکلف است در اجرای این تصویب ‌نامه نسبت به تدوین و اصلاح مقررات مورد نیاز در ارکان بازار سرمایه از جمله سازمان بورس و اوراق بهادار اقدام نماید.

۹ – قیمت سهام موضوع بند (۱) این تصویب‌نامه توسط هیئت واگذاری و بر مبنای میانگین قیمت پایانی سهام هر شرکت از اولین روز کاری سال جاری منتهی به تاریخ ابلاغ این تصویب ‌نامه / منتهی به تاریخ جلسه هیئت واگذاری تعیین خواهد شد. در صورت عدم کفاف سهام برای واگذاری تا سقف ریالی تعیین شده برای هر فرد، سازمان خصوصی‌ سازی مکلف است نسبت به تأمین کسری سهام از محل باقیمانده سهام دولت در شرکت‌ های موضوع بند (۱) این تصویب‌نامه اقدام نماید.

تبصره – در صورت تصویب افزایش سرمایه، در فاصله زمانی تاریخ این جلسه تا زمان انتقال سهام، متناسب با آن قیمت و تعداد سهام مبنای تخصیص به مشمولین، تعدیل خواهد شد.

۱۰ – واگذاری سهام موضوع این تصویب ‌نامه به موجب قرارداد الکترونیکی منعقده فیمابین سازمان خصوصی‌ سازی و فرد مشمول خواهد بود.

۱۱ – نقل و انتقال سهام موضوع این تصویب‌نامه خارج از ساعت معاملات و خارج از اتاق پایاپای، انجام خواهد گرفت. کلیه کارمزد، هزینه‌ های نقل و انتقال و توثیق سهام موضوع این تصویب‌نامه بر عهده انتقال دهنده بوده و نقل و انتقال این سهام از پرداخت مالیات معاف می‌ باشد.

۱۲ – سایر ضوابط اجرایی این واگذاری توسط وزارت امور اقتصادی و دارایی و در چهارچوب این تصویب‌نامه تهیه و ابلاغ خواهد شد.

معاون اول رئیس جمهور – محمد مخبر