تصویب‌نامه در خصوص ایجاد پست مشاور امور زنان و خانواده در دستگاههای اجرایی

تاریخ تصویب: ۱۴۰۱/۰۵/۰۹
تاریخ انتشار: ۱۴۰۱/۰۵/۲۶

شماره: ۸۰۷۴۶/ت۵۹۵۴۰هـ – ۱۴۰۱/۵/۱۲

هیأت وزیران در جلسه ۱۴۰۱/۵/۹ به پیشنهاد شماره ۶۸۸۳۰ مورخ ۲۸/ ۴/ ۱۴۰۱ معاونت رییس جمهور در امور زنان و خانواده و به استناد اصل یکصد و سی و هشتم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران و در اجرای ماده (۳) آیین‌نامه تشکیل ستاد ملی زن و خانواده موضوع مصوبه شماره ۷۰۵۶/۹۰/دش مورخ ۱۳۹۰/۶/۲۱ شورای عالی انقلاب فرهنگی تصویب کرد:


۱- دستگاههای اجرایی مکلفند به پیشنهاد معاونت رییس جمهور در امور زنان و خانواده که در این تصویب‌نامه به اختصار “معاونت” نامیده می شود، یکی از پست های سازمانی مشاور هم ردیف مدیران کل با معاونین خود را مشروط به وجود این پست و عدم ایجاد ساختار جدید مگر با تأیید سازمان اداری و استخدامی کشور و در چهارچوب قوانین و مقررات مربوطه به مشاور امور زنان و خانواده تغییر عنوان داده و طرح بازآرایی امور زنان و خانواده سازمان خود را براساس شرح وظایف اختصاصی مشاوران، تدوین و ظرف سه ماه از تاریخ ابلاغ این تصویب‌نامه، به دبیرخانه ستاد ملی زن و خانواده که در این تصویب‌نامه به اختصار “ستاد” نامیده می شود، اعلام نمایند.

۲- وظایف و مسئولیتهای کلی مشاوران امور زنان و خانواده با هدف تسهیل اجرای سیاست ها، طرح‌ها و برنامه های مرتبط با زن و خانواده در دستگاه های اجرایی و هم افزایی با معاونت و ستاد، مشتمل بر موارد زیر می باشد:

الف – استفاده جامع و کارآمد از تمام ظرفیت‌های موجود به منظور شناخت و تبیین ابعاد، علل، سوابق و نتایج مسائل و موضوعات عرصه زن و خانواده.

ب – تحلیل و بررسی مسائل و موضوعات حوزه مشورتی در راستای اعلام نظر تخصصی کارآمد و ارایه گزینه های متنوع برای تصمیم گیری و اقدام دستگاه مربوط.

پ – ارائه نظرات پیشنهادی و اصلاحی در زمینه قوانین، مقررات، رویه ها، روش ها و برنامه های حوزه زنان و خانواده به دستگاه مربوط، جهت بهبود عملکرد و توجه به مسائل و ضرورت های این حوزه در فرایندهای تصمیم سازی و اقدام دستگاهی

ت – امکان سنجی طرح‌ها، برنامه ها و تصمیمات مدیریتی حوزه ذی‌ربط حسب مورد و ارایه راهکارهای مناسب برای چگونگی اجرای آنها.

ث – بررسی و شناسایی روش ها و فن آوری های نوین در عرصه تخصصی مربوط و ارائه ساز و کارهای مناسب برای بهره برداری هدفمند از آنها

ج – رصد و پایش مستمر سیاست ها، طرح‌ها، قوانین، مقررات و برنامه های حوزه زن و خانواده در دستگاه اجرایی مربوطه به منظور بررسی نقاط قوت و شناسایی چالش ها و موانع اجرایی دستگاه و ارایه راهکارهای تخصصی کارآمد.

چ – حضور مؤثر و ارایه نظرات پیشنهادی و مشورتی در فرآیندهای تصمیم گیری های کلان دستگاه مرتبط با حوزه زنان، خانواده و جمعیت.

ح – تهیه گزارش های ادواری سه ماهه موضوع بند (۵) این تصویب‌نامه، گزارش های موردی و دیگر سوابق و مستندات مورد نیاز

خ – هماهنگی و همکاری کارآمد و مستمر با معاونت و ستاد و فراهم آوردن زمینه های لازم برای ایفای وظایف و مسئولیت های محوله.

د – آموزش و اطلاع رسانی مستمر به منظور ارتقای سطح آگاهی و دانش کارکنان دستگاه مربوط نسبت به حوزه زن و خانواده.

ذ – عملیاتی نمودن برنامه های مدون ابلاغی از سوی معاونت و ستاد با همکاری سایر معاونت ها و ادارات کل دستگاه مربوط در چهارچوب اعتبارات مصوب

تبصره: شرح وظایف درون دستگاهی مشاوران امور زنان و خانواده توسط بالاترین مقام دستگاه مربوط ابلاغ می شود.

۳- حضور و اخذ نظر مشورتی مشاوران امور زنان و خانواده در تصمیم گیری های کلان شوراهای اصلی و کارگروه (کمیته های داخلی در چهارچوب قوانین و مقررات دستگاه های اجرایی الزامی است.

۴- مشاوران امور زنان و خانواده، مصوبات دستگاه متبوع خود را از حیث عدم مغایرت با سیاست های کلی و قوانین حوزه خانواده و جمعیت تحت رصد و نظارت مستمر قرار می دهند.

۵- مسئولیت حسن اجرای این تصویب‌نامه در دستگاه اجرایی بر عهده بالاترین مقام دستگاه ذیربط و مسئولیت نظارت بر اجرای کامل آن بر عهده معاونت می باشد. کلیه دستگاه های اجرایی مکلفند در مقاطع زمانی سه ماهه، گزارش اقدامات خود در اجرای این تصویب‌نامه را به معاونت ارایه نمایند.

۶- معاونت بر اساس شرح وظایف کلی ابلاغی موضوع بند (۲) این تصویب‌نامه و با استناد به گزارش های ارسالی دستگاه های اجرایی، طبق بند (۵) این تصویب‌نامه، عملکرد سالیانه مشاوران امور زنان و خانواده دستگاه های اجرایی را ارزیابی و نتیجه را به عالی ترین مقام دستگاه اجرایی ذی‌ربط اعلام می کند.

معاون اول رئیس جمهور – محمد مخبر