آیین‌نامه اجرایی بند (ط) تبصره (۸) ماده واحده قانون بودجه سال ۱۴۰۱ کل کشور

تاریخ تصویب: ۱۴۰۱/۰۵/۰۵
تاریخ انتشار: ۱۴۰۱/۰۵/۲۶

شماره: ۸۰۷۳۹/ت۶۰۰۱۱هـ – ۱۴۰۱/۵/۱۲

هیأت وزیران در جلسه ۱۴۰۱/۵/۵ به پیشنهاد مشترک وزارتخانه های جهاد کشاورزی، کشور و امور اقتصادی و دارایی و سازمان برنامه و بودجه کشور و به استناد بند (ط) تبصره (۸) ماده واحده قانون بودجه سال ۱۴۰۱ کل کشور، آیین‌نامه اجرایی بند مذکور را به شرح زیر تصویب کرد:


ماده ۱- در این آیین‌نامه، اصطلاحات زیر در معانی مشروح مربوط به کار می روند:

١- وزارت: وزارت جهاد کشاورزی

۲- دستگاه های تابع: دستگاه های ملی، استانی و شرکت های تابع وزارت.

٣- قانون: قانون بودجه سال ۱۴۰۱ کل کشور

۴- بند (ط): بند (ط) تبصره (۸) قانون

۵- سادا: سامانه جامع اموال دستگاه های اجرایی

۶- اموال مازاد : اموال منقول و غیرمنقولی که مالکیت آن به نمایندگی دولت در اختیار وزارت و دستگاه های تابع آن بوده و به تشخیص وزیر جهاد کشاورزی مازاد تشخیص داده شده و استفاده نمی شود.


ماده ۲- [اصلاحی ۱۴۰۱/۶/۲۳]
اموال مازاد موضوع این آیین‌نامه، توسط وزارت با اطلاع وزارت امور اقتصادی و دارایی و سازمان برنامه و بودجه کشور در چارچوب قوانین و مقررات مربوط به فروش می‌رسد.

تبصره- [اصلاحی ۱۴۰۱/۶/۲۳]
در اجرای تبصره (۲) ماده (۱۰) قانون جهش تولید مسکن – مصوب ۱۴۰۰ – اخذ تاییدیه وزارت راه و شهرسازی ضروری است.


ماده ۳- وزارت موظف است حداکثر ظرف سه ماه پس از تاریخ ابلاغ این آیین‌نامه، نسبت به شناسایی اموال مازاد خود و دستگاه های تابع برای فروش اقدام نماید.

تبصره – انفال و اموال موضوع اصل (۸۳) قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران و مستثنیات موضوع ماده (۱۱۵) قانون محاسبات عمومی – مصوب ۱۳۶۶- و اراضی موضوع ماده (۲) آیین‌نامه اجرایی لایحه قانونی اصلاح لایحه قانونی واگذاری و احیای اراضی در حکومت جمهوری اسلامی ایران – مصوب ۱۳۵۹ – از شمول این آیین‌نامه مستثنی می باشند.


ماده ۴- [اصلاحی ۱۴۰۱/۶/۲۳]
وزارت موظف است اموال مازاد غیرمنقول خود و دستگاه های تابع که در سادا ثبت و مجوز فروش آنها صادر شده است را حداکثر ظرف دو ماه از تاریخ ابلاغ مجوز با رعایت قوانین و مقررات از طریق مزایده عمومی در سامانه تدارکات الکترونیک دولت با رعایت قانون تجارت الکترونیکی – مصوب ۱۳۸۲- و نیز مقررات تعیین شده در قانون برگزاری مناقصات – مصوب ۱۳۸۳- به فروش برساند.

تبصره ۱- در مواردی که پس از برگزاری مزایده و تجدید آن طی دو بار، مزایده برنده‌ای نداشته قیمت اموال مذکور توسط هیئت سه نفره کارشناسان رسمی تعیین و حداکثر تا ده درصد (%۱۰) زیر قیمت پایه قابل فروش می باشد.

تبصره ۲- در مواردی که اشخاص دارای حقوقی در خصوص اموال موضوع این ماده باشند فروش آن مستلزم رعایت حقوق آنها می باشد.

تبصره ۳- فروش اموال غیرمنقول مازاد با رعایت ماده (۶) قانون الحاق برخی مواد به قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت (۲) – مصوب ۱۳۹۳- انجام می شود. چنانچه کمیسیون موضوع ماده (۵) قانون تأسیس شورای عالی شهرسازی و معماری ایران تا یک ماه از تاریخ درخواست تغییر کاربری اعلام نظر ننماید، وزارت می تواند نسبت به فروش آن بدون تغییر کاربری اقدام نماید.


ماده ۵- منابع حاصل از اجرای این آیین‌نامه به ردیف درآمدی (۲۱۰۲۳۲) جدول شماره (۵) قانون نزد خزانه‌داری کل کشور واریز می گردد.

تبصره – در خصوص فروش اموال مازاد شرکت های تابع در چهارچوب قوانین و مقررات مربوط عمل می شود.

ماده ۶- سازمان برنامه و بودجه کشور معادل مبالغ واریزی به ردیف مذکور در ماده (۵) این آیین‌نامه را از محل ردیف (۵۳۰۰۰۰-۴۱) جدول شماره (۹) قانون به وزارت جهت واریز به حساب صندوق های حمایت از توسعه بخش کشاورزی استانی، تخصصی و محصولی اختصاص می دهد تا با ابلاغ وزارت با رعایت قوانین و مقررات و براساس موافقتنامه های متبادله با سازمان مذکور برای تحقق اهداف قانون و مندرج در ماده (۷) این آیین‌نامه صرف شود.


ماده ۷- وزارت مکلف است از محل منابع تخصیص یافته موضوع ماده (۶) این آیین‌نامه اقدام لازم برای تأمین سهم مشارکت دولت در صندوق های حمایت از توسعه بخش کشاورزی و کمک های بلاعوض، کمک های فنی و اعتباری، یارانه نهاده و محصول با اولویت اجرای الگوی کشت اجرای طرح تحول نخیلات، تحقیق و توسعه کشاورزی دانش بنیان و فن آورانه، مرغ لاین ایرانی، شیلات و صنعت طیور توسط شرکت های دانش بنیان، کشاورزی قراردادی نوین و سامانه های پرتودهی محصولات کشاورزی، شبکه های فرعی آبیاری و زهکشی، اجرای عملیات آبخیزداری، عملیات آب و خاک، آبرسانی و راه های عشایری، مدیریت اصلاح و بهبود خاک کشاورزی و توسعه صنایع تبدیلی و تکمیلی و تضمین سرمایه گذاری صادرات محصولات کشاورزی و خرید محصولات کشاورزی، تنظیم بازار محصولات کشاورزی و فعالیت های مرتبط از جمله حمایت از ارتقای ضریب خود اتکایی در تولید محصولات راهبردی، حمایت از توسعه کشت دانه های روغنی، توسعه و اصلاح باغات زیتون، حمایت از توسعه کشت گیاهان دارویی و باغات دیم در اراضی شیبدار، مطالعه و تکمیل زیرساخت مجتمع ها و شهرک های کشاورزی، افزایش تولید شیر و گوشت و حفظ و حراست از منابع ژنی، هویتی و اصلاح نژاد دام و طیور و اعتبارات موضوع ماده (۵۴) قانون رفع موانع تولید رقابت‌پذیر و ارتقای نظام مالی کشور و هزینه های اقدامات لازم برای فروش اموال مازاد شامل مستندسازی، تثبیت مالکیت، تغییر کاربری، تهیه نقشه رقومی برای صدور یا اصلاح سند حدنگار تک برگی دولتی، ارزیابی کارشناسی رسمی، انتشار آگهی، تنظیم و نقل و انتقالات اسناد در دفاتر اسناد رسمی و همچنین هزینه دادرسی و هزینه های مربوطه به شهرداری و مالیاتی و عوارض و برای افزایش تولید داخلی محصولات اساسی کشاورزی به میزان حداقل ده درصد (۱۰%) نسبت به سال ۱۴۰۰ به ویژه در زمینه تولید گندم، جو، دانه های روغنی و زیتون و آبرسانی و راه های عشایری با اولویت مناطق محروم به عمل آورد.


ماده ۸- فرایند انتقال اسناد مالکیت اموال غیرمنقول مازاد واگذار شده در اجرای این آیین‌نامه از طریق نماینده وزارت و دستگاه های تابع که سند مالکیت را به نمایندگی از دولت در اختیار دارند صورت می گیرد.

ماده ۹- وزیر جهاد کشاورزی مجاز است دستورالعمل های موردنیاز اجرای این آیین‌نامه را در چهارچوب قوانین و مقررات تهیه و به واحدهای تابع ابلاغ نماید.

ماده ۱۰- وزارت موظف است گزارش عملکرد این آیین‌نامه را در مقاطع زمانی سه ماهه به کمیسیون های کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست و برنامه و بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی، دیوان محاسبات کشور و سازمان برنامه و بودجه کشور ارایه نماید.

معاون اول رئیس جمهور – محمد مخبر