شماره: ۸۱۸۴۱/ت۶۰۰۸۳هـ – ۱۴۰۱/۵/۱۵
هیأت وزیران در جلسه ۱۴۰۱/۵/۹ به پیشنهاد شماره ۱۶۷۱۴۵ مورخ ۱۱/ ۴/ ۱۴۰۱ سازمان برنامه و بودجه کشور (با همکاری وزارتخانه های ارتباطات و فناوری اطلاعات، صنعت، معدن و تجارت، جهاد کشاورزی و نفت) و به استناد بند (هـ) تبصره (۱۸) ماده واحده قانون بودجه سال ۱۴۰۱ کل کشور، آییننامه اجرایی بند یادشده را به شرح زیر تصویب کرد:
ماده ۱- در آییننامه اصطلاحات زیر در معانی مشروح مربوط به کار می روند:
١- وجوه اداره شده، کمک های فنی و اعتباری: اعتباراتی که در پیوست قوانین بودجه سنواتی از محل منابع داخلی شرکت های دولتی به منظور تحقق اهداف سرمایه گذاری و توسعه فعالیت بخش های خصوصی و تعاونی و تحقق اهداف مندرج در ماده (۳) این آییننامه در قالب تسهیلات تلفیقی و یارانه سود تسهیلات از طریق قرارداد عاملیت با مؤسسه عامل برای واگذارنده اعتبار پیش بینی شده است.
۲- – واگذارنده اعتبار: [اصلاحی ۱۴۰۱/۷/۶]
شرکت های دولتی و سازمان های توسعهای تابع وزارتخانه های ارتباطات و فناوری اطلاعات، صنعت، معدن و تجارت، جهاد کشاورزی و نفت که با عقد قرارداد عاملیت با مؤسسه عامل، وجوه مورد نظر را در اختیار مؤسسه قرار میدهند.
٣- مؤسسه عامل: کلیه بانک ها و مؤسسات اعتباری که به حکم قانون یا مجوز بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران تأسیس شده و یا می شوند، صندوق های حمایتی و توسعه ای دولتی تأسیس شده بر اساس قانون و صندوق های پژوهشی و فناوری موضوع ماده (۴۴) قانون رفع موانع تولید رقابتپذیر و ارتقای نظام مالی کشور – مصوب ۱۳۹۴- و آییننامه اجرایی آن موضوع تصویبنامه ۷۳۳۱۸/ت ۵۲۲۳۱هـ مورخ ۸/ ۶/ ۱۳۹۴ و اصلاح بعدی آن موضوع تصویبنامه شماره ۱۵۰۸۹۲/ت ۵۲۲۳۱هـ مورخ ۱/ ۱۲/ ۱۳۹۵ .
۴- متقاضی: کلیه اشخاص حقیقی و حقوقی خصوصی و تعاونی فعال (سرمایه گذار) در برنامه های تحقق رشد و تولید و صادرات کالا و خدمات و حمایت از ساخت داخل و طرحهای توسعه ای مرتبط با فعالیت وزارتخانه های مندرج در این آییننامه.
۵- گیرنده اعتبار: اشخاصی (متقاضی) که مراحل تأیید و معرفی از سوی واگذارنده اعتبار و تأیید مؤسسه عامل را اخذ کرده و تسهیلات از محل وجوه اداره شده، کمک های فنی و اعتباری به ایشان اعطا می شود.
۶- وزارتخانه ها: وزارتخانه های ارتباطات و فناوری اطلاعات، صنعت، معدن و تجارت، جهاد کشاورزی و نفت.
ماده ۲- سهم هر یک از واگذارنده های اعتبار این آییننامه با تصویب مجمع عمومی و متناسب با منابع پیش بینی شده در بودجه مصوب سال ۱۴۰۱ آنها و اصلاحات بعدی آن تعیین می شود.
ماده ۳- اعتبارات موضوع این آییننامه به منظور حمایت از سرمایه گذاری در برنامه های تحقق رشد و تولید، صادرات کالا و خدمات، حمایت از ساخت داخل و طرح (پروژه) های توسعه ای توسط بخش های خصوصی و تعاونی به صورت وجوه اداره شده، کمک های فنی و اعتباری و پرداخت مابه التفاوت نرخ سود اختصاص می یابد.
ماده ۴- اعتبارات موضوع این آییننامه توسط واگذارنده اعتبار در چهارچوب دستورالعمل مصوب (ابلاغی) وزیر وزارتخانه مربوط در قالب قرارداد عاملیت در اختیار مؤسسه عامل قرار می گیرد تا به متقاضی در فعالیت های موضوع ماده (۳) این آییننامه پرداخت شود.
ماده ۵- تصویب ضوابط کلی پذیرش طرحها شامل میزان سقف پرداخت تسهیلات هر طرح، نرخ سود، یارانه س ود و مدت بازپرداخت تسهیلات و همچنین نحوه گردش کار توسط هر یک از وزارتخانه ها و سازمان برنامه و بودجه کشور، صورت می گیرد.
تبصره ۱- تشخیص و پذیرش متقاضیان در چهاچوب ماده (۵) این آییننامه، بر عهده کارگروهی خواهد بود که اعضای آن توسط وزیر تعیین می شوند.
تبصره ۲- واگذارنده اعتبار مجاز است در ازای خدمات ارایه شده از سوی مؤسسه عامل شامل بررسی و ارزیابی توجیه فنی، اقتصادی و مالی طرح، نظارت بر طرح (پروژه)، برآورد میزان سرمایه گذاری لازم و زمان اجرای طرح (پروژه)، ارزیابی وثیقه ها و تضمین ها، تنظیم و انعقاد قراردادها، نظارت بر بازپرداخت اصل و سود وجوه و تسهیلات اعطاشده، نظارت بر مصرف وجوه و تسهیلات در طول اجرای طرح (پروژه) و وصول مطالبات، کارمزد مؤسسه عامل را طبق قرارداد منعقد شده پرداخت کند.
تبصره ۳- وزارتخانه ها موظفند اطلاعات لازم در خصوص اعطای تسهیلات این آییننامه را از طریق وبگاه مربوط برای فعالین این حوزه اطلاع رسانی نمایند.
ماده ۶- اقساط (اصل و سود) وصولی توسط مؤسسه عامل بابت بازپرداخت تسهیلات و مانده وجوه استفاده نشده (مسدود نشده بابت تعهدات) موضوع این آییننامه در پایان سال به حساب واگذارنده اعتبار واریز می گردد.
ماده ۷- واگذارنده اعتبار یا مؤسسه عامل موظفند حساب های مربوط به وجوه اداره شده را در قالب سامانه برخط به صورتی نگهداری و ارایه کنند که در هر زمان اطلاعات مربوط به مصرف آن به تفکیک طرحها، اصل و سود تسهیلات اعطایی و اقساط معوق و میزان وجوه اداره شده و مانده اعتبارات قابل تحصیل باشند و گزارش عملکرد اعتبارات موضوع این آییننامه را بر اساس اطلاعات یاد شده، در مقاطع زمانی سه ماهه به سازمان برنامه و بودجه کشور ارایه کنند.
معاون اول رئیس جمهور – محمد مخبر