شماره ۱۳۸۸۸۷/ت۵۹۴۲۲هـ – ۱۴۰۰/۱۱/۵
هیأت وزیران در جلسه ۱۴۰۰/۱۱/۳ به پیشنهاد بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران و به استناد جزء (۳ـ ۲) بند (ز) تبصره (۵) ماده واحده قانون بودجه سال ۱۴۰۰ کل کشور، آییننامه اجرایی جزء مذکور را به شرح زیر تصویب کرد:
ماده ۱ـ در این آیین نامه، اصطلاحات زیر در معانی مشروح مربوط به کار می روند:
۱ـ بند (ز): بند (ز) تبصره (۵) ماده واحده قانون بودجه سال ۱۴۰۰ کل کشور.
۲ـ وزارت: وزارت امور اقتصادی و دارایی.
۳ـ بانک مرکزی: بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران.
۴ـ سازمان: سازمان برنامه و بودجه کشور.
۵ ـ اسناد تسویه خزانه نوع دوم: اسناد تعهدی خاصی که به منظور تسویه بدهی اشخاص متقاضی مشمول به بانک مرکزی یا بانک ها و مؤسسات اعتباری غیربانکی (از طریق تسویه بدهی بانک ها و مؤسسات اعتباری غیربانکی به بانک مرکزی) که تا پایان سال ۱۳۹۹ ایجاد شده است، با بدهی های قطعی دولت به اشخاص مذکور صادر و به بانک مرکزی تسلیم می شود.
۶ ـ اشخاص متقاضی مشمول اسناد تسویه خزانه نوع دوم: اشخاص مشمول اسناد تسویه خزانه نوع دوم مندرج در بند (ز).
۷ـ بانک طلبکار: بانک و مؤسسه اعتباری غیربانکی که دارای طلب از دولت و اشخاص غیردولتی مشمول بند (ز) و متقاضی استفاده از سقف مجاز تسویه بدهی سایر بانک ها به بانک مرکزی است.
۸ ـ بانک مقصد: بانک و مؤسسه اعتباری غیربانکی که براساس اعلام بانک مرکزی دارای سقف مجاز تسویه بدهی به بانک مرکزی که تا پایان سال ۱۳۹۹ ایجاد شده باشد، است.
ماده ۲ـ بانک طلبکار می تواند (با تایید بانک مقصد) پس از تایید بانک مرکزی، نسبت به انتقال مطالبات خود از دولت و اشخاص غیردولتی به بانک مقصد و ارایه درخواست به وزارت جهت صدور اسناد تسویه خزانه نوع دوم خود به نفع بانک مقصد اقدام نماید.
ماده ۳ـ در مواردی که بدهی بانک ها به بانک مرکزی موضوع جزء (۷ـ ۲) بند (ز)، کمتر از مطالبات اشخاص متقاضی مشمول اسناد تسویه خزانه نوع دوم از دولت باشد، بانک طلبکار با درخواست اشخاص متقاضی مجاز است موافقت بانک مقصد (با رعایت سقف بدهی بانک مقصد به بانک مرکزی) و تایید بانک مرکزی، نسبت به انتقال مبلغ مازاد به سایر بانک های بدهکار به بانک مرکزی اقدام و نتیجه را به وزارت اعلام نمایند.
وزارت مجاز است پس از اخذ تاییدیه های مذکور، با رعایت آیین نامه اجرایی جزء های (۲)، (۱ـ ۲)، (۲ـ ۲)، (۴ـ ۲)، (۵ ـ ۲)، (۶ ـ ۲)، (۷ـ۲)، (۸ ـ ۲) و (۳) بند (ز) موضوع تصویبنامه شماره ۸۲۳۸۴/ت۵۹۰۱۶هـ مورخ ۳/۸/۱۴۰۰، نسبت به صدور اسناد تسویه خزانه نوع دوم به نفع بانک مقصد اقدام نماید.
ماده ۴ـ بدهی بین بانکی قابل پذیرش توسط بانک مرکزی باید حداکثر تا پایان سال ۱۳۹۹ بین بانک طلبکار و بانک مقصد ایجاد و در زمان تسویه بدهی پایدار باشد که با اجرای این آیین نامه تسویه خواهد گردید.
ماده ۵ ـ صدور هر گونه تاییدیه توسط بانک مرکزی مازاد بر سقف مجاز تسویه بدهی بانک مقصد به بانک مرکزی و همچنین افزایش پایه پولی از این محل ممنوع می باشد.
ماده ۶ ـ در راستای اجرای این آیین نامه، به میزان مبلغ اسناد تسویه خزانه نوع دوم صادره شده، بدهی بانک مقصد به بانک مرکزی تسویه و مبلغ مذکور به عنوان بدهی دولت به بانک مرکزی ثبت می شود.
ماده ۷ـ ضوابط مربوط به صدور اسناد تسویه خزانه نوع دوم براساس مقررات موضوع بند (ز) و آییننامه های مرتبط با آن می باشد.
معاون اول رییس جمهور – محمد مخبر