شماره: ۹۳۳۷۰/ت۵۷۵۸۳هـ – ۱۳۹۹/۸/۱۹
هیئت وزیران در جلسه ۱۳۹۹/۸/۱۴ به پیشنهاد شماره ۲۱۸۶۲ /۶۰ مورخ ۱۱ /۱ /۱۳۹۹ وزارت صنعت، معدن و تجارت و به استناد اصل یکصد و سی و هشتم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران و تبصره (۵) بند (ب) ماده (۵) قانون حداکثر استفاده از توان تولیدی و خدماتی کشور و حمایت از کالای ایرانی – مصوب ۱۳۹۸ – آییننامه اجرایی تبصره مذکور را به شرح زیر تصویب کرد:
ماده ۱- در این آییننامه اصطلاحات زیر در معانی مشروح مربوط به کار می روند:
۱- قانون: قانون حداکثر استفاده از توان تولیدی و خدماتی کشور و حمایت از کالای ایرانی – مصوب ۱۳۹۸ –
۲- هیئت نظارت: هیئت موضوع ماده (۱۹) قانون.
۳- شرایط انحصار در ساخت: وضعیتی در بازار که سهم یک یا چند بنگاه یا شرکت تولیدکننده از عرضه محصول، به میزانی باشد که قدرت تعیین قیمت یا مقدار را در بازار داشته باشد با ورود بنگاه های جدید به بازار یا خروج از آن با محدودیت مواجه شود.
ماده ۲- در شرایطی که مشمولین قانون، ضرورتی برای تأمین کالاها یا خدمات خارجی دارای مشابه داخلی داشته باشند، چنانچه وضعیت محصول مورد نظر در بازار به پیشنهاد وزارت صنعت، معدن و تجارت و تأیید شورای رقابت مشمول شرایط انحصار در ساخت باشد، مطابق الگوی زیر قیمت مناسب محصول درب کارخانه (EXW) برآورد می شود:
قیمت تحویل روی کشتی (FOB) کالای خارجی مشابه در زمان تقاضا + هزینه بیمه و حمل خارجی + حقوق و عوارض گمرکی + هزینه های ترخیص کالا + هزینه معادل حمل (۵۰۰) کیلومتر واحد کالا در داخل کشور + ضریب همسنگ سازی موضوع ماده (۳) آییننامه اجرایی بند (ج) ماده (۲) قانون تنظیم بخشی از مقررات تسهیل نوسازی صنایع کشور و اصلاح ماده (۱۱۳) قانون برنامه سوم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران موضوع تصویبنامه شماره ۴۴۹۳۰ /ت ۳۰۷۵۰هـ مورخ ۱۳ /۸ /۱۳۸۳.
تبصره ۱- نرخ تسعیر ارزهای خارجی به ریال بر مبنای نرخ اعلامی در سامانه نظارت ارز بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران محاسبه می شود.
تبصره ۲- شورای رقابت مکلف است ظرف دو هفته، پیشنهاد وزارت صنعت، معدن و تجارت را بررسی و اعلام نظر کند. عدم اعلام نظر ظرف مدت یادشده، به منزله تأیید پیشنهاد وزارت صنعت، معدن و تجارت است.
تبصره ۳- در مقایسه قیمت های تولید داخلی و وارداتی، موضوع برخورداری از یارانه صادراتی در کشور صادر کننده و قیمت و کیفیت متفاوت برای کالای وارداتی مشابه از کشورهای مختلف در تبصره (۱) بند (ب) ماده (۵) قانون لحاظ می شود.
ماده ۳ – در صورتی که قیمت تولیدکننده کالا یا عرضه کننده خدمات، بیش از قیمت تعیین شده در ماده (۲) این آییننامه باشد، هیئت نظارت مجاز به موافقت با واردات کالا/ خدمت توسط متقاضی مشمول قانون است.
معاون اول رئیس جمهور – اسحاق جهانگیری