شماره: ۱/۲۰۶۳۱۸ – ۱۳۹۸/۱۲/۲۵
شورای اجرایی فناوری اطلاعات در دوازدهمین جلسه مورخ ۱۳۹۸/۲/۲ در راستای سیاست های کلی و قانون برنامه ششم توسعه جمهوری اسلامی ایران مشخصاً تکلیف مقرر در بند “ح” ماده ۶۸ این قانون، ضوابط فنی اجرایی توسعه دولت الکترونیکی موضوع مصوبه شماره ۱۲۱۷۶ /ت ۵۵۲۸۵ هـ مورخ ۹ /۲ /۹۷ هیئت محترم وزیران و ارائه گزارش دبیرخانه به شورا در این خصوص، مواد زیر را تصویب نمود.
ماده ۱ ـ
کارگروه سلامت الکترونیکی (موضوع مصوبه جلسه هشتم شورای عالی فناوری اطلاعات به شماره ۳۸۵ /۲۰۰ مورخ ۸ /۴ /۹۷) ظرف یک ماه، برنامه تحقق اهداف مورد نظر قانون برنامه ششم مبنی بر استقرار و بهره برداری صد درصدی سلامت الکترونیکی را با پوشش کلیه ذینفعان را به نحوی که شامل معماری کلان، اهداف عملیاتی، برنامه اقدام و میزان استقرار و بهره برداری ۴ پروژه کلیدی
۱ـ پرونده الکترونیکی سلامت
۲ـ استحقاق سنجی و رفع همپوشانی کلیه بیمه ها
۳ـ ارجاع و نسخه الکترونیکی
۴ـ رسیدگی الکترونیکی در بازه های زمانی سه ماهه به همراه نیازمندی ها و الزامات اجرایی سایر دستگاه ها را تدوین و به دبیرخانه شورا اعلام نماید.
دبیرخانه بر اساس برنامه اعلامی نظارت مستمر بر تحقق سلامت الکترونیکی نماید.
ماده ۲ ـ
۱ – نظر به ضرورت تکمیل پایگاه اطلاعات مؤدیان موضوع ماده (۱۶۹) مکرر قانون مالیات های مستقیم مصوب ۳۱ /۴ /۱۳۹۴ و قانون پایانه های فروشگاهی و سامانه مؤدیان در سازمان امور مالیاتی کشور و لزوم همکاری هر چه بیشتر برخی از دستگاه های اجرایی و سایر نهادها برای تکمیل این پایگاه مصوب شد تا دستگاه های ذیل با رعایت استانداردهای ابلاغی توسط دبیرخانه شورا ظرف مدت حداکثر شش ماه نسبت به ارائه اطلاعات موردنیاز پایگاه اطلاعات مؤدیان و به روزرسانی دوره ای این اطلاعات در چارچوب مقررات مربوط اقدام نمایند.
وزارتخانه های راه و شهرسازی، فرهنگ و ارشاد اسلامی، بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، تعاون، کار و رفاه اجتماعی، صنعت، معدن و تجارت و دستگاه های وابسته و تابعه این وزارت، اتاق اصناف، گمرک جمهوری اسلامی ایران، سازمان بورس و اوراق بهادار و شرکت بورس کالا و شرکت های زیرمجموعه، سازمان جمع آوری و فروش اموال تملیکی، بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران، بانک ها و مؤسسات مالی و اعتباری دارای مجوز از بانک مرکزی، نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران و مؤسسات وابسته یا تابعه آن.
دبیرخانه شورا موظف است گزارش تحقق این بند و میزان همکاری دستگاه های فوق الذکر را در گزارش نظارتی بند «ح» ماده (۶۸) قانون برنامه ششم توسعه دوره بعد خود منتشر نماید.
۲ – سازمان امور مالیاتی کشور موظف است ظرف حداکثر مدت دو ماه نسبت به تدوین برنامه اقدام تحقق اهداف برنامه شامل اخذ اظهارنامه الکترونیکی، رسیدگی و تشخیص الکترونیکی و اخذ الکترونیکی مالیات و استقرار با پوشش کامل ذینفعان با تفکیک تحقق اهداف در برش های زمانی سه ماهه اقدام و به تائید ناظر مالیات الکترونیکی (دبیرخانه شورا) برساند.
۳ – تدوین برنامه اجرایی فراگیرسازی پایانه های فروشگاهی توسط سازمان امور مالیاتی کشور با همکاری وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات و سایر دستگاه های ذی ربط ظرف سه ماه انجام گیرد.
ماده ۳ –
۱ – مرکز توسعه تجارت الکترونیکی در خصوص انجام پوشش کلیه انواع معاملات در سامانه تدارکات الکترونیکی دولت طی مکاتبه رسمی با دبیرخانه، فهرست آن دسته از انواع معاملات که در سامانه پیاده سازی شده و فعل معامله به صورت الکترونیکی در حال انجام است را به دبیرخانه اعلام نماید. دبیرخانه موظف است صحت سنجی اجرای پوشش انواع معاملات در سامانه را در گزارش نظارتی بند «ح» ماده (۶۸) قانون برنامه ششم توسعه دوره بعد خود منتشر نماید.
۲ – مرکز توسعه تجارت الکترونیکی موظف است پس از تائید دبیرخانه شورا برای آن دسته از دستگاه های اجرایی که به موجب قوانین و مقررات مربوط مجاز به ایجاد و توسعه سامانه برای فرایندهای پسین و پیشین خرید و تأمین کالا یا خدمات می باشند، امکان اتصال بین سامانه ای با رعایت استانداردهای فنی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در تعامل حداکثری به نحوی فراهم نمایند که فعل معامله در سامانه ستاد انجام گیرد.
تبصره ـ دستگاه های اجرایی موضوع این بند در هر حال موظف به رعایت ماده (۵۰) قانون احکام دائمی برنامه های توسعه کشور و ماده (۹) قانون برنامه ششم توسعه می باشند.
۳ـ در اجرای تبصره یک ماده (۵۰) قانون احکام دائمی مبنی بر تبادل اطلاعات مورد نیاز هرگونه سامانه های نظارت بر معاملات از جمله سامانه موضوع ماده (۱۶۹) مکرر قانون مالیات های مستقیم و اصلاحات بعدی آن و همچنین اجازه مقرر در بند ۸ مصوبه شماره ۱۲۱۷۶ /ت ۵۵۲۸۵ هـ مورخ ۹ /۲ /۹۷ هیأت محترم وزیران مصوب گردید:
1 – ۳ – سازمان امور مالیاتی کشور، اطلاعات معاملات هر دستگاه اجرایی با کلید شناسه یکتا اشخاص حقوقی شامل تعداد معاملات و حجم ریالی آن در سه گروه معاملات خرد، متوسط و کلان برای سال های اجرای برنامه ششم توسعه به صورت سیستمی و با رعایت استانداردهای فنی تبصره ۲ بند «ث» ماده (۶۷) قانون برنامه ششم توسعه، در اختیار سامانه تدارکات الکترونیکی دولت قرار دهد.
2 – ۳ – مرکز توسعه تجارت الکترونیکی و سازمان امور مالیاتی موظفند با اتصال پایگاه اطلاعات مؤدیان کشور به سامانه تدارکات الکترونیکی دولت، اطلاعات موردنیاز در اجرای ماده (۱۶۹) مکرر قانون مالیات های مستقیم و اصلاحات بعدی آن را با کلید شناسه یکتا اشخاص حقوقی و با رعایت استانداردهای فنی تبصره ۲ بند «ث» ماده (۶۷) قانون برنامه ششم توسعه مبادله نمایند.
۴ – مرکز توسعه تجارت الکترونیکی موظف است بر اساس اطلاعات دریافتی از بند ۱ – ۳ – ماده (۳) از سازمان امور مالیاتی کشور و همچنین اطلاعات موجود در سامانه از میزان معاملات محقق شده به تفکیک هر یک از دستگاه های اجرایی گزارش درصد میزان استفاده هر دستگاه در انجام معاملات خود را به تفکیک انواع معامله به دبیرخانه شورا ارائه نماید. دبیرخانه نیز موظف است در گزارش های نظارتی خود تا پایان برنامه ششم در قالب یک جدول کلان وضعیت بهره برداری از سامانه در انجام معاملات را درج و منتشر نماید. لازم به ذکر است؛ دبیرخانه گزارش درصد میزان استفاده هر دستگاه اجرایی در انجام معاملات ارائه شده توسط سامانه را پس از بررسی، منتشر نماید.
۵ – وزارت امور اقتصادی و دارایی مکلف است تا اصلاحات لازم در آیین نامه معاملات دولتی، قانون برگزاری مناقصات و آیین نامه های معاملات دستگاه های اجرایی را به منظور تحقق اهداف سامانه تدارکات الکترونیکی دولت تدوین و ظرف دو ماه برای تصویب به مراجع ذی ربط ارسال نمایند.
۶ ـ به منظور تکمیل تأمین کنندگان کالا و خدمات در سامانه تدارکات الکترونیکی دولت، اقدامات زیر با هماهنگی دبیرخانه شورا ظرف مدت دو ماه پیگیری و به نتیجه برسد:
۱ – ۶ – وزارت صنعت، معدن و تجارت موظف است در راستای رونق تولید و خرید کالاهای تولید داخل ضمن توصیه و تشویق واحدهای تولیدی برای فروش کالا و خدمات خود در سامانه تدارکات الکترونیکی دولت ترتیباتی اتخاذ نماید تا امکان فروش توسط دفاتر فروش مرکزی یا سازمان فروش واحدهای تولیدی دارای مجوز فعالیت از وزارت یادشده و ارائه پاسخ به استعلام قیمت در سامانه تدارکات الکترونیکی دولت را اجرایی نماید. همچنین وزارت صنعت، معدن و تجارت اقدامات لازم برای عضویت آن دسته از واحدهای صنفی یا تشکل های صنفی توزیعی و خدماتی طرف معامله با دولت را به عمل آورده و این واحدها را تشویق به انجام معامله در سامانه تدارکات الکترونیکی دولت نماید.
۲ـ ۶ ـ سازمان برنامه و بودجه کشور در اجرای ماده (۲۳) قانون برنامه و بودجه کشور مصوب ۱۳۵۱ و آیین نامه اجرایی آن و نظام فنی و اجرایی طرح های عمرانی کشور موظف است در راستای شفاف سازی معاملات پیمانکاران و مشاوران نظام فنی اجرایی تمهیدات لازم برای عضویت پیمانکاران و مشاوران این نظام برای انجام معامله در سامانه تدارکات الکترونیکی دولت را با هماهنگی مرکز توسعه تجارت الکترونیکی به نحوی عملیاتی نماید که قواعد سقف تعداد و حجم ریالی قراردادهای مشاوران و پیمانکاران نظام فنی اجرایی را سازمان برنامه و بودجه کشور بتواند به صورت سیستمی در سامانه تدارکات الکترونیکی دولت قبل از انعقاد قرارداد با دستگاه های دولتی اعمال نماید.
ماده ۴ ـ در راستای استفاده حداکثری از ظرفیت های بخش غیردولتی، کلیه پروژه های اولویت دار ۲۳ گانه موضوع مصوبه شماره ۱۲۱۷۶ /ت ۵۵۲۸۵ هـ مورخ ۹ /۲ /۹۷ هیئت محترم وزیران و همچنین سامانه های مندرج در قوانین مصوب مجلس شورای اسلامی یا مصوبات هیئت محترم وزیران به فهرست پیوست مصوبه دوم جلسه یازدهم شورای اجرایی فناوری اطلاعات موضوع دستورالعمل مشارکت بخش غیردولتی در ارائه خدمات الکترونیکی دولت جمهوری اسلامی ایران اضافه می شود. دستگاه های اجرایی مسئول پروژه ها و سامانه های مذکور می توانند در چارچوب دستورالعمل مصوب جلسه یازدهم شورا از ظرفیت بخش غیردولتی استفاده نمایند.
تبصره ـ انطباق و تعیین مصادیق سامانه های موضوع این ماده با دبیرخانه شورا می باشد.
ماده ۵ ـ وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات (سازمان فناوری اطلاعات ایران) مکلف است، سامانه پنجره واحد مدیریت زمین (موضوع ردیف ۱۲ پیوست ۱ مصوبه شماره ۱۲۱۷۶ /ت ۵۵۲۸۵ هـ مورخ ۹ /۲ /۹۷ هیئت محترم وزیران) را ظرف مدت شش ماه براساس نیازمندهای اعلام شده از طرف کارگروه فرا قوه ای مبارزه با زمین خواری به گونه ای پیاده سازی نماید که کلیه مجوزها و خدمات ارائه شده در حوزه اراضی و املاک کشور صرفاً از طریق درگاه الکترونیکی این سامانه به متقاضیان ارائه شود. پس از پیاده سازی و راه اندازی سامانه مذکور سایر سامانه های موازی متوقف خواهند شد.
تبصره ۱ – سازمان فناوری اطلاعات ایران می تواند جهت تسریع در راه اندازی سامانه پنجره واحد مدیریت زمین، از ظرفیت مشارکت بخش خصوصی با رعایت قوانین و مقررات مربوطه استفاده نماید.
تبصره ۲ – سازمان فناوری اطلاعات ایران مکلف است برنامه اجرایی مشارکت و همکاری کلیه دستگاه های ارائه دهنده مجوزهای حوزه اراضی و املاک کشور را ظرف مدت یک ماه تدوین و پس از تصویب شورا به دستگاه های اجرایی ذی ربط توسط دبیرخانه ابلاغ گردد.
تبصره ۳ – کلیه دستگاه های ارائه دهنده مجوزهای حوزه اراضی و املاک کشور مکلفند جهت تحقق، پیاده سازی و اجرای سامانه پنجره واحد مدیریت زمین، همکاری لازم را با سازمان فناوری اطلاعات ایران به عمل آورند .
ماده ۶ ـ در خصوص ضوابط تولید و نگهداری فراداده های اسناد الکترونیکی طرح شده در جلسه دوازدهم مقرر شد تا با مسئولیت دبیرخانه شورا و عضویت سازمان اداری و استخدامی کشور، سازمان اسناد و کتابخانه ملی جمهوری اسلامی ایران و وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات (سازمان فناوری اطلاعات ایران) در ظرف مدت سه ماه سند مورد توافق تولید و نگهداری فراداده های اسناد الکترونیکی تدوین و جهت تصویب به شورا ارائه شود.