[به موجب ماده ۱۱ آییننامه اجرایی ماده (۸) قانون هوای پاک، مصوب ۱۴۰۰/۳/۹ لغو شده است.]
[به موجب ماده ۲۱ آآییننامه اجرایی ماده (۱۰) قانون ساماندهی صنعت خودرو، مصوب ۱۴۰۲/۱۰/۱۷ لغو شده است.]
شماره ۹۵۲۰۰/ت۵۵۰۷۴هـ – ۱۳۹۷/۷/۱۸
هیأت وزیران در جلسه ۱۳۹۷/۶/۲۱ به پیشنهاد مشترک سازمان حفاظت محیطزیست و وزارت صنعت، معدن و تجارت و سازمان ملی استاندارد ایران و بیمه مرکزی جمهوری اسلامی ایران و به استناد ماده (۸) قانون هوای پاک ـ مصوب ۱۳۹۶ ـ ، آییننامه اجرایی ماده یادشده را به شرح زیر تصویب کرد:
ماده ۱ ـ جدول سن فرسودگی انواع خودروها به شرح زیر تعیین میشود.
ماده ۲ـ برای خودروهای سنگین و نیمهسنگین با قوای محرکه ترکیبی (هیبریدی) سن فرسودگی براساس قوه محرکه احتراقی تعیین میشود.
ماده ۳ـ سن مجاز تردد خودروهای ردیفهای (۱)، (۱ ـ ۳)، (۲ ـ ۳) و (۷) در محدوده شهرهای تهران، مشهد، شیراز، اصفهان، تبریز، اراک، کرج و اهواز به میزان دو سال کمتر از سن مندرج در جدول موضوع ماده (۱) این آییننامه تعیین میشود.
ماده ۴ـ در موارد زیر، دو سال به سن فرسودگی موضوع جدول ماده (۱) این آییننامه اضافه میشود:
الف ـ کلیه خودروهای دیزلی در صورت نصب پالایشگر (فیلتر) دوده استاندارد حداقل دو سال قبل از رسیدن به سن فرسودگی موضوع ماده (۱) این آییننامه.
ب ـ تعویض واکنشساز (کاتالیست) و سامانه (سیستم) آلایندگی اگزوز برای تاکسیهای ردیف (۲ ـ ۲) جدول موضوع ماده (۱) این آییننامه .
تبصره ـ سازوکار اجرایی این ماده توسط وزارت کشور با همکاری سازمان حفاظت محیطزیست و نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران ظرف سه ماه تدوین و ابلاغ میشود.
ماده ۵ ـ نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران مکلف است برابر ماده (۸) قانون هوای پاک ـ مصوب ۱۳۹۶ـ با جریمه تردد خودروهای فرسوده مندرج در جدول جریمههای تخلفات مربوط به حمل و نقل و عبور و مرور در کلیه نقاط کشور و مناطق آزاد تجاری ـ صنعتی و ویژه اقتصادی و اصلاحات بعدی آن اعمال قانون نماید.
ماده ۶ ـ آن دسته از خودروهای ناوگان حمل و نقل عمومی بار و مسافر که در طرحهای نوسازی اعلام شده توسط دولت ثبت نام نموده اند، تا زمان تحویل خودروی جدید و حداکثر تا پایان سال ۱۳۹۸ از مقررات مربوط به خودروهای فرسوده موضوع ماده (۸) قانون هوای پاک مستثنی میباشند.
تبصره ـ در صورتی که خودروهای جدید موضوع طرحهای فوقالذکر آماده تحویل باشند و مالکان خودروهای مربوط از انجام اقدامات تکمیلی و یا پرداخت مبالغ مربوط به خرید خودروی جدید در موعد مقرر استنکاف نمایند، استثنای موضوع این ماده درخصوص خودروهای مذکور از تاریخ پایان فرصت اقدام مالکان آنها، لغو میشود.
دستورالعمل اجرایی این ماده توسط وزارتخانههای کشور و راه و شهرسازی با همکاری سازمان حفاظت محیط زیست و نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران تهیه و ابلاغ میشود.
ماده ۷ ـ وزارتخانههای کشور و راه و شهرسازی موظفند ظرف سه ماه نسبت به تدوین سایر راهکارهای کاهش سن ناوگان حمل و نقل عمومی بار و مسافر علاوه بر طرحهای نوسازی اعلام شده ازسوی دولت و ارایه آنها به مراجع تصویب مربوط اقدام نمایند.
ماده ۸ ـ خودروهای موضوع تصویبنامه شماره ۷۳۶۷۱/ت۵۰۲۳۴هـ مورخ ۱۳۹۵/۶/۱۷ مربوط به آییننامه شناسایی و صیانت از وسیلههای نقلیه تاریخی، از شمول این آییننامه مستثنی میباشند.
ماده ۹ـ از تاریخ ابلاغ این تصویبنامه، ردیف (۴) تصویبنامه شماره ۹۲۳۰۸/ت۴۰۵۸۷ک مورخ ۱۳۸۷/۶/۷ و اصلاحات بعدی آن و ردیف (۱) تصویبنامه ۲۱۲۳۲۶ت۴۶۳۲۰هـ مورخ ۱۳۹۰/۱۲/۱۶ لغو میشوند.
معاون اول رئیس جمهور ـ اسحاق جهانگیری