شماره ۷۱۷۶۸/ت۵۳۹۴۱هـ – ۱۳۹۷/۶/۳
هیأت وزیران در جلسه ۱۳۹۷/۵/۲۴ به پیشنهاد مشترک وزارت ورزش و جوانان و کمیته ملی پارالمپیک و به استناد ماده واحده قانون انتزاع کمیته ملی پارالمپیک از کمیته ملی المپیک جمهوری اسلامی ایران ـ مصوب ۱۳۹۵ ـ اساسنامه کمیته ملی پارالمپیک را به شرح زیر تصویب کرد:
ماده ۱ـ در این اساسنامه اصطلاحات زیر در معانی مشروح مربوط به کار میروند:
الف ـ کمیته بین المللی پارالمپیک ( (IPC : سازمانی بین المللی، غیرانتفاعی و غیردولتی که وظایف، مسئولیتها و تعهداتی در قبال منشور پارالمپیک در جهان برعهده دارد .
ب ـ کمیته: کمیته ملی پارالمپیک (NPC) مؤسسه ای عمومی غیردولتی و غیرانتفاعی با شخصیت حقوقی مستقل، دارای استقلال مالی و به دور از هرگونه گرایشهای نژادی، مذهبی و سیاسی.
پ ـ رشته ورزشی پارالمپیکی: رشتههای ورزشی که ورزش تابستانی یا زمستانی آنها به عضویت کمیته بین المللی پارالمپیک (IPC) پذیرفته شده یا میشود.
ت ـ فدراسیون ورزشی : نهاد عمومی غیردولتی و دارای شخصیت حقوقی که براساس مشی و اصول ورزشی فدراسیون بینالمللی مربوط و قوانین و مقررات ملی، به عنوان بالاترین مرجع فنی ذیصلاح در کشور در یک یا چند رشته ورزشی فعالیت میکند.
ث ـ جانباز: کسی که سلامتی خود را در راه تکوین، شکوفایی، دفاع و حفظدستاوردهای انقلاب اسلامی و کیان جمهوری اسلامی ایران، استقلال و تمامیت ارضی کشور، مقابله با تهدیدات و تجاوزات دشمن و عوامل ضد انقلاب و اشرار از دست داده و به اختلالات و نقصهای جسمی یا روانی دچار شده است.
ج ـ معلول: فردی که به تشخیص کمیسیون پزشکی سازمان بهزیستی کشور براثر ضایعه جسمی، ذهنی، روانی یا توأم، اختلال مستمر و قابل توجهی در سلامت و کارآیی عمومی او ایجاد شود، به طوری که موجب کاهش استقلال وی در زمینه های اجتماعی و اقتصادی شود.
چ ـ کرسی ورزشی: جایگاه حقوقی که با رعایت ضوابط مربوط در تشکیلات رسمی نهادهای ورزشی ملی و بین المللی ایجاد شده یا میشود.
ح ـ ورزشکار پارالمپیکی: جانباز یا معلولی که ورزش را در بعد همگانی یا قهرمانی یا حرفه ای انجام می دهد.
خ ـ مربی ورزشی: فردی که در یکی از رشته های ورزشی، دارای گواهینامه رسمی و معتبر مربیگری از فدراسیون های ورزشی ذیربط ملی، آسیایی یا جهانی است.
د ـ داور ورزشی: فردی که در یکی از رشته های ورزشی، دارای گواهینامه رسمی و معتبر داوری از فدراسیون های ذیربط ملی، آسیایی یا جهانی است.
ذ ـ خبره ورزشی: فردی متخصص، مجرب و صاحبنظر در امور ورزش که توسطفدراسیون های ورزشی ذیربط ملی، آسیایی یا جهانی و سایر مراجع ذیصلاح به این عنوان شناخته می شود.
ر ـ جامعه هدف: کلیه جانبازان و معلولین کشور که دارای نوع معلولیت تحت پوشش و حاکمیت کمیته بینالمللی پارالمپیک ( IPC ) باشند .
ماده ۲ـ کمیته به عنوان نماینده جمهوری اسلامی ایران در بازی هایی که توسط کمیته بین المللی پارالمپیک ( IPC ) تأیید می شود، از اختیارات انحصاری برخوردار است. محل استقرار دفتر مرکزی کمیته، تهران و زبان رسمی کمیته، فارسی است و نماد آن مشتمل بر پرچم جمهوری اسلامی ایران و نشان کمیته بینالمللی پارالمپیک ( IPC ) در قسمت بالا و نام رسمی کمیته است که به دو زبان فارسی و انگلیسی در قسمت انتهایی آن درج شده است.
ماده ۳ـ کمیته براساس اصول انسانی و اصول مندرج در منشور پارالمپیک با رعایت قوانین داخلی به منظور توسعه ورزش در بین جامعه هدف، تربیت نیروهای جوان، حمایت از جنبش پارالمپیک، رونق بخشیدن به رشته های ورزشی و برنامه بازی های پارالمپیک (تابستانی و زمستانی) و همچنین شرکت در اقداماتی که موجب ارتقای صلح و حمایت و ترغیب به رعایت اصول اخلاقی ورزشی و توجه مسئولانه به مسایل زیست محیطی باشد، تشکیل شده و دارای اهداف زیر در جامعه هدف است:
الف ـ حفظ و ارتقای سکوهای قهرمانی در سطح پارالمپیک و پارآسیایی.
ب ـ ایجاد زمینههای لازم برای توسعه و گسترش فعالیت های ورزشی به منظور همگانی کردن ورزش.
پ ـ اشاعه و تعمیق خصلت های جوانمردی، منش پهلوانی، اصول اخلاقی، فرهنگی و ارزشهای ملی در بین ورزشکاران.
ت ـ بسترسازی مناسب به منظور توسعه ورزش پرورشی، همگانی، قهرمانی و حرفهای.
ث ـ ارتقای ورزش بانوان .
ج ـ ارتقای سطح کمی و کیفی رشتههای ورزشی پارالمپیکی.
ماده ۴ـ وظایف و اختیارات کمیته به شرح زیر است:
الف ـ حفاظت، توسعه و ترویج اصول اساسی جنبش پارالمپیک و اتخاذ تدابیر لازم برای مقابله با هرگونه تبعیض، خشونت و فساد در ورزش و ایجاد محیطی سالم و متعالی با رعایت قوانین داخلی.
ب ـ فراهم ساختن شرایط برای حضور و اعزام ورزشکاران و دستاندرکاران در بازی های پارالمپیک (تابستانی و زمستانی) و کرسیهای بینالمللی و همچنین اعزام ورزشکاران به مسابقاتی که در چهارچوب این بازی ها برگزار می شود.
پ ـ گسترش و ارتقای اخلاق، فرهنگ و ارزش های ملی در بین ورزشکاران و دست اندرکاران از طرق مختلف از جمله از طریق ایجاد موزه پارالمپیک.
ت ـ توسعه و ارتقای ورزش همگانی، قهرمانی و حرفه ای موضوع این اساسنامه با انجام تحقیقات علمی و فنی از طریق آکادمی پارالمپیک .
ث ـ تشویق و ترغیب جامعه هدف به حفظ سلامتی و تندرستی از طریق مشارکت در فعالیت های ورزشی.
ج ـ برقراری ارتباط مستمر با کمیته بین المللی پارالمپیک (IPC) و کشورها و نهادهای عضو آن و مراجع داخلی ذیربط .
چ ـ آشنا ساختن عموم مردم با منشور و مرام بازی های پارالمپیک و تشویق آنان برای پشتیبانی از بازی های پارالمپیک.
ح ـ هدایت، نظارت و پشتیبانی از فدراسیونها در امور مربوط به رشته های ورزشی پارالمپیکی با رعایت قوانین و مقررات مربوط.
خ ـ تهیه طراحی پرچم، نماد و سرود کمیته ملی پارالمپیک با تصویب هیأت رئیسه، برای ارایه به مراجع ملی، بین المللی و جهانی.
د ـ بررسی تشکیل و عضویت یا تعلیق عضویت رشته ورزشی پارالمپیکی در فدراسیونها در انطباق با منشور پارالمپیک از طریق مراجع مربوط .
ذ ـ حمایت از فعالیتها و توسعه نقش بانوان جامعه هدف در عرصههای ورزشی، فنی و مدیریتی ورزش.
ر ـ برنامهریزی و حمایت از تدوین، تألیف، ترجمه و انتشار کتب، نشریات و مقالات ورزشی، فرهنگی و علمی مرتبط با اهداف و وظایف کمیته.
ز ـ اتخاذ تدابیر لازم برای مقابله با مصرف داروهای نیروزای غیرمجاز که توسط کمیته بین المللی پارالمپیک (IPC) و آژانس مبارزه با زورافزایی (دوپینگ) WADA) ) ممنوع اعلام شده است.
ژ ـ انجام فعالیتهای اقتصادی و مالی برای کمک به تأمین هزینه های کمیته ملی پارالمپیک در راستای اهداف کمیته.
س ـ فراهم ساختن زمینه های لازم برای رفاه و تأمین اجتماعی جامعه هدف از طریق سازمانها، نهادها و مراکز مرتبط.
ماده ۵ ـ ارکان کمیته به شرح زیر است:
الف ـ مجمع عمومی
ب ـ هیأت اجرایی
پ ـ بازرس قانونی
ماده ۶ ـ مجمع عمومی بالاترین مرجع تصمیمگیری کمیته است و جلسات آن به دو شکل عادی و فوقالعاده تشکیل میشود. رییس مجمع عمومی مسئولیت اداره جلسه را بر عهده دارد و در غیاب وی یکی از نواب، به انتخاب رییس عهدهدار اداره جلسه خواهد بود.
ماده ۷ـ وظایف و اختیارات مجمع عمومی به شرح زیر است:
الف ـ انتخاب و عزل رییس کمیته، خزانهدار و سایر اعضای هیأت اجرایی.
ب ـ بررسی و ارزیابی گزارش عملکرد سالیانه کمیته که به وسیله دبیرکل به مجمع عمومی ارایه می شود.
پ ـ بررسی و تصویب گزارش مالی که توسط بازرس ارایه می شود.
ت ـ انتخاب حسابرس قانونی برای مدت یک سال و استماع گزارش وی و تصمیمگیری براساس آن.
ث ـ بررسی و تصویب برنامه سالانه کمیته.
ج ـ بررسی و تأیید پیشنهادهای لازم درباره تغییر و اصلاح مواد اساسنامه با تأیید حداقل دو سوم اعضای مجمع عمومی جهت ارایه به وزارت ورزش و جوانان به منظور تصویب در هیأت وزیران.
چ ـ تصویب ساختار سازمانی کمیته و واحدهای وابسته مطابق با مفاد اساسنامه.
ح ـ تصویب ایجاد یا انحلال واحدهای وابسته با رعایت قوانین و مقررات مربوط.
خ ـ تصویب آییننامه داخلی (نحوه تشکیل و اداره جلسات) مجمع عمومی.
د ـ انتخاب بازرس .
ذ ـ پیشنهاد انحلال کمیته پس از تصویب دو سوم اعضای مجمع عمومی به هیأت وزیران جهت بررسی و اتخاذ تصمیم برای طی مراحل قانونی.
ر ـ تصمیمگیری نسبت به طرح و پیگیری و پاسخگویی دعاوی و شکایات مربوط به کمیته و ارجاع آن به داوری یا مصالحه با رعایت اصل (۱۳۹) قانون اساسی.
ماده ۸ ـ ترکیب اعضای مجمع عمومی به شرح زیر است:
الف ـ رییس فدراسیون یا یکی از اعضای هیأت مدیره فدراسیونهایی که رشته های ورزشی آنها به عضویت کمیته بینالمللی پارالمپیک (IPC) درآمدهاند و در کشور فعال هستند به انتخاب هیأت مدیره (۸ عضو).
ب ـ نمایندگان رشته های ورزشی که عضویت آنها در کمیته بینالمللی پارالمپیک (IPC) تأیید شده است و از سوی فدراسیون های چندرشته ای (فدراسیون های ورزش های جانبازان و معلولین و نابینایان و کمبینایان) در کشور فعال هستند (برای هر سه رشته ورزشی یک نفر و مجموعاً چهار نفر).
پ ـ نماینده سازمان بهزیستی کشور.
تبصره ـ در صورت تأسیس فدراسیون ورزشی یا رشته ورزشی جدید پارالمپیکی، اعضای آن به ترکیب مجمع عمومی اضافه خواهند شد.
ت ـ پنج نفر از خبرگان ورزشی پارالمپیکی که حداقل دو نفر از آنان از بانوان باشند با انتخاب هیأت اجرایی.
ث ـ وزیر ورزش و جوانان و سه نفر از معاونان ایشان در امور ورزش قهرمانی، همگانی و بانوان.
ج ـ رییس یا نماینده کمیته.
چ ـ اعضای هیأت اجرایی.
ح ـ چهار نفر از اعضای ایرانی مجامع بین المللی با اولویت عضویت در سازمانهای جهانی نابینایان (IBSA) ، کمتوانان ذهنی (INAS) ، قطع عضوشدهها و ویلچری ها (IWAS) و مبتلایان به فلج مغزی (CPISRA) به تصویب هیأت اجرایی به ترتیب در کمیته بین المللی پارالمپیک و جهانی که دو نفر آنان در صورت وجود کرسی از بانوان خواهند بود.
خ ـ رییس آکادمی پارالمپیک.
د ـ رؤسای فدراسیونهای دانشجویی، دانشآموزی، کارگری و پزشکی (مجموعاً ۴ نفر).
ذ ـ نماینده سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران .
ر ـ یک مربی از بانوان و یک مربی از آقایان و یک داور از بانوان و یک داور از آقایان.ز ـ دو نفر از آقایان ورزشکار مدالآور پارالمپیک.
ژ ـ دو نفر از بانوان ورزشکار مدالآور پارالمپیک.
ماده ۹ـ اعضای مجمع عمومی از حق رأی و ارایه پیشنهاد و اظهارنظر در مجمع عمومی، معرفی نامزد برای بخشهای مرتبط در کمیته و مشارکت و همکاری در فعالیت های کمیته برخوردار هستند.
ماده ۱۰ـ اعضای مجمع عمومی مکلف به توسعه، ترویج و حفاظت از چشمانداز و مأموریت کمیته مطابق با آییننامه، نظامنامه، قوانین و مقررات کمیته هستند.
ماده ۱۱ـ چگونگی برگزاری مجمع عمومی و نحوه انتخابات به شرح زیر است:
الف ـ مجمع عمومی عادی حداقل یکبار در سال تشکیل میشود.
ب ـ هیأت اجرایی باید تاریخ، محل و دستور جلسه مجمع عمومی را حداقل دو ماه قبل از تاریخ برگزاری مجمع عمومی تعیین کند.
پ ـ دعوتنامه رسمی و کتبی مجمع عمومی باید حداقل (۴۵) روز قبل از جلسه به همراه دستور جلسه، گزارش عملکرد کمیته، گزارش مالی و گزارش حسابرسی و دیگر موارد مربوط برای تمامی اعضا ارسال شود.
ت ـ دبیر اجرایی باید دستور جلسه مجمع عمومی را براساس پیشنهادهای دریافت شده از سوی هیأت اجرایی و دیگر اعضا تنظیم کند. چنانچه هریک از اعضا پیشنهادی برای طرح در مجمع عمومی دارند، میتوانند پیشنهاد خود را (۳۰) روز قبل از ارسال دعوتنامه تشکیل مجمع عمومی به صورت کتبی و با ارایه توضیحات لازم در مورد آن برای دبیر اجرایی ارسال کنند.
ث ـ حدنصاب رسمیت اولین جلسه مجمع عمومی با حضور نصف به علاوه یک اعضا است.
ج ـ حدنصاب برای رسمیت جلسه دوم حداقل یک سوم اعضا است، مگر اینکه دستور جلسه در مورد اصلاح، تغییر اساسنامه، اخراج اعضا و انحلال کمیته باشد که در این صورت، رسمیت جلسه با حضور دوسوم اعضا خواهد بود.
چ ـ تصمیمات مجمع عمومی با رای اکثریت نصف به علاوه یک اعضای حاضر در جلسه مجمع عمومی معتبر است.
ح ـ اگر در بیش از دو جلسه حدنصاب اعضا به دست نیاید، عضویت اعضایی که درجلسات یادشده حضور نیافتهاند، لغو و براساس مقررات این اساسنامه، فرد دیگری جایگزین میشود.
خ ـ انتخاب رییس، نواب رییس (که یکی از آنها باید از بین بانوان انتخاب شود) و خزانهدار با اکثریت آرای اعضای حاضر در جلسه (نصف به علاوه یک) به صورت کتبی و مخفی و برای مدت چهار سال است.
تبصره ـ انتخاب مجدد افراد یادشده برای یک دوره دیگر بلامانع است.
د ـ انتخاب اعضای هیأت اجرایی با اکثریت آرا (نصف به علاوه یک) اعضای حاضر در جلسه معتبر است. چنانچه در مرحله اول هریک از نامزدها موفق به کسب نصف به علاوه یک آرا نشوند، به تعداد دو برابر مورد نیاز از نامزدهایی که بیشترین آرا را در مرحله اول کسب کردهاند، در دور دوم همان جلسه شرکت داده میشوند و اشخاصی که در این دوره موفق به کسب بالاترین آرا شوند، به عنوان هیأت اجرایی کمیته انتخاب میشوند.
تبصره ـ در صورت فوت، استعفا یا برکناری هریک از اعضای مجمع عمومی، نهاد معرفیکننده نماینده برای عضویت مجمع عمومی موظف است فرد جایگزین را به رییس کمیته معرفی کند.
ذ ـ چنانچه هریک از اعضای هیأت اجرایی به علت استعفا، ازکارافتادگی، فوت و غیبت غیرموجه بیش از سه ماه به تشخیص هیأت اجرایی نتواند در جلسات هیأت اجرایی شرکت کند، در اولین جلسه دور بعدی مجمع عمومی، فرد دیگری با سازوکار انتخابات اعضای هیأت اجرایی به عنوان جایگزین انتخاب میشود.
ر ـ اشخاص عضو مجمع عمومی که نامزد احراز سمتهای مختلف هیأت اجرایی هستند، باید حداقل سی روز پیش از تاریخ انتخابات با در دست داشتن مدارک اعلامشده، شخصاً به کمیته مراجعه و ثبت نام کنند.
تبصره ـ شرایط و مدارک مورد نیاز ثبتنام طبق دستورالعمل مربوط که به تصویب مجمع عمومی میرسد، اعلام خواهد شد.
ماده ۱۲ـ مجمع عمومی فوقالعاده درخصوص موارد زیر تصمیمگیری میکند:
الف ـ اصلاح و تغییر اساسنامه.
ب ـ اخراج اعضا و انحلال کمیته.
ماده ۱۳ـ نحوه تشکیل مجمع عمومی فوقالعاده به شرح زیر است:
الف ـ رییس با تأیید هیأت اجرایی یا یک سوم اعضای مجمع عمومی در هر زمانی میتواند تشکیل مجمع عمومی به طور فوق العاده را درخواست کند.
ب ـ دعوتنامه رسمی و کتبی مجمع عمومی فوق العاده باید حداقل یک ماه قبل از جلسه به همراه دستور جلسه و دیگر موارد مربوط برای اعضا ارسال شود.
ماده ۱۴ـ نحوه خاتمه عضویت هریک از اعضای مجمع عمومی به شرح زیر است:
الف ـ در ارتباط با نماینده یک فدراسیون ورزشی یا نهاد ورزشی:
۱ـ انحلال.
۲ـ اتمام عضویت در صورتی که آن عضو دیگر حائز شرایط عضویت براساس ضوابط مندرج در این اساسنامه نباشد.
ب ـ در ارتباط با اشخاص حقیقی :
۱ـ فوت یا استعفای آن فرد که به عنوان عضو مجمع عمومی شناخته شده است.
۲ـ محکومیت به مجازات جرایم کیفری مؤثر موضوع ماده (۲۵) قانون مجازات اسلامی یا محرومیت از حقوق اجتماعی.
۳ـ اخراج در صورت تخطی از مفاد این اساسنامه یا منشور المپیک یا قوانین کمیته بینالمللی پارالمپیک ( IPC ) منوط به تأیید مجمع عمومی و پس از ارایه فرصت برای استماع توضیحات عضو مربوط.
تبصره ـ تصمیمگیری در این خصوص پس از استماع توضیحات عضو مربوط با اکثریت دو سوم آرای اعضای دارای حق رأی معتبر خواهد بود.
ماده ۱۵ـ اعضای هیأت اجرایی شامل اعضای هیأت رییسه و شش نفر منتخب از بین اعضای مجمع عمومی هستند.
تبصره ۱ـ جلسات هیأت اجرایی حداقل هر ماه یکبار و با حضور اکثریت اعضا تشکیل میشود. ریاست جلسات هیأت اجرایی برعهده رییس کمیته است و در غیاب وی یکی از نواب رییس جلسه را اداره میکند.
تبصره ۲ـ مصوبات هیأت اجرایی با اکثریت آرای اعضای حاضر در جلسه رسمیت مییابد. در صورت تساوی آرا، نظر رییس نافذ خواهد بود.
تبصره ۳ـ نحوه تشکیل و اداره جلسات، طبق دستورالعملی است که به تصویب هیأت اجرایی میرسد.
ماده ۱۶ـ وظایف هیأت اجرایی به شرح زیر است:
الف ـ برنامهریزی و راهبری کلیه امور فنی و اجرایی در راستای اجرای تصمیمات و مصوبات مجمع عمومی.
ب ـ بررسی و پیشنهاد آییننامه های مالی، معاملاتی و استخدامی و نمودار تشکیلاتی کمیته جهت ارایه به مجمع عمومی.
پ ـ بررسی و تصویب برنامههای راهبردی برای حمایت از رشته های ورزشی در بازی های پارالمپیک.
ت ـ تأیید برنامه سالانه کمیته برای ارایه به مجمع عمومی .
ث ـ تأیید دبیر اجرایی و رییس آکادمی کمیته به پیشنهاد رییس کمیته.
ج ـ انتخاب مسئولین اجرایی و رؤسای کمیسیون های کمیته به پیشنهاد دبیراجرایی.
چ ـ انتخاب نمایندگان کمیته برای حضور در اجلاسها و کنگره های بین المللی با معرفی دبیر اجرایی.
ح ـ حمایت از نمایندگان فدراسیونها برای عضویت در مجامع بین المللی، آسیایی و جهانی.
خ ـ پیشنهاد ایجاد یا انحلال واحدهای وابسته و ارایه آن به مجمع عمومی .
د ـ تصمیمگیری درخصوص گزارش های تهیهشده برای ارایه به مجمع عمومی و کمیته بینالمللی پارالمپیک ( IPC ) و سایر مراجع قانونی ذیربط.
ذ ـ نظارت بر روند امور جاری کمیته .
ر ـ سایر وظایفی که در این اساسنامه برای هیأت اجرایی پیشبینی شده است.
تبصره۱ـ دبیر اجرایی با حکم رییس کمیته منصوب میشود و عضو هیأت اجرایی است.
تبصره ۲ـ عضویت در هیأت اجرایی کمیته به جز دبیر اجرایی و خزانهدار به صورت تمام وقت نیست و فقط حق حضور در جلسات براساس ضوابط و مقررات مربوط به اعضای هیأت اجرایی پرداخت خواهد شد.
ماده ۱۷ـ دبیر اجرایی تحت نظارت رییس کمیته، مسئول اداره امور اداری و اجرایی کمیته از طریق دبیرخانه کمیته است و سایر وظایف و اختیارات آن به شرح زیر است:
الف ـ اجرای مصوبات هیأت اجرایی.
ب ـ تنظیم، برگزاری و حضور در جلسات هیأت اجرایی و مجمع عمومی و همچنین ارسال دعوتنامه برای اعضا و تنظیم صورتجلسات.
پ ـ انجام کلیه مکاتبات داخلی و خارجی کمیته.
ت ـ تنظیم بودجه کمیته با همکاری خزانهدار.ث ـ هماهنگی لازم بین بخشهای مختلف کمیته.
ج ـ ارایه پیشنهاد برای انتخاب مسئولین، کارکنان و رؤسای کمیسیونها به هیأت اجرایی در نمایندگی کمیته در کلیه مراجع قضایی و اداری و ثبتی.
ماده ۱۸ـ وظایف بازرس قانونی به شرح زیر است:
الف ـ اعلام کتبی تخلفات در نحوه اداره امور کمیته و تجاوز از حدود اساسنامه، آییننامه ها و مقررات به مجمع عمومی و هیأت اجرایی.
ب ـ رسیدگی به حسابها، دفاتر، اسناد و مدارک و درآمدها و داراییهای نقدی و غیرنقدی و اوراق بهادار.
پ ـ بررسی و اظهار نظر در خصوص گزارشهای سالانه هیأت اجرایی، ترازنامه و تفریغ بودجه سال قبل و صورت دارایی و همچنین درباره صحت مطالب و اطلاعاتی که توسط هیأت اجرایی در اختیار مجمع عمومی گذاشته میشود.
ت ـ تهیه گزارش جامع راجع به وضع کمیته به مجمع عمومی حداقل ده روز قبل از تشکیل مجمع عمومی جهت دسترسی اعضای مجمع عمومی.
ث ـ بازرسی و نظارت مستمر بر اجرا و انطباق نحوه اداره امور کمیته با اساسنامه و آییننامهها و مقررات داخلی و بینالمللی کمیته به ویژه در مواقع برگزاری مسابقات پارالمپیک، جهانی و پارآسیایی.
تبصره ـ بازرس قانونی میتواند بدون مداخله در امور اجرایی در هر موقع هرگونه رسیدگی و بازرسی لازم را انجام دهد و اسناد و مدارک و اطلاعات مربوط به کمیته را مطالبه کند و مورد رسیدگی قرار دهد.
ماده ۱۹ـ خزانهدار مسئولیت اجرایی امور مالی و نگهداری اموال کمیته را بر عهده دارد و باید دارای شرایط زیر باشد:
الف ـ تابعیت ایرانی.
ب ـ دارا بودن مدرک تحصیلی کارشناسی در یکی از رشته های مرتبط.
پ ـ نداشتن محکومیت کیفری مؤثر یا محرومیت از حقوق اجتماعی.
تبصره ـ خزانهدار در صورت دارا بودن شرایط قانونی لازم و تأیید و حکم وزارت امور اقتصادی و دارایی مسئولیت اجرای وظایف ذیحساب کمیته را نیز خواهد داشت.
ماده ۲۰ـ وظایف و اختیارت خزانهدار به شرح زیر است:الف ـ نظارت بر فعالیتهای مربوط به جذب کمکهای مالی و هدایا.
ب ـ اقدام و پیگیری لازم برای وصول مطالبات و تأمین اعتبار کمیته.
پ ـ نظارت دقیق بر حسن اجرای امور مالی و معاملاتی کمیته و تنظیم دفاتر قانونی و اسناد جاری.ت ـ تدوین بودجه و هزینه کرد بودجه مصوب در بخش اعتبارات غیردولتی برابر مقررات جاری با هماهنگی دبیرکل و رعایت آییننامهها و دستورالعمل های مصوب.
ث ـ نظارت بر کلیه امور مربوط به هزینه های کمیته.
ج ـ تهیه و تنظیم و ارایه گزارش مالی به هیأت اجرایی و بازرس قانونی برای طرح در مجمع عمومی.
تبصره ـ اوراق و اسناد مالی تعهدآور کمیته با امضای رییس یا دبیراجرایی (به تفویض رییس کمیته) و امضای ثابت خزانهدار یا ذیحساب با رعایت قانون محاسبات عمومی کشور و با مهر کمیته معتبر است.
ماده ۲۱ـ کمیته میتواند به منظور اخذ نظرات مشورتی، کمیسیونهای تخصصی در امور ورزشکاران، حقوقی و قضایی، ورزش همگانی و ورزش بانوان و سایر امور مورد نیاز در حیطه فعالیت کمیته تشکیل دهد.
ماده ۲۲ـ منابع مالی کمیته به شرح زیر است:
الف ـ کمکهای دولتی.
ب ـ کمکهای مالی یا هدایای اشخاص حقیقی و حقوقی.
پ ـ عواید مسابقات و همچنین عواید روز یا هفته پارالمپیک.
ت ـ عواید حاصل از فروش تمبر و سکههای ورزشی و نشانهای پارالمپیکی و پارآسیایی.
ث ـ درآمدهای ناشی از فعالیتهای اقتصادی در چهارچوب موضوع این اساسنامه.
ج ـ سایر درآمدها با تصویب هیأت اجرایی از قبیل حامیان مالی و تبلیغات با رعایت قوانین و مقررات مربوط.
ماده ۲۳ـ سال مالی کمیته از اول فروردین ماه هر سال شروع و تا پایان اسفندماه همان سال است.
ماده ۲۴ـ در صورت سکوت، ابهام و اجمال مواد این اساسنامه، مبنای عمل، مقررات عمومی حاکم بر کمیته و مفاد منشور پارالمپیک خواهد بود.
معاون اول رئیس جمهور ـ اسحاق جهانگیری