شماره ۹۵/۸۱۳۸/دش – ۱۳۹۵/۵/۶
مصوبه «اولویت ها و اقدامات اساسی حوزه فرهنگی ورزش کشور (نظامنامه فرهنگی ورزش کشور)» که در جلسه ۷۸۱ مورخ ۱۳۹۵/۳/۲۵ شورای عالی انقلاب فرهنگی به تصویب رسیده است، به شرح ذیل برای اجرا ابلاغ می شود:
در اجرای مصوبات مورخ ۱۳۸۴/۴/۲۱ و ۱۳۸۷/۱۰/۳ شورای عالی انقلاب فرهنگی درخصوص «سیاستها و اولویتهای تربیت بدنی» و «وظایف کمیسیون فرهنگی تربیت بدنی» و به استناد بندهای ۵ و ۶ راهبرد ملی و بند ۲۰ اقدامات اجرایی نقشه مهندسی فرهنگی کشور و به منظور ساماندهی وضعیت فرهنگی تربیت بدنی و ورزش کشور براساس رهنمودهای حضرت امام خمینی (ره) و مقام معظم رهبری، «اولویتها و اقدامات اساسی حوزه فرهنگی ورزش کشور» به شرح زیر تعیین میشود:
۱) ساماندهی وضعیت رسانه ای ورزش کشور (رسانه ملی، رسانه های مکتوب و الکترونیک) و ارتقاء کیفی و تقویت رویکردهای فرهنگی و اخلاقی آن از طریق تشکیل «شورای نظارت بر مطبوعات ورزشی در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی» و تشکیل «شورای سیاست گذاری و نظارت بر برنامه های ورزشی در سازمان صدا و سیما» با همکاری وزارت ورزش و جوانان.
۲) تقویت و ارتقاء روحیه پهلوانی و پاسداشت ارزشهای معنوی و اخلاقی همچون مردم دوستی، ایثارگری و عدالتخواهی در بین مربیان و مدیران ورزش کشور و ارتقاء فرهنگ حاکم بر ورزشگاهها و مسابقات ورزشی با استفاده از ظرفیتهای فرهنگی و تبلیغی کشور بهویژه سازمان صدا و سیما، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سازمان تبلیغات اسلامی، بنیاد شهید و امور ایثارگران، سازمان بسیج مستضعفین و وزارت ورزش و جوانان.
۳) توسعه و ارتقاء کیفی و کمی ورزش بانوان و ترویج فرهنگ حاکم بر ورزش بانوان کشور به عنوان الگوی مطلوب زن مسلمان در عرصه های ورزشی ملی و بین المللی ازطریق مشارکت سازمان صدا و سیما و همکاری نهادهای فرهنگی ذیربط با وزارت ورزش و جوانان.
۴) تقویت و ارتقاء سلامت عمومی و کاهش آسیب های اجتماعی در جامعه با فرهنگ سازی ورزش همگانی در بین همه اقشار مردم ازطریق همکاری و مشارکت سازمان صدا و سیما، وزارت آموزش و پرورش، وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، سازمان بسیج مستضعفین و وزارت ورزش و جوانان.
۵) تقویت و نهادینه سازی ورزش های ملی و بازی های بومی و محلی و اشاعه فرهنگ و ارزش های حاکم بر آنها در همه عرصه های ورزشی ازطریق همکاری و مشارکت سازمان صدا و سیما، وزارت آموزش و پرورش، وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، سازمان بسیج مستضعفین و وزارت ورزش و جوانان.
۶) توسعه سرمایه گذاری ورزش کشور در سطوح پایه (ورزش دانش آموزی و دانشجویی) با رویکرد فرهنگی و تربیتی و ایجاد همافزایی در بهرهمندی عموم مردم از فضاهای ورزشی دستگاههای اجرایی ازطریق مشارکت و همکاری وزارت آموزش و پرورش، وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، دانشگاه آزاد اسلامی، سازمان صدا و سیما و وزارت ورزش وجوانان.
۷) ارتقاء سهم ورزش در تولید ناخالص ملی و رونق اقتصاد دانشبنیان ورزش با ترویج فرهنگ وقف و گفتمانسازی در حوزه اقتصاد مقاومتی با تأکید بر جلب مشارکت خیرین، سازمانهای مردمنهاد، داوطلبان و بخش خصوصی با همکاری و مشارکت سازمان صدا و سیما، وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و وزارت ورزش و جوانان.
۸) مبارزه ساختارمند با ناهنجاریهای اخلاقی و فرهنگی، تخلفات و جرائم ورزشی و تلاش حداکثری برای کاهش دعاوی و اختلافات ورزشکاران، مدیران و دستاندرکاران این حوزه ازطریق مدیریت عالیه کمیتههای انضباطی و اخلاق در فدراسیونهای ورزشی و ایجاد ساختارهای حقوقی، قضایی و داوری ورزشی با هماهنگی نهادهای ذیربط.
۹) نظارت دقیق و مستمر بر فعالیت باشگاههای ورزشی عمومی و اعتباربخشی و رتبهبندی این باشگاهها با تأکید بر التزام عملی به منشور اخلاقی و انضباطی باشگاهها و نظارت بر حسن اجرای آن با همکاری نهادهای فرهنگی، انتظامی و ورزشی ذیربط.
۱۰) ساماندهی وضعیت فرهنگی ورزش قهرمانی و حرفهای کشور به ویژه در سطح فدراسیونها و باشگاههای ورزشی حرفهای و برنامهریزی در جهت ترویج فضائل اخلاقی، روحیه پهلوانی و جوانمردی و پرهیز از الگوسازی کاذب با همکاری سازمان صدا و سیما، سازمان تبلیغات اسلامی، وزارت ورزش و جوانان و سایر نهادهای ذیربط.
تبصره ۱ـ وزارت ورزش و جوانان موظف است گزارش سالانه عملکرد اولویت ها و اقدامات اساسی حوزه فرهنگی ورزش کشور را به شورای عالی انقلاب فرهنگی ارائه نماید.
تبصره ۲ـ آییننامه ها، دستورالعمل ها و برنامههای اجرایی اولویت ها و اقدامات اساسی حوزه فرهنگی ورزش کشور به تصویب کمیسیون فرهنگی تربیت بدنی جمهوری اسلامی ایران (موضوع مصوبه ۱۳۸۷/۱۰/۳ شورای عالی انقلاب فرهنگی) خواهد رسید.
رئیس جمهور و رییس شورای عالی انقلاب فرهنگی ـ حسن روحانی