ماده ۱ـ به منظور استیفای حقوق ملت ایران، دولت موظف است رأساً یا از طریق حمایت از اشخاص و اتباع جمهوری اسلامی ایران، اقدامات مقتضی از جمله اقدامات حقوقی را جهت جبران خسارت و اخذ غرامت کامل از دولت ایالات متحده آمریکا به جهت نقش این کشور در موارد زیر به عمل آورد:
۱ـ خسارتهای مادی و معنوی ناشی از کودتای ۲۸ مرداد ۱۳۳۲
۲ـ خسارتهای مادی و معنوی ناشی از کودتای نوژه
۳ـ خسارتهای مادی و معنوی ناشی از جنگ تحمیلی
۴ـ خسارتهای مادی و معنوی ناشی از شهادت بیش از ۲۲۳/۰۰۰ نفر و ۶۰۰/۰۰۰ نفر ایثارگر (جانباز و آزاده)
۵ ـ خسارتهای مادی و معنوی ناشی از شهادت بیش از ۱۷/۰۰۰ شهید ترور
۶ ـ خسارتهای مادی و معنوی ناشی از حمله به سکوهای نفتی
۷ـ خسارتهای مادی و معنوی ناشی از جاسوسی علیه ایران توسط ایالات متحده یا با حمایت و نقشآفرینی ایالات متحده
۸ ـ خسارتهای مادی و معنوی ناشی از انسداد، مصادره و یا تصرف در اموال و داراییهای جمهوری اسلامی ایران، نهادها و مؤسسات دولتی یا عمومی جمهوری اسلامی ایران یا مقامات آن
۹ـ کلیه خسارتهای مادی و معنوی ناشی از اقدامات رژیم غاصب صهیونیستی که با حمایت یا نقشآفرینی آمریکا انجام پذیرفته یا میپذیرد.
۱۰ـ کلیه خسارتهای مادی و معنوی ناشی از سایر اقدامات یا وقایعی که با حمایت یا نقشآفرینی ایالات متحده روی داده است یا در آینده روی خواهد داد.
ماده ۲ـ دولت موظف است در مواردی که ایالات متحده تعهدات خود در قبال جمهوری اسلامی ایران، به ویژه در حوزه مصونیت دولت و اموال متعلق به دولت و مقامات جمهوری اسلامی ایران را نقض مینماید، در راستای اقدام متقابل کلیه اقدامات از جمله اقدامات حقوقی مقتضی را به عمل آورد.
ماده ۳ـ دولت موظف است اجرای تصمیمات مراجع صالح به نفع جمهوری اسلامی ایران و اتباع آن را در کشورهای ثالثی که اموالی از ایالات متحده در آنها وجود دارد، در چهارچوب اقدام متقابل تعقیب کند. در مواردی که دادگاههای کشورهای ثالث نسبت به شناسایی و یا اجرای احکام دادگاههای داخلی ایالات متحده آمریکا علیه ایران اقدام میکنند، دولت موظف است اقدام متقابل مقتضی را جهت شناسایی و اجرای احکام دادگاههای داخلی ایران در آن کشورها یا سایر کشورها حسب مورد به عمل آورد.
ماده ۴ـ اقدامات حقوقی مذکور در این قانون تا آنجا که در قبال دولت خارجی (ایالات متحده بر اساس ماده (۲) این قانون و یا هر کشور دیگر موضوع ماده (۳) این قانون) اتخاذ میشود و نقض مصونیت آن دولت و یا مقامات آن دولت تلقی شود، باید در چهارچوب واکنش به نقض تعهد داخلی آن دولت بوده و محدود به حدود اقدامات متقابل بر اساس حقوق بینالملل باشد.
ماده ۵ ـ وزارت امور خارجه موظف است گزارش اقدامات بهعملآمده در راستای استیفای حقوق ملت ایران، موضوع این قانون را هر شش ماه به کمیسیونهای امنیت ملی و سیاست خارجی و قضائی و حقوقی مجلس شورای اسلامی ارائه نماید.
قانون فوق مشتمل بر پنج ماده در جلسه علنی روز سه شنبه مورخ بیست و هشتم اردیبهشت ماه یکهزار و سیصد و نود و پنج مجلس شورای اسلامی تصویب شد و در تاریخ ۱۳۹۵/۲/۲۹ به تأیید شورای نگهبان رسید.
رئیس مجلس شورای اسلامی ـ علی لاریجانی