تصمیم نمایندگان ویژه رئیس جمهور در کارگروه توسعه بخش معدن در مورد صدور مجوز فروش هفت طرح فولاد استانی

تاریخ تصویب: ۱۳۹۲/۰۴/۲۵
تاریخ انتشار: ۱۳۹۲/۰۵/۲۰

شماره ۱۰۴۵۹۰/ت۴۹۳۹۸ن – ۱۰/۵/۱۳۹۲

تصمیم جلسه مورخ ۱۳۹۲/۴/۲۵ نمایندگان ویژه رییس جمهور در کارگروه توسعه بخش معدن به استناد اصل یکصد و بیست و هفتم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران به شرح زیر برای اجرا ابلاغ می شود:

الف ـ وزارت صنعت، معدن و تجارت با همکاری استانداری و سایر دستگاه های مربوط نسبت به اجرا یا پیگیری (حسب مورد) تصمیمات زیر در چارچوب قوانین و مقررات اقدام نماید:

۱ـ صدور مجوز فروش هفت طرح فولاد استانی برای سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران از طریق مزایده و اختصاص (۱۰۰%) وجوه حاصل به آن سازمان برای اتمام پروژه های نیمه تمام یا مشارکت در سرمایه گذاری های آتی.

۲ـ تعیین حقوق دولتی محدوده‌های اکتشافی واگذارشده از طریق مزایده، که قبل از تاریخ ۱۴/۱۲/۱۳۹۱ واگذار شده اند، در زمان بهره‌برداری یا برداشت از ذخایر معدنی با تصویب ستاد اجرایی توسعه بخش معدن استان و براساس درصد پیشنهادی در مزایده و قیمت پایه مصوب وزارت یادشده در سال مزایده، مشروط به اینکه از قیمت پایه ابلاغی توسط وزارت مذکور در سال تصویب این موضوع توسط ستاد یادشده کمتر نباشد.

۳ـ پتانسیل یابی و استحصال لیتیم از منابع شورابه ای کشور توسط سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور در مراحل تحقیقات.

تبصره ـ نحوه تأمین منابع مالی و مشارکت در صنعتی سازی دستاوردها طبق نظر وزیر صنعت، معدن و تجارت قابل انجام است.

۴ـ اختصاص مبلغ دویست میلیارد (۰۰۰/۰۰۰/۰۰۰/۲۰۰) ریال از محل درآمد حقوق دولتی معادن و منابع داخلی سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور و مشارکت سایر سازمان های مربوط و با مسئولیت سازمان یادشده به منظور شناسایی و گسترش مطالعات و پژوهش های کاربردی «توسعه دانش فنی و فناوری های استحصال و تولید ترکیبات پایه فلزات استراتژیک».

۵ـ تأسیس پارک فناوری علوم زمین از طریق سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور با حمایت معاونت علمی و فناوری رییس جمهور.

۶ـ ساماندهی مطالعات، ثبت و نظارت بر ژئوپارک های ملی کشور (زمین پارک) و فراهم ساختن زمینه ثبت جهانی آنها، از طریق تشکیل کار گروه ملی ژئوپارک های ایران با همکاری علمی سازمان های حفاظت محیط زیست، میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری و جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور از طریق سازمان جنگل ها، مراتع، آبخیزداری کشور و تدوین و ابلاغ دستورالعمل مورد نیاز با همکاری سازمان های یا دشده.

ب ـ وزارت نفت موظف است براساس تفاهم نامه شرکت ملی نفت ایران و سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور، نسبت به انعقاد قرارداد طرح مطالعاتی شناسایی منابع و الگوی مدیریت آب همراه نفت و امکان سنجی استحصال املاح معدنی از آنها و تأمین منابع لازم و استحصال و فرآوری املاح معدنی اقدام نماید.

ج ـ سازمان حفاظت محیط زیست موظف است زمین و مکان مناسبی در محل پارک پردیسان برای ایجاد پارک موزه علوم زمین کشور در اختیار سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور قرار دهد.

د ـ خسارت تأخیر پرداخت مطالبات حقوق دولتی برای بهره بردارانی که تا پایان آذر سال ۱۳۹۲ نسبت به پرداخت اصل مطالبات یادشده اقدام نمایند، بخشوده می شود.

هـ ـ سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور نسبت به انجام موارد زیر اقدام نماید:

۱ـ تأسیس مرکز تخصصی بین ا لمللی تحقیقات زمین شناسی پزشکی کشور با همکاری علمی وزارتخانه های بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، صنعت، معدن و تجارت، نیرو، جهاد کشاورزی، سازمان های حفاظت محیط زیست و انرژی اتمی ایران و نهادهای ملی و بین المللی مرتبط جهت مطالعه و کشف لایه های زمین شناسی، ژئوشیمی پزشکی، هیدروژئوشیمی، رادیوژئواکولوژی، کانی شناسی پزشکی، ژئومیکروبیولوژی، ژئوبوتانی، بیوژئوشیمی، پزشکی، دامپزشکی و گیاه شناسی به منظور شناخت عوامل محیطی مؤثر در بروز بیماری های انسانی و حیوانی در سطح کشور با هدف نهایی پیشگیری قبل از درمان.

۲ـ اجرای طرح تهیه نقشه پهنه بندی کاربری اراضی مستعد کشاورزی بر پایه داده های زمین شناسی و ژئوشیمیایی با همکاری وزارت جهاد کشاورزی.

۳ـ خرید شصت و دو دستگاه خودرو کمک دار داخلی صحرایی، دو دستگاه حفاری پرسرعت و پنجاه دستگاه XRF پرتابل از محل منابع سازمان یادشده و اعتبارات استانی. (حسب مورد)

و ـ وزارت صنعت، معدن و تجارت موظف است از طریق سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور ظرف پنج سال، مناطق اولویت دار کشور را با تأمین هزینه های مربوط از محل مازاد درآمد حقوق دولتی تحت پوشش ژئوفیزیک هوایی قرار دهد.

ز ـ سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران موظف است از محل حق انتفاع پروانه بهره برداری معادن خود و منابع استانی حسب مورد نسبت به انجام موارد زیر اقدام نماید:

۱ـ تکمیل اکتشاف، تجهیز و آماده سازی و بهره برداری ذخایر محدوده‌های اکتشافی فاقد متقاضی بخش غیردولتی که از طرف سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور و سازمان صنعت، معدن و تجارت استان معرفی می شود.

۲ـ تجهیز و فعال نمودن معادن فلزی غیرفعال استان های مربوط و فاقد متقاضی بخش غیردولتی که از سوی سازمان صنعت، معدن و تجارت استان های مربوط اعلام می شود.

۳ـ انجام مطالعات کاربردی بر روی معادن کوچک مقیاس و امکان فرآوری تولیدات معادن مذکور از طریق واحدهای فرآوری موبایل و مبادرت به عملیاتی نمودن آن از طریق بخش غیردولتی با رعایت مقررات.

معاون اول رئیس‎ جمهور ـ محمدرضا رحیمی