مصوبه شورای عالی فضای مجازی در خصوص اصول و سیاستهای حاکم بر مجوز خدمات سلامت در فضای مجازی مرکز ملی فضای مجازی

تاریخ تصویب: ۱۳۹۲/۰۳/۱۱
تاریخ انتشار: ۱۳۹۲/۰۴/۱۲

شماره ۱۰۰۹۷۷/۹۲/ش –  ۸/۴/۱۳۹۲


کمیسیون عالی تنظیم مقررات فضای مجازی، در جلسات مورخ ۲۸/۲/۱۳۹۲ و ۱۱/۳/۱۳۹۲ در راسـتای بند های ۲، ۴ و ۶ شـرح وظایـف خود (ابلاغیـه شماره ۹۱۱۶۰/۰۱/ش مورخ ۸/۷/۱۳۹۱) و همچنین در راستای ارتقای خدمات داخلی فضای مجازی و توسعه کاربرد شبکه ملی اطلاعات «اصول و سیاستهای حاکم بر مجوز خدمات سلامت در فضای مجازی» را به شرح زیر تصویب نمود که جهت اجرا ابلاغ می گردد:

۱ ـ خدمات سلامت در فضای مجازی (موضوع ابلاغیه حاضر)، عبارت است از انواع خدمات زیر که با استفاده از فناوری های مختلف به ویژه فناوری های پهن باند مبتنی بر شبکه های ارتباطی ثابت و همراه ارائه می شود، مشروط بر آن که با تأیید مرکز ملی فضای مجازی، صرفاً در حوزه «خدمات سلامت» بوده و همچنین سایر بندهای مصوبه  حاضر و پیوست امنیتی رعایت شود.

۱ـ۱ـ خدمات سلامت الکترونیک از راه دور ( Tele – Health ) شامل تشخیص از راه دور، تجویز از راه دور، مشاوره سلامت از راه دور، جراحی از راه دور و مراقبت های درمانی از راه دور.

۱ـ۲ـ خدمات سلامت الکترونیک همراه ( Mobile – health ) شامل خدمات اطلاع رسانی سلامت مبتنی بر تلفن همراه، ارسال علائم حیاتی بیمار از طریق تلفن همراه، خدمات مراقبتی مبتنی بر تلفن همراه و خدمات نظارتی فرایند درمانی مبتنی بر تلفن همراه.

۱ـ۳ـ سایر خدمات سلامت الکترونیک ( E – Health ) شامل بیمه سلامت، آموزش الکترونیکی سلامت، انتقال اطلاعات پزشکی و تصاویر آزمایشگاهی، خدمات اطلاعات دارویی (شامل غذایی و آرایشی ـ بهداشتی) و خدمات مالی سلامت.


۲ـ حیطه جغرافیایی ارائه این خدمات شامل تمامی استانها و عموم افراد حقیقی و حقوقی در سطح کشور می باشد و دارنده مجوز موظف است طرح پراکندگی خدمات خود در مناطق مختلف کشور به ویژه مناطق محروم را در راستای تحقق عدالت اجتماعی به تأیید مرکز ملی فضای مجازی برساند و ظرف مدت ۲ سال این خدمات را در محدوده جغرافیایی تعیین شده در طرح مذکور ارائه نماید. جزییات خدمات ضروری که در ۲ سال اول باید ارائه شود توسط مرکز ملی اعلام خواهد شد.


۳ـ خدمات دهندگان سلامت الکترونیکی، باید امنیت اطلاعات پزشکی کاربران را از حیث رعایت مقررات قانونی مربوط به حفظ اسرار پزشکی و محرمانگی اطلاعات و حریم خصوصی کاربران تضمین نمایند.


۴ـ متقاضیان خدمات موضوع مصوبه  حاضر، بایستی موافقت نامه ای با وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی مبنی بر رعایت مقررات و ضوابط حوزه ی بهداشت و درمان کشور امضاء نموده و قبل از اخذ مجوز به مرکز ملی فضای مجازی ارائه نمایند.


۵ـ متقاضیان مجوز «خدمات سلامت در فضای مجازی»، به منظور دریافت مجوز، باید با حداقل یکی از اپراتورهای مخابراتی دارای مجوز، به عنوان «پیمانکار خدمات ارتباطی» خود، توافق رسمی نموده و مدارک لازم (قرارداد فی ما بین) را به مرکز ملی فضای مجازی ارسال نمایند.

تبصره ۱ـ حیطه خدمات ارتباطی در مصوبه حاضر، شامل هر گونه شبکه مبتنی بر IP بر بستر سیم مسی، کابلی، فیبر نوری، فناوری های بی سیم، رادیویی و تلفن همراه می باشد.

تبصره ۲ـ مجوز مبتنی بر مصوبه حاضر، صرفاً در لایه خدمات بوده و امکان ایجاد شبکه ارتباطی مستقل را نمی دهد.


۶ ـ متقاضیان دریافت مجوز، بایستی ضمن ارائه طرح تجاری دقیق، توانایی خود بر تأمین مالی ارائه خدمات موضوع این مجوز را اثبات نمایند. در طرح تجاری مذکور که به تأیید مرکز ملی فضای مجازی خواهد رسید، سرمایه گذاری های انجام شده و شاخص های مالی، باید متناسب با شرایط بند ۲ مصوبه حاضر باشد و با توجه به گستردگی در کل کشور و ضرورت ارائه خدمات در مناطق محروم، میزان درآمد در طول دوره ۱۰ ساله نباید کمتر از ده هزار میلیارد ریال باشد.

تبصره ـ تمدید مدت اعتبار ۱۰ ساله مجوز حاضر توسط کمیسیون عالی ممکن خواهد بود که ضوابط و شرایط آن، حداقل یک سال پیش از پایان اعتبار مجوز به دارندگان آن ابلاغ خواهد شد.


۷ـ متقاضیان دریافت مجوز لازم است ۳ درصد درآمد پیش بینی شده کل دوره طبق طرح تجاری مذکور در بند ۶ مصوبه حاضر را به عنوان «حق الامتیاز اولیه» در هنگام دریافت مجوز و نیز هر ساله ۵ درصد از درآمد محقق شده را به عنوان «تسهیم در آمد با حاکمیت»، به حساب درآمدی طرح‌های کلان شورای عالی فضای مجازی واریز نمایند.

تبصره۱ـ علاوه بر مبالغ مذکور، مبالغ مربوط به جرائم عدم تحقق پوشش جغرافیایی و پوشش خدمات، عدم سرمایه گذاری طبق طرح و سایر جرایم، حداکثر تا سقف ۵ درصد درآمد پیش بینی شده در طرح تجاری، قابل تعیین است.

تبصره ۲ـ دارنده مجوز بایستی حداقل ۶۰ درصد از درآمد پیش بینی شده در طرح تجاری خود را تضمین نماید و در صورت عدم تحقق، مبلغ پرداختی بابت «تسهیم درآمد با حاکمیت» موضوع بند حاضر، از ۵ درصد این کف درآمد کمتر نخواهد بود.

تبصره ۳ـ در صورتی که علاوه بر تعهدات مذکور در مجوز و پیوستهای محتوایی و امنیتی، به واسطه مصوبات کمیسیون های عالی ارتقای تولید محتوا، امنیت و تنظیم مقررات فضای مجازی، هرگونه تعهد جدیدی به تعهدات مذکور در مجوز اضافه شود، مبلغ آن از ۲ درصد کل درآمد پیش بینی شده در طرح تجاری بیشتر نخواهد بود.

تبصره۴ـ دریافت کننده مجوز بایستی معادل کف تسهیم در آمد دوره ۱۰ ساله (مذکور در تبصره ۲)، به علاوه ۲۰ درصد از سقف جرایم (مذکور در تبصره۱)، به اضافه سقف تعهدات اضافه موضوع تبصره ۳، ضمانت پرداخت قطعی به صورت ضمانتنامه بانکی تقدیم نماید.


۸ ـ در صورت مشارکت سرمایه گذاران خارجی در دریافت این مجوز، ضمن رعایت قوانین و مقررات سرمایه گذاری خارجی در کشور، میزان سهم و حق رأی سهامداران خارجی از ۴۹ درصد کل سهام نباید بیشتر باشد.


۹ـ متقاضی الزاماً باید از نظر حقوقی ساختار غیردولتی داشته و در ایران به ثبت رسیده باشد و تا پایان مدت اعتبار مجوز نیز باید این ماهیت حقوقی خود را حفظ کند.


۱۰ـ انتقال امتیاز مجوز صادره و یا بخشی از سهام آن توسط دارنده این مجوز به غیر، صرفاً با رعایت شرایط این بخش و اخذ موافقت کتبی از کمیسیون عالی تنظیم مقررات مجاز است.

همچنین با توجه به اینکه هرگونه صدور مجوز، وضع مقررات و تعرفه گذاری مغایر با اصول مصوب فوق الذکر، باعث ایجاد تداخل خواهد شد، مؤکداً تصویب شد که هرگونه اصلاح و تکمیل این اصول، صرفاً در محدوده اختیارات کمیسیون عالی تنظیم مقررات فضای مجازی است و سایر شورا ها و کمیسیون هایی که به موجب شرح وظایف کمیسیون عالی تنظیم مقررات فضای مجازی، بایستی در حوزه فضای مجازی، تحت سیاستهای این کمیسیون عالی عمل نمایند (از جمله کمیسیون تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی و شورای عالی فناوری اطلاعات)، از هرگونه صدور مجوز، وضع مقررات و تعرفه گذاری در حوزه خدمات سلامت الکترونیکی منع گردیدند. به ویژه تصویب سیاستهای تعرفه گذاری در خصوص «خدمات سلامت در فضای مجازی»، در محدوده اختیارات کمیسیون عالی تنظیم مقررات فضای مجازی بوده و توسط مرکز ملی فضای مجازی ابلاغ خواهد شد.

مهدی اخوان بهابادی ـ دبیر شورای عالی و رئیس مرکز ملی فضای مجازی


[توضیح ضروری روزنامه رسمی:

به اطلاع می رساند، مصوبه شورای عالی فضای مجازی در خصوص اصول و سیاستهای حاکم بر مجوز خدمات سلامت در فضای مجازی در روزنامه رسمی شماره ۱۹۹۰۲ـ ۱۲/۴/۱۳۹۲ چاپ و منتشر گردیده است.

شماره ۱۰۱۱۷۹/۹۲/ش – ۲۵/۴/۱۳۹۲
مدیرعامل محترم روزنامه رسمی جمهوری اسلامی ایران
نظر به نامه شماره ۱۰۰۹۷۷/۹۲/ش مورخ ۸/۴/۱۳۹۲ درخصوص مصوبات کمیسیون عالی تنظیم مقررات فضای مجازی، در جلسات مورخ ۲۸/۲/۱۳۹۲ و ۱۱/۳/۱۳۹۲ در راستای ارتقای خدمات داخلی فضای مجازی و توسعه کاربرد شبکه ملی اطلاعات «اصول و سیاستهای حاکم بر مجوز خدمات سلامت در فضای مجازی» و ثبت و چاپ مصوبه مذکور در آن روزنامه به اطلاع می رساند بندهای ۹ و ۱۰ این مصوبه از قلم افتاده است، خواهشمند است نسبت به ثبت و چاپ بندهای مذکور اقدامات لازم مبذول فرمایید.
دبیر شورای عالی و رئیس مرکز ملی فضای مجازی ـ مهدی اخوان بهابادی

اصلاحیه مصوبه شورای عالی فضای مجازی

۹ـ متـقاضی الزاماً بایـد از نظر حقـوقی ساختار غـیردولتی داشته و در ایران به ثبت رسیده باشد و تا پایان مدت اعتبار مجوز نیز باید این ماهیت حقوقی خود را حفظ کند.

۱۰ـ انتقال امتیاز مجوز صادره و یا بخشی از سهام آن توسط دارنده این مجوز به غیر، صرفاً با رعایت شرایط این بخش و اخذ موافقت کتبی از کمیسیون عالی تنظیم مقررات مجاز است.]