شماره ۵۹۲۳۲/ت ۴۶۴۶۹هـ – ۱۳۹۱/۳/۲۸
[اصلاحی ۱۳۹۲/۱/۱۸]-
هیئت وزیران در جلسه مورخ ۱۳۹۱/۱/۲۰ بنا به پیشنهاد شماره ۵۱۴۴۸/۰۲۰ مورخ ۱۸/۱۲/۱۳۸۹ وزارت جهاد کشاورزی و با مشارکت سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی جمهوری اسلامی ایران و به استناد ماده (۱۵) قانون نظام جامع دامپروری کشور ـ مصوب ۱۳۸۸ـ آییننامه اجرایی ماده (۱۵) قانون مذکور را به شرح زیر تصویب نمود:
ماده ۱ـ اصطلاحات بکار رفته در این آییننامه دارای تعاریف زیر می باشند:
الف ـ قانون: قانون نظام جامع دامپروری کشور ـ مصوب ۱۳۸۸ـ
ب ـ دام: حیواناتی (شامل چهارپایان، پرندگان، آبزیان و حشرات) که برای امور تغذیه انسان و یا تغذیه دام و فعالیتهای اقتصادی، تولیدی، آزمایشگاهی، ورزشی و تفریحی، تولید، نگهداری و پرورش داده می شوند.
پ ـ دامپروری: علم و فن مدیریت در پرورش، تغذیه و اصلاح نژاد دام به منظور دستیابی به استانداردهای ملی و بین المللی.
ت ـ سازمان: سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی جمهوری اسلامی ایران.
ث ـ امور تحقیقاتی: مجموعه فعالیت هایی که برای پاسخ گویی به نیازهای علمی و کاربردی در زمینه دامپروری انجام می گیرد.
ج ـ امور مشاوره ای و مطالعاتی: نیازسنجی، امکان سنجی، شناسایی، توجیه فنی، اقتصادی، اجتماعی و زیست محیطی، نظارت بر اجرای طرح، نصب و بهره برداری، کنترل مهندسی، خدمات مهندسی ارزش و پایش و ارزشیابی طرح.
چ ـ امور خدماتی: مجموعه فعالیت های اجرایی و پشتیبانی که در جهت ارتقای کمی و کیفی امور دامپروری استفاده می شود.
ح ـ امور آموزشی، ترویجی و فرهنگی: فعالیت هایی که به منظور افزایش سطح دانش، بینش و مهارت های اشخاص شاغل در زمینه حرفه دامپروری انجام می شود.
خ ـ پروانه تأسیس: مجوزی که با رعایت قوانین و مقررات مربوط و پس از ایجاد، تجهیز و تامین نیروی انسانی لازم برای انجام فعالیت های دامپروری از سوی سازمان به نام متقاضی صادر می شود.
د ـ تشکل های دامپروری غیردولتی: اشخاص حقوقی که براساس ضوابط و شرایط قانونی، ایجاد شده و مبنای فعالیت آنها براساس اساسنامه های مصوب می باشد که از این پس تشکل نامیده می شوند.
ذ ـ مرکز خدمات دامپروری غیردولتی: واحدی متشکل از اشخاص حقیقی یا حقوقی غیردولتی که براساس قانون برای انجام یک یا چند فعالیت موضوع این آییننامه در مکان مشخص تاسیس و از این پس مرکز نامیده می شود.
ماده ۲ـ حدود فعالیت تشکل ها و مراکز برحسب نوع پروانه تاسیس در حوزه دامپروری عبارت است از:
الف ـ امور آموزشی، ترویجی و فرهنگی شامل:
۱ـ ارائه خدمات آموزشی علمی، کاربردی، ترویجی، فرهنگی و مهارتی برای بهبود بهرهوری و افزایش کمی و کیفی محصولات و اصلاح و بهبود شیوه های بکارگیری عوامل و نهاده های تولید
۲ـ ایجاد الگوهای توسعه فناوری و ترویج آن
ب ـ امور مشاوره ای و مطالعاتی شامل:
۱ـ ارائه خدمات مهندسی در زمینه رعایت الزامات دامپروری در تهیه نقشه و نظارت بر ساخت و ساز و تجهیز واحدهای دامپروری
۲ـ تجزیه و تحلیل کسب و کار، نیازسنجی، امکان سنجی و مطالعه بازار
۳ـ ارزیابی اقتصادی و اجتماعی و ارایه گزارش ارزیابی های زیست محیطی واحدهای دامپروری
پ ـ امور تحقیقاتی شامل انجام پژوهش های علمی و کاربردی و آینده پژوهی برای بروزرسانی و سازگارسازی (بومی سازی) فناوری ها و دانش های فنی
ت ـ امور خدماتی شامل:
۱ـ امور مرتبط با پشتیبانی و تدارکات موردنیاز واحدهای دامپروری
۲ـ ارایه خدمات لازم در زمینه ثبت فناوری و دانش فنی در داخل و خارج از کشور، تهیه طرحهای کسب و کار، ارزش گذاری، بازاریابی و انعقاد قراردادهای انتقال فناوری
ماده ۳ـ شرایط تاسیس تشکل ها و مراکز عبارتند از:
الف ـ دارا بـودن گواهی تحصیلی متقاضی به عنوان دانـش آموخته علوم دامی و رشته های مرتبط.
ب ـ دارا بودن مدارک احراز صلاحیت و رتبه بندی که توسط سازمان و براساس قانون افزایش بهرهوری بخش کشاورزی و منابع طبیعی ـ مصوب ۱۳۸۹ـ صادر می شود.
پ ـ دارا بودن مدارک تأمین محل فعالیت به نام متقاضی متناسب با نوع و محدوده فعالیت.
ت ـ داشتن دو نفر همکار با حداقل مدرک کارشناسی آموزش و ترویج انواع خدمات عمومی و فنی دامپروری برای انجام امور خدماتی، آموزشی، ترویجی و فرهنگی.
ث ـ دارا بودن رتبه مهندسی کشاورزی از سازمان برای امور مشاوره ای و مطالعاتی.
ج ـ داشتن حداقل سه نفر متخصص در رشته های مرتبط دامپروری با مدرک کارشناسی ارشد و دکتری که حداقل یک نفر آنها دارای مدرک دکترای تخصصی باشد، برای انجام امور تحقیقاتی.
چ ـ تأمین ساختمان و تجهیزات مناسب با رعایت موارد ایمنی، بهداشتی و فنی با تایید مراجع ذیصلاح.
ح ـ داشتن مسئول فنی مرتبط با نوع خدمات که دارای حداقل مدرک کارشناسی دامپروری بوده و به طور تمام وقت فعالیت نماید. (صرفاً برای تشکل ها و مراکز فعال در زمینه خدمات دامپروری)
تبصره ۱ـ نحوه تعیین صلاحیت و رتبه بندی تشکل ها و مراکز براساس دستورالعملی خواهد بود که توسط وزیر جهاد کشاورزی ظرف سه ماه پس از ابلاغ این آییننامه تدوین و صادر می شود.
تبصره ۲ـ عناوین و سرفصل های دوره های آموزشی و ترویجی مهارتی بنا به پیشنهاد سازمان توسط وزیر جهاد کشاورزی ابلاغ می شود.
تبصره ۳ـ مؤسس مرکز یا تشکل در صورت دارا بودن شرایط، می تواند مسئول فنی مرکز یا تشکل نیز باشد.
ماده ۴ـ پروانه تأسیس ظرف یک ماه پس از ثبت درخواست متقاضی و تکمیل پرونده توسط سازمان صادر می شود و متقاضی موظف است طی یک سال نسبت به تأمین محل، تجهیزات و نیروی انسانی واجد شرایط اقدام نماید که در این صورت پروانه تأسیس، حداکثر برای مدت چهار سال تمدید می شود.
تبصره ۱ـ مراکـز و تشکل های موضوع ماده (۱۵) قانون که قبل از ابلاغ قانون به بهره برداری رسیده اند و فاقد شرایط و ضوابط لازم می باشند موظفند ضمن دریافت پروانه تأسیس یک ساله برای امکان ادامه فعالیت، شرایط خود را با این آییننامه تطبیق دهند.
تبصره ۲ـ متقاضیان در صورت تقاضا برای دریافت مجوز ارایه خدمات در دو یا چند فعالیت موضوع این آییننامه، باید شرایط اختصاصی لازم جهت هر فعالیت را جداگانه احراز نمایند.
تبصره ۳ـ در صورت مخالفت سازمان با صدور پروانه تأسیس برای مراکز و تشکلها باید مراتب به صورت کتبی و مستدل به متقاضی اعلام شود.
ماده ۵ ـ اجرای این آییننامه، دستورالعمل های آن و تهیه گزارش های ششماهه از اجرای این آییننامه و ارسال آن برای وزارت جهاد کشاورزی بر عهده سازمان بوده و نظارت عالی بر عهده وزارت جهاد کشاورزی می باشد.
تبصره ۱ـ سازمان موظف است موارد تخلف از مقررات و ضوابط را از طریق هیئت بدوی و عالی انتظامی موضوع مواد (۲۴) الی (۳۱) قانون تأسیس سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی جمهوری اسلامی ایران پیگیری و نتیجه را به وزارت جهاد کشاورزی اعلام نماید.
تبصره ۲ـ [اصلاحی ۱۳۹۲/۱/۱۸]
پروانه اشخاصی که بر اساس آرای هیئت بدوی و عالی انتظامی، متخلف از این آییننامه و دستورالعمل های آن شناخته شوند، در چارچوب ماده (۲۵) قانون تأسیس سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی جمهوری اسلامی ایران تمدید نخواهد شد.
ماده ۶ ـ فهرست اسامی تشکلها و مراکز دارای صلاحیت موضوع این آییننامه، هرسال از سوی سازمان اعلام میگردد و دستگاههای اجرایی با رعایت قوانین و مقررات مجاز به عقد قرارداد با آنها می باشند.
معاون اول رئیس جمهور ـ محمدرضا رحیمی