شماره ۲۷۷۱/۹۱/دش – ۱۱/۳/۱۳۹۱
مصوبه «راهکارهای بهبود وضعیت نخبگان و استعدادهای برتر» که در جلسه ۷۰۶ مورخ ۱۱/۱۱/۱۳۹۰ شورای عالی انقلاب فرهنگی و بنا به پیشنهاد معاون علمی و فناوری رئیس جمهور و رئیس بنیاد ملی نخبگان به تصویب رسیده است، به شرح ذیل برای اجرا ابلاغ می شود:
۱ـ بنیاد ملی نخبگان می تواند براساس ضوابط و معیارهای مصوب وزارتین علوم، تحقیقات و فناوری و بهداشت، درمان و آموزش پزشکی هر ساله تعدادی از دانش آموختگان کارشناسی ارشد را به صورت مازاد بر سهمیه دانشگاه و بدون آزمون ورودی متمرکز به دانشگاه ها معرفی و بورس نماید.
۲ـ دبیرخانه جذب نخبگان (ذیل هیئت عالی جذب) مستقر در بنیاد ملی نخبگان، مسئولیت بررسی فرآیند جایابی و جذب و معرفی نخبگان را داشته و هیئت های جذب هیئت علمی دانشگاه ها و پژوهشگاه ها، موظفند بعد از تأیید صلاحیت عمومی معرفی شدگان توسط هیئت مرکزی جذب، ظرف مدت حداکثر دو ماه نتیجه بررسی تقاضای جایابی بورس و استخـدام افراد معرفی شده را همراه با اقامه دلیـل به دبیرخانه جذب نخبگان اعلام نمایند.
۳ـ بنیاد ملی نخبگان مکلف است جهت تسهیل جذب و کارآمدی نخبگان و استعدادهای برتر نسبت به تهیه آییننامه مربوطه و بازنگری و اصلاح بعضی از بندهای قوانین و مقررات از قبیل قانون مدیریت خدمات کشوری و…، ظرف مدت حداکثر سه ماه، جهت بررسی و تصویب در مراجع مربوطه اقدام نماید.
۴ـ برای جذب و فراهم شـدن بسترهای اشتغال و کارآفـرینی دانش آموختگان تحصیلات تکمیلی در بخش خصوصی و شرکت های دانش بنیان، بسته های حمایتی تدوین و جهت تصویب به شورای عالی انقلاب فرهنگی ارائه خواهد شد.
۵ ـ بودجـه لازم جهت خرید تجـهیزات آزمایشگاهی دانشگاه های نخبه پذیر (ترجـیحاً از تولیدات داخلی) به مـیزان ۲۰۰۰ مـیلیارد ریـال، در قـالب بودجـه سال ۱۳۹۱ پیـش بینی شده تا پس از تصـویب، طبق نظارت بنیاد ملی نخبگان و براساس برنامة ارائه شده از سوی دانشگاه و تأیـید بنیاد نسبت به خرید تجهیزات مزبور اقدام گردد.
۶ ـ وزارتین علوم، تحقیقات و فناوری و بهداشت، درمان و آموزش پزشکی موظفند نسبت به تعیین رتبه بندی و استانداردهای رفاهی و زیرساختی آموزشی و پژوهشی دانشگاه های کشور ظرف مدت شش ماه اقدام و نتیجه را به شورای عالی انقلاب فرهنگی جهت بررسی و تصویب ارائه نمایند.
تبصره ـ پـس از این تـاریخ هر گـونه افزایش کـمی و تعـیین ظرفیت در دوره های تحصیلات تکمیلی برای دانشگاه های نخبه پذیر منوط به رعایت این استاندارد می باشد.
۷ـ بنیاد ملی نخبگان به عنوان متولی اصلی سیاستگذاری و مدیریت امور نخبگان و استعدادهای برتر و ماهیتاً به عنوان مؤسسة پژوهشی محسوب می شود و سایر نهادهای ذیربط موظف به همکاری در اجرای سیاست ها و مقررات و همچنین برنامهریزی و بودجه ریزی در خصوص مصوبات آن می باشند.
۸ ـ مصوبات هیأت امنای بنیاد ملی نخبگان که توسط رئیس جمهور ابلاغ می شود، برای نهادهای ذیربط لازم الاجرا خواهد بود.
این مصوبه در ۸ بند و یک تبصره در جلسه ۷۰۶ مورخ ۱۱/۱۱/۱۳۹۰ شورای عالی انقلاب فرهنگی به تصویب رسید.
رییس جمهور و رییس شورای عالی انقلاب فرهنگی ـ محمود احمدی نژاد