آیین‌نامه تشکیلات و شرح وظایف شورای عالی سلامت و امنیت غذایی

تاریخ تصویب: ۱۳۹۰/۰۸/۰۱
تاریخ انتشار: ۱۳۹۰/۱۲/۲۰

[آیین‌نامه اجرایی شورای عالی سلامت و امنیت غذایی، مصوب ۱۳۹۷]

شماره ۲۳۵۳۵۵/ت۴۷۴۳۹ه –  ۳۰/۱۱/۱۳۹۰


هیئت وزیران در جلسه مورخ ۱۳۹۰/۸/۱ بنا به پیشنهاد وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و تأیید معاونت برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی رییس جمهور و به استناد بند (الف) مـاده (۳۲) قانون برنامه پنجساله پنجم توسعه جمـهوری اسـلامی ایران ـ مصوب ۱۳۸۹ـ ، «آیین‌نامه تشکیلات و شرح وظایف شورای عالی سلامت و امنیت غذایی» را به شرح زیر تصویب نمود:


ماده ۱ـ به منظور تأمین، حفظ و ارتقای عادلانه سلامت، فراهم شدن شرایط دسترسی و برخورداری آحاد جامعه از سبد غذایی سالم و مطلوب و بهبود کیفیت و شیوه زندگی آحاد مردم، « شورای عالی سلامت و امنیت غذایی» که در این آیین‌نامه به اختصار «شورای عالی» نامیده می شود، به عنوان مرجع اصلی سیاست گذاری و تصمیم گیری در خصوص سلامت و امنیت غذایی تشکیل می گردد.


ماده ۲ـ اعضای شورای عالی به شرح زیر است:

۱ـ رییس جمهور (رییس)
۲ـ وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی (دبیر)
۳ـ معاون برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی رییس جمهور
۴ـ وزیر کشور
۵ ـ وزیر صنعت، معدن و تجارت
۶ ـ وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی
۷ـ وزیر آموزش و پرورش
۸ ـ وزیر جهاد کشاورزی
۹ـ وزیر ورزش و جوانان
۱۰ـ رییس سازمان حفاظت محیط زیست
۱۱ـ رییس سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران
۱۲ـ رؤسای کمیسیون های بهداشت و درمان، امور اجتماعی و برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی به عنوان ناظر
۱۳ـ سرپرست کمیته امداد امام خمینی (ره)
۱۴ـ رییس سازمان ملی استاندارد ایران
۱۵ـ یک نفر به عنوان نماینده انجمن های علمی و تخصصی حوزه سلامت بنا به پیشنهاد وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و تأیید رییس شورای عالی
۱۶ـ دو نفر به عنوان نماینده انجمن های علمی و تخصصی حوزه امنیت غذا و تغذیه بنا به پیشنهاد وزرای بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و جهاد کشاورزی و تأیید رییس شورای عالی

[الحاقی ۱۳۹۳/۱۱/۲۶]

– وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح
– معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده

تبصره ۱ـ جلسات شورای عالی در غیاب رییس جمهور به ریاست معاون اول رییس جمهور تشکیل می شود.

تبصره ۲ـ دبیر شورای عالی می تواند از سایر وزرای ذی‌ربط حسب مورد جهت شرکت در جلسات شورای عالی با حق رأی دعوت به عمل آورد.


ماده ۳ـ وظایف شورای عالی به شرح زیر می باشد:

۱ـ سیاستگذاری برای پیشبرد سلامت و امنیت غذایی
۲ـ بررسی و تصویب برنامه ها و تدابیر بخشی و فرابخشی در اجرای سیاستهای ناظر بر سلامت و امنیت غذایی
۳ـ تعیین و پایش شاخص های اساسی سلامت و امنیت غذایی
۴ـ تصویب استانداردهای ملی پیوست سلامت برای طرح‌های بزرگ توسعه ای
۵ ـ تصویب برنامه اجرایی سامانه « خدمات جامع و همگانی سلامت و امنیت غذایی» به پیشنهاد وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی.
۶ ـ تصویب ساز و کارهای نظارتی و رسیدگی به گزارش های نظارتی
۷ـ ایجاد هماهنگی میان دستگاههای اجرایی مربوط


ماده ۴ـ دبیرخانه شورای عالی در وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی مستقر می باشد و مصـوبات شورا با امضای رییس شورای عـالی به دستگاه های اجرایی ابلاغ می شود.


ماده ۵ ـ وظایف دبیرخانه به شرح زیر است:

۱ـ ارسال دعوت نامه و دستورجلسات برای اعضای شورای عالی
۲ـ تنظیم صورتجلسات
۳ـ تهیه و تنظیم مصوبات شورای عالی و ارسال به دفتر هیئت دولت برای تنقیح و طی مراحل ابلاغ
۴ـ دریافت گـزارش های نظارتی از دستگاه های ذی‌ربط جهـت تنظیم و ارایه به شورای عالی
۵ ـ پیگیری تصمیمات شورای عالی
۶ ـ ضبط و نگهداری گزارش ها، اسناد و اطلاعات و مذاکرات و مصوبات شورای عالی
۷ـ تنظیم گزارشهای کارگروه های تخصصی برای طرح در شورای عالی
۸ ـ آماده سازی درخواست ها و پیشنهادات دریافتی برای طرح در شورای عالی
۹ـ انجام سایر امور محوله


ماده ۶ ـ به منظور پیشبرد اهداف و انجام وظایف، شورای عالی می تواند کارگروههای تخصصی مورد نیاز را تشکیل دهد.

تبصره ـ ترکیب اعضاء وظایف و نحوه فعالیت کارگروه های تخصصی براساس دستورالعملی می باشد که به پیشنهاد دبیرخانه به تصویب شـورای عالی خواهد رسید.

معاون اول رئیس جمهور ـ محمدرضا رحیمی