آیین‌نامه اجرایی ماده ۱۰ قانون تشکیل صندوق حمایت وکلا و کارگشایان دادگستری مصوب ۲۹ دی ماه ۱۳۵۵ [مصوب ۱۳۸۷/۱۲/۲۱]

تاریخ تصویب: ۱۳۸۷/۱۲/۲۱
تاریخ انتشار: ۱۳۸۷/۱۲/۲۸

[به موجب آیین‌نامه اصلاح آیین‌نامه اجرایی ماده ۱۰ قانون تشکیل صندوق حمایت وکلا و کارگشایان دادگستری مصوب ۲۹ دی ماه ۱۳۵۵، مصوب ۱۳۸۸ لغو شده است.]


شماره ۱۰۳۸۷/۸۷/۱ – ۲۱/۱۲/۱۳۸۷


ماده ۱ـ وکالت تسخیری وکلاتی است که از طرف دادگاه در امور کیفری برای دفاع از متهم به وکلا ارجاع می‌شود. نیاز به وکیل از طریق رئیس کل دادگستری هر استان به‌کانون وکلاء مربوطه اعلام می‌شود تا کانون مذکور نسبت به تعیین و معرفی وکیل اقدام کند.


ماده ۲ـ وکالت معاضدتی وکالتی است که از طرف کانون وکلا در امور حقوقی طبق قانون و با رعایت مقررات فصل دوم آیین‌نامه قانون وکالت مصوب ۱۹ خرداد ۱۳۱۶ به وکلا ارجاع می‌شود.


ماده ۳ـ میزان حق‌الوکاله قابل پرداخت برای هر مورد وکالت تسخیری یا معاضدتی مبلغ دو میلیون ریال است.

تبصره ـ نحوه پرداخت برابر دستورالعملی که توسط کانون وکلای مرکز با مشورت با کانون‌های وکلای دیگر تهیه می‌شود معمول خواهد شد.


ماده ۴ـ در وکالت تسخیری چنانچه تعداد جلسات دادرسی بیشتر از دو جلسه بشود برای هر جلسه اضافی مبلغ پانصد هزار ریال و در صورتی که در یک پرونده وکالت بیش از دو نفر متهم به وکیل ارجاع شود. برای هر متهم از نفر دوم به بعد مبلغ یک میلیون ریال علاوه بر مبلغ مذکور در ماده ۳ به وکیل پرداخت می‌گردد.


ماده ۵ ـ هزینه سفر وکلائی که برای شرکت در جلسات دادگاه مجبور به مسافرت به خارج از محلی که اشتغال داشته و دفتر دایر کرده‌اند بر اساس آیین‌نامه هزینه سفر قضات دادگستری پرداخت می‌گردد.


ماده ۶ ـ حق‌الوکاله و هزینه سفر وکالت تسخیری با گواهی دادگاه و وکالت معاضدتی با گواهی اداره معاضدت و تأیید کانون وکلا پرداخت می‌شود.


ماده ۷ـ اداره کل بودجه و تشکیلات قوه قضاییه موظف است همه ساله اعتبار مورد نیاز حق‌الوکاله وکالت‌های تسخیری و معاضدتی را که توسط کانون وکلای دادگستری مرکز برآورد و پیشنهاد می‌گردد در لایحه بودجه قوه قضاییه منظور تا پس از تصویب براساس موافقتنامه بودجه جاری مصوب و درخواست کانون وکلای مرکز از طریق ذیحسابی دادگستری در اختیار کانون وکلای مرکز قرار گیرد.


ماده ۸ ـ در میزان حق‌الوکاله تعیین شده در این آیین‌نامه هر ۵ سال یک بار با توجه به شاخص تورم تجدیدنظر و تعدیل خواهد شد.


ماده ۹ـ با تصویب این آیین‌نامه اصلاحی آیین‌نامه مصوب ۱۳۷۴/۴/۲۱ ریاست محترم قوه‌قضاییه وقت کان لم یکن تلقی می‌گردد.


ماده ۱۰ـ این آیین‌نامه در تاریخ ۱۳۸۷/۱۲/۲۱ در اجرای قسمت اخیر ماده ۱۰ قانون تشکیل صندوق حمایت وکلا و کارگشایان دادگستری مصوب سال ۱۳۵۵ در ۱۰ ماده و یک تبصره به پیشنهاد کانون وکلای دادگستری مرکز به تصویب رئیس قوه قضاییه رسید.

رئیس قوه قضائیه ـ سیدمحمود هاشمی شاهرودی