آیین‌نامه واگذاری نیروگاههای نیمه تمام

تاریخ تصویب: ۱۳۸۷/۰۲/۲۹
تاریخ انتشار: ۱۳۸۷/۰۵/۱۰

شماره ۶۵۴۰۸/ت ۳۹۳۳۶ک  –  ۳۰/۴/۱۳۸۷

وزیران عضو کمیسیون امور زیربنایی، صنعت و محیط زیست در جلسه مورخ ۲۹/۲/۱۳۸۷ بنـا به پیشنـهاد شمـاره ۱۰۰/۲۰/۹۵۵۷۳ مورخ ۴/۱۲/۱۳۸۶ وزارت نیـرو و به استناد مـاده (۲۷) قانون الحاق موادی به قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولـت ـ مصوب ۱۳۸۴ـ و با رعایت تصویب‌نامه شماره ۱۶۴۰۸۲/ت۳۷۳هـ مـورخ ۱۰/۱۰/۱۳۸۶، «آیین‌نامه واگذاری نیروگاههای نیمه تمام» را به شرح زیر تصویب نمود:

ماده ۱ـ در این آیین‌نامه واژه‌های زیر در معانی مشروح مربوط به کار می‌روند:
الف ـ نیروگاه نیمه تمام ـ نیروگاهی که قرارداد احداث آن از طرف سازمان توسعه برق ایران به پیمانکار ابلاغ گردیده لیکن هنوز آخرین واحد آن به مرحله بهره‌برداری تجاری نرسیده‌است.
نیروگاههای گازی قابل تبـدیل به چرخه ترکیبی در هر حال نیروگاه نیمه‌تمام محسوب می‌شوند.
ب ـ شرکت ـ شرکت مادر تخصصی مدیریت تولید و انتقال و توزیع نیروی برق ایران (توانیر)، سازمان توسعه برق ایران و شرکتهای برق منطقه‌ای (حسب مورد).
ج ـ طبلکار ـ شخص حقوقی که بابت فروش کالا یا خدمات (تجهیزات و یا امور خدماتی و پیمانکاری) از شرکت، مطالبات معوق داشته‌ باشد و تا تاریخ ابلاغ این آیین‌نامه حداقل سه ماه از سررسید پرداخت مطالبات وی گذشته باشد.

ماده ۲ـ شرکت می‌تواند به منظور جلب سرمایه‌گذاری بخش غیردولتی در تکمیل نیروگاههای نیمه‌تمام که به تشخیص وزیر نیرو امکان استفاده از مجوز ماده (۲۷) را ندارند، طرح‌های نیمه تمام نیروگاهی (اعم از اموال، تجهیزات و تأسیسات موجود و حسب مورد تجهیزات تکمیلی) را با برگزاری مزایده به صورت نقدی و یا اجاره به شرط تملیک و یا فروش اقساطی واگذار و در صورت عدم امکان برگزاری مزایده به تشخیص وزیر نیرو، از طریق مشارکت مدنی ویا تجاری و تأمین حصه خود در مشارکت با بخش غیردولتی (خصوصی، تعاونـی، عمومی غیردولتـی) از محل تبدیـل طرح‌های نیمه تمام نیروگاهـی به صورت آورده نقدی به قیمتهای کارشناسی با رعایت مفاد تبصره (۱) ماده (۷) قانون برنامه چهارم توسعه استفاده نماید و در حالت اخیر بلافاصله پس از تکمیل و راه‌اندازی پروژه در چهارچوب قوانین و مقررات اقدام لازم را برای واگذاری هرگونه سهام و یا سهم‌الشرکه ایجاد شده از این بابت بعمل آورد.

تبصره ـ ضوابط مربوط به نحوه انتخاب متقاضی در حالت مشارکت مدنی و یا تجاری، تعیین نوع تعهد به منظور حصول اطمینان از تداوم تولید و یا توسعه ظرفیت و تکمیل نیروگاه و سایر شرایط لازم، به پیشنهاد شرکت توانیر و تصویب وزیر نیرو تعیین و ابلاغ می‌گردد. در این ضوابط برای طلبکار در شرایط مساوی اولویت در نظر گرفته می‌شود.

این تصویب‌نامه در تاریخ ۲۴/۴/۱۳۸۷ به تأیید مقام محترم ریاست جمهوری رسیده‌ است.
معاون اول رئیس جمهور ـ پرویز داودی