شماره ۱۹۲۹۷۶/ت۳۳۰۶۸هـ – ۱۳۸۶/۱۱/۲۸
هیئتوزیران در جلسه مورخ ۱۳۸۶/۱۱/۲۴ بنا به پیشنهاد شماره ۳۶۳۸۷/۱۰۱ مورخ ۲/۳/۱۳۸۴ معاونت برنامهریزی و نظارت راهبردی رییسجمهور و به استناد ماده (۶) مصوبه مجمع تشخیص مصلحت نظام در خصوص نحوه اعمال تعزیرات حکومتی راجع به قاچاق کالا و ارز ـ مصوب ۱۳۷۴ـ تصویب نمود:
۱ـ آن دسته از گشایشکنندگان اعتبارات اسنادی که به تأیید حسابرسان عضو جامعه حسابداران رسمی کشور، ارزش کالاهای سرمایهای موضوع مابهالتفاوت نرخ ارز را با نرخ مندرج در اعتبارات اسنادی گشایش شده در صورتهای مالی خود درج نموده یا صورتهای مالی خود را به این صورت اصلاح نمایند و انجام این امر و پرداخت مالیات را به تأیید سازمان امور مالیاتی کشور برسانند، از پرداخت مابهالتفاوت نرخ ارز معاف خواهند بود.
۲ـ آن دسته از گشایشکنندگان اعتبارات اسنادی که قرارداد پرداخت مابهالتفاوت نرخ ارز با بانکهای عامل منعقد نمودهاند، با رعایت شرط بند (۱) صرفاً برای اقساط پرداخت نشده از پرداخت مابهالتفاوت نرخ ارز معاف میشوند و مبالغ پرداخت شده قبلی به عنوان مالیات سال جاری و سالهای آینده منظور و از بدهی مالیات آنان کسر خواهد شد.
۳ـ مهلت برخورداری از این تسهیلات یک سال از زمان ابلاغ این تصویبنامه میباشد و مشمولان موظفند حداکثر ظرف مدت یادشده نسبت به تعیین وضعیت خود اقدام نمایند. در مدت مذکور بانکهای عامل محدودیتهای اعمال شده در مورد مدیران واحدهای تولیدی یا گشایشکنندگان اعتبارات اسنادی را با رعایت قوانین مربوط به حالت تعلیق درآورند.
۴ـ [الحاقی ۱۳۸۷/۷/۲۱]
بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران مجاز است منابع ریالی مربوط به اصل و فرع بدهی مشتریان به بانکها و همچنین بدهی بانکها و شرکتها به بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران، بابت مابهالتفاوت نرخ ارز اعتبارات و بروات اسنادی را همانند سالهای گذشته از حسابهای متمرکز تأمین و بابت بدهی دولت به بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران منظور کند.
معاون اول رئیسجمهور ـ پرویز داودی