اصلاح اساسنامه بنگاه تعاون و حرفه‌آموزی صنایع زندانیان کشور

تاریخ تصویب: ۱۳۸۶/۰۸/۰۲
تاریخ انتشار: ۱۳۸۶/۰۸/۰۷

شماره ۸۰۸۶/۸۶/۱ – ۲/۸/۱۳۸۶


اساسنامه بنگاه تعاون و حرفه‌آموزی صنایع زندانیان کشور مصوب ۲۴/۴/۱۳۸۲ به شرح ذیل مورد اصلاح قرار گرفت و جهت اجراء ابلاغ می‌گردد.


ماده ۱ـ به منظور اداره امور مربوط به مؤسسات صنعتی و کشاورزی و خدماتی بنگاه تعاون و کمک به زندانیان و تأمین رفاه وسایل اعاشه خانواده زندانیان بی‌بضاعت و آموختن حرفه‌ای که اشتغال آنها را بعداً به کارهای صنعتی تسهیل نماید و همچنین تحصیل درآمد برای پرداخت دیه و محکومیت‌های مالی بنگاه تعاون و حرفه‌آموزی و صنایع زندانیان کشور که در این اساسنامه بنگاه تعاون نامیده می‌شود به مدت نامحدود تأسیس می‌گردد.


ماده ۳ـ مرکز اصلی بنگاه تعاون، تهران است و برای انجام وظایف خود می‌تواند در هر نقطه از کشور شعب یا نمایندگی‌هایی به صورت منطقه‌ای تأسیس و یا عندالاقتضاء نسبت به انحلال آنها اقدام نماید.


بند الف ماده ۴ ـ ایجاد و اداره مؤسسات صنعتی و کشاورزی و خدماتی و مبادرت به خرید و فروش و معاملات بازرگانی و فروش محصولات تولیدی و ارائه خدمات به متقاضیان.

بند ب ماده ۴ـ ایجاد تشکیلات به منظور آموزش فنی و حرفه‌ای زندانیان و نوجوانان مقیم در کانونهای اصلاح تربیت و تعلیم مهارت و تخصصهای مختلف به آنها.

بند ج ماده ۴ـ کلیه عملیاتی که بطور مستقیم یا غیرمستقیم برای تحقق اهداف بنگاه لازم و مفید بوده و در جهت اجرای وظایف بنگاه ضرورت داشته باشد از قبیل مشارکت حقوقی یا مدنی یا شرکت‌ها، استفاده از تسهیلات مالی و اعتباری بانکها و مؤسسات اعتباری.

بند د ماده ۴ اضافه می‌گردد: تأمین وسایل اعاشه خانواده تحت تکفل زندانیان بی‌بضاعت از محل درآمد و سود بنگاه و شعب آن.


بند۳ فصل دوم ماده ۵ ارکان بنگاه تعاون: بازرسان به بازرس تغییر می‌نماید.


ماده ۱۱ بند ۱ـ رسیدگی و اتخاذ تصمیم در مورد گزارش‌های سالانه هیأت مدیره و تصویب ترازنامه و حساب سود و زیان.

ماده ۱۱ بند ۳ـ تصویب آیین‌نامه‌های مالی و معاملاتی، استخدامی، حقوقی و دستمزد، حق‌الزحمه‌ها و حق حضور در جلسات هیأت مدیره و کمک‌های بنگاه تعاون.

ماده ۱۱ بند ۴ـ انتصاب و عزل هیأت مدیره و بازرس و تفویض یا تمدید در تصدی آنها.


قسمت دوم هیأت مدیره:


ماده ۱۲ـ هیأت مدیره بنگاه از سه عضو تشکیل می‌گردد که با حکم رئیس مجمع منصوب خواهند شد ریاست هیأت مدیره از بین اعضاء توسط رئیس مجمع منصوب می‌گردد.


تبصره ماده ۱۶ـ هیأت مدیره باید تمام تصمیمات هرجلسه را با ذکر نظرات اقلیت بطور منظم در آن ثبت و به امضاء اعضاء حاضر در جلسات رسیده و نگهداری نماید.


ماده ۱۷ـ هیأت مدیره در حدود مفاد این اساسنامه دارای هرگونه اختیارات برای اداره امور بنگاه و انجام وظایف و تحقق اهداف مربوط آن خواهد بود.


بند هـ ماده۱۸ـ تنظیم و تعیین جدول حقوق کارکنان و نصب و عزل کلیه کارکنان در سطح کشور و تعیین شرایط استخدام و خروج آنها از خدمت و مرخصی و بازنشستگی و مستمری وراث آنها.

بند ی ماده ۱۸ـ هزینه کردن درآمدهای بنگاه تعاون در جهت اهداف بنگاه براساس ماده یک.

بند ک ماده ۱۸ـ انتخاب مدیرعامل، لازم است مدیرعامل از طرف هیأت مدیره برای مدت دو سال از بین کارمندان دولت یا خارج انتخاب شود و انتخاب مجدد وی مانعی ندارد.

تبصره: مدیرعامل بنا به پیشنهاد هیأت مدیره و تصویب رئیس مجمع منصوب خواهد شد.
بندهای ذیل به ماده ۱۸ وظایف هیأت مدیره اضافه می‌گردد:

۱ـ اعضاء هیأت مدیره موظف می‌باشند لااقل ماهی یک بار تشکیل جلسه داده و به گزارشها و پیشنهادات مدیرعامل و ترازنامه و غیره رسیدگی و تصمیمات لازم را برای بهبود وضع بنگاه و مشکلاتی که احیاناً ممکن است مدیرعامل با آن مواجه شده باشد به عمل آورند هرگاه یکی از اعضای هیأت مدیره سه جلسه بدون عذر موجه غیبت کند مستعفی شناخته می‌شود.

۲ـ هرگاه هیأت مدیره با اکثریت آراء اعتماد خود را از مدیرعامل سلب نماید مدیرعامل مستعفی شناخته شده و مدیرعامل جدید انتخاب خواهد شد.

۳ـ افتتاح حساب و استفاده از آن به نام بنگاه تعاون نزد بانکها و مؤسسات، تعهد ظهرنویسی و قبولی پرداخت اوراق تجاری.

۴ـ عقد هر نوع قرارداد و فسخ یا اقاله آن در مورد خرید و فروش و کلیه معاملات در رابطه با موضوع بنگاه و اجاره و استجاره و فسخ اجاره و تقاضای تعدیل اجاره بها و تخلیه عین مستأجره و احداث هرگونه ساختمان موردنیاز بنگاه.

۵ ـ اقاله هرگونه دعوی حقوقی و جزایی و دفاع از هر دعوای حقوقی و جزایی اقاله شده در هر یک از دادگاهها و مراجع قضایی و اداری.

۶ ـ هیأت مدیره می‌تواند بخشی از اختیارات اداری و اجرایی و مالی را بصورت کتبی به مدیرعامل تفویض نماید.


ماده ۱۹ وظایف و اختیارات مدیرعامل:
مدیرعامل مسئول حُسن جریان اداره امور بنگاه و کارها و تهیه کار طبق آیین‌نامه مربوط راجع به کار زندانیان در جهت اهداف بنگاه در ماده یک می‌باشد و هرماهه گزارشی از چگونگی وضع بنگاه و فهرست اقداماتی که صورت گرفته به هیأت مدیره تسلیم نماید و لااقل هر سه ماه یکبار ترازنامه محاسباتی بنگاه را برای اطلاع هیأت مدیره تسلیم نماید.


بند الف ماده ۲۰ ـ اجرای مصوبات و تصمیمات مجمع عمومی و هیأت مدیره و انجام کلیه امور اداری و اجرایی بنگاه در حدود مقررات اساسنامه و برنامه و بودجه مصوب و مدیرعامل موظف می‌باشد در نیمه دوم اسفندماه هر سال ترازنامه سالیانه را تنظیم و برای تصویب مجمع عمومی به هیأت مدیره ارائه نماید.


ماده ۲۳ـ بنگاه تعاون دارای یک نفر بازرس خواهدبود که به پیشنهاد هیأت مدیره و تصویب مجمع عمومی برای مدت دو سال انتخاب خواهدشد که انتخاب مجدد آن بلامانع است.

تبصره ۱ ماده ۲۳ـ در صورت استعفاء یا برکناری بازرس برای بقیه مدت با رعایت مقررات مربوطه جانشین انتخاب خواهد شد.

تبصره ۲ ماده ۲۳ـ بازرس مستقیماً تحت نظارت مجمع انجام وظیفه نموده و کلیه هزینه‌های مربوطه در حدود بودجه مصوب سالانه قابل پرداخت خواهدبود.


بند ج ماده ۲۴ـ رسیدگی به دارائی‌های بنگاه تعاون، اوراق بهادار و حسابهای ریالی و ارزی بانکی و دفاتر اسناد مربوطه و موجودی انبارهای بنگاه تعاون و مطالعه گزارش سالیانه هیأت مدیره و اظهارنظر نسبت به مندرجات آن.


ماده ۲۸ـ کلیه چک‌ها و اسناد هزینه و پرداخت‌ها و سایر اسناد تعهدآور به امضاء مدیرعامل و یکی از اعضاء هیأت مدیره که از طرف هیأت مدیره هر سال تقبل می‌شود مشترکاً امضاء خواهند نمود.


ماده ۳۱ـ نسبت به اموری که در اساسنامه بنگاه تعاون منظور نگردیده باشد قوانین عمومی کشوری حاکم خواهد بود.


اساسنامه مصوب مورخه ۲۴/۴/۱۳۸۲ و کلیه اصلاحات بعد از آن تا تاریخ ۱/۶/۱۳۸۶ بشرح فوق مورد اصلاح قرار گرفته و در تاریخ ۲۰/۷/۱۳۸۶ به تصویب رسیده است و سایر شرایط در اساسنامه مورخه ۲۴/۴/۱۳۸۲ که در این اصلاحیه قید نگردیده بقوت خود باقی است.

رئیس قوه قضاییه ـ سیدمحمود هاشمی‌شاهرودی