آیین‌نامه ‎‎‎اجرایی بند (هـ) تبصره (۱۶) قانون بودجه سال ۱۳۸۶ کل کشور

تاریخ تصویب: ۱۳۸۶/۰۳/۱۳
تاریخ انتشار: ۱۳۸۶/۰۵/۱۱

شماره ۶۸۵۴۷/ت۳۷۳۷۷ک – ‎‎‎ ‎‎‎ ‎‎‎ ‎‎‎ ‎‎‎ ‎‎‎ ‎‎‎ ‎‎‎ ‎‎‎ ‎‎‎ ‎‎‎ ‎‎‎ ‎‎‎ ‎‎‎ ‎‎‎ ‎‎‎ ‎‎‎ ‎‎‎ ‎‎‎ ‎‎‎ ‎‎‎ ‎‎‎ ‎‎‎ ‎‎‎ ‎‎‎ ‎‎‎ ‎‎‎ ‎‎‎ ‎‎‎ ‎‎‎ ‎‎‎ ‎‎‎ ‎‎‎ ‎‎‎ ‎‎‎ ‎‎‎ ‎‎‎ ‎‎‎ ‎‎‎ ‎‎‎ ‎‎‎ ‎‎‎ ‎‎‎ ‎‎‎ ‎‎‎ ‎‎‎ ‎‎‎ ‎‎‎ ‎‎‎ ‎‎‎ ‎‎‎ ‎‎‎ ‎‎‎ ‎‎‎ ‎‎‎ ‎‎‎ ‎‎‎ ‎‎‎ ‎‎‎ ‎‎‎ ‎‎‎ ‎‎‎۱/۵/۱۳۸۶


وزرای عضو کمیسیون اقتصاد در جلسه مورخ ۱۳/۳/۱۳۸۶ بنا به پیشنهاد شماره ۲۶۶۳۷/۱۰۰ مورخ ۲۶/۲/۱۳۸۶ سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور و به استناد بند « هـ» تبصره (۱۶) قانون بودجه سال ۱۳۸۶ کل کشور و با رعایت تصویب‌نامه شماره ۱۹۴۱۴/ت ۳۷۲۵۸ هـ مورخ ۱۱/۲/۱۳۸۶ آیین‌نامه اجرایی بند یاد شده را به شرح زیر تصویب نمودند:


ماده ۱ ـ در این آیین‌نامه اصطلاحات زیر در معانی مشروح مربوط به کار می‌روند:

الف ـ واگذارنده اعتبار : سازمان تربیت بدنی، ادارات کل تربیت بدنی استانها و شرکت توسعه و نگهداری اماکن ورزشی کشور می‌باشند که با عقد قرارداد با بانک عامل، اعتبارات را در اختیار بانک قرار می‌دهند.

ب ـ‌ مجموعه ورزشی: فضاهای ورزشی که حداقل در دو رشته ورزشی فعالیت داشته باشند.


ماده ۲ـ واگذارنده اعتبار مجاز است در چارچوب موافقتنامه مبادله‌شده با سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور تا چهل درصد (۴۰%) از اعتبارات تملک دارایی‌های سرمایه‌ای خود را به عنوان وجوه اداره شده از طریق بانکهای عامل به منظور پرداخت مستقیم به عنوان کمک بلاعوض به بخش غیردولتی برای ساخت مجموعه‌های ورزشی اختصاص دهد.


ماده ۳ـ به منظور هماهنگی، هدایت، تصمیم‌گیری و نظارت بر حُسن اجرای این آیین‌نامه کارگروهی مرکب از معاون رییس جمهور و رییس سازمان تربیت بدنی، مدیرعامل شرکت توسعه و نگهداری اماکن ورزشی کشور و نماینده سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور تشکیل خواهد شد.

تبصره ـ در استانها کارگروهی مشابه یا متناظر، متشکل از استاندار، مدیرکل تربیت بدنی استان، نماینده شرکت توسعه و نگهداری اماکن ورزشی کشور در استان و معاون برنامه‌ریزی استاندار تشکیل خواهد شد.


ماده ۴ـ اهم وظایف کمیته‌های یادشده به شرح زیر می‌باشد:

الف ـ بررسی فنی و اقتصادی و تصویب نهایی طرح‌های پیشنهادی.

ب ـ برنامه‌ریزی و تصمیم‌گیری جهت توزیع اعتبارات با توجه به اولویت‌بندی انجام شده در چارچوب سیاستهای اعلام‌شده از سوی سازمان تربیت بدنی.

ج ـ بررسی پیشنهاد واگذارنده اعتبار درخصوص کمک بلاعوض.

د ـ تصویب دستورالعمل نحوه پرداخت کمک‌های بلاعوض.


ماده ۵ ـ معرفی متقاضیان موضوع این آیین‌نامه به بانک عامل در چارچوب قرارداد عاملیت به عهده واگذارنده اعتبار می‌باشد.


ماده ۶ ـ‌ وجوه تخصیص‌یافته برای اجرای طرح‌های موضوع این آیین‌نامه، توسط واگذارنده اعتبار به حساب مخصوصی که نزد بانک عامل (در مرکز، شعبه مرکزی و در استانها، شعب مرکز استانها) افتتاح خواهد شد، تودیع و با اعلام وصول توسط بانک، مبالغ مذکور توسط ذی‌حساب به حساب هزینه قطعی منظور خواهد شد.


ماده ۷ـ بانک عامل و واگذارنده اعتبار موظفند حسابهای مربوط به اجرای طرح‌های موضوع این آیین‌نامه را به صورتی نگهداری نمایند که در هر زمان اطلاعات مربوط به مصرف آنها به تفکیک طرحها، میزان وجوه اداره شده و مانده اعتبارات قابل تحصیل باشند.


ماده۸ ـ زمینهای در اختیار وزارت جهادکشاورزی براساس ماده (۳۲) آیین‌نامه اجرایی لایحه قانونی اصلاح لایحه قانونی واگذاری و احیاء اراضی در حکومت جمهوری اسلامی ایران ـمصوب ۱۳۵۹ـ (شورای انقلاب) با تأیید سازمان تربیت بدنی به صورت اجاره بلندمدت در اختیار متقاضیان قرار می‌گیرد. تغییر کاربری این اراضی ممنوع است.

تبصره ـ مدت اجاره واگذاری اراضی حداکثر (۹۹) سال تعیین و در صورت تأیید سازمان تربیت بدنی و اجرای تعهدات مجری طرح قرارداد اجاره بهای آن هر هفت سال یکبار تعدیل و تمدید می‌گردد اجاره بهای سالانه، حداکثر تا پنجاه درصد (۵۰%) قیمت منطقه‌ای خواهد بود.


ماده ۹ـ وزارت مسکن و شهرسازی و بنیاد مسکن انقلاب اسلامی موظفند در راستای جزء (۱) بند «الف» و بند «د» ماده (۱۱۷) قانون برنامه چهارم توسعه، زمین مناسب و مورد نیاز تحقق این بند را تأمین و نسبت به انجام مراحل قانونی تغییر کاربری زمینهای مربوط اقدام لازم را به عمل آورند.

تبصره ـ‌ وزارت مسکن و شهرسازی و بنیاد مسکن انقلاب اسلامی موظفند اراضی خود را پس از تأیید سازمان تربیت بدنی برای مدت (۹۹) سال به متقاضیان اجاره دهند. تا زمان بهره‌برداری از اینگونه اماکن بابت زمین اجاره‌ای، صرفاً‌ اجاره بها دریافت می‌شود.
اجاره بهای سالانه، حداکثر تا پنجاه درصد (۵۰%) قیمت منطقه‌ای خواهد بود.


ماده ۱۰ـ تسهیلات اعتباری بلاعوض موضوع این آیین‌نامه براساس شاخص برخورداری هر استان در زمینه امکانات ورزشی و با اولویت رشته‌های ورزشی پایه (ژیمناستیک،‌ دو و میدانی و شنا) و رشته‌هایی که با سیاستهای سازمان تربیت بدنی مبتنی بر توسعه ورزش کشور، هماهنگی داشته باشد با تأیید کارگروه موضوع ماده (۳) و تبصره ذیل آن و با اولویت مناطق محروم حداکثر تا پنجاه درصد (۵۰%) ارزش پروژه اعطا خواهد شد.

تبصره ـ پرداخت تسهیلات بلاعوض موکول به هزینه‌کرد سهم متقاضی است، تشخیص هزینه‌کرد با کارگروه موضوع ماده (۳) می‌باشد.


ماده ۱۱ـ رعایت ضوابط فنی و مهندسی نافذ در نظام فنی و اجرایی طرح‌های عمرانی در طراحی و احداث مجموعه‌های ورزشی موضوع این آیین‌نامه الزامی است.


 ماده ۱۲ـ تغییر کاربری اماکن ساخته شده با استفاده از تسهیلات اعتباری موضوع این آیین‌نامه ممنوع می‌باشد و در صورت تخلف برابر قوانین و مقررات مربوط با متخلف برخورد خواهد شد.

تبصره ـ واگذارنده اعتبار موظف است با تنظیم قرارداد حقوقی با متقاضی که در جهت استیفای حقوق دولت مؤثر باشد، اقدام نماید.


ماده ۱۳ـ مسئولیت نظارت بر عملیات اجرایی طرح‌های مصوب تا خاتمه عملیات در هر مورد برعهده واگذارنده اعتبار خواهد بود.


ماده ۱۴ـ سازمان تربیت بدنی موظف است از کلیه اقدامات انجام‌شده در مسیر راهبری، حمایت، نظارت مستمر و نیز ارزشیابی عملکرد سرمایه‌گذاری بخش غیردولتی در فعالیتهای موضوع این آیین‌نامه گزارشهای سه ماهه تهیه و به هیئت وزیران و سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور ارایه نماید.


این تصویب‌نامه در تاریخ ۳۰/۴/۱۳۸۶ به تأیید مقام محترم ریاست جمهوری رسیده است.
معاون اول رئیس ‎جمهور ـ پرویز داودی