آیین‌نامه ساماندهی اشتغال فرزندان شاهد

تاریخ تصویب: ۱۳۸۵/۱۱/۰۱
تاریخ انتشار: ۱۳۸۵/۱۱/۱۴

[به موجب ماده ۱۲ آيين‌نامه ساماندهی اشتغال فرزندان شاهد و جانبازان ۲۵ درصد و بالاتر، لغو شده است.]

شماره ۱۴۵۲۶۴/ت۳۵۶۸۷ه – ۱۳۸۵/۱۱/۱۷

هیئت وزیران در جلسه مورخ ۱۳۸۵/۱۱/۱ بنا به پیشنهاد بنیاد شهید و امور ایثارگران و به استناد اصل یکصد و سی و هشتم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، آیین‌نامه ساماندهی اشتغال فرزندان شاهد را به شرح زیر تصویب نمود:


ماده ۱ ـ در این آیین‌نامه اصطلاحات زیر در معانی مشروح مربوط بکار می‌روند:

الف ـ قانون : قانون برنامه چهارم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران ـمصوب ۱۳۸۳ـ

ب ـ سازمان: سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور

پ ـ بنیاد: بنیاد شهید و امور ایثارگران

ت ـ دستگاهها: دستگاههای اجرایی موضوع این آیین‌نامه


ماده ۲ ـ کلیه دستگاههای اجرایی مشمول ماده (۱۴۵) قانون و آیین‌نامه اجرایی آن موظفند در چهارچوب سهیمه استخدامی دستگاه متبوع، حداقل بیست و پنج درصد (۲۵%) نیازهای استخدامی خود را از میان فرزندان شاهد فاقد شغل و دارای مدرک تحصیلی دانشگاهی معرفی شده از سوی بنیاد تأمین و نسبت به استخدام آنان از محل پست‌های بلاتصدی اقدام نمایند.

تبصره ـ در صورت نیاز به تغییر عناوین پستهای سازمانی با اعلام دستگاه مربوط، سازمان با رعایت ضوابط نسبت به اصلاح و تغییر عناوین پستهای سازمانی به منظور تحقق هدف این ماده اقدام خواهد کرد.


ماده ۳ ـ دستگاهها موظفند درصورت نیاز به انعقاد قرارداد انجام کار معین، افراد معرفی شده از سوی بنیاد را بکارگیری نمایند .


ماده ۴ ـ در اجرای تصویب‌نامه شماره ۸۴۵۱۵/ت۳۴۶۱۳هـ مورخ ۱۵/۱۲/۱۳۸۴ و بخشنامه شماره ۷۰۵۹۷/۳۴۶۱۳ مورخ ۱۵/۶/۱۳۸۵ کلیه دستگاههای موضوع ماده (۱۶۰) قانون مکلفند در قراردادهای منعقده با پیمانکاران لزوم اولویت استفاده از افراد معرفی شده از سوی بنیاد را درج نمایند.


ماده ۵ ـ کلیه دستگاههای موضوع ماده (۱۶۰ ) قانون و بانکها مکلفند ابتدا نیازهای استخدامی خود را از بین فرزندان شهید معرفی شده از سوی بنیاد که واجد شرایط می‌باشند تامین نمایند .


ماده ۶ ـ وزارت کار و اموراجتماعی موظف است زمینه اشتغال بکار تعداد یکصد هزار (۰۰۰ر۱۰۰) نفر از فرزندان شاهد و ایثارگران را تا پایان اجرای قانون (سالانه ۴۰ هزار نفر) فراهم نماید به گونه ای که پس از اتمام مهلت اجرای قانون مشکل بیکاری آنان مرتفع شود.


ماده ۷ ـ وزارت کار و امور اجتماعی (سازمان آموزش فنی‌وحرفه‌ای کشور) موظف است به منظور توانمندسازی مهارتها و آمادگی شغلی فرزندان شاهد فاقد مهارت اقدام لازم را به عمل آورد.


ماده ۸ ـ به منظور نظارت بر حسن اجرای این آیین‌نامه دستگاهها موظفند گزارش عملکرد اجرای این آیین‌نامه را به سازمان و بنیاد منعکس نمایند و سازمان و بنیاد نیز مکلفند به صورت سالانه گزارش لازم را به هیئت دولت ارایه نمایند.


پرویز داودی
معاون اول رئیس جمهور