آیین‌نامه اجرایی قانون حمایت از ایجاد نواحی صنعتی روستایی

تاریخ تصویب: ۱۳۸۵/۰۹/۰۵
تاریخ انتشار: ۱۳۸۵/۰۹/۲۸

شماره ۱۱۶۰۰۲/ت۳۵۲۵۳هـ – ۱۳۸۵/۹/۱۸

هیئت وزیران در جلسه مورخ ۱۳۸۵/۹/۵ بنا به پیشنهاد شماره ۴۲۳۴۸/۱۰۰مورخ ۱۳۸۵/۳/۱۶ سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور و به استناد قانون حمایت از ایجاد نواحی صنعتی روستایی ـ مصوب ۱۳۸۴- آیین‌نامه اجرایی قانون یاد شده را به شرح ذیل تصویب نمود:


ماده ۱ ـ تعاریف: در این آیین‌نامه عبارات به کار رفته در معانی مشروح زیر به کار برده می‌شوند:

الف- ناحیه صنعتی روستایی: که در این آیین‌نامه ناحیه خوانده می‌شود، مکانی است دارای محدوده و مساحت کمتر از (۵۰) هکتار که در چارچوب طرح‌های ناحیه‌ای موجود مصوب شورای عالی شهرسازی و معماری کشور و با اولویت در کانون محصولات کشاورزی با هدف اشتغالزایی روستایی ایجاد شود و شامل مجموعه‌ای ساماندهی شده از واحدهای صنعتی با اولویت صنایع تبدیلی و تکمیلی کشاورزی و خدمات پشتیبانی است که در آن امکانات زیربنایی و خدمات ضروری مورد نیاز واحدهای مذکور تأمین می‌شود.

ب- سازمان: سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران.

ج- شرکت استانی: شرکت شهرکهای صنعتی استان

تبصره – ایجاد نواحی صنعتی با مساحت بیش از ۵۰ هکتار با تصویب هیئت وزیران امکانپذیر خواهد بود.


ماده ۲ ـ تکمیل و توسعه نواحی موجود و یا ایجاد نواحی جدید پس از تهیه طرح مطالعات امکان سنجی و مکان‌یابی براساس شرح خدمات همسان، به پیشنهاد شرکتهای استانی و یا سازمان جهادکشاورزی استانی، پس از تصویب در مراجع ذیربط با تصویب و تأمین اعتبار لازم توسط شورای برنامه‌ریزی و توسعه استان‌ها به وسیله شرکتهای مذکور ایجاد می‌شود.

تبصره ۱ ـ شرح خدمات همسان حداکثر دو ماه پس از ابلاغ این آیین‌نامه به پیشنهاد مشترک سازمان و وزارت جهاد کشاورزی، پس از تصویب مجمع عمومی سازمان به شرکتهای استانی و سازمانهای جهاد کشاورزی استانها ابلاغ خواهد شد.

تبصره ۲ ـ نواحی به شرح فهرست پیوست (که تأیید شده به مهر دفتر هیئت دولت است) که قبل از تصویب قانون حمایت از ایجاد نواحی روستایی ـمصوب ۱۳۸۴- توسط وزارت جهادکشاورزی ایجاد شده، مصوب تلقی می شود و مشمول مقررات قانون مذکور محسوب و با تمام تعهدات و داراییها و امکانات فهرست شده به تفکیک هر ناحیه از سازمان جهاد کشاورزی منتزع و به شرکت استانی منتقل می‌شوند.


ماده ۳ ـ شرکتهای استانی موظف هستند ابنیه و تأسیسات قابل بهره‌برداری نواحی موضوع تبصره (۲) ماده (۲) این قانون را رأساً‌ کارشناسی کرده و مشابه ابنیه و تأسیسات شهرکهای صنعتی مصوب در دفاتر خود ثبت کنند.


ماده ۴ ـ وزارت جهادکشاورزی به نمایندگی دولت، مالکیت اراضی منابع ملی و دولتی مورد نیاز نواحی موجود و جدید را به قیمت منطقه‌ای سال ایجاد ناحیه، به صورت قطعی به شرکتهای استانی انتقال می‌دهد.

تبصره ـ همزمان با انتقال قطعی مالکیت اراضی نواحی از وزارت جهاد کشاورزی به شرکتهای استانی، این شرکتها جایگزین سازمان جهادکشاورزی استان درخصوص تمام روابط استیجاری با مستأجرین و حقوق ایجاد شده خواهند بود.


ماده ۵ ـ واحدهای صنایع تبدیلی و تکمیلی کشاورزی مستقر در نواحی صنعتی روستایی در برخورداری از سیاستهای حمایتی وزارتخانه‌های صنایع و معادن و جهاد کشاورزی در نواحی مزبور از اولویت برخوردار هستند.


ماده ۶ ـ تمام نواحی صنعتی روستایی و واحدهای موجود در آن، مشمول مزایای قوانین و مقررات حمایت از مناطق کمتر توسعه یافته هستند.


ماده ۷ ـ دستگاههای اجرایی ذیربط، مکلف هستند نسبت به تأمین آب، برق، گاز و تلفن مورد نیاز واحدهای مستقر در نواحی صنعتی روستایی، اقدامهای لازم را به عمل آورند.

تبصره – اجرای این ماده با ایجاد ردیف در قوانین بودجه سنواتی کل کشور محقق خواهد شد.


ماده ۸ ـ نحوه واگذاری مالکیت و اداره امور جاری نواحی صنعتی روستایی، همانند نحوه واگذاری مالکیت و اداره امور شهرکهای صنعتی است.


ماده ۹ ـ سازمان جهاد کشاورزی استان و شرکتهای استانی، موظف هستند، هر شش ماه یکبار، اطلاعات مربوط به مطالعه و اجرای نواحی صنعتی روستایی را تبادل کنند.


پرویز داودی
معاون اول رئیس جمهور


فهرست پیوست موضوع تبصره (۲) ماده (۲)

[اصلاحی ۱۳۹۶/۶/۲۹]

ردیف نام ناحیه نام استان نام شهرستان پیشرفت فیزیکی مساحت (هکتار) ق واگذاری(هکتار) واگذر شده(هکتار) سال شروع سال بهره برداری آب برق تلفن بهره برداری شده در دست اجرا تعداد زمین(ق و) تعداد زمین(و.ش) در حال ساخت به تولید رسیده اشتغال فعلی کل اشتغال
۱ ترک آذربایجان ش میانه ۱۰۰ ۱۰ ۵ /۶ ۶ ۷۱ ۷۵ ۱ ۱ ۱ ۱ ۰ ۲۶ ۲۱ ۵ ۹ ۱۰۶ ۲۰۰
۲ فجر آذربایجان ش هشترود ۱۰۰ ۲۵ /۵ ۷۵ /۳ ۷۵ /۳ ۷۱ ۷۵ ۱ ۱ ۱ ۰ ۲۲ ۲۲ ۶ ۱۳ ۱۲۴ ۳۶۰
۳ گرنگاه آذربایجان ش اهر ۱۰۰ ۲ /۸ ۵ /۶ ۸ /۴ ۷۴ ۷۸ ۱ ۱ ۱ ۱ ۰ ۲۵ ۱۶ ۶ ۸ ۹۶ ۲۶۵
۴ زرنق آذربایجان ش هریس ۱۰۰ ۶ /۸ ۵ /۶ ۵ ۷۴ ۷۸ ۱ ۱ ۱ ۱ ۰ ۲۵ ۲۱ ۱۰ ۴ ۱۳۸ ۳۷۰
۵ کوزه کنان آذربایجان ش شبستر ۱۰۰ ۱۰ ۷ ۶ ۷۴ ۷۸ ۱ ۱ ۱ ۱ ۰ ۲۲ ۱۸ ۲ ۶ ۶۵ ۲۷۰
۶ تیکمه داش آذربایجان ش بستان آباد ۱۰۰ ۸ /۱۶ ۸ /۱۲ ۶ ۷۴ ۷۸ ۱ ۱ ۱ ۱ ۰ ۵۵ ۲۹ ۱۱ ۵ ۳۰ ۴۷۰
۷ خوشه مهر آذربایجان ش بناب ۱۰۰ ۲۵ /۵ ۵ /۳ ۷ /۳ ۶۶ ۷۳ ۱ ۱ ۱ ۱ ۰ ۲۲ ۱۸ ۶ ۱۲ ۹۵ ۲۹۰
۸ اسپران آذربایجان ش تبریز ۱۰۰ ۱۰ ۶ ۶ ۷۶ ۸۰ ۱ ۱ ۰ ۱ ۰ ۲۶ ۲۶ ۳ ۰ ۰ ۴۲۵
۹ دوزدوزان آذربایجان ش سراب ۹۰ ۱۵ ۱۰ ۵ /۲ ۷۶ ۸۲ ۱ ۱ ۰ ۱ ۰ ۲۱ ۱۳ ۱ ۱ ۵ ۴۶۰
۱۰ یوزبند آذربایجان ش کلیبر ۱۰۰ ۱۵ ۵ /۸ ۳ ۷۶ ۸۲ ۱ ۱ ۰ ۱ ۰ ۱۳ ۹ ۱ ۱ ۱۲ ۵۰۰