آیین‌نامه اجرایی تبصره (۶) الحاقی به ماده واحده قانون انتقال مراقبین بهداشت مدارس به واحدهای آموزشی تابعه وزارت آموزش و پرورش

تاریخ تصویب: ۱۳۸۵/۰۹/۱۲
تاریخ انتشار: ۱۳۸۵/۰۹/۲۲

شماره: ۱۱۶۰۳۳/ت۳۵۳۲۹هـ – ۱۳۸۵/۹/۱۸


هیئت وزیران در جلسه مورخ ۱۳۸۵/۹/۱۲ بنا به پیشنهاد مشترک وزارتخانه‌های آموزش و پرورش و بهداشت، درمان و آموزش پزشکی موضوع نامه شماره ۹۴۵۸ / ۱۴۰ مورخ ۲۱ / ۳ / ۱۳۸۵ وزارت آموزش و پرورش و به استناد تبصره (۶) الحاقی به ماده واحده قانون انتقال مراقبین بهداشت مدارس به واحدهای آموزشی تابعه وزارت آموزش و پرورش -مصوب ۱۳۸۴– آیین‌نامه اجرایی تبصره یاد شده را به شرح زیر تصویب نمود:


ماده ۱ـ در این آیین‌نامه اصطلاحات زیر در معانی مشروح مربوط به کار می‌روند:

الف ـ قانون: قانون الحاق یک تبصره به ماده واحده قانون اصلاح قانون انتقال مراقبین بهداشت مدارس به واحدهای آموزشی تابعه وزارت آموزش و پرورش -مصوب ۱۳۸۴-

ب ـ وزارت بهداشت: وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی

ج ـ وزارت: وزارت آموزش و پرورش

د ـ سازمان: سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور

هـ ـ مراقبین: مربی یا مربیان بهداشت و سلامت مدارس


ماده ۲ـ مراقبین موضوع این آیین‌نامه به کسانی اطلاق می‌شود که حداقل دارای مدرک کارشناسی رشته‌های بهداشت مدارس، بهداشت عمومی، بهداشت خانواده، پرستاری و سایر رشته‌های مرتبط که در طرح طبقه‌بندی مربوط، به تصویب شورای امور اداری و استخدامی خواهد رسید، باشند.


ماده ۳ – ساعت کار مراقبین (۳۰) ساعت در هفته می‌باشد و این افراد از مزایای رسته آموزشی و طرح طبقه‌بندی مشاغل معلمان بهره‌مند خواهند شد .

تبصره- (اصلاحی ۲۹ˏ۱۰ˏ۱۴۰۰)-
برای آموزش و مراقبت‌های سلامتی از مراقبین سلامت مدارس با شاخص (۴۸۰ /۱) استفاده می‌گردد.


ماده ۴ـ مراقبین موظفند دوره آموزشی لازم درخصوص مهارتهای بهداشتی، سلامت مدارس را قبل از استخدام و بقیه را ضمن خدمت طی نمایند و به کسانی که این دوره ها را با موفقیت طی نمایند، گواهینامه پایان دوره مربوط اعطاء خواهد شد.

تبصره – وزارت بهداشت موظف است نسبت به تدوین و اجرای دوره های آموزشی مراقبین با لحاظ مواد آموزشی مورد نظر وزارت اقدام نماید.


ماده ۵ـ مراقبین موظف به ارایه خدمات زیر هستند:

الف- ارایه آموزشهای لازم بهداشتی به دانش آموزان و اولیای آنان

ب- بررسی اولیه وضعیت جسمانی، روانی و اجتماعی دانش آموزان و تشکیل پرونده سلامت برای آنان.

ج- بازدیدهای متوالی از محیط مدرسه برای تأیید رعایت سلامت و بهداشت

د- سایر خدمات مرتبط طبق دستورالعملهای ارسالی از مراجع ذی صلاح


ماده ۶ـ وزارت مکلف است موارد آلودگیهای محیطی را که توسط مراقبین گزارش می‌شود به وزارت بهداشت اطلاع دهد تا این وزارتخانه سریعاً نسبت به رفع آلودگی اقدام مقتضی به عمل آورد.


ماده ۷ـ سازمان موظف است با توجه به شاخص تعیین شده در ماده (۳) این آیین‌نامه نسبت به صدور مجوز استخدامی مورد نیاز وزارت در طول برنامه چهارم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران اقدام نماید و در صورت لزوم مجوز لازم از طریق مراجع قانونی اخذ شود .


ماده ۸ـ به منظور عملیاتی نمودن برنامه‌ها و نظارت بر چگونگی اجرای مفاد قانون و این آیین‌نامه کارگروهی با مسئولیت مدیرکل دفتر سلامت و تندرستی وزارت و عضویت دو نفر دیگر از وزارت به انتخاب معاونت پرورشی و تربیت بدنی و دو نفر از وزارت بهداشت با انتخاب معاونت سلامت وزارت بهداشت تشکیل می‌شود. این کارگروه حداقل هردو ماه یک بار تشکیل جلسه خواهد داد و دبیرخانه آن در محل دفتر سلامت و تندرستی وزارت می‌باشد.


ماده ۹ـ سازمان موظف است نسبت به پیش بینی و تخصیص اعتبارات مربوط به اجرای این آیین‌نامه در لایحه بودجه سالانه کشور اقدام لازم را به عمل آورد.


معاون اول رئیس جمهور – پرویز داودی