آیین‌نامه تشکیل شورای عالی سلامت و امنیت غذایی [مصوب ۱۳۸۵]

تاریخ تصویب: ۱۳۸۵/۰۷/۳۰
تاریخ انتشار: ۱۳۸۵/۰۸/۱۵

[آیین‌نامه تشکیلات و شرح وظایف شورای عالی سلامت و امنیت غذایی، مصوب ۱۳۹۰]

شماره ۹۶۳۲۱/ت۳۴۱۱۶هـ – ۱۳۸۵/۸/۱۳

هیئت وزیران در جلسه مورخ ۳۰/۷/۱۳۸۵ بنا به پیشنهاد شماره ۱۹۰۹۳۲ مورخ ۹/۸/۱۳۸۴ وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و به استناد بند (الف) ماده (۸۴) قانون برنامه چهارم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران ـ مصوب ۱۳۸۳ ـ آیین نامه تشکیل شورای عالی سلامت و امنیت غذایی را به شرح زیر تصویب نمود:


ماده ۱ – در این آیین‌نامه، اصطلاحات زیر در معانی مشروح مربوط به کار می روند:
الف – قانون: قانون برنامه چهارم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران ـ مصوب ۱۳۸۳ ـ
ب ـ شورای عالی: شورای عالی سلامت و امنیت غذایی


ماده ۲ – به منظور حفظ و ارتقای سلامت و بهبود کیفیت زندگی آحاد مردم، اتخاذ تدابیر مناسب،‌ سیاستها و راهبردهای کلان در جهت رسیدن به این هدف و همچنین نهادینه کردن مدیریت، سیاستگذاری، ارزشیابی و هماهنگی در قلمرو سلامت همگانی و امنیت غذا وتغذیه، شورای عالی سلامت و امنیت غذایی کشور برای گسترش هماهنگی و همکاریهای بین بخشی در موارد یادشده تشکیل می شود و مصوبات آن پس از تأیید هیئت وزیران لازم الاجرا می باشد.


ماده ۳ ـ اعضای شورای عالی عبارتند از :
۱ – رییس جمهور (رییس)
۲ – وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی (دبیر)
۳ – رییس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور
۴ – وزیر آموزش و پرورش
۵ – وزیر جهادکشاورزی
۶ – وزیر بازرگانی
۷ – وزیر صنایع و معادن
۸ – وزیر رفاه و تامین اجتماعی
۹ ـ وزیر کشور
۱۰ـ وزیر دادگستری
۱۱ـ وزیر نیرو
۱۲ ـ وزیر ذی‌ربط حسب مورد
۱۳ – رییس سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران
۱۴ – رییس سازمان حفاظت محیط زیست
۱۵ ـ رییس سازمان تربیت بدنی
۱۶ – رییس سازمان نظام پزشکی کشور

۱۷ـ [الحاقی ۱۳۸۵/۱۲/۹]
سرپرست کمیته امداد امام خمینی (ره)

تبصره ۱ ـ دعوت از سایر افراد متخصص برای شرکت در جلسات شورا بدون حق رای توسط دبیر شورای عالی مجاز است.

تبصره ۲ ـ [اصلاحی ۱۳۸۵/۱۲/۹]
از رؤسای کمیسیونهای بهداشت و آموزش و تحقیقات و امور اجتماعی مجلس شورای اسلامی برای شرکت در جلسات شورای عالی دعوت بعمل می آید.

۲ ـ در صورت عدم حضور رییس جمهور در جلسه شورای عالی ریاست جلسه با معاون اول رییس جمهور خواهد بود.


ماده ۴ – وظایف شورای عالی عبارتند از :
۱ ـ ایجاد هماهنگی و سیاستگذاری در تمام موارد مرتبط به سلامت همگانی و امنیت
غذایی و تغذیه
۲ ـ بررسی پیشنهادها و برنامه های راهبردی ارایه شده در وزارت بهداشت، درمان و
آموزش پزشکی و سایر دستگاههای اجرایی ذی‌ربط درخصوص خدمات سلامتی و امنیت غذایی
۳ ـ بررسی آیین‌نامه های اجرایی در زمینه گسترش همکاریهای بین بخشی در امر سلامت،
امنیت غذایی و تغذیه
۴ ـ بررسی گزارش نظارت بر حسن اجرای سیاستهای اعلام شده و آیین‌نامه های مصوب و
ارایه گزارش سالانه


ماده ۵ – شورای عالی حداقل هر سه ماه یکبار تشکیل جلسه می دهد.
تبصره ۱ – درصورت نیاز، جلسات اضطراری با پیشنهاد دبیر و موافقت رییس شورای عالی
برگزار خواهد شد.
تبصره ۲ ـ جلسات شورای عالی با حضور رییس شورا (نایب رییس) و نصف به علاوه یک
اعضاء رسمیت می یابد.
تبصره ۳ ـ تصمیمات شورای عالی با رأی اکثریت اعضای حاضر اتخاذ می شود.
تبصره ۴ ـ شورای عالی دارای دبیرخانه ای است که محل استقرار آن در وزارت بهداشت،
درمان و آموزش پزشکی می باشد.
تبصره ۵ ـ مصوبات شورای عالی پس از تأیید هیئت وزیران به دستگاههای اجرایی ابلاغ و
از زمان ابلاغ برای کلیه دستگاههای دولتی لازم الاجرا می باشد.


ماده ۶ ـ وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی می تواند حسب مورد نسبت به ایجاد
کارگروههای تخصصی برای پشتیبانی امور شورای عالی اقدام نماید.

پرویز داودی
معاون اول رئیس جمهور