۴۲۲۷۷/ت۳۴۰۶۹ هـ – ۱۳۸۵/۴/۲۰
هیئت وزیران در جلسه مورخ ۱۱/۴/۱۳۸۵ بنا به پیشنهاد شماره ۷۲/۷/۶۴۰۱ مورخ ۲/۸/۱۳۸۴ وزارت کشور و به استناد ماده (۱۹۸) قانون استخدام نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران ـ مصوب ۱۳۸۲ ـ آییننامه اجرایی ماده یادشده را به شرح زیرتصویب نمود:
ماده ۱ ـ در این آییننامه اصطلاحات زیر در معانی مشروح مربوط به کار می روند:
الف ـ ناجا: نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران
ب ـ قانون: قانون استخدام ناجا ـ مصوب ۱۳۸۲ ـ
پ ـ کارکنان: کلیه کارکنان ناجا مندرج در ماده (۹) قانون
ت ـ جانبازان : کارکنانی که به موجب موارد مندرج در ماده (۱۲۷) قانون یک یا چند عضو خود یا بخشی از آن را برای همیشه از دست دهند یا بیش از یک سال از خدمت منفک و تحت معالجه قرار گیرند و یا به علت فقدان سلامتی تمام یا بخشی از توان کاری خود را از دست بدهند و تا یکسال کارایی خود را به دست نیاورند.
ث ـ معلولین : کارکنانی که به دلایلی غیر از موارد مندرج در ماده (۱۲۷) قانون یک یا چند عضو خود یا بخشی از آن را برای همیشه از دست دهند یا بیش از یکسال از خدمت منفک و تحت معالجه قرار گیرند و یا به علت فقدان سلامتی تمامی یا بخشی از توان کاری خود را از دست بدهند و تا یکسال کارآیی خود را به دست نیاورند.
ج ـ شورای عالی پزشکی : شورایی که به منظور تعیین سطح سلامتی کارکنان و میزان از کارافتادگی جانبازان، تعیین حالت اشتغال و تعیین بیماریهای خاص و ضریب حق نگهداری برابر ضوابط در بهداری کل ناجا تشکیل می گردد.
چ ـ بیماریهای خاص : بیماریهایی که برابر ضوابط و مقررات وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تعیین می گردد و تطبیق آن به عهده شورای عالی پزشکی بهداری کل ناجا می باشد.
ح ـ هزینه درمان : کمک هزینه های جانبی در درمان بیماریهای کارکنان مشمول ماده (۱۹۸) قانون می باشد.
خ ـ حق نگهداری : مبلغی است که برابر مقررات و متناسب با میزان از کارافتادگی جانبازان و معلولین مشمول این آییننامه پرداخت می گردد.
ماده ۲ ـ آن دسته از جانبازان و معلولینی که حین انجام وظیفه یا به سبب آن صدمه ببینند و میزان صدمات وارده به آنان در حدی باشد که به تأیید کمیسیون عالی پزشکی ناجا در انجام کارهای روزمره خود محتاج کمک و معاضدت عملی دیگران باشند و در آسایشگاه جانبازان نگهداری نشوند بر حسب مورد و متناسب با میزان از کارافتادگی از حقوق نگهداری که حداقل آن یکهزار (۱۰۰۰) و حداکثر آن دو هزار (۲۰۰۰) برابر ضریب ریالی می باشد استفاده خواهند نمود.
تبصره ۱ ـ حق نگهداری این قبیل جانبازان و معلولین خدمتی در زمان اشتغال در دستگاههای دولتی پرداخت نخواهد شد.
تبصره ۲ ـ حق نگهداری مندرج در این ماده مادام العمر ادامه خواهد داشت.
تبصره ۳ ـ هرگونه افزایش قانونی در ضریب حق نگهداری بدون نیاز به حضور مجدد در کمیسیون عالی پزشکی به تناسب به مشمولین قبلی این آییننامه نیز تسری می یابد.
ماده ۳ ـ ناجا می تواند در جهت حل مشکلات جانبازان و معلولین مورد نیاز زمینه بازگشت فعالانه آنها به محیط کار، تسهیلات لازم اعم از خدمات درمانی، توانبخشی، امکانات تردد خاص و همچنین اشتغال آنان را فراهم نماید.
ماده ۴ ـ کمک هزینه درمان کارکنانی که مبتلا به بیماریهای سرطان، تالاسمی و سایر بیماریهای خاص می گردند اعم از معالجه و خرید اعضاء بدن و سایر هزینه های مرتبط توسط ناجا پرداخت می گردد.
تبصره ۱ – تطبیق مصادیق بیماریهای خاص توسط شورای عالی پزشکی ناجا تعیین می گردد.
تبصره ۲ ـ بنا به تشخیص کمیسیون عالی پزشکی مبلغی معادل حداقل یکهزار (۱۰۰۰) و حداکثر دو هزار (۲۰۰۰) برابر ضریب ریالی به عنوان هزینه درمان بیماران مبتلا به سرطان، تالاسمی و سایر بیماریهای خاص پرداخت و درصورت بهبودی کامل این مبلغ قطع خواهد شد.
ماده ۵ ـ اعتبارات مورد نیاز ناجا جهت اجرای این آییننامه هر سال توسط سازمان مدیریت و برنامهریزی کشور در لایحه بودجه سالانه کل کشور پیش بینی و اختصاص مییابد. برای اجرای این آییننامه در سال ۱۳۸۵، رعایت بند “و” تبصره (۲۰) قانون بودجه سال ۱۳۸۵ کل کشور الزامی است.
پرویز داودی
معاون اول رئیس جمهور