آیین‌نامه اجرایی جزء (۲ـ۵) بند (الف) تبصره (۱۳) قانون بودجه سال ۱۳۸۵ کل کشور

تاریخ تصویب: ۱۳۸۵/۰۱/۱۶
تاریخ انتشار: ۱۳۸۵/۰۲/۱۰

9395/ت34928هـ – ۱۳۸۵/۲/۵

هیئت وزیران در جلسه مورخ ۱۳۸۵/۱/۱۶ بنا به پیشنهاد سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور و وزارت نفت و به استناد جزء ۲ـ۵ بند “الف” تبصره (۱۳) قانون بودجه سال ۱۳۸۵ کل کشور، آیین‌نامه اجرایی جزء یادشده را به شرح زیر تصویب نمود:


ماده ۱ـ شرکت ملی نفت ایران مکلف است در اجرای طرح ملی CNG در سال ۱۳۸۵ تعداد ۴۰۰ جایگاه جدید با ظرفیت ۱۶۰۰ پمپ عرضه گاز طبیعی فشرده (CNG) را با اولویت کلان‌شهرها و شهرهای بزرگ و مسیر راههای اصلی بین شهرهای یادشده (با توزیع جغرافیایی مناسب)، بنادر و پایانه‌های عمده درون‌شهری و برون‌شهری، احداث و تجهیز نماید.

ماده ۲ـ به منظور تشویق و مشارکت بخشهای غیردولتی برای احداث و بهره‌برداری از جایگاههای عرضه گاز طبیعی فشرده که زمین مناسب برای احداث جایگاه با تأیید سازمان بهینه‌سازی مصرف سوخت را داشته باشند و مراحل ساخت و بهره‌برداری را طبق ضوابط و استانداردهای مربوطه رعایت نماید، به شرکت ملی نفت ایران اجازه داده می‌شود تجهیزات اصلی مورد نیاز این جایگاهها را به صورت کمک بلاعوض تأمین کند.

تبصره ۱ـ احداث تجهیزات گاز طبیعی فشرده در جایگاههای موجود عرضه سوخت بخش غیردولتی و شهرداریها، در اولویت می‌باشند.

تبصره ۲ـ درخصوص جایگاههای LPG موجود، در صورت تغییر به جایگاههای عرضه CNG، علاوه بر هزینه‌های تجهیزات، هزینه‌های انشعاب گاز نیز به صورت کمک بلاعوض پرداخت می‌شود.

تبصره ۳ـ در صورت تأمین زمین مناسب برای احداث جایگاههای عرضه گاز طبیعی توسط شهرداریها شرکت نفت پس از احداث و تجهیز جایگاههای یادشده، جایگاههای مذکور را مشروط به عدم تغییر کاربری توسط شهرداریها به صورت بلاعوض به آنان واگذار خواهد کرد.

ماده ۳ـ وزارتخانه‌های مسکن و شهرسازی و کشور حسب مورد موظفند در امر تأمین زمین مناسب و صدور مجوزهای لازم برای احداث جایگاههای عرضه گاز طبیعی (CNG)با اولویت ایثارگران و جانبازان با معرفی بنیاد شهید انقلاب اسلامی، حداکثر یک ماه پس از وصول درخواست متقاضیان اقدام نمایند.

تبصره ـ شهرداریها و کمیسیونهای ماده (۵) موظفند همکاریهای لازم را معمول نماید.

تبصره ـ سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای موظف است با هماهنگی سازمان بهینه‌سازی مصرف سوخت، در نقشه‌های مجتمعهای خدمات رفاهی بین‌راهی که توسط بخشهای دولتی و غیردولتی احداث می‌شود و هم در طول مسیر لوله گاز جایگاه ارایه سوخت گاز طبیعی لحاظ نماید.

ماده ۴ـ وزارتخانه‌های نیرو، راه و ترابری، جهاد کشاورزی، مسکن و شهرسازی و شرکت ملی گاز ایران موظفند حداکثر دو ماه پس از وصول درخواست، حسب مورد نسبت به تأمین انشعابات و اتصال به شبکه آب، برق و گاز و یک ماه برای صدور مجوز استفاده از حریم راهها و گذر از عرض جاده‌ها، مجوز حفاری برای انجام عملیات گازرسانی و واگذاری زمین مناسب، در قبال اخذ وجه با رعایت قوانین و مقررات در جاده‌های بین‌شهری اقدام نمایند.

ماده ۵ـ وزارتخانه‌های مسکن و شهرسازی، کشور و جهاد کشاورزی موظفند در مکان‌یابی حداقل ۴۰۰ جایگاه جدید عرضه گاز طبیعی فشرده CNG با شرکت ملی نفت همکاری نموده و در تأمین و واگذاری زمین و اعطای مجوزهای لازم برای احداث جایگاههای مذکور به شرکت ملی نفت ایران و بخش غیردولتی حداکثر ظرف یک ماه پس از وصول درخواست اقدام نماید.
مساحتی که صرفاً به عرضه گاز طبیعی (CNG) اختصاص می‌یابد با قیمت منطقه‌ای محاسبه و غیرقابل تغییر کاربری است.
شهرداریها و کمیسیونهای ماده (۵) قانون معماری و شهرسازی و دیگر کمیسیونهای ذی‌ربط مکلف به تغییر کاربری و صدور مجوزهای لازم هستند.
به هر حال تأمین زمین مناسب و احداث و تجهیز و راه‌اندازی حداقل ۴۰۰ جایگاه جدید عرضه گاز فشرده طبیعی (CNG) در سال ۱۳۸۵ به عهده شرکت ملی نفت ایران است.

ماده ۶ـ گزارش عملکرد این آیین‌نامه هر سه ماه یک‌بار، توسط وزارت نفت به نماینده ویژه رییس‌جمهور ارایه می‌گردد.

پرویز داودی
معاون اول رئیس جمهور