نحوه تبلیغات محصولات غذایی و خودداری از توزیع نوشابه‌های گازدار در غذاخوریها…

تاریخ تصویب: ۱۳۸۴/۱۲/۲۸
تاریخ انتشار: ۱۳۸۴/۱۲/۲۸

85278/ت34686 هـ – ۱۳۸۴/۱۲/۲۸

هیئت وزیران در جلسه مورخ ۱۳۸۴/۱۲/۲۸ بنا به پیشنهاد شماره ۳۰۱۵۵۸ مورخ ۳۰/۱۱/۱۳۸۴ وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و به استناد اصل یکصد و سی و هشتم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران تصویب نمود:


۱ ـ کلیه تبلیغات محصولات غذایی باید قبل از پخش از طریق سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران به تأیید کارگروهی که در آن نمایندگان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی حضور داشته باشند برسند. سازمان یادشده موظف است مصوبه شورای‌عالی سلامت درخصوص تخصیص روزانه حداقل ۵ پیام رسانه‌ای با موضوع تغذیه را عملیاتی نماید.

۲ ـ به‌منظور کاهش عوامل تجدیدکننده سلامت، کلیه سازمانها و ادارات دولتی موظفند از توزیع نوشابه‌های گازدار در غذاخوریها و جلسات خودداری نموده و به جای آن در مواقع لزوم از آب، دوغهای بدون گاز و کم‌نمک و آب‌میوه یا یک نوع میوه استفاده نمایند.

۳ ـ وزارتخانه‌های بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، امور اقتصادی و دارایی، بازرگانی و صنایع و معادن موظفند به تدریج سیاستهای حمایت از نوشیدنیهای گازدار و مضر را حذف نمایند.

۴ ـ وزارتخانه‌های بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، جهادکشاورزی، بازرگانی و مؤسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران موظفند با تشکیل کارگروهی درخصوص فرهنگ‌سازی اصلاح الگوی مصرف روغن خوردنی و همچنین بهبود کیفیت روغنهای خوراکی و کاهش اسیدهای چرب اشباع شده ترانس در روغنهای تولیدی فعلی ظرف دو ماه اقدام و نتیجه را به رییس جمهور گزارش نمایند.

۵ ـ وزارت بازرگانی مکلف است به تدریج سهمیه روغن با تعرفه دولتی را به روغن مایع و به ویژه زیتون و روغن مایع مخصوص سرخ‌کردنی تبدیل نماید.

۶ ـ وزارت جهادکشاورزی در قالب طرح خودکفایی دانه‌های روغنی نسبت به ترویج کشت انواع دانه‌های روغنی از قبیل کلزا، زیتون، آفتابگردان و سویا اقدام نماید.

۷ ـ به منظور رفع کمبود ریزمغذیها و سوء تغذیه، وزارتخانه های رفاه و تأمین اجتماعی، آموزش و پرورش، بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور و کمیته امداد امام خمینی (ره) موظفند با تشکیل کارگروه نسبت به برنامه ریزی اجرایی جهت تأمین میان وعده غذایی مناسب جهت دانش آموزان با اولویت مناطق محروم اقدام و مراتب را ظرف دو ماه گزارش نمایند.

۸ ـ وزارتخانه‌های بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، بازرگانی و امور اقتصادی و دارایی مکلفند بر ورود و توزیع مواد غذایی خارجی کنترل و نظارت دقیق‌تری اعمال نمایند به نحوی که ورود موادغذایی آماده نظیر کنسروهای غذایی محدود گردد.

۹ ـ سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور، وزارتخانه‌های بازرگانی (شرکت مادر تخصصی خدمات بازرگانی) و بهداشت، درمان و آموزش پزشکی موظفند تمهیدات لازم برای اجرای برنامه کشوری غنی‌سازی آرد با آهن و اسید فولیک را از آغاز سال ۱۳۸۵ فراهم نمایند.

۱۰ ـ سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور، وزارتخانه های جهادکشاورزی، رفاه و تأمین اجتماعی بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و کمیته امداد امام خمینی (ره) موظفند نقشه آسیب‌پذیری و ناامنی غذا و تغذیه را در کشور ظرف چهار ماه تهیه و به شورای عالی سلامت کشور گزارش نمایند.

۱۱ ـ وزارتخانه های جهادکشاورزی و بهداشت، درمان و آموزش پزشکی موظفند هماهنگی و همکاری لازم در جهت اصلاح ریزمغذیهای خاک را همگام با برنامه غنی‌سازی آرد در کشور داشته باشند تا هر دو برنامه به نحو مطلوب انجام شده و تداخل اجرایی نداشته باشند.

۱۲ ـ وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با همکاری وزارت بازرگانی مکلف است برنامه حذف جوش شیرین از طبخ نان را بررسی و جهت تصویب به هیئت وزیران ارایه نماید.

پرویز داودی
معاون اول رئیس جمهور